CENTERPARTIET FÖREDRAR KOMMUNISTERNA

Fick ett tips från en centerpartist om hur Centerpartiet kommer agera i regeringsförhandlingarna. Eftersom partiet låst in sig i ett hörn och det blir en svekdebatt oavsett om de väljer Kristersson eller Löfven. Den enda öppningen är möjligen ett extra val men då riskerar Centerpartiet att tappa mandat och förlora den lilla makt de ändå har idag. Så det är inte önskvärt inom Centerpartiet.

Därför var tipset från centerpartisten att de kommer ”hoppa i säng” med Stefan Löfven vid nästa veckas statsministeromröstning i riksdagen. I praktiken innebär det att de väljer de svenskfientliga kommunisterna, före sverigevänliga sverigedemokrater. Det kommer bli en oerhörd svekdebatt på den borgerliga sidan, både bland politiker och allmänheten!

Kommer Annie Lööf dessutom våga sätta sig som minister i en s-ledd regering, som måste ha aktivt stöd av 28 kommunister i Sveriges riksdag? Eller väljer Centerpartiet enbart att passivt stödja Stefan Löfven som statsminister genom att lägga ned sina röster vid omröstningen? Resultatet kommer ändå bli detsamma om Liberalerna stödjer Stefan Löfven.

Oavsett vilket kommer Centerpartiet hantera svekdebatten genom att Annie Lööf en tid efter att den nya regeringen tillträtt avgår som partiledare. Hon tar därmed ansvaret för sveket. Med tanke på hur utsatt Annie Lööf varit så är hon nog nära utbrändhet och lider av stressrelaterade symptom.

”Annie Lööf gick in i en vägg men klarade sig med nöd och näppe från att bli utbränd.

I boken ”Sanningens ögonblick” berättar hon öppenhjärtigt om hur hon under sin första tid som partiledare drabbades av yrsel, trötthet och ett hjärta som rusade.

– Jag har hamnat i situationer där jag inte lyssnat på de tidiga varningssignalerna utan bara kört på, säger C-ledaren.”

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/rLKxWl/annie-loof-holl-pa-att-knackas-jag-har-gratit-manga-ganger

”Mitt liv har ställts på ända sedan jag fick barn, säger Annie. (…) Jag har konstant sömnbrist. Jag lagar middag samtidigt som jag svarar på ett jobbsamtal och försöker sysselsätta Ester.”

https://www.femina.se/annie-loof-att-kunna-stanga-av-ar-en-forutsattning-for-att-orka/

”Men hon säger att hon ”har mått psykiskt dåligt” och att hon drabbats av utmattningssyndrom för fyra-fem år sedan. 

– Jag gick in i en riktig fysisk vägg – jag trodde jag skulle gå åt ett håll, men gick in i väggen. Det var ju en tydlig varningsklocka. Jag var yr och hade svårt att fokusera, säger Annie Lööf i ”Schulman show”.”

 https://www.expressen.se/nyheter/annie-loof-om-tuffa-aren-jag-har-matt-psykiskt-daligt/

Om dessa uppgifter stämmer så tror jag att tipset från centerpartisten stämmer. Annie Lööf sviker Alliansen och kommer sedan avgå efter en tid. Frågan är då vem som kommer ta över som partiledare för Centerpartiet? Blir det den dryge och arrogante Anders W Jonsson?

33 reaktioner på ”CENTERPARTIET FÖREDRAR KOMMUNISTERNA

 1. Anonym 2019-01-13 / 08:50

  Dom föredrar kommunisterna detta trots att Annie Lööf dyrt o heligt lovat att inte samarbeta med kommunister, frågan jag ställer mig är att hur står Centerpartiet ut med sig själva och all den
  falskhet dom visar upp?

  Gillad av 1 person

 2. turrim 2019-01-11 / 18:49

  I dag är tjatig, men egentligen besviken och förbannad.

  Jag läser Ericson I Ubbhult. Moderat riksdagsman. Han har en ofta mycket läsvärd hemsida. Man behöver ju inte hålla med om allt han skriver. Men man får saklig kunskap. I dag klandrar han Annie Lööf. På ett sätt som jag inte sett hans partiledare vågat göra.

  Då jämför jag med SD. Där hittar jag ingen motsvarande hemsida. Den som finns, Thoralfs, har ni förbjudit. Den är persona non grata för lojala medlemmar. Därför att han vågar säga sådant som ni inte törs säga. Och ogillas av distrikschefen.

  Ni landsortsbor som blivit chefer i SD:s parti tycks helt ha glömt hur man ska entusiasmera väljarna på bygden. Det duger inte med ett och annat pressmeddelande och någon 30-sekundersintervju i SVT/SR.

