KF OCH ÅRSMÖTE SD CALMAR

Igår var det kommunfullmäktigemöte i Kalmar och jag träffade därmed mina gamla partikamrater, både de som stod på min sida och de som aktivt arbetade emot mig. Jag förstår att det finns motsättningar inom SD-gruppen. I en politisk fråga hade gruppen gjort en helomvändning och vid voteringen så stödde man Socialdemokraterna och majoritetens förändringar av organisationen med en ökad maktkoncentration till Johan Persson och kommundirektör Annette Andersson.

Vi var många som lyfte på ögonbrynen när Micael Foghagen (SD) yrkade bifall till att flytta närmare 20 tjänstemän till kommunledningskontoret från Samhällsbyggnadsförvaltningen och Serviceförvaltningen. Oppositionen ansåg att det var olyckligt för demokratin och insynen. Men jag förstår att SD-gruppen inte var enig av det snack som pågick.

Jag yrkade avslag på förslaget och röstade med M, L, KD och MP för att behålla befintlig organisation. Då vi nyligen haft en parlamentarisk grupp som så sent som i mars 2018 beslutade om organisationen för den kommande mandatperioden. Lagt kort ligger!

Barometern uppmärksammade det!

kf 20190128

Jag fick också lite information om kommunföreningens årsmöte på söndag.

Medlemmar har tidigare skickat valberedningens förslag till mig att de skall få min kommentar till valberedningens förslag.

Undrar om MBJ tillåter att sverigedemokraternas ledamöter i KF pratar med mig under kommunfullmäktigemötet?

Ingen av de tre personerna i kommunföreningens valberedning har kontaktat mig sedan den 1 oktober. Det tolkar jag som att de anslöt sig till den grupp som ville få bort mig. Anne Oskarsson står också i en enorm tacksamhetsskuld till Mattias B Johansson, för att han såg till att Anne Oskarsson blev riksdagsledamot, utan några som helst politiska meriter. Därför kommer valberedningens förslag att följa MBJ rekommendationer till 100 procent.

Jag noterar att de som jobbade för att få mig utesluten ur SD flyttar fram sina positioner. Dessutom har Mika Kotanen tydligen anställts som ombudsman. Väldigt förvånande med de kunskaper jag har och som många andra också känner till. Men det viktigaste är att vara lojal med Mattias B Johansson om personen sedan besitter rätt kompetens är uppenbarligen oviktigt.

Så här ser valberednings förslag på styrelse ut.

Årsmöte 2019

För det första noterar jag att flera av de som gett sitt stöd till mig är helt borta från styrelsen. Krister Thornberg, Lillemor Marcus Jonsson och Tomas Trossing. Alla sitter i styrelsen idag och tillhör de som ställde upp i valrörelsen väldigt mycket. Men jag är inte förvånad. Petra Gustafsson och Carina Falkestad har också stött mig men de får uppenbarligen vara kvar i styrelsen då Petra är gruppledare och kassör i föreningen och Carina varit sekreterare under många år. De får antagligen vara kvar på nåder av MBJ då deras erfarenhet behövs i en ny styrelse.

Att välja Curt Gustafsson som ny ordförande är förvånande. Han har bara varit medlem i partiet under ett år och har ingen politisk erfarenhet. Invaldes för första gången i kommunfullmäktige den 9 september.

I förslaget har man redan byggt in personkonflikter.

Det märkliga är att valberedningen uppenbarligen inte pratat med de som föreslås i styrelsen. Jag är övertygad om att det blir avhopp från detta förslag om det väljs på årsmötet.

Jag förutsätter dock att det kommer ett alternativt förslag på styrelse med Krister Thornberg, Tomas Trossing och Lillemor Marcus Jonsson. Där vissa personer i valberedningens förslag plockas bort för att styrelsen skall fungera och kunna arbeta utan inbyggda konflikter.

De medlemmar som tycker att min uteslutning var helt fel uppmanar jag att gå på årsmötet på söndag och rösta på ett alternativt förslag till styrelse för SD Calmar. Jag tänker inte peka ut några enskilda personer som jag anser inte skall ingå i styrelsen.

Jag kommer även lägga upp ett alternativt förslag på styrelse om jag får tillgång till det. Någon medlem får gärna mejla det till mig om det redan finns.

PS

Det märkliga är också att valberedningen tydligen föreslår sig själva till ny valberedningen inför årsmötet. Är det på inrådan från MBJ?

Hörde också att MBJ bjudit in sig själv till årsmötet. Får lite känsla av Stasi.

 

Annons

24 reaktioner på ”KF OCH ÅRSMÖTE SD CALMAR

 1. Allah 2019-01-31 / 12:38

  Johan Persson är en besynnerlig man. När ska han ha förnuft nog att avgå på eget bevåg?

