OFF TOPIC VECKA 28

Jag har i veckan testat positivt för Covid. Det är med andra ord lite tungt just nu.

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic i högermarginalen.

Annons

35 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 28

 1. turrim 2022-07-19 / 06:48

  Karl Hedin skriver på Ledarsidorna.se om ”Den biologiska mångfalden – hotad eller inte”.

  Mycket intressant för oss vanliga medborgare. Sådant som politiker inte har en aning om; eller i varje fall inte bryr sig om utan bara sitter skrytande på tåget mot avgrunden.

  Gilla

 2. lasseaxelsson 2022-07-18 / 17:51

  Hoppas du mår bättre nu, du har en trehjuling hur är den om jag har dålig balans kan tyvärr inte åka MC tänkte att det kanske går bättre med 3hjuling.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-07-18 / 19:01

   Den funkar som en tvåhjuling och ingen hjälp om man har dålig balans. Då finns det andra trehjulingar med bredare mellan hjulen som funkar.

   Gilla

 3. turrim 2022-07-16 / 17:20

  Vi har sett i SVT och läst i presstödsmedia om det fruktansvärda angreppet på den lilla flickan i Skellefteå. Alla redaktioner visste säkert fakta direkt. De som betalar journalisternas löner måste gissa. Vi hade rätt från början.

  Vi hörde intervjuer från rektor med flera. Nej, vi kan inte hitta någon orosanmälan i våra papper. Vi kunde inte ha agerat förebyggande på annat sätt. Men vi ordnar möten för föräldrar och barn.

  För att få fakta så måste man som vanligt läsa alternativa media som av politiker förvägras stöd. Där kunde man snabbt läsa vad som egentligen var fakta och som störde politikerna. Dessutom en lärarinna på aktuell skola som mår illa av att allmänheten tycker mera synd om flickan med anförvanter än om ”13-åringen”.

  I dag kan vi i Samnytt läsa att förövaren växt upp i en muslimsk familj. Där finns skärmdumpar på offer som skjuts ihjäl i Etiopien.

  Inget av detta i media som vi betalar för. Jag har inte hört ett ord från statsminister eller justitieminister. Hur kunde man få medborgarskap? Var man inte medveten om det som Samnytt med usla resurser tagit fram? Varför?

  https://samnytt.se/13-arige-monstret-vaxte-upp-i-muslimsk-familj-delar-mord-och-islamism/

  Gillad av 1 person

  • stigrydmark 2022-07-17 / 00:05

   Med en sådan bakgrund och hans alarmerande uppträdande/tafsande skulle en normal skolledning mycket skarpt agerat för att förhindra övergrepp. Nu får både skolan och Morgan ta på sig skulden för det inträffade. Vi ska inte ha en invandring från kulturer som inte kan eller vill integreras, och som svenskar inte vill se integrerade.

   Gillad av 1 person

  • Andersson 2022-07-17 / 04:39

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/lararen-reagerade-mot-hatet-i-sociala-medier-efter-misstankta-mordforsoket-i-skelleftea-hangs-sjalv-ut-pa-natet

   SVT VÄSTERBOTTEN: ”Läraren reagerade mot hatet – hängs själv ut på nätet. Efter det misstänkta grova våldsbrottet mot en flicka i Skellefteå har en våg av hat mot den misstänkte pojken, hans anhöriga och andra runtomkring vällt fram i sociala medier. En lärare på flickans skola reagerade på det – och har nu självt hängts ut på nätet och tvingats motta hat och hot.”

   För det första så är det inte olagligt att hata något eller någon. Alla människor hatar – det är bara föremålet som varierar.

   För det andra strider strider inte alla slags hot mot lagen. Det endast olaga hot som är straffbara.

   För det tredje kan obefogade anklagelser vara förtal och därmed straffbara.

   Vi har trots allt yttrandefrihet och tryckfrihet. Åsiktsfriheten är det sämre ställt med [lagen om hets mot folkgrupp]

   SVT VÄSTERBOTTEN: ”Även pojkens försvarsadvokat Jens Nyström har reagerat på vilka uppgifter som sprids på nätet, och på vilket sätt. – Förutom att man sprider namnuppgifter och bilder vilket i sig kan vara brottsligt, så är min uppfattning att det här snarast fått ett politiskt värde.”

