6 FIKTIVA MILJONER KRONOR TILL MOSKEBYGGE I KALMAR

En insamling pågår i Kalmar för att kunna bygga en stor moské i Norrliden. Moskén är beräknad att kosta 13 miljoner kronor.

I en artikel i Dagens Kalmar säger ordförande Shadi Salame följande.

”Det finns en stor vilja bland muslimerna att ha en moské, säger ordförande Shadi Salame. Vi saknar en stor moské för de 5000-6000 muslimer som bor i området.”

Så illa är alltså utvecklingen i Kalmar under det socialdemokratiska styret och en majoritet av kommuninvånarna fortsätter att rösta på Socialdemokraterna och vänsterblocket, där även Centerpartiet ingår.

Enligt artikeln så har redan 6 miljoner kronor samlats in. Journalisten Anders Blank ställer dock en relevant fråga.

”Det har varit en del diskussion om att det skulle vara utländska donationer, från exempelvis Saudiarabien?

–  Nej, inget sådant. Det här är enskilda personer som skänkt pengar. Man tecknar sig för en fiktiv andel. Det är ett sätt som exempelvis använts med stor framgång i Helsingborg.” 

Frågan är om det då samlats in 6 miljoner kronor, utan man har fått teckna sig för en fiktiv andel. Undrar vad de egentligen samlat in. Fiktiv insamling! Vilket skämt!

Ordförande Shadi Salame säger i artikeln att de planerar att börja bygga moskén under nästa sommar.

Det kan de bara drömma om! Det kommer inte hända.

Just nu håller Kalmar kommun på att ta fram en detaljplan för området. Alla på Kalmar kommun är inte heller lika förtjusta i detta projekt. Jag ställde en fråga till kommunen om hur det går med detaljplanen för att jag inte skall missa den och fick följande svar.

Den är alltså planerad för samråd under hösten eller kommande vinter. Då kommer det säkert in många synpunkter som skall besvaras och eventuella förändringar skall föras in i detaljplanen. Sedan skall detaljplanen ut på granskning och då kan det komma in nya synpunkter. Rent praktiskt så brukar samråd och granskning ta minst sex månader innan en detaljplan är klar för att läggas fram för politiken. Då skall den först upp i samhällsbyggnadsnämnden, sedan vidare till kommunstyrelsen och till sist upp i kommunfullmäktige. Då är vi sannolikt framme i slutet av 2024 i bästa fall.

Om detaljplanen blir godkänd av kommunfullmäktige så kommer den överklagas med allra största sannolikhet!

Under 2018 såldes en markområde på lite drygt 5 000 kvadratmeter till Kalmarhem för 8 280 000 kronor. Markområdet ligger lite tvärs över gatan men ca 200-300 meter öster ut från den markreservation som de muslimska föreningarna nu erhållit. Markreservationen är dessutom på den dubbla ytan ca 10 000 kvadratmeter.

Den aktuella marken för markreservationen har funnits med i detaljplanering för bostäder och borde betinga ett högre pris än det Kalmarhem fick betala.

Om priset för markförsäljningen för moskén sätts för lågt i förhållande till andra markförsäljningar i området så kommer jag personligen överklaga markförsäljningen!

Sedan skall de muslimska föreningarna inkomma med ett bygglov och det kan man inte göra förrän det finns en lagakraftvunnen detaljplan eller det går i varje fall inte bevilja ett bygglov innan detaljplanen vunnit laga kraft. Bygglovet kan dessutom också överklagas.

Det blir med andra ord ingen byggstart av någon moské vare sig under 2023 eller 2024, kanske inte ens under 2025! Det är verkligheten!

Jag kommer göra vad jag kan för att det skall dröja ännu längre innan det byggs en moské i Kalmar!

Annons

14 reaktioner på ”6 FIKTIVA MILJONER KRONOR TILL MOSKEBYGGE I KALMAR

 1. Hemlig X-sson 2023-03-05 / 09:51

  Det finns en stor vilja bland oss ickemuslimer att inte ha någon moské i Sverige

  Gilla

 2. anders gs 2023-03-05 / 04:52

  Inga fotbollsdistrikt har visat stöd för Reinfeldt
  Fredrik Reinfeldt har uppförsbacke inför ordförandevalet i Svenska fotbollförbundet. Inget distriktsförbund har hittills meddelat sitt stöd för den tidigare statsministern, rapporterar Aftonbladet.

  Av förbundets 24 distrikt har åtta meddelat hur de tänker rösta. Fem tänker rösta på Lars-Christer Olsson och tre på Caroline Waldheim.

  Valberedningen meddelade nyligen att den föreslår Reinfeldt som ordförande.

