BESÖK I NORRLIDEN

Jag brukar undvika att vistas i Norrliden men gjorde ett undantag när Magdalena Andersson var på besök i Norrliden och lyssnade på hennes tal. Givetvis fick jag höra en del kommentarer men jag gav svar på tal. Men jag känner mig inte trygg i detta bostadsområde och skulle aldrig besöka det när det är mörkt. Finns inte på kartan.

Men i valrörelsen gjorde jag ett undantag för att dela ut information även i Norrliden. Jag riktade i första hand in mig på Kalmarhems lägenheter på Smålands Lejons väg och Två Bröders väg. Det handlar om ca 460 lägenheter. Alla lägenheter har en postlåda ute på markplanet med en namnskylt, så det är lätt att dela, utan att behöva springa i trapphus och bli instängd.

Jag visste att det skulle vara väldigt många med utrikes namn i området men att det skulle vara så illa kunde jag inte föreställa mig. Jag hoppade över väldigt många brevlådor då jag ansåg att de sannolikt inte skulle gilla Framtid Kalmar valinformation. Våra informationsblad skulle vi få bättre utdelning på i andra områden och dessutom var våra ekonomiska resurser begränsade så det gällde att använda varje krona på ett förnuftigt sätt.

När jag kom hem så gjorde jag lite research gällande dessa 460 bostäder genom en av de sajter som finns på nätet för att kolla hur många som hade utrikes namn av de boende i området. Resultatet var inte särskilt upplyftande.

 Cirka 80 procent av de boende hade utrikes namn!

Då skall man också veta att personer från 0-15 år inte finns med på dessa sajter. Dessutom är en väldigt stor andel av de med svenska namn äldre personer från 60-95 år och som sannolikt inte har några barn under 16 år. Så skulle barnen även räknas in så skulle säkert andelen med utrikes namn öka till 85-90 procent. En majoritet från MENA-länder.

Det är i den här miljön som Norrlidsgänget finns och frodas, det finns många som sannolikt kommer lockas in den kriminella miljön.

Hur skall Kalmar kommun stoppa den här utvecklingen? När frågan nyligen ställdes i kommunfullmäktige så blev flera Socialdemokrater irriterade, arga och oförskämda. Det var till och med så illa att ordförande fick avbryta socialdemokraten Mattias Adolfson.

PS

När jag kommer hem efter min delning i Norrliden så ringde en journalist och undrade varför jag inte delade i alla brevlådor. Så jag var iakttagen, tanken var sannolikt att göra en artikel med anklagelser.. Jag svarade journalisten att statsminister Magdalena Andersson talar i Norrliden, Centerpartiet besöker lantbrukare och Moderaterna besöker företagare i valrörelsen, något man kan läsa ofta om i lokaltidning men aldrig att någon journalist ifrågasatt det. Det kom aldrig någon artikel.

Annons

14 reaktioner på ”BESÖK I NORRLIDEN

 1. Sven d.ä. 2022-10-10 / 14:46

  Jag har rest omkring i Sverige den senaste tiden och noterat att i mindre orter i avfolkningsbygder så finns inte många unga etniska svenskar, jag antar att de har flyttat till jobb eller studier. Däremot så finns det en hel del unga med utländsk bakgrund. Vad de gör vet jag inte. Men uppenbart kan de leva och klar sig där.

  Gilla

 2. Kalle 2022-10-09 / 15:03

  Kalmar kommer antagligen få liknande gangstervärld som Södertälje.

  Södertälje hade en ”borgerlig” tidning som höll sossarna om ryggen ungefär som Barometern för årtionden sedan!!!

  Söderälje tidningen lierade sig med sossarna och invandrarna ungefär som Barometern.

  Södertäljetidningen lyssnade inte på folket i Södertälje och det gjorde inte sossarna heller!!!

  Vanligt folk som protesterade mot invandringen fick sparken på ett ”fint” sätt.

  Resultat: Det vi ser nu idag med skjutningar och sprängningar.

  Funderat lite….

  Gillad av 4 personer

 3. anders.gs 2022-10-09 / 09:53

  Thoralf, när kommer ett beslut tas om Framtid Kalmar lever vidare?

  1,4 proc är ändå ett godkänt resultat. Tror det finns goda möjligheter om 4 år.

