HELA HAVET STORMAR

Erdogan styr helt och hållet Sveriges NATO-ansökan och de 28 länder som redan ratificerat Sveriges NATO-ansökan kniper uppenbarligen käft. Är de rädda för Erdogan och alla muslimer i deras egna länder?

Yüksel och Demirok visar nu framfötterna med en lång rad uttalanden som visar var deras sympatier finns. För att inte tala om den långa raden av ledarskribenter och andra ”experter” som nu kastar ur sig beskyllningar mot partierna i regeringssamarbetet.

Så näste Centerledare, som är turkisk medborgare, som bedriver valkampanj i Turkiet, som har en nära släkting som är en av Erdoganregimens toppdiplomater, beskriver ett annat parti som en säkerhetsrisk?

Mats Skogkär

Uttrycket ”hela havet stormar” är det jag tänker på när jag följer media och det som skrivs på sociala medier.

Om nu alla journalister och ledarskribenter och alla dessa självutnämnda ”experter” som ges utrymme i svensk media nu är så bekymrade över det rådande tillståndet i Sverige så kanske de borde försöka sänka tonläget kraftigt. Att enbart höja tonläget gör inget bättre om man nu verkligen vill stödja en svensk NATO-ansökan.

Att betrakta detta spektakel på lite avstånd gör att man ser på det med ett annat perspektiv. Jag kommer att tänka på ett annat ordspråk. Som man bäddar får man ligga! Framför allt de rödgröna partier men även Reinfeldtregeringen jobbade hårt för att Sverige skulle hamna i detta absurda tillstånd.

Sverige håller på att tas över av människor som har en helt annan agenda än Sveriges bästa! Om Centerpartiet i den kommande veckan väljer en muslim och Erdogansupporter till partiledare så är det ytterligare ett steg mot avveckling av nationen Sverige.

Jag har dock ingen förhoppning om en snar tillnyktring inom Centerpartiet.

PS

Undrar hur det går för Demiroks avsägelse av det turkiska medborgarskapet. Han borde vara icke valbar som partiledare för Centerpartiet så länge han är medborgare i Erdogans Turkiet! Han borde dessutom lämna riksdagen!

Annons

18 reaktioner på ”HELA HAVET STORMAR

 1. P 2023-02-01 / 21:14

  Kan vi lita på att svenska soldater inte får ett skott i ryggen av turkarna i skarp läge.
  Eller något annat kristet Natolands soldater för den delen.
  Verkar inte direkt en för alla alla för en med senaste utspelen i åtanke.

  Gilla

 2. MickeP 2023-01-30 / 00:03

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/erdogan-i-video-kan-ge-finland-ett-besked-som-kan-chocka-sverige

  Ha, ha. Skitbra! Perfekt! Erdogan är en äcklig gammal narcissistisk gubbjävel som inte har koll på någonting. Om Turkiet släpper in Finland, men inte Sverige, har de grävt sin egen grav. Sverige kommer att åtnjuta NATO:s beskydd, som strategiskt viktigt landterritorium mellan nato-länderna Norge, Danmark och Finland (Nato kommer aldrig att kunna acceptera ett strategiskt ”hål” mitt emellan sina medlemmar), men utan att behöva offra en endaste soldat eller svensk krona på Erdogans hispiga och narcissistiska agenda.

  Perfekt enligt mig.

  Turk-gubben fattar inte vad han snackar om. För honom handlar allt om hans personliga narcissism. Jag tycker uppriktigt synd om alla hederliga och hårt arbetande turkar som måste dras med ett sådant gubb-slem.

  Micke P

  Gilla

 3. bengarne 2023-01-29 / 23:49

  Massinvandringens konsekvenser visar sig nu öppet inom politiken och kriminaliteten. Det bränns svenska flaggor, men regering och övriga politiska ledare fördömer inte tilltagen utan ödmjukt tiger inför islamisterna.

