REFLEKTIONER PÅ DÖDSSKJUTNINGEN I KALMAR

Vad jag förstått skall dödsskjutning begåtts på den höga platån vid strandkanten. Foto Thoralf Alfsson

Jag hatar den här förminskningen av grov brottslighet. Shemsi ”papi” Brahimi kallar grov narkotikabrottslighet, som handlar om kilovis med amfetamin och kokain för ”dumma saker” i en artikel i Barometern. Han är anställd av Kalmar kommun och kommunalrådet Johan Perssons (S) sändebud i utanförskapsområdet Norrliden och nu kallar Papi grova narkotikabrott och en rad andra brott för ”dumma saker”.

Jag har idag läst domen som kom den 9 februari 2022 mot två ungdomar i detta sällskap som av polisen kallas för Norrlidengänget, där den nu mördade personen skall ha ingått enligt medieuppgifter. En 20-åring fick 4 år och 8 månaders fängelse. Han hade dessutom en rad tidigare domar mot sig och följande kan läsas i domen.

Han förekommer under sju avsnitt i belastningsregistret och dömdes senast den 2 juni 2020 i mål B 1228-20 av Göta hovrätt för narkotikabrott till fängelse 10 månader. Innan dess har han dömts till skyddstillsyn vid tre tillfällen för bland annat rån, övergrepp i rättssak och narkotikabrott.

Detta kallar alltså Kalmar kommuns gullgosse Papi för ”dumma saker”. Jag vet däremot vem som säger ”dumma saker” till media! Men det ifrågasätter givetvis ingen. Papi har fått ”helgonstatus” i Kalmar.

Min erfarenhet av Papi säger mig något helt annorlunda.

Barometern är dock inte sämre om 22-åringen, som ”en humoristisk och godhjärtad person” sägs det i samma artikel.

Sedan är det lite makabert när kalmarbor idag har vallfärdat till brottsplatsen. Jag var där för att ta någon bild till detta blogginlägg och hade inte förväntat mig att så mycket folk var där för att få se en skymt av brottsplatsen. Jag bor ju på Ängö i Kalmar och har inte så många hundra meter till brottsplatsen.

Nu startar säkert någon vänstermänniska någon ljusmanifestation mot våldet och majoritetens politiker kommer gå ut och fortsätta att försvara stadsdelen Norrliden, de har ju en väljarandel på ca 70 procent i stadsdelen.

Jag har varnat för denna utveckling i många år, både i min blogg och under debatter i kommunfullmäktige men mest blivit påhoppad och fått en hel rad olika epitet kastade efter mig.

Den som inte förstår att den här utvecklingen är en följd av den fullständigt okontrollerad massinvandringen till vårt land, kan inte ha alla hästar hemma i hjärnkontoret.

Jag är rädd för att detta bara är början i Kalmar. Mycket av denna brottslighet handlar om droghandel och den bästa åtgärden vore att skärpa straffen för narkotikabrott kraftigt. Även för ringa narkotikabrott. Upprepade ringa narkotikabrott borde ge fängelse. Stoppa knarket!

Jag lägger hela ansvaret på utvecklingen på de sju partierna i riksdagen, 7-klövern. Det är de partierna som har det fulla ansvaret för utvecklingen, i synnerhet de rödgröna partierna, Reinfeldts regering och Alliansen var inte ett dugg bättre.

Det innebär att det gäller även lokalpolitikerna för dessa partier i Kalmar. Jag känner ett sånt förakt mot ”värdegrund” och ”allas lika värde” som alltid varit deras argument för den vansinniga massinvandringen från MENA-länder. Jag skulle vilja påstå att dessa politiker mer eller mindre har föraktat det svenska folket, sin egen befolkning genom att vissa sig så goda och fina genom sin värdegrund och generositet mot nysvenskar, samtidigt som man pissat på pensionärerna som byggt landet. Idag för de leva på allmosor i extra bidrag från staten för att kunna ha mat på bordet, varje dag i veckan. Vänsterpartiet tvingade fram 1000 kronor extra varje månad till de allra fattigaste pensionärerna i bidrag. Givetvis skall det börja betalas ut i slutet av augusti. Vilket valfläsk!

