MIN VALANALYS 2018

Valresultatet 2018 blev en stor besvikelse i partiet. Den som påstår något annat ljuger. Förväntningarna hade blåsts upp av opinionsundersökningar från framförallt Sentio och Yougov. Inte minst på grund av att Sentios opinionsundersökningar varit de som träffade SD nästan helt rätt både i valet 2010 och 2014, så dessa undersökningar blev mer eller mindre golvet för ett förväntat valresultat.

När det sedan under valvakan visade sig att SD inte ens nådde upp till 20 procent utan istället dalade ned till 17,5 procent var besvikelsen enorm. Det blev nästan en tryckt stämning, som vid en valförlust. Glädjen var som bortblåst men de flesta försökte dock hålla god min på valvakan.

Sverigedemokraterna hade ju siktet inställt på att bli största parti och var väldigt säkra på att bli näst största parti men det blev bara en tredje plats. Vad var det som gick fel?

Jag har väntat på att det skulle komma en valanalys från partiet men jag har inte sett att något sådant kommunicerats till vare sig ordförande i kommunföreningarna eller medlemmarna. Jag är övertygad om att detta gjorts men att resultatet hålls inom ”familjen”. Vi kan snart stå inför ett extra val och då krävs det att man har analyserat vad som gick fel den 9 september 2018. Varför partiet tappade så många väljare de sista veckorna.

Det som också förvånat mig är också att så få eller ens någon ledande Sverigedemokrat, vare sig på lokal nivå eller nationell nivå försökt sig på en egen analys av valresultatet. Är rädslan så stor för att lyfta fram något som kan uppfattas som kritik mot partiledningen?

Signalerna fanns i opinionsundersökningarna de sista veckorna innan valdagen. Ett tapp på 3-4 procentenheter enligt undersökningarna.

valveckorna 2018

Min valanalys och slutsatser är följande huvudpunkter.

 • Socialdemokraternas lyckade negativa kampanjer.
 • Jimmie Åkesson fadäser i SVT och SR
 • Ebba Busch Thors valspurt
 • SD för självsäkra på framgång
 • Sociala medier
 • Valaffischer

Jag tror framförallt att den nya strategi som Socialdemokraterna använde överraskade SD. SD har varit vana att bara bemötas med en rad invektiv angående invandring men nu angreps Sverigedemokraternas politik på en rad områden genom så kallad negativa kampanjer från socialdemokraternas och flera organisationer knutna till Socialdemokraterna. Det handlade om abortfrågan som engagerade kvinnor, det handlade om marknadshyror och det handlade om att avskaffa dubbla medborgarskap. SD var inte beredda på detta och hade inget att sätta emot när socialdemokraterna mobiliserade hela ”rörelsen”.

När sedan Jimmie Åkesson i den stora TV-debatten sa ”att invandrare inte passar in i Sverige”, då till och med reagerade jag och undrade vad Jimmie Åkesson står och säger. Det gick inte att reparera, utan det fick stort genomslag. När detta sedan kopplades samman med att SD ville förbjuda dubbla medborgarskap enligt media så tappade partiet många, många väljare med invandrarbakgrund.

När Jimmie Åkesson någon vecka tidigare gästade Morgonpasset i P3 så blev han så pass sur på deras satir att han ”tappade” kontrollen och kallade P3 för en ”skitkanal” och om han fick bestämma skulle han lägga ner P3. Kanske inte det smartaste uttalandet mitt i brinnande valrörelse. Här tappade partiet säkert också många röster bland ungdomar. Två fadäser av Jimmie Åkesson som säkert blev kostsamma bland väljarna.

Ebba Busch Thor gjorde dessutom en mycket stark spurt i valrörelsen och lyfte KD med flera procentenheter de sista veckorna. Jag tror också att det var en effekt av misstag som gjordes av SD och Jimmie Åkesson, som fick väljare att gå från SD till KD de sista dagarna.

heja-jimmie

Jag och många andra blev väldigt besvikna över valaffischerna. Inte bara att de levererades alldeles för sent utan framförallt över budskapet och utformningen. ”Heja Jimmie” och en bild där Jimmie blundar, är inte mycket till budskap på en valaffisch. Kommunikationsavdelnings val av bild förvånade mig, vad ville man säga med att Jimmie Åkesson blundade. Jag fick aldrig något svar på det.