   En advokat borde veta bättre än att uttrycka sig på det sättet. Hur kan grovt våld och våldtäkt ha ett politskt värde? Ett makabert mordförsök och våldtäkt mot ett flickebarn. Överlever hon så väntar henne ett öde värre än döden.

   En korkad lärare som borde hålla tyst uttalar sig i media. En korkad justieministern håller tyst. Om jag hade varit journalist på SVT hade jag inte gjort det reportaget eller skrivit den artikeln. Sveriges Television äcklar mig.

   SOMMARKORT – EN STUND PÅ JORDEN

   Somliga säger vi lever i evighet,
   fast döden är det sannaste som dom vet.
   Andra säger lyckan finns i ett ögonblick,
   fast dom aldrig hann i fatt de dom fick.
   I kärlek och hat, fiende, kamrat,
   glädje och sorg, hydda och borg.
   Tar vi ett kort på barnen i sommar tid,
   när dom dansar, när vi dansar.
   En stund på jorden.

   Gillad av 1 person

 4. stigrydmark 2022-07-16 / 14:22

  Läste just nu att EU kommer att utreda Ungerns bensinpriser. Här har vi verkligen ett exempel som visar att EU är en maktkoloss som i sin form inte har något som helst existensberättigande. Va f-n har EU med ett lands bensinpriser att göra!!!

  Gillad av 3 personer

 5. Cosmik Debris 2022-07-16 / 13:53

  Lite Hasse är aldrig fel. Eller hur?

  Hasse Johansson: Sossesvin

  Gilla

  • Eriksson B 2022-07-16 / 22:47

   Hasse säger sanningen som andra mesar inte vågar säga i dom områderna. Kul att han kör en japanare o hatar dom tyska knarkslädarna

   Gilla

 6. K V 2022-07-16 / 13:04

  Moses var långt före dagens teknik!

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2022-07-17 / 03:46

   Profilerna på HolyBook var Fader Gud och Den Helige Ande, Moderator var Ärkeängeln. Svarte Fanken trollade och smådjävlarna var för små för att få vara med.

   Gilla

 7. Bjursnästomte 2022-07-16 / 11:40

  Johan och Dzenita tuffar på med skrytet. Jag, som många andra, undrar vilka jobb man avser och för vilka. Det är inte många lågkvalificerade jobb som kommer ut på öppna marknaden. Att invandrare går före svenskar och erbjuds statliga bidragsjobb, s k. låtsasjobb, är ju inget nytt. Detta eviga tjat om jämförelsekommuner börjar bli tröttsamt!

  ”Nya glädjande arbetslöshetssiffror!

  Idag kom färska arbetslöshetssiffror. Utvecklingen fortsätter att gå åt rätt håll. I stort sett på varje jämförelsepunkt går utvecklingen i Kalmar bättre än rikssnittet och jämfört med våra jämförelsekommuner.

  Kommunalrådet Dzenita Abaza kommenterar dagens fina siffror:

  – Mycket glädjande med den positiva utvecklingen på arbetsmarknaden i Kalmar, trots ett osäkert världsläge. Kalmar kommun fortsätter att klara målet att vara topp tre bland riket och våra jämförelsekommuner, avseende den totala arbetslösheten.

  Junisiffrorna visar att arbetslösheten i Kalmar sjunkit med 0,4 procentenheter, och ligger nu på 5,6 % jämfört med riket som ligger på 6,6 %. Även om man tittar på till exempel arbetslösheten bland unga och bland utrikesfödda så sjunker arbetslösheten i Kalmar påtagligt, och den sjunker klart snabbare än i riket och i våra jämförelsekommuner.

  Att ha ett arbete att gå till är grunden för människors trygghet och för att finnas med i en gemenskap och att känna sig behövd. Tillsammans ska vi fortsätta att utveckla och förbättra Kalmar.”