Så här ser befolkningsutvecklingen ut i Kalmar under det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson ledning de senaste 16 åren. Johan Persson är säkert väldigt stolt över vad han åstadkommit. Jag sörjer över mitt en gång så fina land.

Hela 75 procent av befolkningsökningen har utrikes bakgrund och räknar man även med de som har en utrikes född förälder så ökar andelen 88,6 procent. (siffrorna för 2021 har ännu inte kommit från SCB).

Är det någon av politikerna som begriper vilket folkutbyte som pågår i Kalmar? Nej, det tycks bara vara jag som lyfter den frågan i kommunfullmäktige. Och röstar inte väljarna in mitt nystartade kommunala parti Framtid Kalmar i kommunfullmäktige den 11 september så tystnar även min röst i Kalmar.

Men då får befolkningen i Kalmar faktiskt skylla sig själva! Då har väljarna gjort sitt val!

Annons

26 reaktioner på ”REFLEKTIONER PÅ DÖDSSKJUTNINGEN I KALMAR

 1. Ölandsbonde 2022-02-12 / 15:59

  Tysken A Hitler gjorde också en del dumma saker under den tid han fick bestämma. Men han gjorde också bra saker. Vilka bra saker har han som slapp utvisning för en kula i huvudet gjort?
  Hur ser hans CV ut?

  Gilla

 2. Sven d.ä. 2022-02-12 / 11:47

  Skjutningar säger att nu finns det minst 2 grupper som kämpar om något i Kalmar. Och de drar sig inte för att skjuta för att få sin vilja fram. Våldet trappas upp, och det kommer att drabba den vanlige Kalmarbon.

  Gillad av 2 personer

 3. ivarandersson 2022-02-12 / 11:24

  Shemsi ”papi” Brahimi rapporterar direkt till kommunalrådet Johan Perssons (S) om resultatet av integrationsprojekten så att Johan kan skryta om om den misslyckade integrationen.

  Gillad av 2 personer

 4. onkelbjrn 2022-02-12 / 11:02

  ”då får folket i Kalmar skylla sig själva…”
  Håller med Har man sågat ned trädet och det har fallit fel, går det aldrig att göra om och rätt.
  Fast den största skulden är journalistkåren som mörkat utvecklingen för folket tillsammans med alla dessa naiva politiker som heller inte vågat protestera mot sina partiledningen.

  Gillad av 3 personer

 5. Sagotanten 2022-02-12 / 10:37

  Sossarnas är konsekventa när det gäller normaliseringen av svåra brott.
  Värdegrunden yber alles.
  Hörde Ygeman, han börja låta lika rasistisk som Ingvar Carlsson och Göran Persson.
  SD politik rakt igenom .
  20 år försent.

  Gillad av 1 person

 6. Lasse Liten 2022-02-12 / 09:19

  VEM ? köper all denna narkotika som importeras till Sverige, om det inte svenska ungdomar som är storkonsumenter så vem är det då. Festknarkare ? som lever under ”radarn” och som trillar dit förr eller senare och belastar sjukvård och det allmänna och som inte kommer att bidra till något.

  Gilla

  • Lars P 2022-02-12 / 10:24

   Tror du inte att invandrarungdomar också knarkar ?

   Gilla

  • tompas11 2022-02-12 / 14:33

   Sverige har ju importerat 2 miljoner av dessa. Där har du marknaden.

   Gilla

 7. Hans 2022-02-12 / 08:17

  Invandringen blev Sveriges tragedi.
  Minns att jag läste Året Runt år 1960 och det Sverige som fanns då var ju ett underbart land.

  Vilken tragedi!!

  Hans

  Gillad av 3 personer

  • Karl W 2022-02-13 / 07:02

   Jag har inte läst det, jag upplevde det, och det stämmer. Ny tycks allt vara borta.

   Gilla

 8. Ludvig 2022-02-12 / 06:55

  Ja nu har vi skjutningarna här också.

  Gilla

 9. Logiskt 2022-02-11 / 23:21

  Alla som kan tänka visste att det såklart skulle hända även här och ska man se något ”positivt” med händelsen så är det att den kom före och inte efter valet 2022.
  Kan ju faktiskt vara så att det får någon att tänka till även om man inte ska hoppas för mycket på det.
  Intressant att se om hämndaktion kommer efter mordet.

