GRETAHYSTERI I KOMMUNFULLMÄKTIGE

kf 20190128 greta thunberg

Idag fick jag en dos av Greta Thunberg trots att jag inte önskade det vid dagens möte i kommunfullmäktige. Det var miljöpartiets Daphne Tuvesson som skulle debattera en motion angående klimatomställning och som använde sitt 4 minuter långa ”inledningsanförande” till att visa ett klipp från Greta Thunbergs tal i Davos. Suck….

Greta säger i klippet att hon vill att vi skall få panik. Miljöpartiets gruppledare Max Troendlé ansåg till och med att det är panik nu om jordklotet skall räddas från undergång. Åtminstone hans argumentation på det sättet. När jag cyklade till kommunfullmäktige på förmiddagen var det snökaos och det ganska riskabelt att cykla på cykelbanan, med snö och snöblask. Jag såg i varje fall inget som jag kunde panik över.

Att media har drivit fram denna ”Gretahysteri” är minst sagt patetiskt men samtidigt visar de hur fullständigt galna journalisterna är som lyfter fram ett skolkande barn till att bli någon slags talesperson för klimatalarmismen. Kejsarens nya kläder är en sedelärande saga av H.C Andersen utgiven 1837 har nu fått sin ”överman”. Klimatalarmismen!

Tänk om alla dessa 1000-tals eller enligt Miljöpartiets motion de 15 364 forskare som undertecknat något dokument har helt fel, helt och hållet. Att det är solen och andra faktorer som gjort att vi har alla dessa klimatförändringar på jordklotet med hemska istider och korta varma perioder i det historiska perspektivet.

Jag avhåller mig från att delta i debatten i kommunfullmäktige där framförallt Miljöpartiet, Centerpartiet men även Socialdemokraterna och Vänsterpartiet tävlar om vem som har den mest långtgående miljöpolitiken, givetvis gäller det bara klimatförändringar. Alla andra miljöfrågor har stoppats undan längst ned i pappershögen.

Anna Thore från socialdemokraterna ”chockade” alla med att tillkännage att man bjudit in Greta Thunberg att tala vid Kalmarsundsveckan i slutet av augusti. Undrar om ”Gretahysterin” kommer fortsätta ända till augusti.

Jag upplever faktiskt som någon ”masspsykos” där all verklighetsförankring tappats bort och ingen är beredd att styra upp saker och ting på banan. Utan det får bara rulla på. Kommer någon överhuvudtaget våga ropa att kejsaren är naken!

Annons

47 reaktioner på ”GRETAHYSTERI I KOMMUNFULLMÄKTIGE

 1. martiusus 2019-01-29 / 18:07

  Jag har tidigare inte varit rädd för döden, utan mer sett det som en rofylld dröm.

  Det ändrades drastisk i nattens dröm. Jag vaknar, tänder ett stearinljus, och där
  i ett dunkelt sken sitter hon, hon som är den kusligaste figur som tänkas kan…

  Det var Margot Walsström…

  Gilla

  • alvar1131 2019-01-29 / 19:43

   Ja, i drömmen kan man ju se både den ene och andre potentaten. Ibland kan sådana utsvävningar vara säsongsbetonade.

   Som exempelvis i dessa tidiga semmeltider så har jag fått berättat för mig att Emanuel Swedenborg gillade semlor. Han åt semla i varm mjölk varje dag till middag, s k hetvägg. En dag i april 1745 satt han på krogen och åt (kanske semla). Då fick han se en ensam man som satt i ett hörn. ”Ät inte så mycket”, sa mannen till Swedenborg.

   Swedenborg blev rädd och begav sig hem. På natten uppenbarade sig mannen i en dröm för Swedenborg. Swedenborg var ju en vaken man så han frågade mannen: ”Vem är du?”
   ”Jag är Gud”, svarade mannen.