  Gilla

 2. DecemberKartellen 2019-01-30 / 19:39

  Intressant intervju med Kasselstrand. Ung man som resonerar vettigt.
  Värt att lyssna på. Svensk Webbtelevision
  Lördagsintervju 24 partiledare Gustav Kasselstrand (AfS)

  Gillad av 1 person

 3. martiusus 2019-01-30 / 16:57

  OT
  Vi måste sluta tro på medias lögner och sluta lita på våra falska lögnaktiga politiker. De byggde upp ett mångkulturellt Sverige bakom vår rygg. Vi svenskar tillfrågades aldrig om vi ville ha detta samhälle.

  Nu har vi fått förorter dit polisen inte gärna beger sig. Men att erkänna att hela idén med mångkultur var ett enda stort misslyckande vill politikerna inte höra talas om. De vill få oss att tro att alla som bor i Sverige är svenskar, men kastar man sten på svenska poliser och brandmän är man ingen svensk.

  Gillad av 3 personer

 4. Tony Ingman 2019-01-30 / 13:36

  Märkligt att denne Johan Persson inte fått en plats i den nya ”Superregeringen” ?
  Men han är säkert listad ifall någon åker ut?
  Hans sätt att jobba verkar vara som klippt och skuret i en Sosseregering?

  Gilla

  • Maktgalen 2019-01-30 / 17:23

   Bostadsminister skulle väl smaka mumma för pampen Persson, alternativt migrationsminister.

   Gilla

   • martiusus 2019-01-30 / 18:07

    Ser man ut som en berusad Gräshoppa är det nog kommunalpolitiken som gäller!

    Gillad av 1 person

 5. Hacke 2019-01-30 / 12:35

  Man kan förstår att Mattias Karlsson har svårt med formuleringen av den ”verkliga” anledning till uteslutningen av Thoralf. Det har ju talats så mycket om ”fel kommunicering” med väljarna.
  Idag fick Jimmie Åkesson under partiledardebatten stå och ta skit och försvara Mattias eget facebookande där han bland annat ska ha citerat Mussolini. Mig veterligt har Thoralf aldrig varit i närheten av dessa låga nivåer i sin kommunikation i något sammanhang.
  Frågan är nu. Kommer Mattias Karlsson att öppna ett uteslutningsärende mot sig själv eller gör partiet skillnad på folk och folk och regler och regler. Vi är väldigt många som väntar på ett klarläggande från partiledningen.
  För övrigt känns det mycket obekvämt att kalla sig Sverigedemokrat med femtekolonnare som Mattias B Johansson i leden.

  Gillad av 6 personer

  • Maja Dacke 2019-01-30 / 14:16

   Vi vet att Mattias Karlsson har Expo-kompisar sedan länge.
   Vi vet att Expo har fickpengar från Soros.
   Inget av detta är hemligt men kanske glömt.
   Vi kan dra vilka slutsatser vi själva vill.

   Jag bara undrar om Mattias BJ hade stöd uppifrån att bete sig bedrägligt i valet.

   Lyssna på dagens swebbtv och Lars Bern på bl a anthropocene.live om fascism och annat!

   Gillad av 3 personer

   • turrim 2019-01-30 / 17:09

    Tack Maja för tipset om Lars Bern på SWEBTV. På 20 minuter så får man en realistisk redovisning av vad vi drabbas av i dag och än värre i framtiden genom Globalismen. En kunskap som vi aldrig kommer att få av Public Service eller gammelmedia som själva är megafoner för den utvecklingen och den nya fascismen som förtrycker enskilda medborgare.

    Gillad av 1 person

 6. turrim 2019-01-30 / 07:33

  När jag som utombys läser om SD:s helomvändning på KF och kopplat till förslag till styrelseledamöter inför årsmötet så börjar jag ana varför Thoralf måste bort. Då kan man heller inte redovisa det verkliga skälet till detta. Slutspelet kommer att övervakas på plats av domptören. Jag undrar vad helomvändningen givit i utbyte.

  Gillad av 3 personer

 7. Tony Ingman 2019-01-30 / 07:27

  Varje parti har sina skitstövlar, M B J tycks vara en av dom största inom SD!
  Mygel a la Socialdemokratin tycks vara inriktningen för dagen, men ändå konstigt
  att dom inte lär sig, det är ju just sådana figurer som kört Sverige i botten med
  sin märkliga politik, där man har omsorg om andra länders människor, men inte om
  sina egna, att slå itu och förstöra tycks vara modellen numera, inte bara för
  regeringen utan även enskilda partier, därför stoppa uppenbart galna personer
  som M B J från mer makt! Istället för att vara ett tydligt oppositionsparti sysslar denne
  figur med att splittra ett parti som kunde blivit hur bra som helst, att kasta ut
  erkända o populära företrädare , är inget som i längden kommer att kunna
  stärka partiet, det är inte mer mygel av sossemodell vi behöver utan raka
  och tydliga ledare, Thoralf var en sådan!

