DE OUTTALADE REGLERNA

gustav kasselstrand

Fria Tider skriver en artikel om att Alternativ för Sverige inte får hyra någon lokal i Sverige för sin kickoff inför EU-valet. Partiet kommer nu att ha sin kickoff i Köpenhamn istället.

”Danmark är ett nordiskt föredöme. I Danmark lever den fria debatten och de har en beundransvärd förmåga att lösa politiska problem. På grund av detta har svenska politiker länge försökt att demonisera Danmark. Vi förstår att danskarna ser Sverige som ett politiskt dårhus, som borde sopa rent framför egen dörr innan man kritiserar sina grannar. Genom att förlägga vår kickoff till Köpenhamn vill vi visa att vi inte är som de andra svenska politikerna, säger Gustav Kasselstrand.”

Jag kommer ihåg 2007 då SD skulle hålla sitt riksårsmöte men avbokades i Norrköping och sedan Stockholm och inte kunde boka något annat alternativ i Sverige. SD började då planera för Danmark och Köge söder om Köpenhamn men till slut blev det ändå Karlskrona. Jag trodde faktiskt att Sverige hade utvecklats något på det demokratiska området sedan 2007. Men synen på demokrati i Sverige dikteras till stor del av svenska medieföretag och deras journalister med starka vänstersympatier genom de outtalade reglerna.

2014 skrev Dansk Folkepartis tidigare partiledare Pia Kjærsgaard att

”Sverige är så sinnessjukt att det skiljer sig från alla andra samhällen i historien, och i själva verket kanske det inte är statsvetenskapens roll att etablera ett begrepp, utan snarare fackmän inom psykiatrin som specialiserat sig på schizofreni och förträngning av känslor”.  

Men idag vågar ingen SD-medlem vare sig skriva något om AfS eller ens länka till en artikel som skriver om AfS. Det är inte ens tillåtet att länka till podden ”Den kokta grodan” för en medlem i SD. Det kan innebära att det öppnas ett uteslutningsärende mot den medlemmen. Absurt.

I praktiken innebär detta att Sverigedemokraterna har smält in bland de politiskt korrekta partierna som mobbare, mot alla uppstickare till etablissemanget. Nåde den som inte följer de outtalade reglerna inom SD!

22 reaktioner på ”DE OUTTALADE REGLERNA

 1. bossebuss 2019-01-29 / 13:33

  Undrar – var gränsen för ”noll tolerans” går??
  För det är ju vad SD proklamerat när det gäller rasistiska uttalanden eller brott mot ”värdegrunden”.
  Är denna gräns inte ganska så godtycklig? Att det måste vara i betraktarens ögon var han/hon vill sätta gränsen?

  Gilla

 2. Kettil 2019-01-29 / 13:27

  Alltid tyckt att det är väldigt märkligt med SDs fientlighet mot AfS.. Jag förstår varför men är mest från ledningen kan jag tänka mig medans en hel del inte har mycket emot dom alls utan säkert är bekanta med dom sen tidigare då dom var med i SD.

  Kommer ihåg under valrörelsen då Åkesson och Mattias Karlsson behandlade AfS på precis samma sätt som dom själva har blivit behandlade vilket fick mig att tappa rejält med respekt för dom..

  Det är så lätt att se igenom när dom slår sig för bröstet och tar avstånd och pekar på hemska extremisterna i AfS för att på något sätt imponera på borgarna som ändå hatar dom..

  Jag förstår såklart att man inte vill göra reklam för ett annat parti än sitt eget men om det vore anledningen så undrar jag varför det är fritt fram för Sverigedemokrater att öppet gulla med tex KD, M och MED (som också är ett litet parti) Få AfS borde stå SD närmare ideologiskt.

  Gilla

 3. Tony Ingman 2019-01-28 / 13:21

  ” trodde att Sverige utvecklats lite på den demokratiska skalan”
  Jo men det har dom också, dom har utvecklats från idioter till komplett Dårhus.!

  Gillad av 1 person

 4. Clas 2019-01-26 / 17:10

  Jag röstade också på SD i kommun- och landstingsvalet men på AFS i riksdagsvalet. Visst gick det inget vidare för AFS men det känns ändå rätt att rösta enligt sin övertygelse. Alternativet för mig var att inte rösta alls. Att rösta på SD efter att dom hade sparkat ut både Kent Ekeroth och Thoralf var otänkbart.

  Gillad av 1 person

 5. Kurtan 2019-01-26 / 16:45

  När den kommande kollapsen i Sverige är här inom några år, inte om utan när, tror jag att även den mest indoktrinerade och hjärntvättade svensken får upp ögonen. Då kommer SD att bli stödparti åt Sveriges största parti AFS… Då kan vi kanske rädda Sverige och det som finns kvar, vilket inte kommer bli mycket…

  Gillad av 2 personer

 6. turrim 2019-01-26 / 16:12

  Med SD:s nuvarande smala interna åsiktskorridor så törs jag inte ställa upp med min röst i nästa val. Tänk om dessa ledare får makten i samhället. Jag kommer att tänka på Honecker. Så urbota sorgligt. När politiken i grunden är bra. Jimmie har chansen att ta tag i detta och rätta till alla felsteg från staben och lycksökare. Annars är det kört.