Eller ”Hjälp där – Inte kaos här”, det var inte alla som förstod den. Jag tror dessutom att det blev för stort fokus på Jimmie Åkesson. T.ex. Björn Söder kom mer eller mindre helt bort i valrörelsen. Vilket jag tror var ett dåligt val från partitoppen.

Sedan finns det givetvis en rad mindre händelser som kanske inte påverkade så mycket men som ändå fick stor medial uppmärksamhet. Ta t.ex. alla turer runt Stefan Jakobsson och hans taxiresor och kvinnoaffärer. Att åka taxi för 330 000 kronor vilket Aftonbladet pumpade ut 6 dagar innan valdagen var ingen rolig nyhet. Dagen efter drog Stefan Jakobsson tillbaka sin kandidatur till riksdagen med nya rubriker. Att han sedan belönas med ett toppjobb som tjänsteman i riksdagen rimmar väldigt illa i mina öron.

Partiet satsade dessutom stort på sociala medier som t.ex. Facebook. Uppenbarligen så lyckades kommunikationsavdelningen inte riktigt där heller.

Sedan tror jag också att många hade tagit ut en valframgång i förväg. SD kunde inte misslyckas med tanke på utvecklingen i Sverige.

Det här är lite kortfattat vad jag anser bidrog till att SD tappade de sista veckorna i valrörelsen. Vad tycker och tror mina läsare?

Den enda valanalys jag hittat som berör SD är nedanstående.

https://morklaggning.wordpress.com/2018/11/11/valanalys/

UPPDATERING

Intressant att se att KD nu passerat C i en opinionsundersökning och att SD har problem att lyfta i opinionen.

46 reaktioner på ”MIN VALANALYS 2018

 1. Arne 2019-01-12 / 14:19

  Jag tror personligen att det stora problemet var att SD var för passiva och inte gick tillräckligt mycket till attack mot alliansen.. Tror att många potentiella väljare valde KD och M istället för SD då SD legitimerade dom med snack om samarbete och för mycket fokus på sossarna.

  När M och KD blir som dåliga kopior av SD så kan inte bara SD stå där och vara passiva utan måste avslöja dom som de hycklare dom faktiskt är.

  Ulf kristersson är en mycket svag ledare och om Åkesson hade gått mer till attack mot honom istället för att fjäska om samarbete så skulle fler välja SD.

  Gilla

 2. Arne Groningsson 2019-01-11 / 11:24

  Ja att först sparka Ungdomarna, som har energi, sen folk som gjort lite småtabbar och utöver detta de som med glöd och energi vigt sitt liv åt SD.

  Sen jämför med innehållet hos Sossar, där så gott som samtliga i toppen borde sitta inne för diverse kriminella ”misstag” och bedrägerier, som kostar samhället multum.

  Detta visar att ”ärlighet inte varar längst”…

  Gilla

  • Wilhelm de Silva 2019-01-11 / 15:20

   Håller helt med dig Arne! Tillhör bara en av alla de SD:are som några dagar före valet fick oväntat besök i bostaden – en lördagskväll av Expressen – med filmfotograf, som i hemlighet stod och filmade inne i min bostad utan att jag lade märka till det.
   Målet för denna duos ankomst var att på alla fula sätt begå ett karaktärsmord av mig, då jag för första gången hade ställt upp i det lokala kommunalvalet för SD.
   Detta gick inte för sig, så denna Expressenjournalist påtog sig rätten att ifrågasätta vilka åsikter och tankar jag hade haft och det i en kort kommentar på nätet för mer än fem år sedan!
   Naturligtvis hade man haft hjälp av Näthatsgranskaren, Researchgruppen och Expo.
   Sedan klippte han ihop denna inspelning i ett mycket ofördelaktigt inslag om mig och lade ut det i MSM och inte minst hos SVT.
   Det är så dessa Sverigehatare bär sig åt, dessa förrädare som med sin 68-färgat kommunistiska uppfattning, värdig STASI och en nära spionmedarbetare till Kim il Jung i Nordkorea.

