OPÅLITLIGA PARTIER

Sverigedemokraterna har beskyllts för att vara opålitliga i riksdagen efter som de vid några tillfällen inte lagt ned sina röster vid t.ex. budgetomröstningar, utan röstat på det förslag som det tyckt vara bäst efter att det egna budgetförslaget fallit.

Jag kallar det inte för att vara opålitlig utan att ta ansvar för Sverige och stå upp för vårt land mot de fientliga krafterna i riksdagen.

Vad skall man då kalla hur Centerpartiet och Liberalerna agerar? Hur skall kollegorna i Alliansen se på sina ”kamrater” i C och L?

Opålitliga eller vad säga om denna repertoar?

Först går de till val i Alliansen för att byta ut den socialdemokratiska regeringen och avsätta Stefan Löfven som statsminister.

Sedan ”förlorar” de valet i förhållande till de rödgröna med 143-144 men tar sedan ändå hjälp av de ”opålitliga” Sverigedemokraterna för att avsätta Stefan Löfven som statsminister.

När sedan Alliansens statsministerkandidat Ulf Kristersson får talmannens uppdrag att försöka bilda regering så röstar Centerpartiet och Liberalerna ned sin egen statsministerkandidat.

Sedan röstar Centerpartiet och Liberalerna även ned Stefan Löfven en andra gång som fått talmannens uppdrag att försöka bilda en ny regering.

Som inte detta vore nog så röstar Centerpartiet och Liberalerna igenom en budget från sina Allianskollegor i Moderaterna och Kristdemokraterna, trots att de röstat med Ulf Kristersson som statsministerkandidat.

Sedan ingår Centerpartiet och Liberalerna en överenskommelse med Socialdemokraterna att gå emot flera förslag i den budget som de bara några veckor tidigare röstat igenom och dessutom stödja Stefan Löfven som statsminister i en kommande statsministeromröstningen den 16 januari.

Vilka partier är det som är opålitliga i Sveriges riksdag?  

Jag har full förståelse för att Sara Skyttedal kallar Centerpartiet och Liberalerna för diverse epitet.

skyttedal

Ebba Busch Thor gjorde en stark presskonferens idag. Betydligt starkare och mer intryck på mig än vad Ulf Kristersson visade.  Undrar hur nye tränaren Henrik Rydström skall klara detta?

Ebba Busch Thor fick frågor om Sara Skyttedals tweet. Svaret blev att det fanns andra ord att uttrycka sig på. Jag skulle nog använda svikare, skitstövlar och varför inte förrädare!

Vem vill ha att göra med opålitliga partier och dess politiker?

 Rebecca Weidmo Uvell har kollat upp uppgörelsen och kommit fram till att det mest handlar om utredningar. En skrämmande läsning. Varför rapporterar inte public service om detta innehåll. Det borde nog Centerpartiet och Liberalernas medlemmar läsa på lite om. Men jag gissar att det är som inom Sverigedemokraterna. Inga medlemmar vågar gå emot partiledningen och partiledaren.

https://uvell.se/2019/01/11/uppgorelsen/

Annie Lööf kommer få löpa gatlopp i sociala medier!

UPPDATERING

PM Nilsson på Dagens Industri har också fattat galoppen med alla utredningar i uppgörelsen.  Han skriver att Annie Lööf går rakt i utredningsfällan.

https://www.di.se/ledare/annie-loof-gar-rakt-i-utredningsfallan/

 

 

40 reaktioner på ”OPÅLITLIGA PARTIER

 1. Anonym 2019-01-13 / 09:20

  Hur står Centerpartiet ut med sina egna agerande?

  Gillad av 1 person

 2. henrik@hotmail.se 2019-01-12 / 21:38

  Thoralf, ser att du är intresserad av sport.

  Hur ser du på matchfixningarna som förekommer inom sporterna? Tennisen är ju främst drabbat av matchfixningarna. Hur ska man komma åt problemet?

  ”Matchfixnings­skandal skakar om tennisvärlden – US Open-spelare gripen
  Publicerad 10 januari 2019
  Den spanska polisstyrkan Guardia Civil har gripit 83 personer i en stor matchfixningsskandal inom tennisen.
  28 av personerna är professionella tennisspelare och en av dem deltog i US Open 2018.
  – Det är inte bra för sporten, säger svenska stjärnan Rebecca Peterson till SVT Sport.”