   Det är viktigt att lägga märke till vem som dyker upp i drömmen. I vissa fall ska man ta det som en allvarlig varning särskilt om det kan innebära att själva grundbulten i livet är i fara. Så t ex, påstås det, blev det andra bullar för Swedenborg efter den natten.

   Gilla

 2. martiusus 2019-01-29 / 17:28

  En ”aukustisk” möjligen ”stencilt” barn. Så ser förebilden ut i Sverige.
  Detta dårarnas paradis.

  Gillad av 1 person

 3. martiusus 2019-01-29 / 17:06

  Det uppväxande släktet har hjärntvättas till sin egen undergång utan att förstå det. Ingen eller ytterst få vågar ifrågasätta denna galenskap som breder ut sig.

  Det är som i sagan om kejsarens kläder. Det onormala har upphöjts till normalitet.

  Gillad av 2 personer

 4. MartinA 2019-01-29 / 16:46

  En skolkande tonårig flicka med någon bokstavskombination är faktiskt en mycket lämplig representant för klimathysterikerna. De lämnar ju öppet mål för att bli hånskrattade ut ur rummet. Att de inte blir det visar bara hur patetiska politiker, övre medelklass och övriga förment samhällsbärande institutioner är. Alternativt renodlat ondskefulla såsom media, vissa politiker och stora delar av akademia är.

  Gilla

 5. skogsfrun 2019-01-29 / 13:32

  Greta hysterin påminner mig om filmen Welcome, Mr Chance med Peter Sellers.

  Gilla

  • skogsfrun 2019-01-29 / 13:43

   Den svenska titeln ska vara: Välkommen Mr. Chance. Originalet =Being There.

   Gilla

 6. alvar1131 2019-01-29 / 13:27

  På Folkhemmets tid hade Gretas föräldrar tappat vårdnaden om henne.

  Gillad av 3 personer

 7. Vax 2019-01-29 / 12:19

  http://word.harrietsblogg.se/
  Nynazism från Ukraina går på export
  Ni minns säkert Parubij. Jo, det var han som eldade på pöbeln vilken brände inne 150 ryssar i Fackföreningarnas hus i Odessa i maj 2014, och det var han som dirigerade massakern på Maidan-torget samma år. Förra året utropade han i ukrainsk radio Hitler som demokratins fanbärare. Allt detta har kvalificerat honom som inspiratör på Atlantics möten. Denna kraftfulla organisationen stöds helt öppet ekonomiskt av svenska regeringen och naturligtvis även av Annie Lööf´s gode vän, Georg Soros.

  Gillad av 1 person

 8. Pelle 2019-01-29 / 11:47

  Kalmar kommun har uppenbart inte fattat någonting.

  Gilla

 9. Bosse 2019-01-29 / 09:38

  Lilla Greta eller ”Greta Pippi Langstrumpf” som hon kallas i Tyskland har blivit något av ett skrattobjekt i media utanför Sverige dit inte den svenska moralpolisen når.

  t ex
  https://www.welt.de/wirtschaft/article187703324/WEF-2019-In-Davos-stoesst-das-Greta-Prinzip-an-seine-Grenzen.html?wtrid=onsite.onsitesearch

  https://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=auto&tl=sv&u=https%3A%2F%2Flesobservateurs.ch%2F2019%2F01%2F27%2Fgreta-thunberg-laissez-cette-jeune-fille-en-paix-debut-de-demystification%2F

  Att dessutom skicka ner henne till tyskspråkiga länder med flätor känns ovanligt korkat då det idag anses vara ett säkert tecken på att föräldrarna hysern nazistiksa sympatier.
  Lärare i Tyskland uppmanas anmäla till myndigheter om flickor kommer till skolan med flätor.
  Ett allvarligt brott anses det.

  https://www.berliner-kurier.de/berlin/kiez—stadt/erkennt-man-so-nazi-eltern–kita-broschuere-sorgt-fuer-empoerung-31670196

  Gillad av 4 personer

  • turrim 2019-01-29 / 17:33

   Jag hoppas att någon med det rätta handlaget att sprida information lyckas få ut detta över hela landet. Jag kan tänka mig att Rebecca Uvell är intresserad, men hon har så många andra järn i elden. Numera är det inte så många som läser tyska. Ett mycket bra gräv av Bosse. Särskilt den bruna kopplingen till flätor som man blir förundrad över i vårt land; men fakta måste fram även till ankdammen.

