MARKRESERVATION FÖR EN MOSKE I KALMAR

Det har cirkulerat ett rykte om att Socialdemokraterna i Kalmar lovat muslimerna i Kalmar en markreservation för att kunna bygga en moské om Socialdemokraterna vinner i kommunvalet.

”Johan Persson gav dem en muta för att lyckas i valet”

”Han kommer att ge dem marken till en moské för ett mycket litet pris.”

Så skriver en person till mig med insyn hos muslimer i Kalmar.

Jag tror inte shiamuslimer är välkomna i detta trossamfund, utan det är nog bara sunnimuslimer.

När man efter lite efterfrågan hos ansvariga på Kalmar kommun får det bekräftat att denna ansökan om en markreservation inkom den 12 september till Kalmar kommun, alltså dagen efter valdagen den 11 september. Behöver nog ingen betvivla att det handlar om ett vallöfte från Socialdemokraterna! Det är anmärkningsvärt.

Det framstår som helt uppenbart att Muslimska trossamfundet inväntat valresultatet och Socialdemokraternas nya valseger i Kalmar innan man skickade in sin ansökan och nu infriar Socialdemokraterna sitt vallöfte.

När jag kollade upp detta med Kalmar kommun så visade det sig stämma att en markreservation för en moské finns med i kallelsen till nästa planutskott. Kommunalrådet Johan Persson är uppenbarligen snabbt på väg att infria sitt vallöfte om en markreservation. Ärendet kommer upp på planutskottet den 18 oktober och sedan sannolikt till kommunstyrelsen i början av november. Här går det rykande snabbt när ett troligt vallöfte skall hållas. . Något som också bekräftas av följande dokument nedan som är daterat till 2022-10-12.

Var har man nu tänkt att denna moské på 450+300 kvadratmeter stora byggnad skall ligga. Vem kommer få den som granne? Den kommer ligga vid Norrlidsvägen.

Längs med Norrlidsvägen och alldeles intill området med kolonistugor.

Ansökan om markreservation ser dock lite märklig ut då den har Kalmar kommuns logga. Har Kalmar kommun varit behjälpliga med ansökan?

När jag läser vilka muslimska föreningar som gått ihop så saknar jag den Islamiska kulturföreningen Salam, som uppenbarligen är den största i Kalmar. Föreningen driver den omdiskuterade källarmoskén på Storgatan.

Det framgår dock inte när ansökan är inskickad till Kalmar kommun och den saknar dessutom diarienummer och verkar därmed inte vara registrerad hos kommunen (uppgiften har jag senare fått i ett separat mejl från kommunen). Den saknar dessutom kontaktuppgifter till föreningen eller ansvarig person. Lite märkligt eller helt emot kommunallagen.

Dokumentet saknar datering.

Muslimska Trossamfundet är registrerad som en ideell förening och företräds av en Oday Kittana.

Nu måste det upprättas en ny detaljplan och det kan ta lite tid då den sannolikt kommer överklagas av inte minst de som äger kolonistugor alldeles intill området för markreservationen. Allt annat skulle förvåna mig.

Grattis alla Kalmarbor! Nu får ni även en riktig moské i stan. Islamiseringen går snabbt i Kalmar. Alla Socialdemokrater, Centerpartister och Vänsterpartister i majoriteten gillar säkert detta.

De har ju jobbat hårt för denna utveckling på alla fronter.

Kommunalrådet Dzeniti Abaza (S) hänvisar frågan till socialdemokraternas valmanifest men när jag läser det igen så kan jag inte hitta ett enda ord om någon markreservation eller ny fullskalig moské. Om nu inte Socialdemokraterna har ett eget och internt valmanifest som inte har kommunicerats till väljarna eller bara till denna grupp.

I kommunfullmäktige den 20 juni fick Johan Persson en fråga om socialdemokraternas inställning till etablering av moskéer i Kalmar. Johan Perssons irritation och otrevliga bemötande mot frågeställaren förvånade mig. Men det kanske hade sin förklaring i Socialdemokraternas vallöfte?

Annons

33 reaktioner på ”MARKRESERVATION FÖR EN MOSKE I KALMAR

  • Andersson 2022-10-16 / 23:21

   Här ska man alltså ska man alltså satsa miljoner på att lära folk hur man inte gör kroppkakor.

   Dra en röd linje från Oskarshamn till Ronneby. Sydöst om linje ligger kroppkakans förlovade land. Det är där sakkunskapen finns. Här är ett exempel på delikata kroppkakor:

   https://kroppkakor.se/kroppkakans-historia/

   Arontorps kroppkakeri har fel på en punkt. De godaste kroppkakorna gör vi östra Blekinge. Men de kommer hit från Öland varje fredag och har försäljning både i butik och på torget. Och gör goda affärer. Jag måste erkänna att jag har köpt en och annat.