   Gilla

 3. Robban 2019-01-11 / 10:57

  SD var sista chansen att iaf vända utvecklingen något och med fredliga medel!
  Om en massiv ökning av den redan omfattande massinvandringen blir verklighet, så kommer det krävas våld för att vända utvecklingen!
  Hoppet är ju det sista som överger människan, men de är nog en bra idé att börja förbereda sig för framtiden!
  Personligen så kommer jag inte rösta SD igen, om inte ”halva ledningen” lämnar partiet och de återgår till Sverigevänlig politik!
  De allt fler verklighetsfrånvända kommentarer Jimmie Åkesson yttrat senaste året, de allt fler och värre utrensningar som gjorts på uppmaning av Sverigefientlig media och opinionsbildare, ändringarna i tystnad av SDs migrationspolitiska program och som grädde på moset, uteslutningen av Thoralf!
  Har gjort att det bara är att inse att SD inte är svaret och inte har svaren på vad som kommer att behövas för att få Sverige på rätt väg igen!

  Gilla

 4. Cavatus 2019-01-11 / 10:42

  Enligt Stockholmsskvaller var det Dan Eliasson som intervenereade under rösträkningen och gjorde så att SD:s 21 procent helt plötsligt blev 19 procent.

  Gilla

 5. Tony Ingman 2019-01-11 / 07:44

  Sen är det märkligt att i en Religion som omhuldas så av våra styrande, att i denna religion som
  har så många förbud så är inte paratisserande på andra, omotiverat våld och rent tjuveri
  förbjudit?

  Gilla

 6. MartinA 2019-01-11 / 07:42

  Regeringen lyckades etablera att Sverige nu hade EUs strängaste invandringspolitik och att gränsen är stängd som sanning. Trots att Sverige fortfarande has massiv massinvandring. De enda som kunde ha angripit den här lögnen var SD. Men de lät bli.
  Det är den viktigaste anledningen till det dåliga resultatet. Det som tas upp i artikeln är småsaker som försvinner i bruset.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-01-11 / 08:41

   Jag kan bara konstatera att det du tar upp krävs det faktiskt en hel del kunskap och fakta för att förstå. Den besitter bara ett fåtal i Sverige och en majoritet av dem som har den kunskapen är redan Sverigedemokrater. Den hade obefintlig påverkan på valresultatet, inte minst på grund att den aldrig förekom i nationell media.

   Gillad av 1 person

   • MartinA 2019-01-11 / 09:28

    Folk oroar sig för invandringen. Och nationell media spred intrycket att den har stoppats. Bara SD av de som vet att så ej har skett har tillgång till nationell media. Det skulle ha varit huvudbudskapet i valrörelsen:
    Massinvandringen pågår fortfarande
    Över hundratusen bara i år (2018)
    Halv miljon prognosen till 2022
    Bara SD tar den här frågan seriöst

    DET var anledningen till SDs dåliga valresultat, att nationell media lyckades lura folk att Sverige har Europas strängaste invandringspolitik.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-01-11 / 10:00

    Men SD drev frågan svagt under valrörelsen och tystnade mer eller mindre helt och hållet efter den 9 september på grund av att man inte vill försämra sina förutsättningar inför regeringsförhandlingarna. Detta har mer eller mindre tystat SD under 4 månader.

    Gillad av 2 personer

 7. Tony Ingman 2019-01-11 / 07:38

  SD har en benägenhet att i långa perioder försvinna från debatten, man kommer bara med när någon gjort bort sig i partiet, och detta blir till en negativ publicitet. några skarpa förslag hör
  man sällan från partiet heller. SD är så pass stora idag att åtminstone några vinnande
  frågor borde kunna dyka upp från partiet?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-01-11 / 08:38

   Helt riktigt! En reflektion som jag själv gjort.