   Gillad av 1 person

  • Tony Ingman 2019-01-30 / 07:41

   Greta måste ha svag begåvade föräldrar som låter sin lilla dotter åka runt och
   predika om ett ämne som hon uppenbarligen inte är insatt i, istället för att gå i
   skolan?Eller har inte föräldrarna heller gått i skolan??

   Gilla

 10. ltsundelin1950 2019-01-29 / 09:00

  Med lite tur kommer både jag och Toralf och andra ”förnekare” att få uppleva när klimatprofeternas profetior går i kras. Fast då när det vänder och blir svalare dyker det förstås upp nya alarmister, som kommer att vara hysteriska inför en kommande istid. De galningarna kommer nog jag, som är nästan 70, att gudskelov få slippa.

  Gillad av 1 person

 11. Benny 2019-01-29 / 08:38

  Märk väl hur tyst det är om rekordkylan i Nordamerika i fulmedia! Men man tog upp en vanlig värmebölja i Australien som ju ständigt har heta somrar med värmeböljor, alltså inget ovanligt där. Niagarafallen har t ex frusit till is något som klimatalarmisterna påstod skulle upphöra med den påhittade globala uppvärmningen. Självklart att fulmedia håller tyst…Man kanske skulle ge Greta en biljett till Nordamerika och känna på -60 grader?

  Gillad av 6 personer

  • Tony Ingman 2019-01-30 / 07:48

   Så länge man har Donald Trump att snacka skit om varje dag så bryr dom sig
   inte om nyheter som kunnat dämpa lite av den galenskap som både SVT/SR och
   TV 4 håller på med, där man i hånfulla ordalag gör sig lustiga över D.T,
   samtidigt som vi här hemma har en ledare som av många, inte bara Svenskar
   uppfattas som ett grovt skämt? Men om det görs inga reportage!

   Gilla

 12. Niklas R 2019-01-29 / 08:27

  Klimathysterin börjar mer och mer likna häxhysterin på 16 och 1700-talen med barn som var sanningsvittnen och togs in i rättegångssalarna för att vittna och få spel/ anfall.

  Gillad av 6 personer

 13. Tony Ingman 2019-01-29 / 08:08

  Ja att lyssna till ett barn som saknar livserfarenhet på ett område hon troligtvis inte har en susning om, att bara påstå att hon är orolig för klimatutvecklingen är inte särskilt trovärdigt.
  Själv oroar jag mig starkt för att dom nuvarande o förra politikerna ska slå sönder landet ännu mer än man redan gjort, att landet kommer att ligga som ett förstörd ö omgivet av länder där politiker tagit sitt förnuft tillfånga och insett att Mångkultur är inte bra för något land!

  Gillad av 3 personer

 14. Lennart Karlsson 2019-01-29 / 07:52

  Jag hänger inte med riktigt… Har vi ändrat oss? Är inte jorden platt och allt cirklar runt jorden? För bara några år sedan avrättades folk som sade annorlunda!

  Gilla

 15. turrim 2019-01-29 / 06:23

  Tydligen kan revymakare finna både ämne och figurer i kommunalt möte. Nog i fler orter än Kalmar.

  Gilla

 16. botwid 2019-01-29 / 06:14

  Är det rätt att tidningar som Aftonbladet att värka ut ordbajs? Det är väl en miljöförstöring för hjärnan. Klimatfilosofen Roy Scranton: Hoppet är ute, Greta har ingen chans.