   Tänk jag minns när man kunde köpa kroppkakor i varenda korvkiosk. Det var tider det.

   Är det någon som vill ha receptet är det bara att säga till.

   Gilla

 1. Gunnar Karlsson 2022-10-15 / 21:13

  Off Topic.

  Pär Ströms senaste känga ….

  //Gunnar

  Gilla

 2. Kalle Kula 2022-10-15 / 17:59

  Barometern skriver om detta idag, efter tips på deras hemsida.

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2022-10-15 / 14:35

  Helena Edlund: Befolkninsutbytet pågår – svenskarna är snart en minoritet i sitt eget land

  ”Vid årsskiftet hade 3 557 912 av Sveriges drygt tio miljoner invånare ”utländsk bakgrund”, enligt Statistiska centralbyrån (SBC), vilket motsvarar 34 procent av befolkningen. Av dessa är 2 090 503 personer, 20 procent av befolkningen, födda i ett annat land. Andelen utrikes födda har fördubblats sedan 2002 och i flera svenska kommuner, till exempel våldsbenägna Södertälje och Botkyrka, är etniska svenskar idag i minoritet”

  https://www.document.no/2022/10/13/befolkningsutskiftning-pagar-svenskene-er-snart-minoritet-i-eget-land/

  Gilla

 4. Lotta 2022-10-15 / 09:13

  Det borde inte tillåtas att byggas någon moské alls i Sverige eftersom Sverige är ett kristet land även om det är sekulariserat idag.

  Gillad av 3 personer

 5. Cosmik Debris 2022-10-15 / 00:10

  Maria Leissner i gårdagens Aktuellt om den nya regeringen: ”Jag måste erkänna att jag grät. Och jag vet att jag inte är den enda som gjort det idag”

  Tror ni att Maria Leissner satt och grät i Rinkeby, Fittja, Högdalen eller Skärholmen? Nix. Den skrynkliga, inkompetenta, hycklande och falska häxan satt och grät på Kungsholmen. Med sjöutsikt!

  Under tiden Maria Leissner gråter flyttar Anders från Tumba, där han bott hela sitt liv, på grund av våldet och att hans tonårsson blivit brutalt knivrånad.

  Otryggheten i Tumba
  https://sverigesradio.se/artikel/otryggheten-i-tumba

  Gillad av 4 personer

 6. Goliat 2022-10-15 / 00:08

  Kalmarborna sover fortfarande Törnrosa-sömn!

  Gillad av 2 personer

 7. Bengt trelleborg 2022-10-14 / 20:55

  Kalmarborna är ointresserade tyvärr. Det här är vad de valde fram och det är det här de ska ha. Skit ska ha skit! Om inte SD stoppar det hela naturligtvis. Återstår att se..

  Gillad av 1 person

 8. turrim 2022-10-14 / 19:22

  Detta hade uppenbarligen inte SD-Kalmar och Barometern ingen aning om.

  Gillad av 2 personer

 9. O` Hyra 2022-10-14 / 18:06

  Finns det några sämre politiker än i Sverige?
  Ja, det verkar så, och dom finns i GB, Storbritannien.

  Slusken Johnsson fick sparken av dom andra idioterna med tandställning och löjlig keps av tweed. Nu har efterföljaren skämt ut sej genom att sparka sin finansminister som enligt uppdrag genomfört premiärministerns direktiv.

  Visst, blås i era sketna säckpipor och låtsas som om ni är världens härskare.
  UK är och har alltid varit en skurkstat.

  Gillad av 1 person

 10. O` Hyra 2022-10-14 / 17:52

  När Barbro Westerholm är ledsen så betyder det att Sverige
  går åt rätt håll.

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2022-10-15 / 13:35

   Det är kanske inte alla som vet. Barbro Westerholm är mor till Johan Westerholm.

   https://ledarsidorna.se/

   Gilla

  • Cosmik Debris 2022-10-15 / 15:32

   Aftonbladet: ”Barbro Westerholm säger att hon är mycket kritiskt till den migrationspolitik som högerpartierna har kommit överens om. Hon påpekar att Sverige i flera hundra år har burits upp av människor som kommer från andra länder”

   ”Hon påpekar att Sverige i flera hundra år har burits upp av människor som kommer från andra länder”

   Gillad av 1 person

 11. O` Hyra 2022-10-14 / 17:34

  Fru Stenevi,
  herr Bolund
  är lustiga att se.
  Fru Stenevi,
  herr Bolund
  är lustiga att se.

  Ej öron, ej öron,
  ej svansar hava de.
  Ej öron, ej öron,
  ej svansar hava de.

  Koack, ack, ack
  Koack, ack, ack
  Koack, ack, ack, ack, aa.
  Koack, ack, ack
  Koack, ack, ack
  Koack, ack, ack, ack, aa.