  Det är trevligt i Köge så jag anser det vara en positiv och fredlig demonstration om AfS lägger sitt möte till andra sidan Sundet. Margort Wallström har ännu inte lyckats göra Danmark till vår fiende och förbjudet område. En vänlig spark i röven på den svenska demokratin och konferenshotellen.

  Gilla

 7. W 2019-01-26 / 16:08

  Inget ont utan att det har något gott med sig.
  Det känns bra att ha alf som en fri debattör.

  Även SD har numera till stora delar ställt sig i åsiktskorridoren, och det smärtar.
  Trots medlemskap i SD röstade jag på Afs i valet.
  De kallar saker och ting vid sitt rätta namn och det gör luften lite lättare att andas.
  Nu är det snart EUval kan vi hoppas på en fördubbling?

  Gillad av 3 personer

  • alvar1131 2019-01-26 / 16:30

   Om antalet väljare skulle dubbleras, så har de naturligtvis markerat. Men efteråt får de återigen upptäcka att de pinkat i Mississippi.

   Gilla

 8. alvar1131 2019-01-26 / 15:57

  Sverigedemokraterna är som ett företag beträffande dess förhållning till sina anställda (läs medlemmar). Anställda förväntas följa företagets policy gent emot det egna företaget, dess kunder och dess omvärld och absolut inte öppet motarbeta sitt företag.

  Vad är det för märkvärdigt med det? Passar inte galoscherna så får man ställa dem nån annanstans där det är ” högt till tak”. Men den takhöjden får man kanske leta efter och under tiden får man ord om sig att vara en kontroversiell jä-l. Då är det svårt att få ställa galoscherna i värmen igen även om man letar i Köpenhamn.

  Sedan har Sverigedemokraternas policy från och till använts som ett internt maktinstrument på samma sätt som fan läser bibeln. Uteslutningen av Thoralf, med dess bedrövliga motivering, är sannolikt ett förfärligt exempel på detta. Men om det ska vi berätta.

  Men detta är något, synes det mig, som bottnar i helt olika saker.

  Gillad av 1 person

  • MartinA 2019-01-27 / 14:04

   Enda poängen med att ”ställa galoscherna hos SD” är för att berika sig själv. Deras politik är lika usel som alla andras numera. Särskilt när uteslutningen av Thoralf gjorde det klart att det är förbjudet att kritisera islamiseringen och eller att förklara samhällsfenomen med den stora invandringen.

   Gilla

 9. Martin 2019-01-26 / 15:09

  Pia Kjærsgaard har ju rätt,Sverige är ett sinnessjukt land,och uppvaknandet kommer bli plågsamt för de självgoda globalistposörerna en dag.

  Jag sörjer det svenska tillståndet idag, det är så destruktivt att hata sitt eget land och värderingar/kultur som många pk naiva godhetsknarkare gör, varför flyttar de inte om nu Sverige är så tråkigt och mossigt?
  Många av dem är svenska tjejer/kvinnor som älskar allt arabiskt/muslimskt/afrikanskt.

  Det finns 3 hörnstenar ett civiliserat samhälle ska bygga på,nämligen,kärnfamiljen,kristendomen,traditioner.
  Och den nuvarande regeringen kommer göra allt för att bryta ner dem.
  Amanda Lind som kulturminister är ett steg närmre upplösningen,
  vi kommer se mer av Eid al-fitr och andra muslimska högtider på Sveriges Vänster Television och det är baar en tidsfråga hur länge svt visar från svenska högtider som midsommar,valborg och lucia.Det har redan gjorts ändringar för att passa den rådande islamistiska agendan

  Sd må försöka var som andra partier och vilja bli insläppta i värmen men jag är osäker att det går med Jimmie Åkesson vid rodret,tycker att JÅ börjat bli lite bekväm och pk, försöker anpassa sig,kanske dags för ett nytt fräscht ansikte som styr sd mot 2022.
  AfS måste börja nånstans. och tror det kan ta tid ,men AfS är ett intressant parti och kan växa ju mer utför det går med Sverige och nu senast den sjuka regeringssammansättningen som bara förvärrar tillståndet. Gustav K är duktig och bra talare,
  en annan jag uppskattar är Lennart Matikainen,vältalig och sansad.