   Gilla

   • Broder Adam 2019-01-11 / 15:01

    Man kan undra varför partiet gjorde sig av med en av de få oberoende plattformer som man hade kvar.Thoralf och hans blogg. genom en helt igenom vettlös uteslutning. Jag begriper det inte, någon annan som gör det? Här borde det vara plats för en genomgripande diskussion på flera nivåer. Inom Sd. Hur stärker man den interna demokratin? Hur debatterar man inom partiet, så att olika uppfattningar till slut inte resulterar ett uteslutningsärende. Och bloggar och debatt bör och skall uppmuntras inte stävjas.

    Gilla

 8. Bert 2019-01-10 / 23:16

  Jo, Jimmy var märkbart ofokuserad under de flesta av de tv-framträdanden han gjorde, han hade knappt en siffra rätt. Det var bara i slutdebatten som han visade något lite av sitt gamla retoriska jag, detta bla då han framförde att ”invandrare inte passade in i Sverige”. Jimmie hade helt rätt i detta att invandrare som inte vill acceptera svensk kultur, sedvanor, lagar och som med ond dold agenda vill införa en totalitär gudsism inte har här att göra. De flesta av dem kommer enbart till Sverige för att bli försörjda i all framtid, de ljuger om sin identitet och bakomliggande orsaker till ankomsten till Sverige – dessa parasiter ska f… inte få en plats i det här landet. Men det verkar som att SD och den fd SD:aren Thoralf nu mera(efter valet 2018) är av en annan åsikt, den sionistglobalistiska. Jag skulle inte heller bli det minsta förvånad om Thoralf helt plötsligt även har svängt helt om i klimatfrågan och kommer ut som Miljöpartist.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-01-10 / 23:26

   Det är inte bara svart eller vitt. Anser du att finnar, danskar eller tyskar inte har anpassat sig i Sverige?

   Gilla

   • MartinA 2019-01-11 / 07:43

    Det är inte vad vi diskuterar. Och nu använder du samma sorts retoriska finter som gammelmedia?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-01-11 / 08:43

    Det är min uppfattning. Jag har inget emot invandring från västerländska länder som har samma kultur och religion i sina ådror.

    Gilla

   • MartinA 2019-01-11 / 09:30

    Det är inte vad någon menar med ”invandring” och ”invandringsfrågan” och ”invandringspolitik”. Ingen.

    Gilla

   • Bert 2019-01-11 / 11:22

    Svar på din fråga ang ”finnar”, ”danskar” och ”tyskar” och deras ev pos anpassning i Sverige: det finns givetvis personer ur de här tre nationaliteterna som inte vill acceptera vad som gäller i Sverige, har egna och andras erfarenheter som referens för det!
    Men visst, de flesta etniska finnar, danskar och tyskar har inga större problem med att finna sig till rätta med det svenska majoritetssamhällets värderingar.

    TYVÄRR och ytterst beklagansvärt så finns det mängder av finska, danska och tyska (OCH SVENSKA) nymedborgare som ”INTE” har västerländskt ursprung, västerländska värderingar dito sedvänjor samt inte har ”samma” västerländska ”kultur och religion i sina ådror”.
    Det var de här, de i detta stycke omnämnda invandrarna som Jimmy med rätta hävdade ”inte passade in i Sverige” och jag håller med honom till 110%.

    Gilla

 9. Björn 2019-01-10 / 23:12

  Nu har SD haft 4 månader på sig att analysera vad som hände, vad som gick fel och vad som borde ha skett. Om det nu blir ett extraval, än verkar det ju osäkert, så ska det bli intressant hur de kommer att lägga upp taktiken.

  Som många redan skrivit, SD´s valspurt de sista veckorna gav ett lamt intryck. Man släppte en film om sossarnas mörka historia under sommaren och den gav ett viss genomslag och man förväntade sig mer. Men sen hände inte så mycket mer. De lokala partiarbetarna gav också ett lamt intryck. Det var bara sossarna som kom hem och ringde på dörren och ville prata politik. Och faktiskt gav de också ett trevligt intryck,

  Verkar som att man förlitade sig på väljarprognoserna och valde att ligga still, Och då kan man ju undra ville de ha makten eller var de nöjda med 25 – 30 % och bli kanske näst största parti. Eller är det som så att man inte vill växa för fort. Eller kan det vara som så att man inte vill ha makten. SD väljarna idag har en rad förväntningar på partiet om de skulle hamna i maktposition. Som ett regeringsparti förväntas de ta sådana beslut som man kanske har insett inte går att realisera.