  Gillad av 1 person

 3. Ölandsbonde 2023-03-04 / 20:51

  Det är andelen som sägs vara fiktiv. Inte pengasumman. Inget konstigt med fiktiv andel. Jag har varit med och köpt andel i en motorcykel inför en större tävling. Man sålde andelar för att få ihop kapitalet. Det var ingen som förväntade sig att få en andel av motorcykeln. Man såg det som stöd-sponsring. Man fick en lott och när tävlingen var över så lottades, det som var kvar av cykeln, ut. Alla nöjda utom den som fick cykeln. Hen var xtraglad.

  Gilla

 4. Högt hårfäste 2023-03-04 / 16:28

  Johan Persson har jobbat och lobbat på bra för detta moskébygge!

  Gilla

 5. Cosmik Debris 2023-03-04 / 16:21

  Flera hundra poliser skadades, polisbilar sattes i brand och statlig och kommunal egendom för tiotals (50, 60?) miljoner förstördes under korankravallerna. Då har en negerjävel mage att beklaga sig över för höga straff? Till sin hjälp har hon givetvis folkförrädarna på Sveriges Radio.

  Inte en jävla dag. Inte en endaste jävla dag utan att man blir förbannad och det brinner i huvudet.

  Faisa möter frustrerade föräldrar – tycker straffen är för hårda
  https://sverigesradio.se/artikel/faisa-moter-frustrerade-foraldrar-tycker-straffen-ar-for-harda

  Gillad av 1 person

  • Nils Dacke 2023-03-04 / 16:46

   Japp det känner jag också, varför flyttar bara inte dessa människor tillbaka till sina hemländer, där kan de ju löpa runt och sprida kaos och förstörelse så mycket de önskar, eller?

   Gillad av 1 person

   • tompas11 2023-03-04 / 23:29

    Varför de inte flyttar? Ja det är väl inte så svårt att räkna ut. Här får de ju allt de pekar på och mer därtill. Här kan de ju göra vad fan de vill utan att det blir några konsekvenser. Protesterar den breda allmänheten? Icke så, de fortsätter som simpla nickedockor att rösta som de alltid gjort och blir det besvärligt så kan de ju alltid vända bort blicken och titta på något trevligare. Den svenska poliskåren och dess infantila ledning lär ju inte lägga två fingrar i kors för att beivra det som pågår. Tacka fan för att de inte flyttar tillbaka till sina usla skitländer när de får all inclusive här generöst betalt av svenska skattebetalare.

    Gillad av 1 person

   • onkelbjrn 2023-03-05 / 03:24

    Nej, de vill inte flytta tillbaka. Redan på 90-talet cirkulerade det rykten om att många muslimers resa till Europa var betald. Allt för att sprida islam över Europa. Förr skickade man arméer för att erövra. Nu skickar man folk. Och Svenska makthavare förstår inte eller vill inte förstå. Man välkomnar dem och ger dem förtur till bostäder och bidrag. Samtidigt som allt för många fortsätter att rösta på de partier som möjliggör det hela. När sen moskéer står där och man störs av fredags bönen, då är det försent!
    Det är nog bara att vänja sig vid det sekulariserade Sverige.
    Googlar man får man fram att det finns 40 moskéer I landet och att 3 st har polistillstånd till högtalarutrop vid fredagsbön.
    I Europa kryllar det av moskéer.

    http://hotpot.se/politik/moskeer-breder-ut-sig-i-sverige-eu-uppemot-3-000-i-tyskland/#:~:text=Det%20finns%20idag%2017%20kommuner%20i%20Sverige%20som,med%20så%20många%20som%204%2

    Gilla

 6. R Stensson 2023-03-04 / 15:54

  Inte en bit till med ischoklad. Inte en mm till med mosquito bygnader. Det är nog nu!

  Gilla

 7. Cosmik Debris 2023-03-04 / 15:35

  Islams fem grundpelare är:
  1.Lögnen
  2.Inaveln
  3.Stölden
  4.Kriget
  5.Terrorresan

  I länder där muslimer är i minoritet är de besatta av mänskliga rättigheter.
  I länder där muslimer är i majoritet finns det inga mänskliga rättigheter

  Jag tycker det kan vara något att fundera på. Innan det är åt helvete för sent.

  Gillad av 1 person

 8. Nils Dacke 2023-03-04 / 15:22

  Inför en sådan viktig byggnation för mångfalden och mångkulturen kommer nog tidsplanen att tryckas ihop ordentligt av Kalmar kommun, även överklaganden kommer inte att accepteras av diverse korrupta politiker, politruker och myndigheter. Att låta denna process löpa enligt normala procedurer vore en del av den strukturella rasismen och islamofobin i landet. Arma land och fosterland.

  Gilla

  • Thoralf A 2023-03-04 / 15:47

   Det skall bli spännande att följa Kalmar kommuns hantering av ärendet!

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s