INTE YTTRAT SIG SAKLIGT

”Flera missförstånd och mycket desinformation. Det menar Shadi Salame, ordförande för Muslimska trossamfundet i Kalmar, har spridits i diskussionen kring den nya moskén. Nu filmar samfundet in videoinslag, med syftet att bemöta den felaktiga informationen.

– Det kommer visas till allmänheten. Till alla som är intresserade och har frågor, säger Shadi Salame.”

Ovanstående är från en artikel i SVT Småland den 27 oktober.

Jag har väntat på att detta videoinslag skulle visas i drygt två månader. Jag ville nämligen veta vad denna desinformation skulle bestå av enligt det Muslimska trossamfundet. Men det har inte publicerats något videoinslag med ett bemötande av någon desinformation.

Däremot har det publicerats en intervju med samhällsbyggnadsnämndens ordförande och socialdemokraten Peter Akinder. Intervjun är ett prov på socialdemokratiskt hyckleri där Peter Akinder bland annat säger följande.

”Vi vill ju att vårt land skall vara öppet, modernt, tillgängligt, ääh tillåtande, ääh jämlikt och då är det rimligt att alla människor har möjligt att utöva sin religiösa tro.”

Islam är inte modernt, utan det bygger fortfarande på koranen och haditerna från 600-talet som inte reformerats sedan dess. Därför är islam vare sig tillgängligt, tillåtande eller jämlikt men det begriper uppenbarligen inte Peter Akinder och Socialdemokraterna i Kalmar.

Innan jul så publicerade Muslimska trossamfundet ett nytt inlägg på Facebook där man kommenterade alla yttranden som kommit in under samrådstiden för detaljplanen. I inlägget skriver man bland annat följande.

”Vår ingenjörsgrupp har gått igenom alla yttranden och finner inga större hinder för antagande tidig sommar. De fåtal som yttrat sig negativt har inte yttrat sig sakligt och är därmed inte något som är relaterat till plan och bygglagen.”

Vilket skämt! Det innebär att t.ex. yttrandet från Länsstyrelsen inte är sakligt enligt Muslimska trossamfundet. Jag ser det som att de sprider desinformation eller rena lögner men jag är inte det minsta förvånad.

Länsstyrelsen ställde i sitt yttrande flera skarpa krav på detaljplanen som saknar tydliga regleringar angående dagvatten då planområdet ligger lågt i förhållande till marken runt omkring. Man kräver även en historisk redogörelse för potentiella föroreningskällor i det planerade markområdet.  Dessutom skall kommunen utreda/inventera förekomsten av mindre hackspett som det finns i området och kommunen förbjuds även att avverka ett hålträd där moskén är tänkt att placeras. Läs artikel i Barometern.

De här punkterna förutsätter jag att Kalmar kommun jobbar med och kompletterar detaljplanen med innan den kan gå ut på granskning.

En annan sak som jag anser att kommunen måste redovisa är hur man kom fram till att det bara behövs 75 parkeringsplatser för denna samlingslokal som skall kunna ta emot minst 750 personer. Om moskén byggs ut vilket det framgår av detaljplanen att det skall vara möjligt att öka moskén från ca 750 kvadratmeter till 1 750 kvadratmeter kommer det då även dubbleras antal besökare till 1 500 besökare vid högtider?  Hur långt räcker då 75 parkeringsplatser?

Se min video med mina kommentarer till detaljplanen. Notera att de 75 parkeringsplatserna inte finns med på illustrationen för moskén. Det kräver en stor yta, där skogen måste avverkas.

17 reaktioner på ”INTE YTTRAT SIG SAKLIGT

  1. X 2023-12-30 / 00:36

    @ Thoralf. Tänker på det du nämner med hackspettar, träd och annat att ta hänsyn till. Låter som byggstarten skulle kunna dra ut på tiden och inte komma igång som planerat på försommaren, eller vad tror du?

    Gilla

      • X 2023-12-30 / 18:11

        Låter bra. Bara hoppas på att det finns så många hinder som möjligt som försenar byggstarten.

        Gilla

      • Thoralf A 2023-12-30 / 20:03

        Det hänger mycket på om de olika besluten överklagas. Om närboende överklagar detaljplanen kommer de betraktas som sakägare och då kommer det ta tid om de dessutom överklagar till ytterligare en instans så kommer det fördröjas med kanske ett helt år. Vi kan hoppas att föreningen med kolonistugor överklagar. De är i allra högsta grad sakägare!

