LOKALMEDIA TILL NY LÅGNIVÅ

tiggeri bokprojekt

Idag sjunker lokalmedia till en ny lågnivå. Nu likställer tidningarnas journalister organiserat tiggeri av i många fall romska rumäner som kommer till Sverige, vilka i flera domar vid tingsrätten dömts för både stölder och människohandel med mitt bokprojekt. Där den som önskar kan stödja mitt bokprojekt via t.ex. swish. Östra Småland kallar mitt bokprojekt för tiggeri. Jämförelse är så absurd att jag knappt tror att det är sant. Det är pinsamt låg journalistik nivå.

Men samtidigt avslöjar det hur ivriga dessa journalister är på Östra Småland att hitta något sätt att smutskasta mig. Det visar också att det handlar om en agenda på nyhetssidorna och inte nyhetsjournalistik. Det handlar bara om ren smutskastning för att tidningens journalister gillar inte att jag skrivit en motion om att förbjuda passivt tiggeri inom vissa begränsade områden i Kalmar. Uppenbarligen gillar de heller inte mitt bokprojekt.

Jag förutsätter nu att Östra Småland likställer alla typer av crowdfunding med rent tiggeri.

Skall man också se tidningens presstöd på 12-13 miljoner kronor som tiggeri? Eller är det ren stöld från skattebetalarna? Välj själva!

https://nyheteridag.se/hellre-swishjournalister-an-gammelmedias-stoldjournalister/

Dagens artikel är ett väldigt slående exempel på vad jag beskriv i mitt föregående blogginlägg. Där jag skrev följande.

”Det finns också personer i media som uppenbarligen bara har en tydlig uppgift och det är att skada mig. När de ringer eller när man läser deras artiklar så förstår man omgående vad de är ute efter. Smutskastning och negativt vinklade artiklar. Oavsett om det handlar om invandring, klimatfrågor eller grönområden. Det är mig personligen dessa journalister är ute efter.”

Jag lovar att Östra Smålands journalister skall få ett alldeles eget kapitel i min bok, även ett stycke i förordet till min bok.

De som också reagerar negativt på Östra Smålands artikel på nyhetssidan kan ju stödja mitt bokprojekt. I toppen på bloggen finns ”Om Thoralf” där finns uppgifterna och Swishnummer.

På Östra Smålands Facebooksida flödar de hatiska kommentarerna. Här kommer några exempel. Bland annat före detta socialdemokratiska riksdagsledamoten Bengt Kronblad. Känns det inte som lite rasism också?

tiggeri blogg

30 reaktioner på ”LOKALMEDIA TILL NY LÅGNIVÅ

 1. Eva 2019-01-06 / 14:12

  Göran Persson skriver i sin dokumentär ”Min väg, mina val” att Mona Sahlins största misstag i mediadrevet kring Toblerone-affären var att hon gjorde sig ”tillgänglig” för media.

  Lägg locket på och ställ inte upp på tidningarnas idioti. Svält ut dem! Frustrationen kommer bli enorm för dessa murvlar…

  Gilla

 2. Jim 2019-01-06 / 13:46

  Så lågt så det saknas motstycke. Agendan stinker lång väg!

  Gillad av 2 personer

 3. martiusus 2019-01-05 / 16:19

  Det finns otroligt många träbockar i Kalmar.
  Speciellt inom media och sosseriet.
  Problemet med dessa träbockar är att…
  Dom tror sej kunna mjölka…

  Gillad av 3 personer

 4. turrim 2019-01-05 / 16:10

  Bengt Kronblad var riksdagsman för socialdemokraterna under 16 år. Nu skriver han hatiskt på Facebook i den socialdemokratiska tidningen. Du Thoralf som suttit i riksdagen och mött dem på nära håll i korridorerna. År det verkligen så låg nivå i riksdagen generellt som Kronblad visar i sin tidning och därmed offentligt? I så fall – en naturlig förklaring till varför landet är på väg utför.

  Gillad av 2 personer

  • Mässkalle 2019-01-06 / 04:13

   Nu har Kronblad plockat bort sin twitter kommentar. Tur att skärmdumpen finns kvar. Han är inte helt odum. Sen är frågan skall ”inte” och ”o” få finnas.

   Gilla

 5. Egon 2019-01-05 / 15:04

  Hej Thoralf!

  Nu har vi lämnat SD.
  Du,utesluten.
  Jag,just därför.