  Gilla

 17. botwid 2019-01-29 / 05:56

  Klart att Jorden börjar brinna om 12 år. Mitt fel, jag andas in 400 PPM CO2 och andas ut 40.000 PPM CO2. Tänk om alla slutar andas, inklusive Greta…

  Gilla

  • Ivar Andersson 2019-01-29 / 07:42

   Även Greta och alla MPare anrikar koldioxid i sin utandningsluft men det har de nog aaaning om 🙂

   Gilla

 18. Martin 2019-01-28 / 23:37

  Det är fullständigt bisarrt skådespel som utspelar sig.
  Var är mamma Malena och pappa Svante? Kanske tagit flyget till en Thailandsresa?
  Flickebarnet är inte friskt,ser mer ut som typ 11-12 år,

  Greta får sitta med påven,Greta får applåder av U2Bono,
  Greta hyllas av Jesse Jackson som ”en mästare” Greta får beröm av Bernie Sanders
  Greta listas som en av världens mäktigast påstår expressen i en länk, osv.
  Det är en parodi,vem som helst kan bli känd för vad som helst.
  Utanför mitt fönster ligger det en halvmeter snö och är -9 grader,länge sedan det var så vintrigt på denna sida landet.
  Isarna är tjocka som traktordäck nu och jag åker med nöje långfärdsskridskor på den lilla sjön en bit hemifrån,det var länge sedan man kunde göra det.

  Gretas klimatlarm är fake news, hon är ett barn, jag föraktar inte henne, hon gör det hon tror på, problemet är att hon inte har riktiga ärliga medarbetare och föräldrar omkring sig, utan de sprider lögner om att ”klockan är fem över tolv”, ”det är redan försent” , ”vi kommer gå under”
  klimathysterin är också en form av substitut för att vi ska ta emot fler flyktingar,det är en agenda.

  Gillad av 5 personer

  • Lars.Eriks (@EriksLars) 2019-01-29 / 09:34

   Bono tar väl sin privat jet till Davos och liknande möten där han får framstå som ytterligare en expert om klimatet.

   Gillad av 2 personer

 19. Anna 2019-01-28 / 23:14

  Thoralf.

  Jag tror Afs kan få ett riktigt upplyft om du går in i elden där. Vad tror du? Jag tror de kan plocka 4% av SD och komma in i riksdagen 2022. Vad tror du?

  Gillad av 2 personer

 20. Björn 2019-01-28 / 22:29

  Kan bara sälla mig till övriga här och tycka synd om flickebarnet. Vi får väl hoppas att hon klarar av pressen utan att ta skada rent psykiskt. Sjukvården i detta land har nog med problem ändå.

  Jag brukar titta på vetenskapens värld i TV 2 på måndagarna. Har hittills fått ett ganska bra intryck av de program som har varit. Nästa vecka kommer programmet att handla om just klimathotet. Ska bli spännande att se om det vinklas åt något håll eller om man håller en neutral linje.

  När det gäller solen ska det bli spännande att se vad som sker de närmaste åren. Det påstås från forskarna att solen nu går in i en mindre aktiv period och att detta kan bidra till ett kallare klimat.
  När man har studerat historiskt vad som har skett, har det visat sig att vintrarna blev ordentligt kallare. Exempelvis frös Themsen i London vid en sådan period. Så vi får väl se vad som kommer att hända.

  Nackdelen vore väl att elsystemet i landet skulle braka ihop om det blev alldeles för kallt .

  Gillad av 1 person

 21. Gunnar Edlund 2019-01-28 / 22:26

  Jag tycker synd om Greta. Hon utnyttjas cyniskt av klimatalarmister, MSM och journalister och vad jag förstår pushar mamma på. Om hon nu har panik för sin rädsla för jordens snara undergång, så borde hennes föräldrar se till att hon får professionell hjälp för detta och hålla henne borta från offentligheten. Hennes föräldrar är inte lämpliga att uppfostra ett barn.

  Gillad av 3 personer

 22. stefan a. 2019-01-28 / 21:41

  Greta kommer väl att utnyttjas tills hon inte är till någon nytta längre för somliga, sedan kastas på sophögen och telefonen kommer sluta att ringa, hoppas hon klarar det och inte förlorar all tillit till människor, för alarmisterna helgar medlen målen se….