  Gilla

  • Thoralf A 2022-07-16 / 12:03

   Kalmar kommun lägger 10-tals miljoner kronor varje år för att hålla nere arbetslösheten genom mängder av låtsasjobb.

   Gillad av 1 person

 8. ivarandersson 2022-07-16 / 09:24

  Krya på dig Thoralf
  Västerländska ledare som Biden och svenska Andersson talar om ”Putinpriser” på elen och bensinen för att skylla ifrån sig på den ryske ledaren vilket folk med rätta inte tror på. Det var inte Putin som stängde tyska och svenska kärnkraftverk och lanserade den opålitliga och dyra vindkraftspolitiken.

  Gillad av 4 personer

 9. ulrikahalvordsson 2022-07-16 / 08:03

  Krya på dig. Ta stora doser C vitamin, om det inte hjälper så gör de iaf. ingen skada.

  Gilla

 10. Karl 2022-07-16 / 00:59

  Krya på dig, snart är du på benen igen.

  Gillad av 1 person

 11. stigrydmark 2022-07-16 / 00:10

  Tråkigt med din covid-19, kräv att bli medicinerad med Ivermektin! Krya på dig!

  Gillad av 2 personer

 12. stigrydmark 2022-07-16 / 00:07

  Som flera nu känner till, har SD:s vitbok presenterats. En ”expertkommentator” gav sin ”objektiva” uppfattning om dagens SD. Det som kännetecknar dagens SD-folk är synen på en negativ massinvandring, den svenska feminismen och ”myten” om folkutbytet.
  Vi som har dessa uppfattningar är alltså ättlingar till NMR och nazistsympatisörer.
  Fakta om massinvandring är t.ex att fler än 790.000 helt lever på bidrag. Vi har en mycket grov och
  skrämmande kriminalitet. Kan de positiva delarna av invandringen övertrumfa det nämnda negativa? Personligen tycker jag inte det. Det måste vara tillåtet att också få ha den uppfattningen, utan att klupas ihop med ”främlingsfientliga”.
  Svensk feminism är något konstruerat. Om någon kallar mig för feminist tar jag det som en förolämpning. Att däremot värna kvinnors jämlika rätt utan tillägg av floskler kan vi prata om naturlig feminism.

  Domografin pratar sitt tydliga språk. I flera städer och områden är svenskar i minoritet. Födelsetalen för svenskar har årligen minussiffror i förhållande till invandrana. De visar stora födelseöverskott och med fortsatt hög invandring (2022 kommer att slå rekordåret för 2015)
  kommer på sikt den svenska befolkningen att bli en minoritet.
  Vi normala människor ser allt detta som en katastrof för urbefolkningen. Vi har den rätten att tycka så, och vi ser motståndarna som fiender till Sverige och dess befolkning.

  Gillad av 4 personer

  • onkelbjrn 2022-07-16 / 09:20

   Och tyvärr har det gått alldeles för långt för att kunna vända utvecklingen.

   Gilla

  • Sven d.ä. 2022-07-16 / 11:39

   Går det på med samma fart hela året så ligger vi inne med ca 170000 nya under 2022.
   2015 tror jag vi hade 130000 -150000, rätta gärna mig om jag har fel.

   Det kommer att visa sig i röstlängderna, att det är en stor del som inte tillhör urbefolkningen. Att rösta i Sametinget så måste man vara same. ”Rätten att bli upptagen i röstlängden och därmed ha rösträtt har du som uppfattar dig som same och har eller har haft samiska som språk hemma. Det går också bra om dina föräldrar, far- eller morföräldrar har eller har haft samiska som språk i hemmet eller om du har en förälder som är upptagen i röstlängden.” Enligt Wickipedia.

   Vi får upprätta ett ”Svenskting”.

   Gillad av 1 person

   • stigrydmark 2022-07-16 / 12:43

    Rekordåret 2015 var invandringen 163.000 och väntas för året bli 173,000. Motsvarar 2 normala städer i Sverige. Och som vanligt sker ingen samhällsutbyggnad i takt med invandringen. Konsekvenserna ser vi: för få poliser, för få fängelser och fängelseplatser, för få sjukhussängar, för få normala bostäder och vårdköer som exempel.

