MANIPULERAD GLOBAL MEDELTEMPERATUR?

I veckan blev jag mycket överraskad när jag laddade hem nya data för förändringar av den globala medeltemperaturen.

Varför granskas aldrig alla dessa uppgifter av public service som man ständigt pumpar ut om klimatförändringarna. Public service så kallad klimatkorrespondenter fungerar enbart som megafoner åt klimatalarmisterna.

Dagens video från Henrik Jönsson har till viss del även viss samhörighet med mitt videoklipp. Då det gäller trovärdigheten för public service.

Annons

25 reaktioner på ”MANIPULERAD GLOBAL MEDELTEMPERATUR?

 1. Roland Salomonsson 2023-04-24 / 14:27

  Det handlar om s k ClimateGate. Ett internationellt samordnat datafusk. Detta har pågått åtminstone 20 år.
  – Det är OK att ”justera” mätstationer om det görs enligt fastställda normer. Men detta visar sig sällan vara fallet i Västvärlden. Justeringen skall utföras från den mest landsbygdsplacerade mätstationen mot den station som ligger i stadsmiljö. Idag sker det tvärtom. Och det blir ”varmare”
  – När Sovjet bröt samman stängdes ca 1200 (bra placerade) mätstationer företrädesvis i kalla områden, varvid världen direkt blev ”varmare”. Tillkom att senare gjorde Västvärlden ”justeringar” av ett antal stängda Sovjetiska mätstationer från varmare grannar, vilket ökade värmen ännu mer.
  – Alarmisternas prognoser sker ofta med ett ”urval” av mätstationer vilka är olämpligt placerade. Ursprungligen stod stationerna bra placerade, men sedan byggdes samhället ut utan att stationen flyttades till mer landsbygd. Detta utnyttjar sedan alarmisterna till att ”justera” ALL mätdata (ända från typ 1850), trots att det bara är mätdata från typ senaste 20-30 åren som kunnat bli korrumperat. Det blir ”varmare längre bak!
  – Alarmist-vetenskapsmän drar sig inte för att fabricera mätdata för att ”justera bort” 30-talets värmeperiod. Detta avslöjas ständigt av TONY HELLER ( realclimatescience.com ). Alla USA:s databaser är korrumperade av alarmister, men hittills har de inte lyckats stänga eller korrumpera de omfattande tidningsarkiven i Australien, UK resp USA.
  – Varför är Rysslands ”klimatprognoser” så mycket närmare verklighetens kurvor än IPCC-anknutna prognoskurvor?

  Gilla

 2. tompas11 2023-04-23 / 14:29

  Anledningen till att koldioxid valdes som en s.k. “växthusgas” var att det var möjligt att beskatta koldioxid. En betydligt mer potent gas är vattenånga, men den kunde inte beskattas på samma sätt som koldioxid, livets gas. Allt kokar förstås ned i, håll i er nu, pengar och makt, som så mycket annat. Ingenting nytt under solen alltså.

  Gillad av 2 personer

 3. ivarandersson 2023-04-23 / 09:06

  OT
  Två svenska Jas 39 Gripen och två danska F-16 följde i torsdags ett ryskt militärflygplan i en insats i luftrummet över Östersjön.
  Enligt Försvarsmakten är det första gången som en synkroniserad insats genomförs på det här sättet länderna emellan.
  Denna synkroniserade insats är ett bevis på vårt nära och goda samarbete med det danska flygvapnet. Tillsammans tar vi ansvar för att säkra luftrummet över Östersjön genom våra respektive incidentberedskapssatta förband, säger ställföreträdande flygvapenchef Tommy Petersson.

  Gilla

  • Hoppalong 2023-04-23 / 14:40

   Fortfarande militärlek och en dyr sådan. Ryssarna var på internationellt vatten som de varit i hur många år som helst.

   Gillad av 1 person

 4. Damien Thorn 2023-04-23 / 09:05

  Hör aldrig någon – nästan aldrig iaf – nämna vad man jämför ökningen av den globala medeltemperaturen mot. Det sägs, i stort sett, aldrig att man mäter mot lilla istiden, som var den kallaste perioden på 10000 år. Det är också sällan man hör någon ifrågasätta varför det är dåligt med en ökning av medeltemperaturen med en grad sedan den kallperioden. Om något så har det enbart haft positiva effekter och ytterligare någon grad/grader hade inte på något sätt varit skadligt. Man har tagit en temperatur, +1.5 grader, helt ur luften och sedan har man börjat argumentera mot denna ökning som något dåligt. Snacka om halmgubbe.

  Man hör nästan heller aldrig någon som tar upp faktumet att vi har historiskt låga co2 halter i atmosfären, eller vad en halvering av den – som framförs av klimatsekten – skulle innebära.

  Det beror ju dock på att all sund debatt närmast är utraderad av oseriös media, sekteristiska politiker och ”forskare” som sviker en hel värld pga anslag.

  Gillad av 3 personer

 5. Hemlig X-sson 2023-04-23 / 06:51

  Även OM den globala temperaturen stigit eller kommer att stiga, så är Sveriges bidrag i praktiken icke mätbar. Har någon klimatflagellant någonsin redovisat hur mycket den globala temperaturen kommer att sjunka om Sverige har NOLL utsläpp av växthusgaser? Det kan de inte, för den är inte mätbar. Undrar om inte det finns ett stort mått av psykopati bland klimatflagellanterna.

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2023-04-23 / 10:59

   Många lever gott på att skrämmas.

