KALMAR KONSTMUSEUM BJÖD IN KLIMATAKTIVISTER

Lyssna till professorn vid Linneuniversitet som vill ha en revolution. Se professorn vid Linneuniversitetet som är klimataktivist enligt föregående professor. Eller en dömd kvinnlig klimataktivist som vill att 500 personer skall limma fast sig på startbanan på ett flygfält. Eller kilmataktivisten som är klimatstrateg på Länsstyrelsen Kalmar län och jobbar med förnyelsebar energi.

Den enda som blev avbruten av moderatorn var jag när jag förklarade att media stoppade alla personer som har en annan uppfattning om ”klimatkrisen”, t.ex Elsa Widding, då blev jag abrupt avbruten av moderatorn Martin Gren.

Nyligen bjöd Kalmar konstmuseum in till ett event som jag kände att det här skulle kunna bli spännande att lyssna till.  Inlägget blir långt med flera videoklipp men jag lovar er att det är ett väldigt intressant inlägg med några riktigt intressanta videoklipp.

Från vänster Martin Gren, Daphne Thuvesson, Ella Tillema, Madeleine Mårtensson och Marcelo Ketzer.

Så här stod det i inbjudan.

”Kalmar konstmuseum bjuder in till samtal där vi lyfter frågor om klimatkrisen och framtiden.”

17.30 Anneli Berglund och Sara Hemmingsson, Kalmar konstmuseum hälsar välkommen. Därefter blir det en visning av utställningen Solastalgia av Niels Vonberg.

18.15 – 19.15 Panelsamtal om klimat och framtid, med inbjudna gäster och efterföljande frågestund. Moderator för samtalet är Martin Gren, professor i kulturgeografi vid Linnéuniversitetet.

Inbjudna gäster i panelen:

Ella Tillema, konstnär, Madeleine Mårtensson, klimat- och energistrateg, Länsstyrelsen i Kalmar, Daphne Thuvesson, Folk och Frö, Kalmar, Marcelo Ketzer, professor i hållbar utveckling, Linnéuniversitetet.

Vilka är då dessa inbjudna gäster och vad framgår inte i presentationen?

Moderator Martin Gren, förutom professor även klimatalarmist eller klimataktivist. Det finns flera videor på nätet och Youtube.

Daphne Thuvesson är miljöpartist och klimataktivist, jag känner henne sedan min tid i Kalmar kommunfullmäktige där vi har debatterat klimatpolitik. Men hon är alltid korrekt och har aldrig kallat mig för negativa epitet.

Madeleine Mårtensson, när jag kollat hennes bakgrund och vad hon skrivit så är min tolkning att hon är en klimataktivist men också en djurrättsaktivist. Kolla gärna hennes Facebook så förstår ni säkert. Frågan är hur lämpligt det är att personer med de åsikterna jobbar på en myndighet som Länsstyrelsen i Kalmar län som klimatstrateg och med förnyelsebar energi.

Ella Tillema, förutom att hon är konstnär så är hon en aktiv klimataktivist. Nyligen dömdes hon till 2 månaders fängelse för att ha limmat fast sig på landningsbanan vid flygplatsen i Växjö. Domen är dock överklagad. Läs om detta i Flammans artikeln.

Marcelo Ketzer, okänd för mig. Men det visade sig att han hade minst sagt radikala idéer.

Samtalspanelen bestod alltså av tre kvinnor och en man, alla mer eller mindre klimataktivister, dessutom en moderator som ansågs vara en klimataktivist. Det motsvarade också publikens sammansättning, som bestod av ca 45 personer, där ca 35 var kvinnor. Väldigt känslostyrda kvinnor skulle det visa sig om jag bedömer när de applåderade och höjde rösterna i bifall.

Första frågan till panelen var om mänskligheten befinner sig i en existentiell kris på grund av klimatförändringarna. Svaret var utan tvivel ett ja från paneldeltagarna, i mer eller mindre omfattning. Det som var häpnadsväckande var att både panelen och publiken ansåg att man inte hade media och public service med sig, utan man var irriterad och arg på media som inte gjorde tillräckligt för klimatalarmismen.

Jag blev i slutet av panelsamtalet angripen av klimataktivisten Ella Tillema eftersom jag filmat delar av panelsamtalet och hon ville veta varför jag filmat det och vad jag skulle göra med materialet. Jag förklarade att det sannolikt skulle bli ett inlägg på min blogg. Jag försökte också bemöta deras påståenden om klimatkrisen och att personer med andra uppfattningar aldrig får utrymme i media, då blev jag som sagt abrupt avbruten av moderatorn Martin Gren. Jag fick aldrig tillbaka ordet igen.