  Gillad av 2 personer

 12. messkalle 2022-10-14 / 16:12

  Hoppet för Sverige kan vara att Ulf Kristerssons klarar av inte bara en utan två mandatperioder. Kanske kommer något av SDs sakpolitik få genomslag i hela landet.

  För SD Kalmar är det bara att bita i det sura äpplet. Ingen Thoralf i kommunfullmäktige, ingen blåslampa mot den maktfullkomlige KO Johan Persson

  Gillad av 1 person

 13. Nils Dacke 2022-10-14 / 15:58

  Ingenting förvånar när det gäller sossekorruption så det är säkert sant att det finns köpta röster i utbyte mot en moske. Det är dags att döpa om Kalmar till El Calmar så att det känns på riktigt att staden är på väg att bli Norra Europas Mecka. Johan Person blir kalifen av El Calmar under namnet Al Persson.

  Gillad av 1 person

 14. Bjursnästomte 2022-10-14 / 13:54

  Får de köpa marken för 1:-?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-10-14 / 14:03

   Det hoppas jag verkligen inte. Det måste bli marknadspris och då pratar vi flera miljoner kronor om det rör sig om 10 000 m2

   Gilla

   • Bjursnästomte 2022-10-14 / 14:08

    Det har ju hänt innan. IKEA fick väl köpa för 1:-?

    Gilla

 15. Karl 2022-10-14 / 13:43

  Idag gråter S V Mp C ,ska det äntligen hända något i vårt land efter att ha hört dagens 4 partier. Ska bensinen tydligen ligga kvar på sitt höga pris till 2024 då dem ska sänkas, är det inte så att då är priserna 26-28 kr litern och då tar de bort skiten som blandas i och vi har fortfarande dessa höga priser,fan trot, angående moskeer så är det bara hoppas att de nekas bygglov.

  Gillad av 1 person

 16. Sven d.ä. 2022-10-14 / 13:42

  Det kommer inget gott utifrån detta. Vilken mardröm för kolonilottsägarna.

  Gillad av 2 personer

  • Cosmik Debris 2022-10-14 / 13:54

   Också min tanke. Att tvingas på böneutrop bör klassas som terror.

   Gillad av 1 person

 17. Anderssonskan 2022-10-14 / 12:36

  Högmod går före fall .
  Nu åker snart Johan Persson ut på arselet .
  Nu kommer REGERINGENS arbete att avspegla sig i kommunernas arbete .
  Och då finns det inget utrymme för Socialdemokratiska rucklare som Johan P

  Gilla

 18. Otto 2022-10-14 / 12:35

  @Thoralf

  Vad ska de betala för marken? Inga böneutrop står det i dokumentet. Det ska man nog ta med en nypa salt. Varför har inte Barometern skrivit om detta? Handlingarna är ju offentliga.

  Då måste de alltså börja bygga till våren.

  Grattis Kalmaaaaa!

  Gilla

  • Thoralf A 2022-10-14 / 13:02

   När det gäller böneutrop så kommer givetvis kraven när moskén är byggd. Då vill givetvis även ha en minaret. Ingen skall tvivla på det.

   De nya på Barometern som skriver om Kalmars lokalpolitik har inte koll på ärendehanteringen och verkar heller inte kolla vilka dokument som diarieförs. Om man hade haft det så hade man givetvis skrivit om denna begäran som inkom 12 september. Sedan kan även vilja hålla Socialdemokraterna om ryggen.

   Men det lär dröja innan det byggs något på tomten. Först en ny detaljplan som skall vinna laga kraft och sedan ett bygglov som skall beviljas det kan ta lång tid.

   Gilla

 19. Cosmik Debris 2022-10-14 / 12:34

  ”Tidöavtalet”

  Utländsk finansiering av trossamfund och civila organisationer

  En utredning ska se över förbud mot utländsk finansiering av trossamfund och andra organisationer på civilsamhällets område med kopplingar till islamism och extremism samt ta fram förslag om skärpt regelverk och tillsyn när det kommer till sådana organisationers finansiering. I arbetet ska man särskilt beakta intresset av att motverka islamism och radikalisering och genomföra kartläggning av hur utländsk finansiering av trossamfund och andra utländska kopplingar till församlingar eller andra kulturella, etniska eller religiösa organisationer används för islamistiska och separatistiska intressen.

  Kanske är det – i grevens tid – räddningen för Kalmar ?

  Gillad av 4 personer

 20. Högt hårfäste 2022-10-14 / 12:20

  Jaha, då blir det böneutrop varje fredag framöver!

  Gilla

  • Andersson 2022-10-14 / 20:03

   Fredagsmys!

   Gilla

 21. Cosmik Debris 2022-10-14 / 11:57

  Pyrrhusseger.
  soSSar lierar sig med muslimer.
  Det gjorde socialisten Hitler också.
  Lika barn leka bäst.

  Det är synd om Kalmar som får sin första moské ”någonsin”.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.