DEBATT I RIKSDAGEN OM 57:ORNA

Igår var det debatt i riksdagen om inkomstskatter. Pensionsstölden från 57:orna fick en hel del uppmärksamhet under debatten.

Det är inte ofta jag framhåller en vänsterpartist före en moderat. Men i detta replikskifte om 57:orna vinner vänsterpartisten lätt. Moderaten Crister Carlsson till och med ljuger i riksdagens talarstol. Oavsett om det beror på okunnighet eller något annat så är det riktigt illa av moderaten Crister Carlsson.

Han påstår att det är för sent att ändra skatten för 57:orna men det stämmer inte. Det går fortfarande att besluta i riksdagen att 57:ornas pensionsinkomster skall skattas enligt kolumn 2 istället för i kolumn 6 i skattetabellen. Det borde en ledamot i skatteutskottet veta!

Vänsterpartiets Illona Szatmari Waldau gör ett bra jobb i talarstolen när hon tar replik först på Crister Carlsson (M) och sedan Sofie Eriksson (S). Han har sedan en eget anförande där 57:orna får en stor del av tiden.

Jag upplever det i varje fall som att trycket på partierna och framför allt regeringspartierna med Moderaterna i spetsen har ökat ganska kraftigt de senaste veckorna för att man måste införa en övergångsregel som rättar till misstaget som drabbat 57:orna och som kommer drabba 59:orna om några år.

Det går fort till nästa val. De partierna som inte vill stödja oss med en övergångsregel kan nog glömma våra drygt 200 000 röster i valet 2026.

Pensionsstölden som drabbat 57-orna har uppmärksammats av bland andra PRO, SPF Seniorerna. SKPF Pensionärerna, Kommunal, IF Metall, Skattebetalarna, Dagens Industri, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten, ETC, Aftonbladet, Expressen, Konsulten, Sydnärkenytt, Karlskoga Tidning, Barometern, Arbetet, Helsingborgs Dagblad, Sydsvenskan, Motala & Vadstena Tidning, Westmanlands Tidning, Pensioner & Förmåner, Dagens Arena, Blekinge Läns Tidning, Nya Wermlands Tidning, Dagens Ps, Pensionären, Dagens Arbete, Omni, Sveriges Radio. I sociala medier har straffbeskattningen uppmärksammats i den starkt växande facebook-gruppen ”Född 57… and Taxed to Death” (över 1250 medlemmar som växer dag för dag), och på YouTube, Instagram och Twitter samt 2 namninsamlingar.

När kommer regeringen och finansminister Elisabeth Svantesson agera!

Annons

9 reaktioner på ”DEBATT I RIKSDAGEN OM 57:ORNA

 1. O` Hyra 2023-03-17 / 18:05

  De som tror att Putin och hans generaler kommer att ställas inför en krigsdomstol måste vara dumma i huvudet. Först måste ju Ryssland som är en kärnvapenmakt besegras till ovillkorlig kapitulation, vilket aldrig kommer att ske.

  Gilla

 2. Goliat 2023-03-17 / 00:00

  Verkar bara vara V som bryr sig, eller?

  Maskerat rån mot närbutik i Bremerlyckan och bilstöld vid Stensbergs. Misären breder ut sig minsann!

  Gilla

 3. O` Hyra 2023-03-16 / 18:54

  Visst, det finns vissa likheter mellan mej och en havsörn.
  Jag undviker platser där det finns människor.

  Gilla

 4. Kalle 2023-03-16 / 14:46

  ## Kammarrätten: Fel av polisen att stoppa koranbränning ##

  ##Polisen i Norrköping gjorde fel när man hindrade Rasmus Paludan från att bränna en koran i april förra året. Det meddelar kammarrätten i en dom. ##

  https://www.friatider.se/kammarratten-fel-av-polisen-att-stoppa-koranbranning

  Inte ens polisen kan tyda lagen om yttrandefrihet!!!

  VEM skall vi då lita på???

  Är polisen politiserad???

  Gilla

 5. Cosmik Debris 2023-03-16 / 13:38

  Utanför ämnet.
  Expressen: ”Anhöriga till gängkopplad rappare utsatta i explosionen i Hässelby”

  Är det någon som har försänkningar i dansbandsvärlden och kan svara på en fråga? Är det vanligt med bombdåd, kidnappningar och kontraktsmördare inom dansbandsbranschen? Bär Olle i Lasse Stefanz skottsäker väst eller är Trio me’ Bumbas replokal egentligen en knarkcentral?

  Det är tydligen en eritreansk negerfamilj som bor/bodde i radhuset. Regeringen måste omedelbart få en lag på plats som förbjuder negrer, araber och muslimer att köpa villor, radhus, fritidshus och bostadsrätter.

  Vem fan vågar eller vill bo granne med negrer och muslimer?

  Gillad av 1 person

 6. janne 2023-03-16 / 10:13

  Jag tycker mig se Svantesson mera som en handlingaförlamad hypnotiserad höna av sossemodell.

  Gilla

  • tompas11 2023-03-16 / 15:29

   Hahaha, bra liknelse.

   Gilla

  • ivarandersson 2023-03-16 / 18:15

   Morgan Johansson pratade mycket men lite hände. En bandhund.

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s