  Gilla

  • Thoralf A 2019-01-12 / 22:47

   Det har alltid funnits folk som vill fuska och det kommer alltid att finnas.

   Gilla

 3. Ester 2019-01-12 / 19:27

  Thoralf, jag ska sluta läsa din blogg då den innehåller reklam som gör mig spyfärdig.

  Gilla

  • alvar1131 2019-01-13 / 05:08

   Men det är väl ändå ditt problem.

   Gilla

 4. Bert 2019-01-12 / 19:19

  Ang ”Opålitliga partier”! Toralf ställer en fråga i aktuell artikel: Vem vill ha och göra med opålitliga partier och dess politiker?”

  Vetenskapliga Partiet(blogg) ställer en undrande fråga om hur det ev kan komma att gå till här i Sverige när svenska folket har fått nog av ”Opålitliga Partier” – VP-fråga: ”Kommer ansvariga politiker och myndighetspersoner hängas i närmaste lyktstolpe?”.

  VP:s andra scenario är att svenska folket använder fredliga demokratiska metoder, men frågan som då dyker upp är:kan svenska folket lita på demokratin?

  Länk: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/01/09/kommer-ansvariga-politiker-och-myndighetespersoner-hängas-i-närmaste-lyktstolpe/

  Gilla

 5. En annan 2019-01-12 / 19:02

  Den där sprätten Ulf Kristerson, med sitt track record, med hiskliga taxi-notor, betalda resor med frun till Kina, lägenhetsaffärer som stinker, först diakonivåningen, sedan en lägenhet han fick som tack för hjälpen, när han sålde ut allmännyttan till sin kompis byggmästaren! Jävla kräk egentligen, påminner mera om en sosse egentligen. Nä väck med den pajasen, inte för att jag röstar på M, men dom hade i alla fall en bra kandidat, har glömt vad han hete, Finn eller…Han var en reslig skåning, med klar blick och redig tanke, rapp i truten va han också.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-01-12 / 21:31

   Finn Bengtsson från Östergötland

   Gilla

 6. Niklas R 2019-01-12 / 18:16

  De som röstade på C och L kan känna sig blåsta. Undra om J Westerholm är glad idag när L bestämde sig för att släppa fram S. Den proteströsten gick rakt i soptunnan.

  Kristerssons inställning till verkligheten är inte sund och han borde bytas ut mot en pragmatisk ledare som vill vinna och få in landet på rätt spår igen. Alla framgångsrika regeringar runt om i världen är konservativa eftersom de konservativa är realister, inte idealister som socialisterna som bara blåser på utan tanke på konsekvens och kostnader för alla andra.

  Gillad av 1 person

 7. Anonym 2019-01-12 / 17:56

  Men då blandar herr Björklund in familjen och säger att hans Mor fick fly från Vidkun Quisling,
  innan har han dragit in sina egna importerade pojkar i debatten, snart kommer han väl dragande med Mormor o Morfar också. Hans släktingar kan han lämna utanför, hans fega agerande talar för sig själv?

  Gillad av 1 person

 8. turrim 2019-01-12 / 16:05

  ”Januariblåsningen – Löfven har lurat skjortan av Centerpartiet”

  Så törs Ericson i Ubbhult, riksdagsman för Moderterna, skriva på sin blogg och utan tillstånd från partiledaren. Han blir inte utesluten.

  http://www.ericsoniubbhult.se/

  Gillad av 1 person

  • C Andersson 2019-01-12 / 17:41

   Tror du att Sara Skyttedal blir avpolleterad?

   Gilla

 9. Gunnar Karlsson 2019-01-12 / 15:38

  Konspirationsteorier, helst komplicerade med många logiska kedjor sammanvävda till en satanisk helhet kan vara riktigt utmanande och komiska att ta del av, men ju mer komplicerad dessa teorier blir desto mindre sannolika blir de oxså!! Eller vad sägs om Egor Putilovs fantasier som han har presenterat på samnytt.se ?

  https://samnytt.se/har-ar-7-kloverns-smarta-plan/

  Jag vet inte riktigt hur jag skall ställa mig till hans tankar, grundtipset är ”A bit too much”, men med allt det SD-hat som i första hand finns hos S, C och L så tror jag man inte skall vara allt för tvärsäker.