  Finns det egentligen något parti som idag skulle våga börja stänga ner moskeér, dra in svenska medborgarskap för dem som har ljugit sig in i landet, utvisa kriminella och börja praktisera tredje gången principen för brottslingar för att nämna några exempel.

  Jag tror att Sd har kommit till insikt hur landet ligger till och vilka utmaningar det finns och vad man inte kan göra åt dessa problem. Som sagt blir det extraval så kommer det att bli intressant hur de lägger upp taktiken. Har de inte gjort någon ordentlig valanalys, så är de i mina ögon inte heller mogna för att ta hand om rodret till skutan Sverige.

  Gilla

 10. Lennart Larsson 2019-01-10 / 21:27

  Lars Johansson. Jag syftade på det Martiusus skrev.

  Gilla

 11. Hacke 2019-01-10 / 20:48

  Sossarnas riktade sms-kampanj i valspurten med sikte på närmare en miljon mottagare i de s k utsatta områdena med hårresande lögner om vad som skulle hända dem om m eller sd kom till makten som bl a indragna barnbidrag och tvångsutvisningar. Något som t o m sossarna själva erkände och gjorde en högst motvillig och vag pudel kring men som det senare blev totalt tyst om. Borde hos den rättsmedvetne vara föremål för åtal eller i varje fall omval.
  En praktskandal och övergrepp som man tydligen kan kosta på sig i desperationen när man befinner sig i fritt fall och en regimtrogen media i ryggen.
  Det blev också stort tapp för såväl sd som m medan s fick ett lika oväntat som oförtjänt uppsving på sluttampen.
  Sedan tror jag också som påpekats att sd:s dåliga budskap på valaffischerna (var höll de annars så duktiga pr-strategerna hus?), Åkessons klavertramp i slutdebatten och lite lamt agerande överhuvud taget med tanke på invällningskatastrofen som regelbundet under mandatperioden gjorde sig påmind i kraftig negativ bemärkelse som inte ens msm förmådda dölja. Det var många bollar placerade på straffpunkten på kärnområdet utan någon reaktion att tala om från partiledningen.
  En kombination av sedvanligt fulspel i medierna (inte minst public service), politikerlögner och ett passivt och förnöjt sd (Åkesson undantagen som åter gjorde en heroiskt intensiv landsomfattande valkampanj) tror jag fick valframgången för sd mätt med partiets tidigare succéer bli förhållandevis blygsam.
  Sedan har jag också väldigt svårt att frigöra mig från misstanken om valfusk med tanke på de minst sagt besynnerliga turerna och siffrorna kring ”datorhaveriet” under valnatten.
  Så nog finns det många frågetecken kring valet där 25-30 procent för sd var så gott som i hamn bara någon eller några veckor tidigare.
  Mot denna bakgrund är det högst märkligt med sd:s tystnad och passivitet också på analysområdet.
  Är det månne möjligheten att trots allt få smaka på maktens sötma som gör att man suttit tyst och stilla i båten så länge.
  Det bör i så fall vara vällagrad energi lagom att släppas loss till om/när förhoppningsvis nyvalet är ett faktum inom kort.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-01-10 / 21:06

   Instämmer! Jag kommer i min bok ta upp hur jag försökte påverka partiledningen att bli mer aktiv och kommunicera mer med sina väljare men jag fick kalla handen. Kan kanske ta upp någon av dessa episoder i ett blogginlägg. De finns dokumenterad i mejl och på Messenger. Givetvis gillades inte mina synpunkter eller om man uppfattade det till och med som kritik av partiledningen.