   Gillad av 1 person

 6. anders gs 2023-04-23 / 00:54

  thoralf, var hade muslimerna sin eidfest? lokal eller fotbollsplan?

  Gillad av 1 person

 7. Cosmik Derbris 2023-04-22 / 23:33

  Expressen: ”Regeringen vill kunna skicka väpnad styrka till Sudan”

  Är det inte bättre och mer angeläget att regeringen skickar en väpnad styrka till Eskilstuna?

  Gillad av 3 personer

 8. Kalle Kula 2023-04-22 / 19:35

  JP hade lagt skumpan på kylning, trodde HC skulle gå upp i Hockeyallsvenskan idag. Det måste kännas tungt att bli snuvad på några fjuttiga mål.

  Gilla

 9. Swift 2023-04-22 / 19:34

  Vore bra om Henrik Jönsson tog upp problemen med arbetslösa både utlänningar och svenskar.
  Varför hittar de inga jobb?
  Varför utbildar de ej sig till brist yrken?
  Varför behövs öststatare i byggbranschen och inte de som bor i Sverige?
  H. J är libertian, vad säger libertianer om sådana problem?

  Gillad av 1 person

 10. Gunnar Karlsson 2023-04-22 / 18:03

  Off Topic,

  Ord och inga visor !!!

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

 11. tompas11 2023-04-22 / 16:31

  Det går uppenbarligen inte att lita på dessa temperaturkurvor. De är förfalskade och således totalt värdelösa. Hela denna klimathysteri är i grund och botten en enda stor lögn. Tyvärr är det väldigt många människor som låtit sig bedras och luras av den kompakta och falska klimatpropagandan som media dagligen spyr ut. När ska människorna börja tänka själva och ta reda på fakta?

  Gillad av 5 personer

 12. Cosmik Debris 2023-04-22 / 15:51

  SVT:s chefslögnerska.

  Gillad av 7 personer

  • turrim 2023-04-22 / 16:46

   Jag blir varje gång förbannad och säger till min hustru: Den personen avlönar vi och kan inte säga upp avtalet!!!

   Dessutom får ingen gå i svaromål i direktsändning. Det är Hanna Stjärne som bestämmer och ingen av våra folkvalda törs protestera för då startar Hanna drevet.

   Gillad av 8 personer

 13. Cosmik Debris 2023-04-22 / 15:20

  Jens Ganman: I augusti 2022 besöker MP:s Märta Stenevi ”utsatta” Skäggetorp i Linköping för att med egna ögon se misären. S.k ”slumming”: alltså när vita, välbeställda människor går på sightseeing hos fattiga. Märta dansar glatt med några afrikanska mammor, låter sig fotas, något som är helt förutsägbart i sammanhanget. Men sedan kommer det intressanta; på väg från slumsafarin undslipper sig Märta till DN:s utsände att ett:

  ”…samtal om familjeplanering på något sätt måste till”…”

  På lätt köksbordssvenska betyder det att Märta Stenevi tycker att negrerna föder för många negerungar. Det är givetvis inte bra. Det är en krigshandling.

  https://jensganman.substack.com/p/sveriges-galnaste-integrationsogonblick-9a8

  Gillad av 6 personer

  • Cosmik Debris 2023-04-22 / 17:05

   Jens Ganman: ”Det som skett är en våldtäkt på Folkhemmet. Det går inte att säga på ett finare sätt. En systematisk nermontering av allt som var tryggt och bra med Sverige.”

   Gillad av 5 personer

 14. turrim 2023-04-22 / 13:30

  Skickliga och korrekta visselblåsare hånas och utesluts medan Reinfeldt nu ska få sin porträttbyst i riksdagshuset.

  Gillad av 3 personer

  • Huvaligen 2023-04-22 / 17:27

   Fast ändå! Tänk om den blir gjord på samma manér som Carl Bilds byst i Riksdagshuset! Den vanhedrar alla andra som fått sin byst avkonterfejad av samma anledning i något som, i bäst fall, kanske kan liknas vid Hall of fame. Bilds avbild är ju förfärlig och lämpar sig inte i sammanhanget. Inte ens att skratta åt. Fast konstnären hade väl sin ersättning säkrad och då kan ju den sortens hantverkare göra något som ingen vågar kritisera p g a tricket att kalla skräp för konst.

   Gilla

 15. Kalle 2023-04-22 / 12:28

  Kosnstigt, fick detta medelande när jag försökte se Henric Jönssons inslag som drabbats av dålig bildkvalite på Youtube istället. Vad händer är det ännu ett bevis på att statsmakternas SVT klädsel som den Nakna Kejsaren. Så var det på min dator!!! Är det fler som märkt liknande eller samma effekt???

  ÄR sanningen såååå farlig för vänsterblivna??? De tycks inte förstå vem som finanserar dem. De tror att pengarna kommer från en högre ideoligisk makt!!!

  ## http://www.youtube.com har blockerats
  http://www.youtube.com avvisade anslutningen.
  ERR_BLOCKED_BY_RESPONSE ##

  Gillad av 2 personer

  • tompas11 2023-04-22 / 16:10

   Nej har inga som helst problem med att se videon. Vilken internetleverantör har du? Själv har jag den bästa – Bahnhof.

   Gilla

  • tompas11 2023-04-22 / 16:33

   Prova denna adress:

   för att se Thoralfs video på YT.

   Gilla

   • Kalle 2023-04-22 / 18:15

    TOMPAS11 @

    Tack för tipsen.

    Gilla

Kommentarer är stängda.