  //Gunnar

  Gilla

  • Thoralf A 2019-01-12 / 16:50

   Han har helt rätt om Vänsterpartiets dilemma och möjlighet att utnyttja situationen genom ett extra val. Men vill Jonas Sjöstedt sätta Stefan Löfven på plats?

   Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-01-12 / 16:54

    Vi kan ju alltid hoppas, en sak är helt säker ett extraval kommer att bli förödande för L och i viss mån oxså för C och MP.

    //Gunnar

    Gilla

   • Thoralf A 2019-01-12 / 17:02

    Vid ett extra val så tror jag definitivt att Liberalerna åker ut. MP kan nog klara sig på stödröster men de lever farligt.

    Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-01-12 / 17:54

    Ser att Lars Ohly har uttalat sig och förordar att V röstar Nej. Vet inte om hans uttalande ökar eller minskar sannolikheten för ett Nej från V.

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/Qlv90P/forre-v-ledaren-uteslutet-att-slappa-fram-s-mp-regeringen

    Om det nu skulle bli ett nej från V, så har Sossarna i alla fall lyckats spränga Alliansen, vad det skulle få för konsekvenser för det kommande valresultatet känns det lite för tidigt att våga sia om. Jag delar helt din analys att det blir godnatt för L och jag tror även att MP hängs av, trots massivt stödröstand från S. Så jag upprepar mig själv med orden, Vi kan ju alltid hoppas.

    //Gunnar

    Gilla

 10. Skäggtomte 2019-01-12 / 15:35

  Det saknas pengar att bygga simhall för säger Johan Persson. Tro fan det med den massiva kulturberikning Kalmar bedriver.

  Gilla

 11. thomas@hotmail.se 2019-01-12 / 15:22

  Thoralf, nu måste det 3:e brevet kommit till dig. Mattias Karlsson sa på Facebook att det har skickats ut med nya grunder för uteslutningen.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-01-12 / 16:42

   Nej, jag har inte fått något brev.

   Gilla

 12. hasp 2019-01-12 / 13:08

  Undrar om det känns skönt för Annie Lööf att pissa 25% av väljarna, och skattebetalarna, i ansiktet?

  Gillad av 1 person

 13. Lena1-2018 2019-01-12 / 12:06

  Håller Sverige på att bli sprängningarnas Mecca? Vad tänker nästa regering i samarbete med Annie Lööf göra åt det?
  Swebbtv .se ca 4 minuter, måste ses.

  Gilla

 14. Bamse 2019-01-12 / 12:01

  Johan Persson och Annie Lööf har mycket gemensamt. Gissa vad?

  Hur många år har Persson suttit nu? Inga tankar på att dra sig tillbaka? Gissar att man får bära bort honom från makten.

  Gillad av 1 person

 15. Lena1-2018 2019-01-12 / 11:23

  Att Annie Lööf är en narcissist av rang det är helt klart, det syntes ju så väl direkt efter valet, hur hon med stort leende ”tog in” alla kameror och pressfotografer vid Alliansuppställningar. Ett sådant där fruktansvärt, inställsamt leende. Hon är verkligen en linslus och en sådan där politiker som kan köpas för pengar. Tydligen har hon ingen hjärna heller, har hon en enda hjärncell kvar? Spelar ”viktigpetter” framför kamerorna…. Usch

  Sverige förlorar massor av tid, men tydligen så är inte tiden ”mogen” för en kollaps ännu.

