TVÅ SIDOR AV SAMMA MYNT

I torsdags var det regionfullmäktige och i måndags var det kommunfullmäktige. Jag har två helt olika uppfattningar om hur SD uppträder mot mig i dessa båda församlingar.

I kommunfullmäktige undviker de till och med att hälsa på mig och de är som jag upplever det rädda för att prata med mig. Då det kan påverka dem själva negativt i den interna konkurrensen om förtroendeposter och plats på valsedeln. I måndags fick jag inget stöd för min motion om ökade skyddsavstånd till vindkraftverk. De hade ändrat uppfattning sedan motionen behandlats i Samhällsbyggnadsnämnden där SD yrkade bifall till min motion. Nu gäller det uppenbarligen att inte stödja något som kommer från mig.

I kommunfullmäktige markerar ledamöterna avstånd, ingen kommer och pratar ens vid fikat eller lunchen. Det gjorde däremot socialdemokraten Magnus Uhr som ville ge mig cred för mitt kategoriska stöd för Ukraina och att jag tar avstånd från alla Putinsympatisörer på sociala medier. Det var strongt av Magnus Uhr som jag haft en hel del dispyter med tidigare.

Men mina gamla partikamrater inom SD Kalmar väljer att hålla minst armlängds avstånd.

I regionfullmäktige är det en helt annan stämning. Alla från SD kommer och hälsar och pratar. Det gäller även SD:s regionråd Martin Kirchberg och alla närvarande med en viss reservation för Petra Gustafsson som kommer från Kalmar och där sitter väl takterna i från kommunfullmäktige.

Nu kommer ju nästan alla SD:s ledamöter i regionfullmäktige från andra kommuner och då har de säkert en annan uppfattning om uteslutningen av mig från SD. Jag tror till och med att flera av dem önskar att jag representerade SD och att jag vore tillbaka i SD. Jag vet att flera av dem saknar mig inom SD. Igår var det verkligen synbart. Ibland behöver det inte sägas utan det framgår ganska tydligt ändå. Flera av dem hoppades att det skulle gå bra för mig och Framtid Kalmar i kommunvalet.

Jag tror det beror på att de personer som sitter i regionfullmäktige är starka och trygga i sig själva och i sina positioner men i Kalmar kommunfullmäktige är alla svaga och vaktar på varandra. Varje felsteg kan utnyttjas av någon annan.

Det bådar inte gott för SD Kalmar i framtiden om min egen känsla stämmer.

PS

Enligt vad jag hört skall både Mika Kotanen och Linda Kotanen strykas från alla valsedlar! Jag hoppas  dock att de får vara kvar på valsedlarna. Flera Sverigedemokrater har nämligen lovat att rösta på Framtid Kalmar om någon Kotanen finns på SD:s valsedlar 😉

Annons

16 reaktioner på ”TVÅ SIDOR AV SAMMA MYNT

 1. Anders G 2022-03-06 / 19:58

  Thoralf, du var med och lyfte fram Kotanen högt på listan. Varför?

  Varför ville dom ha bort dig från SD?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-03-06 / 21:25

   Jag brukar tro gott om människor tills de visar något annat.

   Svaret på din andra fråga får du egentligen fråga dem om. Jag gissar pengar.

   Gilla

 2. Ò Hyra 2022-03-05 / 18:21

  I Ryssland får man inte använda ordet krig
  och i Sverige kallas en asylbedragare ”nyanländ”.

  Gilla

 3. Sven d.ä. 2022-03-05 / 16:38

  På val.se sägs att vallistorna ska lämnas in 8 april. Jag antar att efter det så vet man vad man står, och kan vara friare i sina utspel.

  Jag antar att ni låser era listor?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-03-05 / 16:55

   Kandidater kan strykas av partierna ända fram till valdagen även om listorna är låsta.

   Gilla

 4. ac carlsson 2022-03-05 / 14:59

  Tråkigt med den ”slicka uppåt – sparka nedåt”-kultur som tycks finnas på olika nivåer inom SD. Det kan nog stämma att de som har platser i regionförbundet känner sig trygga, men bland dem som bestämmer vilka som skall få dessa platser (ombud från kommunföreningarna) verkar det råda en skrämselkultur. Dessa wannabe-politiker ställer solidariskt upp på den styrande trojkans påfund av rädsla för att annars riskera sina egna möjligheter till politisk karriär.

  Jag bor inte i Kalmar län, så det jag skriver ovan är baserat på egna erfarenheter från ett annat län. Jag tror emellertid att detta är ett allmänt spritt beteende inom SD på olika nivåer i hela landet.
  Men kom ihåg detta: Fisken ruttnar från huvudet.

  Gillad av 1 person

  • Anneli Jakobsson 2022-03-05 / 20:14

   Jag menar ifall Mika och Linda inte får kandidera. De borde inte få vara med i partiet

   Gilla

 5. Andersson 2022-03-05 / 12:58

  Två sidor av samma mynt. I dag på förmiddagen var jag på torget som jag brukar för att handla ägg och lök och potatis. Tekniken fallerade. Det gick inte att betala med plastkort inte ens att blipa eller svissa. Jag fick gå före hela kön. Jag betalar alltid kontant mot kvitto. I dag hade jag till och med jämna pengar.

  Och tur var väl det. Nu kan det bli kroppkakor. Fläsk finns i frysen. Ägg hade jag klarat mig utan.

  http://www.webbkameror.se/webbkameror/karlskronakommun/karlskrona_2_640.php

  Gilla

 6. onkelbjrn 2022-03-05 / 12:26

  Ja det är ju i motgångar man ser vilka som är riktiga vänner.

  Gilla

 7. Christer 2022-03-05 / 09:07

  I Kalmar passar Trumps uttryck
  ”Drain The swamp” in.
  Det träsket behöver verkligen dräneras .
  Att alla politiker i Kalmarträsket bara tänker på sig själv och inte på Kalmarborna är uppenbart .
  I september hoppas vi de åker på ändan bort från köttgrytorna.

  Gillad av 2 personer

 8. Fredrik. 2022-03-05 / 08:33

  Kanske skulle det politiska landskapet förändras ordentligt om man införde en maximal TOTALSUMMA i ersättning för politiker. Ge er själva fri lön hur mycket ni vill (normal skatt skaöll dras på lönen) men se till att det inte finns mer än låt säga 10 låglönearbetsårslöner att kunna ta ut. Politikerna behöver därmed även arbeta som vanligt folk för att ha råd att göra politisk karriär.

  Gilla

 9. turrim 2022-03-05 / 07:31

  Och i riksdagen skryter man med vilka man hatar och därför inte talar med.

  Gilla

 10. janne 2022-03-05 / 06:57

  Är det att undra på att det är krig i världen när människor beter sig så här i det lilla
  samhället.Vad fan har det blivit med SD egentligen,är det bara maktkamp som råder.

  Gillad av 2 personer

  • Bergman 2022-03-05 / 08:54

   Ser ut att på något slags sätt och vis vara lilla i SD-Stockholm också!
   Det verkar ännu vara växtvärk i själva verket om man säger. Men det verkar ju kunna bli bättre bara värken går över och politikerna verkar inse hur dess väljare faktiskt önskar verka.

   Gilla

Kommentarer är stängda.