  På tal om Danmark så skräder inte AFR orden när det gäller Sverige,den naiva,löjlige Reinfeldt får höra sanningen av den kloke Anders FR

  Gillad av 1 person

 10. MartinA 2019-01-26 / 14:44

  För mig som Konservativ kan jag inte tänka mig att rösta på något annat parti än AFS. De är visserligen bara ytterligare ett parti som lovar allt åt alla, mer stor centraliserad välfärdsstat. Alltså precis den politik som förstört Sverige i grunden. Men jag har väldigt stort förtroende för Kasselstrand. Och även för många andra av partiets företrädare, såsom Jessica Olsson. Och även om partiet inte har en konservativ politik så har de en konservativ framtoning. Vidare tycker jag om deras förslag om att lägga ner SvT och om myndighetsslakt. Och ett grundkrav för mig för att rösta på ett parti är att det erkänner att den Svenska etniciteten finns. Och att det finns ett värde i att vi Svenskar finns.

  Jag har dock stor förståelse för att många med hjärtat i gamla Socialdemokraterna tycker illa om AFS för dess ”preppiga framtoning” eller vad man ska säga.

  Gillad av 2 personer

 11. Lena1 2019-01-26 / 14:27

  Det är banne mig kusligt att se hur Sverige backar in i framtiden s a s, medborgarrätt är en rättighet endast för de med den fejkade s k ”värdegrunden” – det är hyckleri på högsta nivå.

  Sanningen är den att även sosseriet + de andra s k ”värdegrundspartierna” har hjälpt MSM. Men jag har nu börjat ta i med högre toner när jag talar med mina släktingar som är sossar, ser hur de tittar ner i marken och skrapar med foten. Min faster var t o m tvungen att påstå att hon inte följde invandringsdebatten. Ville hon friskriva sig från ansvar?

  Gilla

 12. Arne Groningsson 2019-01-26 / 14:16

  Mattas Kalsong i SD är ju en urtypisk sosse som önskar ha SD som ett vanligt enfaldigt mittenparti, och då är ju finessen över.
  Enfaldiga partier finns det redan nu för många av i Sverige.

  Herr Åkesson borde visa att han fortfarande är stark och bör återvända ”hem” där han började. Till dagens SD, som heter AfS…men det brådskar!

  Gillad av 2 personer

 13. ulsansblogg 2019-01-26 / 13:53

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  I en stat där demokratur råder som tangerar eller har överstigit gränsen till ett enfaldigt beteende vad det gäller förbud på olika vis för andras åsikter blir livet alltmer komplicerat.
  Makt berusar och den svage har lätt att lämna sina tidigare ideal, men de mer seriösa kämpar på oförtrutet i motvind.
  Stå på dig Thoralf.

  Gilla

 14. Maja Dacke 2019-01-26 / 13:44

  De gamla takterna (tvånget) sitter kvar hos dig, Thoralf, som inte ens nu i denna dag länkar till Den kokta grodan. Hihi! Men vi kan ju alltid googla eller ta länken via https://duckduckgo.com/html och smyga oss förbi SD-påvarna.

  Efter 2010 blev väl nästan alla alternativmedia förbjudna för SD-are? Samtidigt som SD-bloggare la ner sina bloggar allteftersom. Alla utom du, Thoralf! Jag följde Stellan Bojerud ända till graven och Kent Ekeroth som stalkare förföljde tills han inte orkade hänga med. Och …

  Glöm inte läsa och bli upplysta om världen utanför – hos Peter Krabbe – https://peterkrabbe.wordpress.com/

  Gillad av 1 person

 15. Dille 2019-01-26 / 12:20

  Ja man blir bekymrad över det antidemokratiska etablissemangets hegemoni. Det rådande systemet har till och med stänk av likheter med Sovjetunionen. Ta DN till exempel. Tänk hur full av pompös självgodhet denna tidning är i all sitt hyckleri och sin falskhet.

  Läs artikeln från Nyheteridag så förstår ni nog vad jag menar:

  https://nyheteridag.se/om-dn-fick-bestamma-skulle-kaplan-vara-kvar-som-minister/

  Gilla

 16. ltsundelin1950 2019-01-26 / 12:10

  SD har likt de andra sju partierna blivit ett knapptryckarkompani. Inför slutna röstningar i Riksdagen!

  Gillad av 2 personer

  • MartinA 2019-01-27 / 14:07

   Det går inte att ha folkets företrädare som inte ens berättar hur de röstar i riksdagen.

   Gilla

 17. Preben 2019-01-26 / 11:34

  Ja, jag har genom de senare åren reagerat på att SD blivit nån form för Sverigemoderater och har tonat ner det invandringskritiska, det var det enda som de var ensamma om, ändå röstade jag på dom i kommun och landsting medan jag röstade Afs till riksdagen; men det gick ju sådär.

  Gillad av 1 person

  • bossebuss 2019-01-29 / 13:37

   Ja, det var du inte ensam om!! För AfS kunde ju bara denna gång ställa upp i riksdagsvalet och inget annat.

   Gilla

Kommentarer är stängda.