  Gillad av 1 person

 10. Goliat 2022-02-11 / 22:56

  Minnesceremonin är i full gång på Kattrumpan nu!

  Gilla

 11. Högt hårfäste 2022-02-11 / 22:40

  Är Shemsi ”Papi” Brahimi formellt anställd av kommunen/Johan Persson?

  Vendettor är nog att vänta.

  Gilla

 12. Cosmik Debris 2022-02-11 / 22:16

  Ambulansföraren som körde Olof Palme till Sabbatsberg:

  Peter Nordström: ”Idag har vi skjutningar vartenda dygn i det här landet. Det här har ju för fan blivit vilda västern i Sverige. Men på den tiden ska man ha klart för sig att skottskador för oss som ambulanspersonal, skottskador var enormt ovanligt, det var jätteovanligt. Man sköt inte på den tiden. Det gjorde man inte. Det fanns inga skjutningar helt enkelt”

  ”Man sköt inte på den tiden. Det gjorde man inte. Det fanns inga skjutningar helt enkelt”

  Titta inte på SVT. Lyssna inte på SR. Köp inte DN, SvD, Exp eller AB. Lögnen är satt i system och du blir bara desinformerad och slutligen dum i huvudet.

  Gillad av 5 personer

 13. Cosmik Debris 2022-02-11 / 21:57

  Nu fattar jag ingenting? Har Morgan Johansson flyttat till Rinkeby-Kista?

  Gilla

 14. Hacke 2022-02-11 / 21:41

  Jag föredrar en invasion från Putin framför att landet och folket torteras, förnedras och slutligen förintas som följd av de inhemska landsförrädarna i 7-klövern/gammelmedia.

  Gillad av 1 person

  • Konservator 2022-02-12 / 12:40

   Så ofta man får se sådana knepiga tankegångar. Vad får dig att tro att en rysk invasion skulle ändra på något? Putin skiter i hur Sverige styrs eller vad MENA-folk gör här, så länge det inte påverkar Rysslands geopolitiska intressen. Så länge en sådan invasion skulle säkra baser på Gotland, Öresund och en isfri hamn västerut (Göteborg), så skulle de inhemska landsförrädarna få fortsätta styra som vanligt. Varken Putin eller vår egna regering bryr sig om svenskars väl och ve. Putin bryr sig först och främst om sig själv, sedan de av oligarkerna som står på hans sida, och därefter Ryssland.

   (Inte för att jag tror att en rysk invasion skulle vara nära förestående.)

   Gilla

   • Hacke 2022-02-12 / 15:14

    Ta det inte så bokstavligt. Naturligtvis varken tror jag på eller önskar en rysk invasion. Det var mer en värdemätare på det djupa förakt jag känner för för våra inhemska fiender och terrorister i form av 7-partiet och deras medlöpare i gammelmedia. Dessa ser jag som vårt särklassiga hot.

    Gilla

 15. nilscobra 2022-02-11 / 21:18

  Det pågående folkutbytet illustrerades verkligen bra här. Kan du ta fram likadana siffror över befolkningsökningen i hela Sverige och kanske några storstäder också och göra samma diagram?

  Gilla

 16. Calle 2022-02-11 / 21:15

  Exaktementum Thoralf, din sista rad gäller även på riksnivå. Vill man ha förändring i landet måste man överge 7- klövern.

  Gilla

 17. Gunnar Karlsson 2022-02-11 / 21:05

  Thoralf,

  Många tack för en mycket avslöjande artikel, med en sossepajas som Shemsi ”papi” Brahimi löser man inga problem, snarare det motsatta.

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

 18. Nils Dacke 2022-02-11 / 20:45

  Det är väl troligt att offret var världens snällaste som inte gjort en fluga illa, älskade att träna ungdomar i fotboll och drömde om att studera till lärare eller läkare. Detta brukar vara standard och normen för alla gängkriminella.

  Gillad av 5 personer

 19. Goliat 2022-02-11 / 20:38

  Vem är denna Papi? Vad exakt jobbar snubben med? Läste om den avlidne på Flashback och det var ett gediget brottsregister.

  https://www.flashback.org/t3392762

  Gilla

Kommentarer är stängda.