   Gillad av 3 personer

   • Hacke 2019-01-10 / 22:25

    Någon som i varje fall aldrig kan bli anklagad för passivitet och bristande väljarkontakt är du Thoralf. Här pratar vi om att kasta ut barnet med badvattnet modell XXL.
    Vi är väldigt många som väntar på det där tredje försöket till förklaring till detta gigantiska misstag och generalsvek.

    Gillad av 2 personer

 12. Lars johansson 2019-01-10 / 20:44

  Passiviteten är en faktor ,Sd har varit så enormt passiva om inte skjutit in bollar i självklara mål! Har de varit aktiva så hade de kunnat växa så mycket.Det verkar som om de har lutat sig tillbaka och tänker att allt fixar sig,vi växer ändå Så feltänkt man måste hela tiden utvecklas,men det har inte SD ,gjort.

  Gilla

 13. stigrydmark 2019-01-10 / 18:30

  För mig har SD blivit nästan helt politiskt korrekt och principlöst. Man har tagit ett steg till vänster i EU-frågan och närmat sig globalisterna. Det gäller även NATO-frågan som man delvis förrått genom värdlandsavtalet. Flera av SD-ledamöterna har lagt en hatmotion mot Ryssland och framstår som lydiga lakejer till USA:s utrikespolitik och krigföring. Vidare accepterar man en kravlös invandring, vilket chockade i Jimmies tal på Gotland. Behandlingen av dig Thoralf och andra bidrar starkt till min inställning.

  Gillad av 8 personer

 14. Janne 2019-01-10 / 17:53

  Hur var det nu med högmod och fall,är det något som kan passa in,eller är allt PKfierat.

  Gilla

 15. Ulf Sawert 2019-01-10 / 17:32

  Ja detta kan nog stämma, själv känner jag mig inte färdig ännu med misstankarna om systematiskt valfusk, i första hand tänker jag på förtidsrösterna.

  Att KD gick så bra på slutet tror jag i första hand berodde på alla Moderater och Sverigedemokrater som taktikröstade på KD, jag var en av dem.

  Sedan håller jag med om att flertalet affischer var totalt menlösa, här i Sundsvall var det mycket bilder på Johnny Skalin och en text som sade att han var redo att leda Kommunen. Inga fakta, ingen information.

  Partiet i Sundsvall är totalt kass på att taga hand om nya medlemmar. Man bjuder inte ens på fika på sina årsmöten, Ingen social gemenskap, inga möten eller aktiviteter, känns som en öde öken.

  Bristen på engagemang i de viktiga lokala frågorna är enligt mig en av förklaringarna till det svaga lokala valresultatet här i Sundsvall.

  Sedan utrensningarna av personer som Kent Ekeroth och andra pionjärer som Mikael Jansson och flera andra har skadat partiet djupt.

  Nej partiet får skylla sig självt, behandlar man människor illa och orättvist brukar man få äta upp detta, förr eller senare.

  Gillad av 5 personer

  • Nina 2019-01-11 / 12:22

   Då ska du se hur det är i Trosa, samma stilltje, händer ingenting!

   Gilla

 16. martiusus 2019-01-10 / 17:16

  346 millioner, så mycket kostar ett extraval.

  Löjligt, vad kostar egentligen ”invandringen” Total tystnad.
  Det är lika hemligt som…

  Gillad av 3 personer

  • Per 2019-01-10 / 19:48

   Sluta spamma forumet! Vilken terror du utsätter oss för.

   Gilla

   • Bajen666 2019-01-11 / 07:51

    Gillar man inte en användare och vad denna skriver så scrollar man förbi, så jäkla enkelt är det faktiskt.

    Att använda ordet ”terror” i detta sammanhang är en spark i magen på dom som är utsatta för riktigt terror t ex unga kvinnor i förorten som vill leva fritt och utan det muslimska oket, gör om gör rätt.

    Gillad av 1 person

  • Beber 2019-01-10 / 19:53

   Ge dig nu. Hur många inlägg får han skriva egentligen? SUCK!

   Gilla

 17. Rune 2019-01-10 / 16:50

  ”Heja Jimmie”-affischen påminner starkt om ”Här är Lennart”-affischen som Centern hade för ett antal år sedan. Fantasilöst och utan budskap.