  Till och med Moderaterna är bättre med Hanif Bali och Ericson i Ubbhult.

  Gillad av 4 personer

 3. hasp 2019-01-11 / 18:41

  I Sverige finns ingen opposition längre.
  Sverige är i praktiken en vänsterliberal enpartistat.

  Jag har enbart förakt över för detta land.

  Gillad av 1 person

 4. Niklas R 2019-01-11 / 18:11

  Tja, alla ni som röstade på Centerpartiet och Liberalerna. Känner ni er blåsta nu eller glada för att dessa ”liberala” partier ger er mer skattepålagor och kostnader samt kommer att beskära er frihet ännu mer?

  Gilla

 5. turrim 2019-01-11 / 17:50

  För tusan – nu måste ni läsa Uvell om Uppgörelsen – det som stora redaktioner inte klarar av eller vill klara av.

  https://uvell.se/

  Gillad av 1 person

 6. martiusus 2019-01-11 / 16:56

  En ”ny” lejeling…
  Hela Afrika jublar. Snart en granne till dej!

  Gilla

 7. turrim 2019-01-11 / 16:56

  Jimmie Åkesson säger att man nu måste gå ut med en kraftfull opposition.

  Man får då se bilden av MBJ som kritiserar GD för Svenska Kraftnät. Då svalnar budskapet. När man fått insyn i vad MBJ står för inom partiet. Han tål uppenbarligen inte den som vet mer om ämnet än han själv; i varje fall är han inte beredd att samverka till partiets bästa. Han är inte en trovärdig talesperson i viktiga frågor. Hans budskap falnar.

  I sak är kritiken korrekt och bra. Men enligt Ericson i Ubbhult så var kanske moderaterna först den här gången. Men det var MBJ som lyckades tränga sig fram och få rubriken i Nyheter Idag.

  Nu är det givetvis dags att SD startar en opposition som märks och med talespersoner som är trovärdiga bland gräsrötterna.

  Det var inget fel på den ursprungliga politiken. Behåll den. Slå till mot dem som ljuger eller är oförskämda mot gräsrötternas rätt att ha en egen uppfattning om samhället. Stötta entusiaster på fältet före den centrala administrationen. Dra ett streck över gammalt groll!!!

  Gillad av 2 personer

  • alvar1131 2019-01-11 / 18:16

   För ett par månader sedan bevistade jag en föreläsning av MBJ om SDs energipolitik. Den var mycket uppskattad och med stor uppslutning av en, vad jag förstår, kunnig föreläsare och föreläsningen i sig resulterade i många ”eftersnackare”.

   Efteråt besökte jag herrtoaletten och råkade komma in i ett samtal mellan en mycket initierad SD:are och en vanlig SD-medlem. Den initierade förde samtalet och yttrade till medlemmen ungefär: ”Jo, du vet han är en coming man inom partiet.” ”Men kan han egentligen komma så mycket längre?” replikerade medlemmen en aning fundersamt. Uppenbart talade man om föredragshållaren MBJ.

   Jag tänkte inte särskilt på det samtalet då – men nu i efterhand så undrar jag vad den initierade egentligen visste.

   Gilla

 8. martiusus 2019-01-11 / 16:10

  Två potatisansikten med dumslugt plirande ögon, finner varandra.
  Följden kan bara bli missväxt.

  Gilla

  • Maja Dacke 2019-01-11 / 16:59

   Är du ute och turnerar i spenaten, eller ..?

   Gillad av 1 person

   • martiusus 2019-01-11 / 17:37

    Potaten Maja, potaten,

    Gilla

 9. turrim 2019-01-11 / 15:38

  Anders W Jonsson är barnläkare och tjänstledig för politikjobbet. Vice partiordförande och gruppledare i riksdagen. Jag vill minnas att han var en dem som aktivt motarbetade införandet av medicinsk åldersbestämning på ”ensamkommande”. Är han månne Annies mentor i dessa frågor.

  Gillad av 1 person

  • stefan a. 2019-01-11 / 18:11

   Ja han är den grå eminensen som står bakom mycket av deras politik….

   Gilla

 10. martiusus 2019-01-11 / 15:33

  Sveriges tredje största parti får noll, eller mycket lite inflytande.
  Det hjälpte inte att Åkesson förnedrade sej i sina ansträngningar att bli PK.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-01-11 / 16:58

   Du har inte sett slutet än … …

   Gilla

   • martiusus 2019-01-11 / 17:45

    This is not the end, but maybe the beginning of the end.
    Sa en politiker som med fara för sitt liv reste i iskalla bombplan över
    hela världen för att han trodde på sitt land. Så totalt olikt dagens politiker.