    Gillad av 1 person

 13. Cosmik Debris 2022-07-15 / 22:31

  Krya på dig!

  Så här går det när man låter ondskefulla dårar och bindgalna fruntimmer bestämma. Miljöpartiet måste utrotas från jorden yta och vi måste genast ta itu med det ”muslimska problemet”. NU!

  ”Det tyska hushållen står nu inför hård ransonering av el och värme och på gatorna stängs trafikljusen av.”

  Ingen kärnkraft och ingen rysk gas – bokstavlig kalldusch för medborgarna
  https://samnytt.se/ingen-karnkraft-och-ingen-rysk-gas-bokstavlig-kalldusch-for-medborgarna/

  VIDEO: Muslimer tar över Malmö-parken
  https://samnytt.se/video-muslimer-tar-over-malmo-parken/

  Bli inte förvånade om flygplan/drönare med värmekameror snart patrullerar över villaområden för att övervaka så det enfaldiga och fogliga folket inte har för hög innetemperatur i sina villor. Kan man stänga av trafikljus så är ingenting uteslutet.

  Gillad av 3 personer

 14. Högt hårfäste 2022-07-15 / 22:01

  Har du några symtom?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-07-15 / 23:22

   Ja, en hel rad! Annars skulle jag inte testat mig.

   Gilla

   • Högt hårfäste 2022-07-16 / 00:54

    Krya på dig! Detta är nog bara början på en ny våg vi inte sett maken till. Alla dessa folksamlingar kan väl inte sluta på annat sätt och en ny smittsammare variant. Du blev säkert smittad i Almedalen?!?

    Snart står Hallengren och pratar om restriktioner igen!

    Gilla

   • Hans 2022-07-16 / 09:50

    Bekräftar väl vad jag trott. vaccination leder ej till immunitet.
    Vilket sedan mervärdet är är väl ej lätt att veta för den oivigde.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-07-16 / 11:20

    Jag tror faktiskt inte någon påstått att vaccinerna skulle ge 100-procentig immunitet. Däremot att det skulle minska risken för svår sjukdom. Idag borde det finnas så mycket statistik att detta borde kunna beläggas men jag har inte läst någon sådan rapport.

    Gillad av 1 person

   • Larry N. F. Eastman 2022-07-16 / 13:33

    Vilket annat vaccin skyddar bara mot svår sjukdom? Det kan hända med riktiga vaccin att man får ett extremt lätt förlopp, som man oftast inte ens märker. Ett vaccin är ju inget immunsystem, utan kan bara förbereda det egna.

    Mönstret vi ser är att de statstroende intecknar hela gråzonen för sin räkning. Det är ett slags bekräftelsetendens. Man kan också kalla det pedanteri om det sker avsiktligt.

    Gilla

   • Sven d.ä. 2022-07-16 / 12:08

    Käre Högt hårfäste
    Det blir inga fler restriktioner. Vi kommer inte att accepterar dessa.

    Kära Hans, Thoralf A
    När injektionerna lanserades så var förhoppningen att de skulle ge så hög immunitet som möjligt. Detta testades av i första testomgången. Resultat blev till en diskussion om hur man skulle beräkna immuniteten. Jag kan inte komma ihåg att man testade om det skyddade mot svår sjukdom, men jag tror inte det. Tror det kan vara svårt med kontrollgrupp.

    Gilla

 15. Ernest Trasher 2022-07-15 / 21:43

  Du har ju tagit sprutorna.Hur kan detta vara möjligt?

  Gillad av 1 person

  • Kantarellodling 2022-07-15 / 23:31

   I will not comply!

   Gilla

  • Lars 2022-07-16 / 07:20

   Frågan är berättigad. Svaret från experter blir troligen att sprutorna skyddat mot allvarlig sjukdom. Men tvivlen på samhället finns där.

   Gilla

 16. Nils Dacke 2022-07-15 / 21:06

  Krya på dig Thoralf och var rädd om dig själv.

  Gilla

Kommentarer är stängda.