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2022-10-09 / 18:00

   Anders,

   Låt Thoralf i lugn och ro få fundera igenom detta, att stressa fram sådana stora beslut är inte att rekommendera.

   //Gunnar

   Gilla

 4. Otto 2022-10-08 / 23:06

  Såg idag att det öppnats en foodtruck utanför Giraffen som säljer Falafel. Passar väl alla i stan som går med huckle. Blir bara värre och värre!

  Gillad av 1 person

 5. Kalle Kula 2022-10-08 / 19:05

  Johan Persson bröstar upp sig över Nordic Nest på Facebook och raljerar över 1000 anställda.

  Följande kommentar finns på hans sida:

  ”Johan Persson du skriver närmar sig 1000 anställda vem pratar osanning du eller årsredovisningen som säger 193 anställda? Det är om jag kan räkna en diff på ca 800 anställda som felar i årsredovisningen.”

  Gillad av 4 personer

  • Högt hårfäste 2022-10-08 / 20:51

   Johans vanliga siffertrix!

   Gillad av 3 personer

   • Goliat 2022-10-08 / 22:54

    Varken Johan eller Nordic Nest verkar förstå att det är heltidsanställda i medeltal beräknat på timmar, som tas upp i årsredovisningen, inte anställda totalt.

    Gillad av 2 personer

 6. ivarandersson 2022-10-08 / 18:05

  Flera Socialdemokrater var irriterade, arga och oförskämda när skulle stå till svars för sina agerande. Socialdemokraternas bild stämmer inte med verkligheten och de gillar inte att bli avslöjade som naiva sagoberättare.

  Gillad av 5 personer

 7. Christer 2022-10-08 / 17:44

  En vän arbetade på en mässa för en tid sedan . Jimmie Åkesson var en av mässbesökarna .
  Han(Jimmie) blev tillfrågad av många människor om de fick ta en selfie med honom och han var tålmodig och tillmötesgående .
  Det konstiga var , sa min kompis , att 80 % av de som tog fotografier var invandrare.
  Glada och tacksamma .
  Det borde kunna säga våra politiker något.
  Men de har målat in sig i ett hörn och totalt missat verkligheten.

  Gillad av 3 personer

 8. turrim 2022-10-08 / 16:59

  Norrliden är och blir än värre kalmarbornas helvete. Motsvarande i många andra tidigare lugna och trevliga orter.

  För en utombys så är det intressant att ånyo läsa konstiga prioriteringar från dagens ”journalister”. De gillar och uppmuntras t ex att gräva i ett litet partis urval av brevlådor. Ofarligt och kan ge journalistpris.

  Att gräva i Norrlidens reala problem får/vill/törs man inte. Dessutom finns det ju inte längre några problem – endast utmaningar i politikerspråk.

  Gillad av 1 person

  • Lotta 2022-10-09 / 09:25

   Barometern har en stor artikel om det kriminella norrlidengänget. En av medlemmarna var tydligen en lovande fotbollsspelare som om han inte valt de lätta pengarna kunnat vara fotbollsproffs idag enligt tidningen. Några andra ”fick inte de betyg de ville ha” vad nu det betyder? Men naiva svenska politiker tror att dessa lata individer som alla dar i veckan väljer snabba pengar och status via kriminalitet än att år efter år sitta i en tråkig skolbänk för att utbilda sig till något vettigt skall välja det senare före det första. Inga pengar i världen till skolan kan ändra på det.

   Gillad av 2 personer

   • Thoralf A 2022-10-09 / 09:41

    Sant. Uppfostran och rätt mentalitet men det saknar vissa grupper i det nya svenska samhället.

    Det kommer dröja många generationer och ett totalstopp för invandring från framför allt MENA-länder innan det kommer bli bättre. Jag kommer aldrig få uppleva det, utan bara att det blir värre och sämre för varje år.
    Jag hatar de som har ansvaret för denna utveckling!

    Gillad av 3 personer

   • turrim 2022-10-09 / 20:19

    Intressant. Som utombys har jag inte tillgång till låsta sidor. Det är positivt att Barometern vågar skriva för sina prenumeranter. Det törs inte min lokaltidning. Kommer Barometern att följa upp eländet?

    Gilla

Kommentarer är stängda.