  Gillad av 4 personer

 16. Me 2019-01-12 / 10:09

  Jag orkar inte höra mer orden ”jag tar ansvar för Sverige” från politiker. Tar ansvar för vad? Om man rånar en affär och tar sitt ansvar, då sitter man i fängelse några år. Det förstår jag. Men när Löfven säger att han tar ansvar för Sverige, då kan det betyda att han ska ta in 500 000 flyktingar tills nästa val, men det är ingen som riktigt vet. Kan också betyda färre flyktingar eller att vi får större julgranar till jul. Vem vet. Och hittills har ingen politiker fått fängelse för sina illdåd. Hade undersåtarna varit mindre intelligensbefriade, hade de inte nöjt sig med den bullsh*ten,men de är inte fallet. Nu måste man gissa sig till vad ni säger och det kan väl inte vara meningen med politik. Det är ju tillräckligt oklart som det är när politikerna knappast kan få ihop en enkel förstålig mening för att de inte har tillbringat tillräckligt med tid på någon läroanstalt.

  Du är intelligent. Använd klara uttryck och du får min röst i alla lägen.

  Gilla

 17. Bajen666 2019-01-12 / 08:42

  Jag gillar Skyttedal hon har skinn på näsan och räds inte PK-stolpskotten.

  ”Vilka partier är det som är opålitliga i Sveriges riksdag? ”…Alla alltså hela 8-klövern.

  Gilla

 18. Karl 2019-01-12 / 08:26

  Hur skall alla som röstat på C och L förklara att de har röstat på ännu ett kommunistparti S, skulle säga ett fult ord att de blivit rxxxxuxxxxe av
  sina idoler, fy fan ur askan i elden.

  Gilla

 19. Tony Ingman 2019-01-12 / 08:05

  Vi får nu en ännu mer feministisk regering än den vi haft för nu är det ju bara kärringar samtliga?

  Gilla

 20. botwid 2019-01-12 / 06:35

  Med så många miljoner innevånare borde man förväntar man sig klokare partiföreträdare. Passande epitet: maktgalen, mobbare.

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2019-01-12 / 07:51

   Helt rätt men du glömde psykopat och narcissist!!

   //Gunnar

   Gilla

 21. Björn 2019-01-12 / 00:21

  Intressant det där med förbud för försäljning av diesel och bensinbilar från 2030 och utfasningen av fossila bränslen. Detta med tanke på att man för inte så länge sedan kunde läsa om de tre storbolagen, H&M, Ericsson och Electrolux som tillsammans släppte ut mer växthusgaser än hela Sverige som nation.
  Även att man vill göra det lättare att utvisa kriminella, men bara de som begår hedersrelaterade brott, inte de andra. Märkligt. För att inte tala om exproprieringshotet av mark.

  Blir det en ny Löfvén regering kommer Sverige gå en mörk framtid till mötes. Att centern väljer att stödja S kan man ju förstå. Ett extraval kommer förmodligen att göra att de tappar mandat och även riskerar att åka ut. Likadant med MP Så det är klart att de tar det halmstrå som finns kvar.
  Vad gör man inte som politiker för att få sitta kvar i maktens boningar.

  Sveriges väl är ju bara en parentes.

  Gillad av 2 personer

 22. stefan a. 2019-01-11 / 22:22

  Nu får aftonbladets ledarredaktion plocka ned idolporträttet av Reinfeldt och hänga upp Annie Lööf, oj vad många hyllningsledare Lindberg kommer att begåva oss med….

  Gillad av 1 person

 23. Robban 2019-01-11 / 21:25

  Det som är märkligt är Kristerssons reaktion!
  Först uttryckte han besvikelse och ilska över C och L!
  Men upprepade med emfas, att något konservativt block med SD är helt uteslutet!
  Han vill mao inte regera!
  Personligen så tror jag att han är precis lika mycket falsk, Sverigefientlig, nyliberal och globalist som både C och L, men att han inte kan komma ut ur garderoben eftersom han vet att många gammelmoderater ur partiets konservativa falang då kommer att lämna!
  Gissningsvis så kommer det att bildas ett konservativt block, då Kristersson får en mer passande sysselsättning, som att städa toaletter!
  Tyvärr så räcker inte det! De problem vi står inför går inte längre att lösa med den politik som ett block bestående av SD, M och KD kan leverera!

  Gillad av 2 personer

   • C Andersson 2019-01-13 / 08:53

    Samma med Sverigedemokraterna.

    Gilla

 24. turrim 2019-01-11 / 20:04

  Sara Skyttedal har rätt. Skönt att slippa höra ordet Alliansen mera, som ingen har vetat vad det betyder sedan något år.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer inaktiverade.