STATSMINISTER LÖFVENS FALSKA PÅSTÅENDE

I eftermiddag tittade jag på statsminister Stefan Löfvens presskonferens. Statsministern verkade inte speciellt besviken på att förhandlingarna med Lööf och Björklund misslyckades. Men jag reagerade på en sak i statsministerns inledning av presskonferensen. Stefan Löfven sa följande.

”Arbetslösheten har sjunkit kraftigt i vårt land. Sysselsättningen är ledande i Europa.”

Att arbetslösheten har sjunkit kraftigt i vårt land är ett riktigt falskt påstående. Jag skulle till och med påstå att det är en regn lögn om man granskar statistiken i sömmarna. Så sent som under helgen gick jag igenom arbetsmarknadsstatistiken på riksnivå och jag har därför bra koll på siffrorna. Jag hade i vilket fall som helst tänkt följa upp befolkningsstatistiken som jag skrev om i gårdagens blogginlägg med just arbetslöshetssiffrorna idag. Nu kan jag passa på och visa hur falsk Stefan Löfven är.

Här kommer verkligheten.

 

Antal arbetslösa 201810

Var är den kraftigt minskade arbetslösheten? Stefan Löfven tillträdde som statsminister i september 2014 och lovade då halverad arbetslöshet och Europas lägsta arbetslöshet. Du kan knappt se någon minskning av arbetslösheten sedan september 2014. Den har minskat med runt 25 000 personer sedan Löfvens fagra löfte. Men då skall man också komma ihåg följande.

Under mandatperioden har Löfvens regering med Ylva Johansson som arbetsmarknadsminister hittat på nya ”låtsasjobb”. 2016 infördes så kallade ”extra tjänster”, 2017 infördes så kallade ”moderna beredskapsjobb” och under 2018 infördes så kallade ”introduktionsjobb”. Hur många har anställts inom dessa kategorier?

Hör och häpna ca 26 000 personer.

Antal arbetslösa extra tjänster 201810

Extra tjänster och moderna beredskaps ersätts till 100 procent av staten och introduktionsjobben med 80 procent av staten + pengar för handledning så att det mer eller mindre motsvarar 100 procent även där.

I min värld och i min verklighet har antalet arbetslösa inte minskat något alls sedan 2014 eller ytterst marginellt. Stefan Löfven står på presskonferensen och berättas sagor för det svenska folket. Och hela journalistkåren sväljer det med hull och hår, utan en blinkning!

Jag tror mina läsare även finner det intressant att se arbetslöshetssiffrorna uppdelade på inrikes födda och utrikes födda. Det förekommer inte särskilt ofta i svensk media, om det förekommer överhuvudtaget. Det är sannolikt tabu.

Antal arbetslösa inrikes_utrikes 201810

Inrikes födda minskar men utrikes födda ökar i antalet år efter år. Grattis svenska skattebetalare.

Vem tror mina läsare får dessa nya subventionerade anställningar? Extra tjänster, moderna beredskapsjobb och introduktionsjobb? Jag tror ni kan gissa rätt även där.

Antal arbetslösa extra tjänster inrikes_utrikes 201810

Cirka 80 procent av dessa ”låtsasjobb” går till personer som är utrikes födda.

Sedan får vi heller inte glömma ”Nystartsjobb” som i väldigt stor utsträckning går till personer som är utrikes födda.

Antal arbetslösa nystartsjobb 201810

Det ser ut som svenskar diskrimineras av Arbetsförmedlingen. Jag kan inte komma ifrån den känslan när jag betraktar all statistik.

Grattis Sverige! Alla förstår säkert vem Arbetsförmedlingen är till för och vem eller vilka som prioriteras.

3 reaktioner på ”STATSMINISTER LÖFVENS FALSKA PÅSTÅENDE

 1. tlidforss 2018-12-11 / 11:56

  Hej Thoralf, du har helt rätt i denna bloggpost. Vi har en övergångsregering med en tillfällig statsminister som kan ljuga svenska rakt upp i ansiktet och ingen reagerar. Det nersövda svenska folket kommer inte att bry sig alls. Jag argumenterade med en granne i området till mig och sa att du kanske börjar tänka lite när du får kulhål i ditt vardagsrumsfönster? Men då är det för sent. Om jag vore 25 år yngre skulle jag emigrera på en gång till en bättre del av världen.

  Gilla

 2. tompas11 2018-12-10 / 23:29

  Icke säsongrensat var antalet sysselsatta i åldern 15-74 år 5 101 000 i maj 2018, enligt SCB.

  I maj 2018 uppgick antalet anställda till 4 613 000, enligt SCB.

  Skillnaden mellan antalet anställda och de som bara var sysselsatta uppgår således till 488 000 personer. Här har vi alltså en grupp på närmare en halv miljon personer som inte räknas som arbetslösa eftersom de har sysselsättning via diverse olika skattefinansierade bidrag.

  Att vara sysselsatt kan innebära att en person utför någonting (plocka skräp t.ex.) under så lite som en timme per vecka. Detta kan knappast räknas som att personen i fråga har ett arbete utan personen bör självfallet betraktas som arbetslös.

  Arbetslöshetsstatistiken, som den redovisas, är egentligen gravt missvisande eftersom de bidragssysselsatta inte betraktas som arbetslösa. Den verkliga arbetslöshetsstatistiken bör därför räknas upp med den närmare halva miljonen personer som inte har fast anställning utan uppbär diverse olika skattefinansierade bidrag såsom extratjänster, introduktionsjobb, lönebidrag, etableringsbidrag etc.

  Gillad av 1 person

 3. En annan 2018-12-10 / 21:26

  Hej Thoralf, emigrera hit, enklare att kommentera om inte annat.
  Jo de där sossarna som inte är sossar längre utan den tredje generationen , de som kommer efter starta, förvalta, alltså förstörarna,
  Att ljuga med statistik funkar om den granskande journalistiken inte granskar utan seglar runt som låtsasstjärnor på östermalm, den granskande journalistiken är död, har bytts ut mot aktivism.
  Väldigt sorgligt, men det positiva är att fler upptäcker fria media eller privata initiativ, att starta en blog eller podd kostar väldigt lite egentligen. När fler upptäcker att verkligheten inte stämmer med kartan, kommer fler och fler hänvisa till kartan, alltså den kartan man utlovade var politisk korrekt!
  Appropå elenergi, problemet är att folk kan inte relatera till storheter som terra, giga eller ibland inte ens kilo. Simrisprojektet tycker jag är ett i grunden bra projekt, det visar på orimligheten att basera ett samhälle på gröna drömmar.
  En eloge för ditt politiska engagemang, sådant behövs!

  Gillad av 2 personer

Kommentarer inaktiverade.