  Gillad av 2 personer

 4. turrim 2023-01-29 / 17:32

  Bakom betalvägg i SDS så är det en stor avskedshyllning för Annie Lööf. Hela första sidan och sedan helsi´dor. Rubriken är: ”Annie Lööf vill bli ihågkommen för att ha hållit SD från makten”.

  Hon är också stolt över de 35 360 barnen från Afghanistan.

  Om sin troliga efterträdare så säger hon att misshandelsdomarna är inte bra. ”Det jag har sagt till honom är att vara öppen med det och ta avstamp för att göra samhället bättre.” (Ursäkta – men jag begriper inte!).

  Inte ett ord om turkrelationerna.

  Ett ynkligt avslut från den som varit partiledare upplyft av media mer än ett decennium.

  Gillad av 1 person

 5. Einar H 2023-01-29 / 15:12

  I USA avslutar nästan alla presidenter sitt tal med GOD BLESS AMERIKA. I mynt och sedlar står de in god we trust. Dem största Hevy metal black metal banden ”hundratals” som ständigt har ljus o mörker i texterna bara som ett ex Ossy Osborne ” black sabbat” avslutar ofta med God bless you all till publiken. Jag har aldrig hört en svensk politiker eller statsminister avsluta ett tal på kristen grund med GUD VäLSIGNE SVERIGE

  Gillad av 1 person

   • turrim 2023-01-29 / 16:53

    Min son kom hem i går efter en fjortondagars semesterresa till Florida. Han hade bl a varit på ishockey där tydligen Tampa Bay är duktiga. I stället för att kasta röksmällare så har man tydligen hängt två kedjor mellan vilka man utlöser blixtar med förstärkt ljud genom högtalarna.

    När det är matchdags så reser sig alla och med handen på hjärtat så sjunger alla nationalsången. Även i Florida med alla invandrare.

    Gilla

 6. Roland Salomonsson 2023-01-29 / 14:33

  Turkiska medborgare kan inte avsäga sig medborgerskap. de föreblir medborgare livet ut, oavsett de vill eller ej. Om de försöker så kommer de Turkiska subversiva instituten och anhängarna att förfölja dem som försöker OCH ALL I DERAS FAMILJ, både i Sverige och i Turkiet.
  Enligt Turkiet, så har alla turkfolk rätt till medborgerskap i Turkiet (bl a pass). de behöver bara visa att de är född i någon turkisk stat eller har en förälder som är född turk.

  Gilla

 7. stigrydmark 2023-01-29 / 13:07

  Omar Mustafa, starkt ifrågasatt med kopplingar till radikal islamism har nu ett chefsjobb på Tillväxtverker med 47.000 i månadslön???

  Gillad av 1 person

 8. Gunnar Karlsson 2023-01-29 / 10:52

  Off Topic,

  Markus Allard i toppform !!

  //Gunnar

  Gilla

 9. Nils Dacke 2023-01-29 / 09:14

  Det har aldrig fungerat och kommer aldrig att fungera att ha en meningsfull dialog med människor och kulturer som har en låg eller nästan obefintlig impulskontroll. Deras första och enda reaktion när de möter motstånd och argument är att skrika högst, leva rövare och ge ut på gator och torg och kasta sten.

  Gillad av 6 personer

 10. Ludvig 2023-01-29 / 08:48

  Instämmer helt i Thoralfs analys.

  Gillad av 1 person

 11. Cosmik Debris 2023-01-29 / 06:33

  Ivar Arpi: ” Vi lever redan i ett skuggkalifat där vi tar mer hänsyn till islamiska tabun än till våra egna värderingar och lagar. De potentiella bödlarna bor redan här bland oss.”