  Gillad av 1 person

 18. Hanna 2019-01-10 / 16:36

  Utgången av valet spelar ingen som helst roll. Hade SD fått 60% av rösterna hade ändå samma politik förts. Det är klart det hade varit roligt för partiet men för folket hade det spelat noll roll.

  Gillad av 1 person

  • martiusus 2019-01-10 / 17:06

   Tänk dad du vet. Oraklet i Delphi?

   Gilla

 19. martiusus 2019-01-10 / 16:23

  ”Ingen som har bott i Sverige kommer tvingas att återvända till sina hemländer”, förklarar SD-ledaren Jimmie Åkesson ”

  ”Den 39-årige politikern berättar också att SD förmodligen snart kommer att skriva om sitt principprogram så att det framgår där att partiet förespråkar homoadoptioner.”

  Svek, äckligt genomruttet, bra att vi vet vilken dynghög nu SD blivit från vilken
  en strykrädd, liten ynkrygg nu vill växa bland de andra landsförstörande ogräsen.

  http://www.friatider.se/kesson-i-barn-tv-ingen-som-har-bott-i-sverige-kommer-tvingas-terv-nda

  Gillad av 1 person

 20. martiusus 2019-01-10 / 16:07

  Valaffischer, det var länge sedan dom hade någon betydelse, men den som du
  visar på Åkesson är misslyckad, även om man inte kan underskatta svensken i fråga om naivitet och idioti.

  Tittade på någon version av ”Macken” på TV. Där satt en publik med en löjlig ”mackenmössa” på skallen och skrattade, oftast på fel ställen. Dom fattar bara dom enklaste skämt, det får inte vara för avancerat då blir dom osäkra.

  Det är till dom här idioterna som SD nu riktar sej. Enkelt dom är i mertal, dom är 80%.

  Vad gäller P3 så var det ett bra utspel, inte pga Åkesson, men P3 är en sann kloak.

  Gillad av 1 person

  • alvar1131 2019-01-10 / 16:38

   Men dom kunde ju faktiskt texterna och sjöng dessutom med! En hel publik var enormt entusiastisk till det dom såg och hörde – och var förmodligen dessutom betalande åskådare. Gör om det, den som kan!

   Gillad av 1 person

   • martiusus 2019-01-10 / 16:55

    Gör det dumheten, idiotin mindre. Betalande, bör söka vård.

    Gilla

   • martiusus 2019-01-10 / 17:01

    ”Gör om det som kan”? Sett nyårskonserten från Wien?
    Eller sitter du med en repris på ”Macken”?
    Du är mycket beklangsvärd, och en jag hoppas aldrig träffa.

    Gilla

  • Thoralf A 2019-01-10 / 16:45

   Jag tycker också att P3 inte är något att lyssna på. Men de som lyssnar på P3 tycker nog att det är en bra kanal och ingen skitkanal.

   Gillad av 3 personer

   • Niklas R 2019-01-10 / 22:28

    Ärligt talat. Hur många lyssnare har P3?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-01-10 / 22:48

    Det skall nog inte underskattas!

    Antal dagliga lyssnare på Sveriges Radios kanaler:
    P1 – ca 1 000 000
    P2 – ca 130 000
    P3 – ca 900 000
    P4 – ca 2 400 000
    Sveriges Radio totalt – ca 3 800 000

    Gilla

  • Lennart Larsson 2019-01-10 / 20:11

   Du anser dig tydligen vara lite för mer än de personer som uppskattar lite enkel situationsbuskis.
   Innan du sätter epitet på andra ”idioter”, lär dig använda ”de” istället för ”dom” i dina texter.
   Hur definierar du personer lika mig som uppskattar både Macken och Nyårskonserter från Wien?

   Gillad av 1 person

   • Lars johansson 2019-01-10 / 20:54

    Löjlig kommentar,jag vet inte om Thoralf överhuvudtaget använt detta missbrukade det,de dem,vart Jag blir verkligen sjuk när jag ser dessa på Facebook,vart istället för var!

    Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.