  Det är för mig totalt obegripligt hur SD så lättvindligt kan göra sig av med ett av sina starkaste kort?
  Kanske kunde man ana nått redan i förra valet när Alfsson fick stå över………
  Skit samma!
  SD kommer att haverera likt Ny Demokrati….
  Varför har inte alla SDs riksdagsledamöter en egen sida som din?
  För att de inte orkar….
  De har ju sina 70 000kr i månaden för att göra ingenting.

  Hoppas det går bra med bokprojektet!

  All lycka och välgång önskas dig Thoralf!

  Egon.

  Gillad av 2 personer

 6. Arne Groningsson 2019-01-05 / 13:11

  Johansson och Andersson bör anmälas för RASISM…

  Gillad av 1 person

 7. ulsansblogg 2019-01-05 / 12:57

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Den som levererar en nyttighet som vissa vill betala med sin uppskattning före leverans eller vid försäljning är ett bra exempel på när marknadsekonomin fungerar. Som ett bra exempel på det kan vi ta aktiemarknaden där en nyemission tillför kapital där man ser ett företags framtida vinster. Framtida politiska vinster kan också vara en god investering.
  Det mer negativa är när politiker och media via Public service tvångsbeskattar svensk befolkning för att nå ut med sin propaganda. I ett fritt demokratiskt samhälle avgör varje medborgare vad dens investeringar gör för nytta. Att överlåta en stor del av sina inkomster till politiker och deras visioner som senare enligt Stefan Löfvén varit naiva är att kasta pengarna i sjön. Är det bättre när vissa tidningar tar betalt för vissa artiklar ? Presstödet är också något som bör ses över, som hämmar konkurrensen mellan MSM och fri media.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2019-01-05 / 15:15

   Journalisterna på Östra Småland förordar inte marknadsekonomi, utan helst planekonomi och då gärna ett högre pressstöd så de kan strunta i sina läsare.

   Gillad av 3 personer

   • martiusus 2019-01-05 / 16:32

    Precis som Neues Deutschland i DDR. En sorglig publikation som inte hade några läsare men en stor upplaga. Mest användes den att sätta fyr på kolspisarna som var vanliga i DDR, eller
    helt enkelt som ett dåligt skithuspapper.

    Gillad av 3 personer

 8. Roffe 2019-01-05 / 11:53

  Mycket har man sett, men detta var nog det värsta. Är Kalmarjournalisterna på riktigt? Verkar inte vara många normalt funtade i denna stad; politiker, tjänstemän, fotbollsföreningar och journalister. Pinsamt låg nivå på allt för många, Johan Persson inräknad.

  Gillad av 3 personer

 9. Ludvig 2019-01-05 / 11:23

  Efter att läst Östra Småland vill jag komma med en rättelse, ledaren var inte mycket att ha. Artikeln inne i tidningen var mycket bättre, där Thoralf själv fick uttala sig. Däremot är det rätt horribelt att jämföra tiggeri med att söka hjälp av vänner till ett bokprojekt.

  Gillad av 2 personer

 10. Lars 2019-01-05 / 11:15

  Är Anders Blank bara tvåa på bollen denna gång? Häpnadsväckande lågt måste jag säga.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-01-05 / 15:11

   Anders Blank ringde först så jag är lite förvånad över att Barometern inte skrivit något. De kanske insåg att det inte var någon bra idé, till skillnad mot Karin Asmundsson på Östra Småland.

   Gillad av 1 person

 11. Henrik 2019-01-05 / 11:01

  Har du fått det ”riktiga” brevet med grunder för uteslutningen än? Kanske inväntar man Jimmie Åkesson från Thailand

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-01-05 / 15:10

   Nej, jag inte fått det tredje brevet som Mattias Karlsson utlovad före jul.

   Gillad av 2 personer

   • Lennart Larsson 2019-01-05 / 15:34

    Du kommer nog inte få något 3:e brev. SD vill inte ha det offentliggjort på din blogg.

    Gillad av 2 personer

   • Thoralf A 2019-01-05 / 15:42

    I så fall ser jag det som walkover från partiet och Mattias Karlsson.

    Gillad av 6 personer

 12. MartinA 2019-01-05 / 10:07

  De börjar bli nervösa nu. Det som de har ställt till med kan aldrig repareras och aldrig förlåtas.

  Gillad av 6 personer

 13. Bajen666 2019-01-05 / 09:35

  Bottenträsket av stöldjournalister har pratat och bara för detta så kommer det en liten peng i slutet av månaden Thoralf…inte mycket för jag lever själv på marginalen men många bäckar små som det brukar heta.

