ENGAGERA SIG POLITISKT

Jag har under det senaste året blivit fullt medveten om att det finns människor som vill skada mig. Inte bara människor med starka vänstersympatier. Då syftar jag framförallt inte på fysiskt våld, utan om att skada mig på helt andra sätt. T.ex. genom att förtala mig på sociala medier eller genom att försöka smutskasta mig i brev eller mejl till mig personligen, med kränkande innehåll.

I politiken har jag fått erfara hur personer som jag trodde var mina vänner sätter kniven i ryggen på mig, personer som jag har stöttat och lyft fram till de positioner de har idag. Men det är ju snarare regel än undantag inom politiken och sker inom de flesta partier eller alla partier. Det är säkert en anledning till att många avstår ifrån att engagera sig politiskt.

Jag ser mer eller mindre dagligen exempel på detta. Det som är lite märkligt är att antal troll har ökat ganska kraftigt sedan media började skriva om mitt uteslutningsärende. Jag har fått ett stort antal kommentarer som är väldigt antisemitiska, vilka jag givetvis raderar omgående. Men skulle en enda av dessa kommentarer slinka igenom skulle jag beskyllas och tvingas ta ansvar för detta. Jag tror personligen att dessa kommentarer bara skrivs med ett enda syfte, att skada mig och med förhoppning att något skall slinka igenom mitt filter på bloggen. Jag tror heller inte att det är vänsterfolk som skriver dem. Jag upplever att de mer eller mindre slutade ”bevaka” mig efter uteslutningen från SD. Då hade de nått sitt mål och drivit sverigedemokraternas partiledning till ännu ett nedlagt byte, att lägga på hyllan med troféer.

Det finns också personer i media som uppenbarligen bara har en tydlig uppgift och det är att skada mig. När de ringer eller när man läser deras artiklar så förstår man omgående vad de är ute efter. Smutskastning och negativt vinklade artiklar. Oavsett om det handlar om invandring, klimatfrågor eller grönområden. Det är mig personligen dessa journalister är ute efter.

Att man på ledarsidorna får ta emot kritik som politiker är helt ok. Det är liksom syftet med de politiska ledarsidorna, att lyfta fram sin egna politiska färg och kritisera de politiska motståndarna. Men när nyhetsjournalister på nyhetssidorna i sina tidningar ägnar sig åt att marknadsföra sina egna politiska åsikter och dessutom smutskasta politiker, så funderar man ju på vilken roll chefredaktören har på de aktuella tidningarna. Men de har sina trix för att lura sina läsare att det inte är en nyhetsartikel, trots att den finns på nyhetsplats.

Men man får vara stark och tänka att all publicitet, är bra publicitet! Även om det ibland känns djupt orättvist och att media uppenbarligen helst vill ha politiker som aldrig uttalar sig eller lägger fram några politiska förslag.

De uppmuntrar ju direkt ingen att engagera sig politiskt!

 

23 reaktioner på ”ENGAGERA SIG POLITISKT

  • Thoralf A 2019-01-06 / 09:44

   ”Doku drivs som en stiftelse, men startade genom att be om privata donationer.

   – Det vi skulle behöva är en långsiktig finansiär. Än är det halvideellt.”

   Tiggeri enligt Östra Småland.

   Gilla

 1. Lars Johansson 2019-01-04 / 19:53

  Så tråkigt att du har upplevt allt detta negativa.Jag ser dej som en klippa som kan stå emot alla fula angrepp.Jag har följt din blogg i många år och har helt samma uppfattningar som dej.

  Gilla

 2. Robban 2019-01-04 / 19:13

  Instämmer om att idealister har manövrerats ut av karriärarister i SD!
  Svårt att undvika eftersom man har sänkt gard om man tror att man slåss på samma sida!
  Om SD inbillar sig att de kan kasta ut de som är grunden för stödet, så får de tänka om!
  Tråkig utveckling inom SD! Tror tyvärr inte de är av rätt virke längre, för att kunna göra skillnad i frågor som betyder något!
  Se bara på Global Compact! Första kommentarerna veckan innan det skulle röstas om det! Bieler som tagit bort i princip allt, ur det migrationspolitiska programet, som en gång fick folk att börja rösta på SD osv mm
  Försöker SD bli det 8 partiet i 7klövern så finns det inte längre någon poäng med att rösta på SD!

  Gilla

 3. Amanda 2019-01-04 / 16:07

  Thoralf, jag vill att du tar revansch mot SD och kommer tillbaka till riksdagen.