  Richard Jomshof: ”– Jag tycker inte att man ska göra det, men man får göra det och blir de upprörda, så elda hundra till, då, säger han i en intervju med Dagens Industri”

  Expressen: ” Nu uttalar sig Turkiet om koranbränning utanför den turkiska ambassaden i Stockholm förra helgen. – Denna avskyvärda handling i Sverige är ett hatbrott. Det är en rasistisk handling. Ingen ska säga tankefrihet, det är irrelevant, säger Cavusoglu på en presskonferens”
  https://www.expressen.se/nyheter/turkiet-meningslost-med-samtal-om-nato/

  Tänk om muslimerna till slut lyckas tysta Paludan och inför hädelselagar i Sverige? Alla vet att offentliga demonstrationer och kritik mot islamiseringen av vårt land är livsfarligt. Det slutar inte sällan i blodbad och sönderslagna stadsdelar.

  Vad skulle hända om tiotusentals svenskar skaffar sig en eller flera koraner och sedan i tysthet systematiskt börjar slänga ut sidor i soprum, på gatan, från bilen eller i t.ex. väntrum? Översvämmar offentliga platser med utrivna sidor. Kanske också skriver något förklenande om islam och profeten på sidorna? Chansen att en muslim blir provocerad är hundraprocentig. Detta skulle dessutom kunna göras på kvällar i skydd av mörkret och helt anonymt.

  Vad skulle hända om svenskarna skickade tusentals sönderrivna koransidor till turkiska ambassaden?

  Man skulle kunna se det som en hyllning till Rasmus Paludan, demokratin och yttrandefriheten. Jag är övertygad om att det skulle vara regeringens värsta mardröm då det är en situation man inte kan kontrollera. Alla totalitära regimer hatar situationer man inte kan kontrollera (läs t.ex. Kanada). Man skulle kunna se det som en form av gerillamarknadsföring. På sin höjd kan man bli åtalad för nedskräpning.

  Det är uppenbart att många är rädda nu, t.ex. Chang Frick. Det är också uppenbart att vi behöver fler ”incidenter” som gör att nödvändiga politiska lösningar ska bli möjliga att genomföra. Alternativet är undfallenhet med ett utdraget och plågsamt nationellt självmord som följd. När ekonomin kollapsar upphör Sverige att existera. Då är det för sent.

  Muslimerna må ha tiden, men vi har både klockorna och hjärnorna – och våra klockor visar just nu på fem i tolv. Det är bråttom!

  Gillad av 8 personer

  • Huvaligen 2023-01-29 / 10:07

   Bra skrivet. Tack!

   Gilla

  • Andersson 2023-01-29 / 13:08

   Säga vad man vill om Chang Frick men han är en utmärkt representant för minoriteternas minoritet. Enligt egen utsago är han både jude och tattare och så är han släkt med Målle Lindberg som i sin tur påstår sig vara zigenare.

   Favorit i repris:

   Rasmus Paludan skulle elda en koran
   Chang Lindberg Frick sa att han inte fick
   Rasmus Paludan han brassade på ändå
   Tänka sig så förfärligt illa det kan gå

   Gilla

  • stigrydmark 2023-01-29 / 13:23

   @COSMIK DEBRIS
   Dina tankar kring sönderrivna koransidor låter mycket intressant. Jag och många med mig skulle nog gärna använda metoden i förhoppning om att
   kunna stoppa en NATO-anslutning. Tack för tipset!

   Gillad av 1 person

   • Thor 2023-01-29 / 18:43

    Allt kokar ned till frågan om vi verkligen vill alliera oss med Turkiet?

    Turkiet blev natomedlem 1952 och var då ett betydligt mer sekulariserat land än idag.

    Jag ifrågasätter om Turkiet idag hade tillåtits att bli natomedlem. Det blir magstarkt när man betänker att de har ockuperat norra Cypern sedan 1973 med ungefär samma argument för detta som Ryssland använder för invasionen av sydöstra Ukraina.

    Gillad av 1 person

   • Cosmik Debris 2023-01-29 / 19:53

    Hur många har jag införskaffat för eget och framtida bruk?
    Svar: ”ett antal”

    Gilla

Kommentarer är stängda.