VARFÖR INTE HELA SANNINGEN BAROMETERN?

Fredagens upplaga av lokaltidningarna Barometern och Östra Småland avslöjar med all tydlighet hur olika tidningarna rapporterar om lokal brottslighet. Barometerns läsare förs bakom ljuset men Östra Smålands läsare ges små fingervisare om vilka brottslingarna i själva verket är.

Jag undrar varför Barometern är så fruktansvärt rädda för sanningen? Varför inte berätta sanningen för alla läsare? Jag skulle skämmas om jag vore anställd på Barometern? I synnerhet om jag var ansvarig utgivare eller ledamot av stiftelsens styrelse. Jag skulle avgå direkt!

 I fredagens tidning rapporterar båda tidningarna om två separata fall vid Kalmar tingsrätt. I det ena fallet blev det bråk i rättssalen och i det andra fallet rör det sig om en dom som blev offentlig under torsdagen.

 

Östra Småland ger flera ”ledtrådar” så att läsarna skall förstå vilken bakgrund gärningsmannen har, utan att skriva ut namnet. Barometern däremot låter sina läsare vara helt okunniga.

Så här smarta är Östra Småland för sina läsare. Men det värsta enligt min mening återkommer jag till imorgon.

En rubrik säger det mesta 😉

Arabiskt hot

Eller så smyger Östra Småland in en liten fras i texten så att alla läsare skall förstå vem gärningsmannen är. Även om det i det här fallet inte är helt korrekt när jag läser domen. Det är mycket värre men det återkommer jag till.

Allahu Akbar

Missa inte  mitt uppföljande blogginlägg imorgon.

 

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s