Så går det till när en moderator vill tysta någon med ”fel” åsikter.

Här kommer nu ett antal korta videoklipp från panelsamtalet. Beklagar att ljudet inte är det bästa men så blir det i en stor lokal med mobilkameran.

Först professor Marcelo Ketzer vid Linneuniversitetet, som vill ha en revolution, en klimatrevolution.

Sedan Ella Tillema som vill att fler skall bli aktivister och att 500 skulle limma fast sig på landningsbanor på flygfält, för då räcker inte häktesplatserna till.

Sedan har vi klimatstrategen Madeleine Mårtensson från Länsstyrelsen Kalmar län.

Miljöpartisten Daphne Tuvesson var väldigt lugn möjligen berodde det på att hon såg mig filma med min mobilkamera.

Till sist moderatorn, professorn och klimataktivisten Martin Gren från Linneuniversitetet

Skriv gärna en kommentar och dela inlägget på sociala medier. Det vore intressant att få lite feedback på detta blogginlägg.

PS

På Barometerns ledarsida skriver idag Thomas Hermansson om ”Gröna demokratitvivel

Annons

23 reaktioner på ”KALMAR KONSTMUSEUM BJÖD IN KLIMATAKTIVISTER

 1. Bert Juhlin 2023-03-31 / 14:20

  Man kan undra hur de här personerna är funtade, ja man kan undra om de är funtade alls, alltså de är förmodligen zero-noll x oändligt. De här extremfundamentalisterna måste vara livrädda för att exv Thoralf ska kunna ”så” något lite tvivelfrö bland åhörarna.

  Den här tillställningen var ett sektmöte för de djupt klimathotstroende, knappast avsett för allmänheten och nyttjandet av det fria ordet – typiskt sossebeteende.
  Om mötet hölls på arbetstid kan man med all rätt ifrågasätta professorernas och den landstingsanställdes deltagande, för inte har man väl rätt att utöva sin religion på arbetstid.

  Gillad av 1 person

 2. anders gs 2023-03-31 / 10:05

  HD friar tidigare SD-ledamoten efter IQ-uttalande.

  Varför är Bertil utesluten?

  Gillad av 1 person

  • tompas11 2023-03-31 / 13:13

   Bertil blev utesluten för att han innehar kunskaper och sa sanningen. Se hur SD manövrerat bort Elsa, just för att hon har kunskap och säger sanningen. Så där ser det ut i valfritt politiskt parti.

   Gillad av 1 person

 3. Christer 2023-03-31 / 09:04

  Ytterligare tecken på att rötan i Kalmars politiska system är fast förankrad .
  Kan inte tänka mig annat än att Framtid Kalmar har en ljus framtid .
  Kalmars politiska hantering är en blåkopia av den Socialdemokratiska rikspolitiken.
  Så illa ställt är det efter SOSSARNA långa maktinnehav .
  Efter Ingvar Carlsson,s avgång har SOSSARNA inte haft en rikspolitiker värd namnet .
  Ett gäng kvartsfigurer har accelererat Palmes virriga politik.
  Som tur är har Svenskarna kommit till insikt .

  Gilla

  • tompas11 2023-03-31 / 10:05

   ”Som tur är har Svenskarna kommit till insikt .”
   Jaså, har de kommit till insikt? Jag ser inga som helst tecken på detta. S är fortfarande Sveriges största parti och dess partiledare har störst förtroende bland väljarna.

   Gillad av 1 person

 4. Skogsmulle 2023-03-30 / 19:52

  Pinsamt och samtidigt skrämmande. Men efter att tittat på dina videosnuttar så kändes det ändå lite bekant; Monty Pythons Communist Quiz sketch 😂

  Gillad av 1 person

 5. Kalle 2023-03-30 / 13:42

  ## Den första folkräkningen på 33 år ska genomföras ##

  ## BIDRAG & INVANDRING. I Sverige har vi haft folkräkningar sedan 1749. Sedan Statistiska centralbyrån bildades 1858 har svenska folkräkningar gjorts vart tionde år 1860–1990 samt åren 1935, 1945, 1965, 1975 och 1985. Sveriges senaste folkräkning företogs 1990, alltså ingen folkräkning på 33 år! Trots att välfärdssystemen läcker som grova såll.Den förra finansminister Mikael Damberg (S) sa att ”Det måste vara ordning och reda i registren, och fortsatte med att ”hålen måste täppas till”, men gjorde inget.
  Att S-regeringen inte menade allvar märktes när Damberg (S) sa att 95 procent av folkbokföringen är korrekt. Det innebär att det enligt regeringen ”bara” är drygt 500.000 felaktigt bokförda och finansminister Mikael Damberg (S) väljer att raljera över folkräkning. ##

  https://petterssonsblogg.se/2023/03/30/den-forsta-folkrakningen-pa-33-ar-ska-genomforas/