  Jag tror du borde satsa på Alternativ för Sverige. Jag tror de kan lyfta med dig. Afs kommer nog in i riksdagen 2022 eller 2026. Jag kommer kryssa dig i så fall. Jag vill se dig i talarstolen igen. Du är så oerhört skicklig. Jag bara fattar inte varför du inte vill gå med i Afs!

  Jag hoppas du inte ger upp tanken om att komma tillbaka till riksdagen. Hoppas du kan svara på detta.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-01-04 / 16:13

   Jag gör inget som är förhastat. Jag kommer fokusera på lokalpolitiken i första hand. Sedan får vi se hur allting utvecklar sig. Det kan bli ett extra val under våren och sedan har vi EU-valet. Jag kommer givetvis kommentera allt på min blogg.

   Gillad av 5 personer

 4. Waterbug 2019-01-04 / 15:27

  Det som händer i SD har en tendens att hända i många partier världen över, karriäristerna utmanövrerar idealisterna, makten är mer intressant än idealen. Idealen kan man lätt tänja på efter behag när man ser hur vindarna blåser. Det kan komma att bli problematiskt i framtiden då många (skulle nästan vilja tro att det är flertalet) medlemmar/lokalpolitiker står ganska nära dig åsiktsmässigt men man vågar inte yttra det av rädsla för den egna partitoppen. Även i riksdagsgruppen är jag övertygad om att det finns många med mer ”extrema” åsikter än vad man egentligen ger uttryck för, man ägnar sig åt detta självbedrägeri då karriären är viktigare än idealen. (Det är samma sak i många partier så inget nytt under solen)

  Det som krävs är att idealisterna istället för att klippa sina medlemskort och skriva kommentarer på bloggar om hur upprörda man är verkligen går och ger sina representanter stöd på medlemsmöten/årsmöten osv, annars kommer spiralen fortsätta neråt med fler uteslutningar som följd.

  Man skall även komma ihåg att det finns krafter som tjänar på den begynnande splittring som finns inom SD och som kommer göra allt för att den fortsätter, det är något som gänget i toppen måste vara lite vakna på. SD är ansatta från alla håll just nu även från de som borde stå dem närmast. Vissa kommentarer du får in är sannolikt från typer som tycker det är förträffligt om den splittringen blir starkare.

  Angående ”alternativet” som en massa förespråkar här så tror jag du gör bäst i att hålla dig långt undan detta alternativ. Ett alternativ liknandes Allard/Springare i Örebro är förmodligen en mycket bättre väg framåt och kan göra skillnad i Kalmar. Jag vet inte hur lojala resten av SD-gruppen i Kalmar är med dig. Kanske du kan ”låna” över några idealister från den gruppen i ett nystartat Kalmarparti 😉 När riks hade den taktiska fingertoppskänslan att kasta ut dig direkt efter valet så borde du inte ha några moraliska dilemman inför att återgälda detta på ett adekvat sätt.

  Gillad av 7 personer

  • turrim 2019-01-04 / 16:36

   Jag håller med dig. Någon form av obunden lokal konstellation kan vara bra på många orter.

   Dock reagerar jag på exemplet med Markus Allard. Han var ordförande i Ung Vänster i Örebro Län. Uteslöts från Vänsterpartiet för att han uttalat stöd för den vänsterextrema gruppen Revolutionära Fronten. (Jfr varför Thoralf uteslöts från SD!).

   Men han kan ju ha blivit klokare och växt ikapp sin far i omdöme. Han var en riktig gammelsosse; respekterad Talman, stor man inom Riksidrotten och entusiast för Arbetarnas Gymnastikförening i Örebro. Annars hade nog inte Springare ställt upp.

   Gilla

   • turrim 2019-01-04 / 17:22

    Jag ber om ursäkt. Jag var med rötter i Närke med minnen av namnet Allard för snabb och tänkte inte efter rimligheten. Markus Allard är inte barn till Henry Allard. Han är barnbarn.

    Gillad av 1 person

  • lenasfunderingar 2019-01-04 / 20:39

   Håller med till 100%, Waterbug, det är även något som Jordan Peterson, som jag nu håller på att ”förstå” (och läsa in mig på) säger rent generellt att; ””don`´t participate in the polarisation”. Det är en mörk sida hos människor och vi (små, vanliga?) har mycket att förlora på detta. Det kan urarta väldigt snabbt till något mycket värre…”Aim för peace”.