  Gillad av 8 personer

 14. turrim 2019-01-05 / 09:11

  Media ställer sig på samma sida som SD partiledning mot Thoralf. Intressant. Det borde grävas om kanaler.

  Nu blev jag nyfiken och ville läsa nyhetsartikeln som luktar politik. Det kan jag inte. Då måste jag betala. Enligt tidningens hemsida kostar det 19 kr för 24 timmar att få texten till min dator. Lösnummer på papper kostar säkert flera kronor mer. Det är dyrt. Särskilt som jag varje dag tvingas subventionera den osynliga tidningen med min skatt.

  Media har inte fattat att Swisha till något som jag vill ha är inte märkligare än att köpa ett lösnummer av en tidning i kiosken. Skillnaden är att tidningen vill jag inte längre ha sedan agendajournalistiken tog över opartisk nyhetsvärdering.

  Gillad av 7 personer

 15. hasp 2019-01-05 / 07:35

  Själv undviker jag systematiskt gammelmedia.
  Var och en som köper/prenumererar på dylika aviser begår enligt min uppfattning en opatriotisk handling.

  Att Östra Småland gillar tiggeri kan man i och för sig förstå om de tar del av det som kallas ”presstöd”. En mer adekvat beskrivning är stöld av allmänna medel att användas för vänsterextrem propaganda.

  Men så länge svensken röstar vänsterliberalt kommer nationen att fortsätta förfalla.

  Gillad av 7 personer

 16. Mats 2019-01-05 / 07:26

  Journalister som ska vara neutrala och granska makten har blivit en vänstermobb som med sin rödgröna svans som mobbar och äcklar sig mot sina egna landsmän som tillika betalar deras existens via skattsedeln,det senaste är ”oberoende” Stasimedia SVT ett exempel på.Jag som invandrare själv begriper inte hur svenne kan ta så mycket skit utan att göra revolution mot detta.

  Gillad av 6 personer

 17. Ludvig 2019-01-05 / 07:06

  Kanske Östra Småland beter sig värre än Barometern denna gång. Det är inte vanligt. Men när jag kollar vem som skrivit artikeln förstår jag.

  Gillad av 3 personer

 18. Mässkalle 2019-01-05 / 03:29

  Kan också på detta sätt meddela er, ni tjuvaktiga, att jag bidrar, på mitt sätt, genom att inte köpa eller prenumerera på era pressstöldtidningar. Era tidningars stö(l)d måste förekommas av en ansökan, därefter ett godkännande för att era tidningar ska leverera sakligt innehåll s.k. politiskt korrekt. Ert stöd snedvrider den demokratiska yttrandefriheten. Ni är inte marknadsliberala utan ha lyckats till för 4-5 år sedan ha monopol på medie. Nu gäller alternativmedia. Finansieringen sker till dessa också genom prenumeranter och ”swish”. Köparna får vad de vill ha. Om era intäkter rasar betyder det att ni inte är önskvärda.
  Svårare än så är det inte.

  Gillad av 5 personer

 19. Kalle 2019-01-05 / 00:01

  Kalmar är verkligen fantastiskt! Full av amatörer och låtsasjounalister. Hur är det möjligt att så många klåpare hamnar på ett och samma ställe?

  Sveriges största ankdamm!

  Kommentarerna på Östrans Facebook-sida visar vilken nivå tidningen och Kalmarborna håller!

  Gillad av 2 personer

 20. en småländska 2019-01-04 / 23:31

  Bedrövlig nivå på kommentarerna, nu är Kronblads borttagen. Det går ju utmärkt att vara emot tiggeri och crowdfunda, men det förstår inte journalisten tydligen. Ivar Arpi är emot tiggeri, är journalist på SvD och har crowdfundat för att skriva om genusideologin tar över sv. universitet. Ann Heberlein är emot tiggeri och har också crowdfundat, liksom Tino Sanandaji nat.ekon.

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2019-01-04 / 23:23

   Ja, tack för den länken. Det var en mycket passande artikel idag.

   Gillad av 2 personer

 21. Thor 2019-01-04 / 22:07

  Bengt Andersson som kommenterar struntartikeln i Östra Småland på ett dumdrygt sätt kan ju inte formulera en korrekt mening sitt svenska namn till trots.

  Murveln på Östra Småland kan förslagsvis klaga på sina kollegor på The Guardian istället. Artiklarna på deras hemsida avslutas alltid med tiggeri.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer inaktiverade.