  ## Jimmie Åkesson: ”Matematiskt faktum – måste inte vara problem” ##

  ##Richard Jomshof (SD) varnar för att svenskarna håller på att bli minoritet i Sverige.##

  ## – Det måste inte vara ett problem men det blir ett stort problem om Sverige blir mer likt länder i till exempel Mellanöstern, säger han.{Jimmie Åkesson] ##

  ## Richard Jomshof, ordförande i riksdagens justitieutskott, väckte mycket reaktioner när han i tisdags skrev att det pågår en islamisering och att svenskarna är på väg att bli minoritet i Sverige. Tidigare ministern och vice ordförande i justitieutskottet, Ardalan Shekarabi, reagerade starkt på utspelet och kräver att statsministern markerar mot sitt samarbetsparti. ##

  https://www.expressen.se/nyheter/jimmie-akesson-matematiskt-faktum-maste-inte-vara-problem/

  Är det sosseskolan som inte lärt politiker att rälna eller tänka självständigt???

  Sosseskolan har endast lärt ut att rapa en massa floskler som sossepolitikerna själva inte begriper innebörden av!!!

  Vill politikerna inte räkna för då ser det vilken skada de gjort och gör sverige???

  De verkar vara dumma i huvudet!!!

  Gillad av 1 person

 6. Hemlig X-sson 2023-03-30 / 12:59

  Klimatstrateg? Då är hon med största sannolikhet utbildad på socialhögskola och kan inget om naturvetenskap. Det är många myndigheter som tar in folk från socialhögskola, som om de vore någon slags universalsnillen. Det man kan säga är att generellt är många därifrån vänsterfolk, långt ut i fingerspetsarna.

  Gillad av 1 person

 7. Hemlig X-sson 2023-03-30 / 12:54

  Det ska över huvud taget inte jobba några aktivister på offentliga myndigheter. Den oförvitliga tjänstemannen hette det förr. Klimatkris har vi ingen i Sverige. Sverige ligger på plats 83 när det gäller utsläpp/capita. Värst är arabländerna runt Persiska viken. På 6:e plats ligger Woke-Trudeaus Kanada. Även om Sverige helt skulle upphöra med utsläpp av växthusgaser, så skulle det ha NOLL effekt på det globala klimatet. Kina med drygt 1, 4 miljarder innevånare släpper ut dubbelt så mycket koldioxid/capita jämfört med Sverige. USA med med nästan 340 miljoner innevånare släpper ut mer 3 gånger så mycket/capita jämfört med Sverige. Om mer än 1,7 miljarder människor i dessa länder skulle halvera sina utsläpp, så skulle det få enorm effekt på utsläppsnivåerna, men det vill inte klimatflagellanterna i Sverige kännas vid. Alla våra nordiska grannar har högre utsläpp/capita än vi, men klimatflagellanterna sprider ut att Sverige och endast Sverige kan lösa ”problemet”, inte resten av världen.

  Gillad av 4 personer

 8. Mats Jangdal 2023-03-30 / 11:35

  Besökte ett möte 2015 där den kända juristaktivisten Polly Higgins berättade att hon föröskte skapa en internationell lag som förbjöd ecocide. Rena nippran! Hon avled i cancer senare.
  Jag skrev om hennes föreläsning här: https://www.frihetsportalen.se/2015/03/polly-higgins-1-my-own-priorities/
  Aktivister som får fast tjänst i staten kommer naturligtvis alltid att argumentera för sin egen anställning, oavsett vad vetenskapen kommit fram till.

  Gillad av 1 person

 9. Ludvig 2023-03-30 / 11:29

  Man tar sig för pannan och undrar vad som pågår.

  Gillad av 2 personer

 10. Hans 2023-03-30 / 11:18

  Det är fråga om en kunskap i rörelse och
  en hållbar samhällsutveckling.
  (Linneuniversitetet)

  Hans

  Gilla

 11. Peter S 2023-03-30 / 10:13

  Det är inte bara Kalmar som är tokig.
  Vi har ju släppt kontrollen på våra vattenkraftverk också. Finnarna har tecknat avtal på norrländsk vattenkraft till vansinnesprojektet att göra kofritt stål. Nu blir det brist på el i norrland också.