  Gillad av 4 personer

  • Galne Gunnar 2019-01-28 / 22:50

   Ungefär så tänker jag med. Etablissemanget kommer köra slut på henne tills allt är uttömt och sedan inser hon att de bara utnyttjat henne. Sorgligt.

   Gilla

 23. hasp 2019-01-28 / 21:11

  Sverige är som en sekt full av fanatiker och lågbegåvade följare.
  Rent evolutionärt misstänker jag att vi i nuvarande form är utplånade inom snar framtid.
  Mer livskraftiga livsformer tar över.
  Inget att göra åt det…

  Gillad av 3 personer

 24. Laglydig 2019-01-28 / 20:39

  Dom som utsätter den skolkande lilla Greta för denna hjärntvätt och de som exploaterar detta som t ex de grönröda fascisterna i Kalmar kommunfullmäktige borde åtalas för det nya hemska brottet KLIMATHYSTERISKT UTNYTTJANDE AV BARN!

  Gillad av 4 personer

 25. Robban 2019-01-28 / 20:24

  Hemskt att utnyttja ett barn! Tror dessutom att Greta har någon form av funktionshinder!
  Men de som lever i psykosen, ser naturligtvis inga fel i att utnyttja handikappade barn!
  Jag är också övertygad om att det är solen som står för merparten klimatförändringar och att uppvärmning är vårt minsta problem!
  Det är snarare nedkylning som är den stora faran!

  Gillad av 4 personer

  • Thor 2019-01-28 / 21:27

   Greta är diagnostiserad med Aspergers syndrom. Tror jag såg någonstans att hennes morsa också är det. Obs! Inget skämt.

   Gillad av 2 personer

 26. Per-Erik Friberg 2019-01-28 / 19:41

  Det vore bättre att flickan går i skolan om dagarna och lär sig nåt. Skolkar hon nu eller?

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2019-01-28 / 21:53

   Flickan är väl ett orakel som inte behöver mer kunskap, kan tro … Allt för den snöda vinningens skull … till promotorn och sina föräldrar.

   Gillad av 1 person

 27. Göran 2019-01-28 / 19:23

  Det förvånar mig inte att den eminenta (!) kommunen Kalmar bjudit in lilla Greta att hålla föredrag.

  Man mår illa!

  Gillad av 4 personer

 28. ericr45 2019-01-28 / 19:02

  Är det för svårt att förstå att även om hela Sverige, alla dess innevånare, industrier etc försvann från jorden yta skulle utsläppen minska med mäktiga 0.12 – 0.15%. Dvs helt försumbart..
  Därefter kommer Kina och bygger att par tusen nya kolkraftverk…
  Dagens politiker tycks alla ingå i den totalitära ”Fönekelsesekten”” där ev avvikelser från Rätta Vägen (ofta kallad PK.vägen) straffas med Stora Mediedrevet?…

  Gillad av 4 personer

 29. Sven 2019-01-28 / 18:27

  Jag bor inte i Sverige så jag följer det som sker via media. Och det råder en klimathysteri i Sverige. Jag hoppas ni kommer ur det med mentala hälsan i behåll.

  Gillad av 2 personer

  • Rune 2019-01-28 / 19:23

   I Sverige råder alltid hysteri i någon form. Det är normaltillståndet. Under sextonhundratalet var det häxhysteri. För ett tjugotal år sedan pedofilhysteri. Sedan har det varit nazisthysteri. Och nu klimathysteri. Det finns förstås fler hysterier som jag har glömt.

   Gillad av 2 personer

 30. martiusus 2019-01-28 / 18:24

  Löjliga familjen. Ni vet? Kortspelet.
  Nu i kommunalfullmäktige. En 15-åring som upplyser?
  Herregud. Sanslöst. Heja idioter.

  Gillad av 8 personer

Kommentarer är stängda.