   Gilla

 5. Kjell Marklund 2019-01-04 / 13:53

  Man måste veta vilken hand man ska hålla fast hatten med när det blåser, vilken sked man börjar med på Nobelfesten och ,viktigast, med vilken kniv man sticker i ryggen med så det inte märks.

  Gillad av 4 personer

 6. Arne Groningsson 2019-01-04 / 12:38

  På pricken!

  Precis vad jag uttryckte nyss, i ett inlägg av Bern!

  SD är inget för Sveriges väl…i nuvarande form!

  Gillad av 2 personer

 7. ulsansblogg 2019-01-04 / 12:08

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  SD kanske borde uppskatta de pionjärer som lagt grunden för deras framgång. det gäller då inte endast partimedlemmar utan också alla andra fria skribenter som dragit sitt strå till stacken.
  Att inte inse att det har blivit en folkrörelse som oftast med goda argument har kullkastat maktens planer på sin globala agenda blir kanske en smolk i bägaren för SD på sikt.
  Att inte ha förmågan att skydda sina mer entusiastiska medlemmar från negativa rörelser som EXPO och IRM är endast ett nederlag för SD
  Sju av riksdagens partier är nu försvagade och då bör stöten sättas in för att få bort dem från de politiska köttgrytorna.
  Att en av dessa partiledare får blockera det svenska politiska beslutsfattandet är en skymf mot demokratin. När Centern spelar medvetet dåligt är det ett problem för hela den svenska nationen.

  Gillad av 5 personer

 8. alvar1131 2019-01-04 / 11:46

  Jag låter Nils Ferlin tala för mig om mina erfarenheter av livets ”Kulörta lyktor”:

  ” Med många kulörta lyktor
  jag gick mig i världen ut.
  Men de slocknade – ljudlöst och oförmärkt,
  och så tog det vackra slut.

  Jag stannade – högst förlägen,
  – allt hade ju mist sin glans!
  Men nu har jag gått på vägen,
  som kommer från Ingenstans

  och ringlar till Ingenstädes,
  i många de långa år
  förutan kulörta lyktor.
  Det är ganska svårt – men det går.”

  Gillad av 3 personer

  • ulsansblogg 2019-01-04 / 13:35

   Mänskligheten i det stora och också i det lilla behöver stigfinnare. Att vissa med maktens arrogans slocknar under resans gång betyder inte att de har gjort stordåd och haft en stävan att få till något bättre. Att sätta sitt ljus under skäppan och inte låta det lysa klart är få förunnat. De som är föregångare räds inte och har förmågan att tillföra samhället nyttigheter vad det än gäller. Att gå i bräschen för både nya och äldre kunskaper möter patrull från de som har en agenda,då inte beprövad och endast en TRO Jordan B Petersson fick vår nuvarande väl omhuldade Annie Lööf på fall med vetenskapliga belägg. Hennes svar var. ”Men jag har en annan åsikt” Det säger allt vad det gäller det svenska etablissemangets brist på kunskap.

   Gillad av 3 personer

 9. Bajen666 2019-01-04 / 11:32

  Här i K-na är du i alla fall otroligt populär ibland mina vänner och bekanta (fd SD:are) och alla är lika arga för din uteslutning som jag….Aldrig mer SD säger dom/jag unisont.

  Det värsta är att jag vill inte bli en soffliggare när valet närmar sig, just nu lutar det åt AfS men därifrån är det just nu otroligt tyst…så jag vet ej hur det blir.

  Gilla

 10. ltsundelin1950 2019-01-04 / 10:57

  Det är bra att du visar vilka fähundar de är.

  Gilla

 11. MartinA 2019-01-04 / 10:37

  Hm. Det finns faktiskt en grupp kommentatorer som är väldigt judefixerade. Mer på engekslspråkiga forum kanske, men även litet på svenska. Och de skriver enormt många kommentare, alltid på samma tema, som en trasig grammofonskiva (öh, hm, VLC som buggar?). Så kommentarerna du tar bort är inte nödvändigtvis illasinnade provokationer, det skulle ju faktiskt kunna vara så att det är den här gruppen knepiga personer som hittat till din blogg. Nåja, bara en tanke.

  Gilla

 12. hasp 2019-01-04 / 09:33

  Ondskan uppträder i varierande former.
  Till exempel som journalist eller som SD-sympatisör trogen maktmaffian i SD-ledningen…

  Tragiskt.

  Lösningen får bli en timmerkoja i ödemarken, verkar det som.

  Gilla

Kommentarer inaktiverade.