  Från artikel i gårdagens DI:

  Nu har H2GS säkrat ett ännu större elavtal, och även denna gång med en utländsk statligt kontrollerad energikoncern. Det nya ramavtalet med Fortum, som är majoritetsägt av finska staten, uppges initialt omfatta leveranser om upp till totalt 2,3 TWh el per år fördelat på två olika delavtal.

  Det handlar dels om leveranser av 1,3 TWh/år från 2026 och under fem år och där elpriset styrs av ett index kopplat till prisutvecklingen på terminsmarknaden för el. Ett annat avtal med start 2027 planeras innebära att Fortum årligen levererar ytterligare 1 TWh el till fast pris under nio år. Vad avtalen väntas bli värda vill ingen av parterna kommentera närmare.

  ”Men det handlar utan tvekan om ett mångmiljardbelopp. Och det känns mycket bra att vi trots den rådande energikrisen i Europa och det senaste årets rekordhöga elpriser kunnat enas om villkor som är långsiktigt konkurrenskraftiga och attraktiva för båda parter”, säger Luisa Orre.

  ”Målet är att fortsätta att steg för steg bygga upp vår elportfölj med fler långsiktiga avtal framöver.”

  Fortum bekräftar det nya ramavtalet och pekar på att bolaget bland annat är en av Sveriges största elproducenter och att elen till H2GS främst kommer att levereras från Fortums många vattenkraftverk i norra Sverige.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2023-03-30 / 11:25

   Suck…. det är för bedrövligt. Det motsvarar ca 1,3 procent av Sveriges totala elproduktion under 2022. Det gäller att Fortum bygger ut sin elproduktion kraftigt fram till 2026-2027.

   Gillad av 1 person

   • turrim 2023-03-30 / 11:37

    Vi har drabbats av en rad med energiminstrar som inte haft eller nu har en aning om vad som är deras ansvar. Deras konsekvensanalys var att lyssna på EU och lobbygrupper styrda av Gretas trosfränder.

    Gillad av 1 person

  • Snorre 2023-03-31 / 07:42

   Runt 50 procent av all stål framställs av skrot ( Källa professor Blomgren i inslag på Swebbtv) och sådant stål är alltså lika miljövänligt som det från det norrländska skrytprojektet.
   Ingen betalar så mycket som ett öre extra för detta stål. Likväl står sossar och vänsterfolk och ljuger om att folk är villiga att betala extra för stålet från deras vansinnesprojekt.

   Gillad av 1 person

 12. ivarandersson 2023-03-30 / 09:06

  Tack Thoralf för att du avslöjar lögnerna.
  Samtalspanelen ville bara ha samtal mellan klimathotsreligiösa. Andra röster tystas.

  Gillad av 4 personer

 13. Goliat 2023-03-29 / 23:40

  Har Kalmar fått fullständigt fnatt? Utmärker sig i allt.

  Gillad av 1 person

 14. Lennart Stenkvist 2023-03-29 / 22:46

  ”En katt bland hermelinerna”.

  Imponerande insats, Thoralf. Panelens klimataktivister/klimatalarmister var säkert inte förtjusta över din närvaro.
  Inte heller, i demokratins rättighet, fick du ställa några frågor. Sannolikt ägde inte paneldeltagarna kunskap för att ge dig de rätta svaren.

  Gillad av 2 personer

 15. centurion 2023-03-29 / 21:39

  Har Kalmar blivit en filial till Nordkorea……eller omvänt………?

  Gillad av 1 person

  • Bert Juhlin 2023-03-31 / 12:05

   Jodå, så är det, lyssna på P4:a Kalmar, där avslöjar sig en del av de sk reportrarna vartåt deras politiska sympatier är riktade. Il-modigan låter ibland som en nyhetsuppläsare från det nämnda landet i kommentaren. Ett exp är när 2 av Kalmarhems företrädare blev kallade till intervju ang att KH ville satsa ett antal miljoner på att öka säkerheten och tryggheten för deras hyresgäster.
   Il-modigan röt som en N-korenask nyhetsuppläsare när hon läste upp dekretet från sossemaffian, det att den av KH:s hyresgäster upplevda otrygghetn vid vistelse i KH bostadsområden BARA var typ INBILLNING och HITTE på.

   Gilla

 16. Otto 2023-03-29 / 20:47

  Herregud, vad är Kalmar för kommun?

  Gilla

Kommentarer är stängda.