PINSAMMA BORTFÖRKLARINGAR

Nu har protesterna uppenbarligen blivit så stora och omfattande angående formuleringarna i brevet att partitoppen tvingats ut i ljuset.

Mattias Karlsson skyller nu formuleringarna i uteslutningsbrevet på en ”helt nytillträdd tjänsteman”. Charlott Qvick är ingen helt nytillträdd tjänsteman hon har jobbat på Sverigedemokraternas riksdagskansli sedan 2010/2011 tror jag. Hon jobbade i varje fall där under min tid i riksdagen 2010-2014. Brevet är underskrivet av Charlott Qvick.

Om sedan rutinerna brister i riksdagskansliet när det gäller medlemsutskottet och partistyrelsens administrativa arbete så är det ytterst anmärkningsvärt efter 8 år i riksdagen och många tjänstemän. Med riktiga rutiner hade brevet aldrig nått mig men det har ju revisorerna redan uppmärksammat partiledningen på. Men personalomsättningen är ju extremt stor så det är sannolikt svårt att få någon kontinuitet i arbetet.

Det är ganska omoget att skylla på en ”helt nytillträdd tjänsteman” enligt mig. Det är till och med pinsamt lågt agerat. Matttias Karlsson har ett stort ansvar för att det finns rutiner och arbetssätt så att all dokumentation som skickas ut är kvalitetssäkrad.

Mattias Bäckström Johansson skyller dock inte på en ”helt nytillträdd tjänsteman”. Utan här blir det en helt annan förklaring i Barometerns artikel.

”Kritik mot islamisering utifrån religionens ideologiska och imperalistiska dimension är i allra högsta grad berättigad som även partiet står bakom. Men det skiljer sig från att direkt överföra detta på alla som är muslimer, vilket är det som brevet försöker ge uttryck för”, skriver Mattias Bäckström Johansson.

http://www.barometern.se/kalmar/bloggande-om-islamisering-fick-alfsson-utesluten/

Det är nog väldigt få som uppfattar brevet på samma sätt som Mattias Bäckström Johansson. Jag tror till och med att det endast är Mattias Bäckström Johansson som gör den tolkningen. I varje fall om jag skall tolka alla reaktioner på sociala medier och hur journalister tolkar brevet.

Nu har jag aldrig överfört detta på alla muslimer som Mattias Bäckström Johansson skriver utan detta är ännu ett fult angrepp på mig. Jag har tagit upp det som jag anser vara fundamentalistisk utövning av islam, oavsett om det gällt sunnimuslimer eller shiamuslimer. Jag anser att alla som t.ex. vill leva efter sharialagar i Sverige har just fundamentalistiska åsikter. Personer med åsikten att inte acceptera Sveriges rikes lag utan som vill införa en särlagstiftning för den egna religiösa tillhörigheten.

Mattias Karlsson skriver på Facebook att ”misstaget skall korrigeras”. Hur då undrar jag? Skall uteslutningen dras tillbaka?

Men det blir värre än så! Nu kommer det som är mest hårresande från Mattias Karlsson!

Mattias Karlsson FB 20181221 svar

”Jag vill dock förtydliga att uteslutningen skedde av andra skäl än vad som speglades i brevet och att den enligt mig skedde på goda grunder.”

Mattias Karlsson 2018-12-21

 Detta är en helt sanslös kommentar från Mattias Karlsson. Så det partistyrelsen skriver i sitt brev är alltså inte sanningen och det verkliga skälet till uteslutningen. Nu skall man skriva ett nytt brev med de korrekta grunderna. Detta är fullständigt sanslöst enligt min mening och totalt rättsvidrigt. Det visar samtidigt att partiledningen inte är mogen sina uppgifter.

Vem kan någonsin tro och lita på något som kommer från Sverigedemokraternas partistyrelse i framtiden!

 

5 reaktioner på ”PINSAMMA BORTFÖRKLARINGAR

 1. C Andersson 2018-12-23 / 07:40

  Test

  Gilla

 2. Niklas R 2018-12-21 / 19:16

  Varför hör jag Groucho Marx i bakhuvudet när jag läser Karlssons svar.
  ”Det här är mina principer! Och duger inte de, har jag andra!”

  Gilla

 3. alvar1131 2018-12-21 / 15:41

  Det värsta är nog att det inte finns någon återvändo. SD-ledningen har målat in sig i ett hörn och de kan inte ta sig ur det hörnet utan att göra enorma prestigeförluster. Säg den makthavare som kan erkänna ett felsteg och godta en prestigeförlust inför öppen ridå!
  Tänk om förnuftet får råda. Då skulle Karlsson kunna bjuda upp Thoralf till SD för ett djupt samtal för att rensa pipeline. Ett samtal öga mot öga skulle kunna leda till att SD skulle kunna få en chans att rädda ansiktet och därmed skulle det här kunna betraktas som det strunt det är.

  Gilla

 4. Jan Bergström 2018-12-21 / 14:06

  Kan det verkliga skälet vara att man tror att Thoralf Alfsson var med och sprängde Ny Demokrati i småsmulor på 90-talet ?

  Gilla

 5. Monica Fältsjö 2018-12-21 / 08:50

  Får man säga…..
  Mamma Mia… vad håller De på med?

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s