    Gilla

 11. John Williams 2019-01-11 / 14:49

  Ett av hennes vallöften var att hålla SD utanför allt inflytande och det har hon ju uppfyllt.

  Gillad av 1 person

  • martiusus 2019-01-11 / 15:41

   Och nu väntar vi på skon…

   Gillad av 1 person

  • Niklas R 2019-01-11 / 18:09

   Andra löften var att hon inte skulle tillåta att vänsterpartiet fick inflytande samt att hon aldrig skulle bli stödstrumpa åt Löfvén.
   Tydligen så är rött sötare än blått eftersom hellre valde det än det borgerliga alternativet.

   Gilla

  • Maja Dacke 2019-01-11 / 16:56

   Hoho, vad tror du nu de s k journalisternas tycker om att ovetandes kunna ha en kamera/mick i badrummet framöver?

   Gilla

   • turrim 2019-01-11 / 17:42

    De törs inte gå ut i kampanj för att stoppa det. Det ser hövdingen och kårandan till.

    Gilla

 12. C Andersson 2019-01-11 / 13:59

  SD håller på att göra bort sig fullständigt. Vad har man vunnit på att rätta in sig i ledet? Inte ett skapande dugg. Trovärdigheten är lika med noll. Det är de valda ombuden som ska tillvarataga väljarnas intressen framför sina egna. Det är det som kallas demokrati. Indirekt demokrati. Det har inte höga vederbörande förstått.

  Gillad av 3 personer

 13. Allan 2019-01-11 / 13:25

  Rööv ska hålla presskonferens i eftermiddag. Intressant!

  Pampen Johan Persson blixtinkallad till partirådet enligt skvaller-Barren!

  Gillad av 1 person

 14. Janne 2019-01-11 / 13:19

  Ja där har vi en riktigt genuin landsförrädare bland dom övriga fördelat på olika partier.
  Nu kommer pendeln tillbaka med full kraft.Grattis

  Gilla

 15. Inger 2019-01-11 / 12:40

  Detta visste man redan på valnatten att Lööf skulle hoppa i säng med Svetsaren. Alla som trött på M/KD har inte varit vakna eller ofantligt naiva.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-01-11 / 16:53

   Då vet du alltså inte hur det tisslas om Lööf och Åkesson … …

   Gilla

 16. Bajen666 2019-01-11 / 12:39

  Så misstänker även jag att det blir, jäkligt synd att det inte blir ett extraval så jag fick ångra min SD-röst nu måste jag vänta till 2022.

  Till EU blir det heller ingen SD-röst bevare mig väl.

  Gillad av 1 person

 17. Gösta Svensson 2019-01-11 / 12:38

  Annie och flera andra centerpartister verkar helt enkelt vara så förblindade av sitt hat mot SD att de inte kan tänka riktigt klart. Inte för att C:s ideologi är mycket att hänga i julgranen rent generellt, men nu har de kört så ideologiskt vilse, att man börjar undra om partiet närman sig totalhaveri. Man kan ju alltid hoppas…

  Gillad av 2 personer

 18. MartinA 2019-01-11 / 12:31

  Tja, finns ju en bred majoritet i riksdagen för mer massinvandring, mer svenskfientlighet, mer kulturmarxism, mer globalism, mer EU, mer skatter, mer centralism. Så det är väl en ganska lämplig regering, givet hur medborgarna röstat.

  Gillad av 2 personer

 19. turrim 2019-01-11 / 12:11

  Jag ser i Samhällsnytt att Ingeborg Wiksten i Liberalernas partistyrelse kallar oss som röstade på SD för nazister. Jag undrar om Jimmie tänker reagera och försvara alla oss dryga miljonen eller om största möjliga tystnad ska forstätta att råda.

  Gillad av 3 personer

 20. Gunnar Karlsson 2019-01-11 / 12:09

  Vad det än är som är orsaken till Annie Lööfs förvirrade beteende, utbrändhet och/eller stressrelaterade symptom, så är en sak mycket uppenbar, hennes förmåga till konsekvensanalys är i stort sätt obefintlig. Hon tycks tro att hon gjort något lysande i och överenskommelsen med Löfven, när hon med stor sannolikhet istället har punkterat sin egen politiska karriär, och förmodligen dragit med sig Centerpartiet i skiten.

  Det är helt sanslöst att man ljuga svenska väljarkåren rakt upp ansiktet, inte bar en gång utan vid ett flertal tillfälle, speciellt i samband med ett Riksdagsval och inte förstå att det kommer att kosta dyrt i form av förlorad trovärdighet och anseende. Jag tror och hoppas att Annie Lööfs utförsbacke kommer att bli komiskt brant.

  //Gunnar

  Gillad av 3 personer

Kommentarer inaktiverade.