        Gilla

    • turrim 2023-12-30 / 20:27

      Jag vill minnas att jag läst att man plötsligt ville bygga bostadshus vid Öresundsbrofästet. Där man tidigare inte kunde bygga på grund av buller. Men nu skulle det gå. Stenevi som kommunalråd var inblandad. Då svarade andra miljövänner att där finns den grönfläckiga paddan så det går inte att bygga.

      Nu plötsligt så är det inga problem med buller och man kan göra vattenpölar för paddorna mellan husen – jag tror att det är Stenevis idé.

      Det är ännu inte byggt. Men så blir det säkert om man inte byter ledare i kommunhuset.

      Gilla

  2. Ó Hyra 2023-12-29 / 18:18

    Nu är det bara att välja. Antingen får man en A-bomb i skallen, eller kokas man enligt miljömupparna, eller förgiftas man av hemtjänstens ”julmat.”

    Gilla

  3. Ó Hyra 2023-12-29 / 17:18

    Det är hög tid för de etniska svenskarna att vakna upp ur sin dvala och inse vad som händer med deras land. Alla dessa krafter som påstår att det inte ska finnas några gränser och nationer är mörka, nedbrytande krafter som inte vill oss väl. De framställer sig själva som godhetsapostlar och svamlar mycket om humanism och empati. Det är tack vare dessa element som sådana som tex Akilov kunnat komma till Sverige och sedan hålla sig kvar här trots utvisning.

    Gillad av 4 personer

    • Huvaligen 2023-12-29 / 21:35

      Ja, själv tror jag på de grundläggande åtgärderna i de här diskussionerna, nämligen att det inte räcker med att ”tycka till” utan faktiskt ”köra över” alla tecknaliteter, räddhågsna politiker och byråkrater så som exempelvis Jimmie Åkesson, Richard Jomshof och Charlie Weimers gör i sina senare uttalanden.

      Det gäller ju att i grunden vända på opinionen och det är ju allmänt känt att man inte kan diskutera detaljer med dumheten. Särskilt när den skjuter byråkratin framför sig bara för att även i fortsättningen få ha lugn och ro på jobbet.

      Gilla

  4. Hemlig X-sson 2023-12-29 / 13:11

    Socialdemokraterna är islamister, så inte förvånande att de lobbar för moskébyggande.

    Gillad av 1 person

  5. Tomas 2023-12-29 / 10:37

    Om det byggs, så blir det intressant och spännande med 75 parkeringsplatser.
    Varenda hus och villaägare i närheten kommer att behöva sätta upp grindar och staket, för det kommer att parkeras varje fredag, precis överallt.
    Tänk vid en högtid, då blir det kaos.

    Gillad av 2 personer

    • Thoralf A 2023-12-29 / 12:11

      Vi såg det parkeringskaoset när man firade en muslimsk högtid vid Skälby tidigare i år. Några parkeringsregler gällde inte och Kalmar kommuns parkeringsvakter delade inte ut en anda parkeringsbot och de som delades hade ut i början drogs tillbaka av ansvarig chef. Ingen ville stå upp mot uppkäftiga muslimer och risken för rasistiska anklagelser.

      Gillad av 2 personer

      • turrim 2023-12-29 / 12:49

        En vän har berättat motsvarande problem i en annan stad. Det var bara en liten källarmoské. Alla privata och hyrda p-platser belamrades och gatan plus betalplatser som inte betalades.

        Gilla

    • ericr45 2023-12-31 / 00:15

      bekant problem. Bott granne med invandrarkyrka. Totalkaos vid alla ”festtillfällen”. Vi var alltid instängda vid dessa tillfällen kunde inte komma ut med bil. Försökte prata med parkerarna, fick bara idiotsvar typ ”men vi ska till kyrkan..”
      Gatan alltid helt blockerad, för fordon större än personbilar. kommunen ointresserad vid påringning.

      Gilla

  6. Larry N. F. Eastman 2023-12-29 / 09:31

    Men det viktigaste är inte att stoppa den ena eller andra moskén, utan att helt förbjuda islam i hela Europa och permanent stänga samtliga moskéer.

    Gillad av 1 person

      • Larry N. F. Eastman 2023-12-29 / 10:31

        Du har förstås rätt i att det är bättre att göra någonting än ingenting. Jag avsåg inte att kritisera din aktivism.

        Det jag inte tror på är att man kan stoppa islamiseringen med teknikaliteter. I stället lär man på detta sätt upp muselmanerna att bygga i enlighet med alla regler och därmed också förmågan att stoppa andra byggen av vanliga svenska naiva byggherrar. Statens och de kommunala byggnadsnämndernas makt och härlighet cementeras också på medborgarnas bekostnad.

        Gilla

Kommentarer är stängda.