  Gillad av 6 personer

 8. Mats 2019-01-30 / 05:26

  Det verkar som SD Calmar blivit kuppad av S-sympatisörer och förrädare,tycker absolut att du ska starta ett nytt parti Thoralf

  Gillad av 4 personer

  • MartinA 2019-01-30 / 12:37

   Varför starta ett nytt parti när AFS behöver lokalavdelningar?

   Gillad av 3 personer

   • W 2019-01-31 / 16:27

    Mitt i prick.
    Afs ledning består til störtsta delen av rakryggat folk av Thoralfs kaliber om jag förstått det rätt. Många av uteslutna ur SD.

    Gillad av 1 person

 9. Björn 2019-01-30 / 01:47

  Kan bara konstatera att det är i bistra tider som de verkliga vännerna visar sig.

  Gillad av 5 personer

 10. Lena1 2019-01-29 / 23:51

  Som det är beskrivet här ovan Thoralf, så kan man inte annat än förstå att MBJ är en sådan där trojan som är inne för att förstöra SD inifrån, det är vad jag tänker i alla fall. När t o m tjänstemän på SD kansliet på kansliet i Riksdagen inte förstår mer av SDs politik utan skriver brev till dig om att du får inte vara medlem längre för du är emot islamiseringen i Sverige…. Ja då behöver man inte tänka längre, faller sig självt att det är många som sover så djupt t o m i Sds org. att det är en baggis för sådana som MBJ att infiltrera och förstöra. Det finns kanske fler…

  Jag ska försöka få tag i en gul väst och signalera lite, i alla fall tänker jag investera i en gul klänning i sommar och ha på mig så ofta det passar sig, vi måste ut och demonstrera på något vis…

  Här en intervju med en f d dansk ”bankster” som varit i tjänst i det finansiella banksystemet i 30 år, senast hos Morgan Stanley, som nu kommit ut och bildat ett nytt parti i Danmark. OBS han är ”blacklistad” i MSM och jag har aldrig hört talas om detta. Hoppas alla hör denna intervju till slutet den är1tim 39 minuter lång men väl värd att lyssna till. Det är så enormt mycket man inte känner till men här får man höja ögonbrynen fler ggr.

  OBS finns även under en av kommentarerna på Anthropocenes krönika ”Hotar nationalismen demokratin” även den väl värd att läsa.

  Gillad av 5 personer

  • MartinA 2019-01-30 / 12:36

   SDs partiledning har uteslutit idealister i nio år nu. Och rekryterat opportunister och liberaler. Du behöver helt enkelt inte ha dedikerade infiltratörer för att förklara MBJ. Det räcker med en otillräcklig SD ledning som klamrar sig fast vid positioner de inte har kompetens för ihop med att SD omsätter tiotals miljoner kronor varje år som en massa omoraliska människor vill få del av.

   Gillad av 3 personer

 11. Robban 2019-01-29 / 22:27

  Utmärkta post Thoralf!
  Man skulle kunna säga att den på ett utmärkt sätt sammanfattar några av de anledningar till varför jag inte kommer rösta på SD i något sammanhang!
  Känns lite vemodigt med tanke på allt arbete som lagts på att driva opinion mm
  Alla röster som värvats, familj, släkt och vänner!
  Men någonstans så går iaf min gräns! Opåkallade uteslutningar mm och då jag dessutom inte längre ser att SD företräder mina intressen, så är det tack och adjö!

  Gillad av 2 personer

  • Maja Dacke 2019-01-30 / 14:04

   Tänk på att SD är den enda oppositionen i landet!

   Gilla

 12. Pamp 2019-01-29 / 21:02

  3000 varslas på Arbetsförmedlingen i morgon. Hur många drabbas i Kalmar?

  Klädkedjan Joy och MQ är på fallrepet och Joy ska lägga ned flertalet butiker i Sverige (Kalmar troligtvis drabbad). Cementa ska avveckla på Öland. Listan är lång.

  Vad har Johan Persson tänkt att alla invällare och övriga ska jobba med i stan?

  Gillad av 2 personer

  • Tony Ingman 2019-01-30 / 13:32

   Tydligen inte lönt att sälja märkeskläder heller, trots att vår nya ADEL uteslutande
   är klädda i dessa, och likadant med skodon, Nike o Puma??

   Gilla

 13. Pär Johansson 2019-01-29 / 20:52

  Att ge ökad makt till den inkompetenta Annette Andersson och hennes maktgalne medlöpare Johan Persson är ju en fullständig katastrof.

  Finns det ingen som vågar sätta ner foten ellet ta bladet från munnen?

  Gillad av 3 personer

 14. Anders 2019-01-29 / 19:46

  Thoralf. Har skon alltid klämt mellan dig o MBJ?. Troligen får alla rövslickare framskjutna positioner . Hederliga män som Thoralf motarbetas och man letar blogginlägg, vissa flera år gamla för att motivera en uteslutning. Hur kan du acceptera det här Thoralf? Jag hade blivit fly förbannad.

  Gillad av 5 personer

  • Thoralf A 2019-01-29 / 20:24

   Klart att jag är förbannad! Men jag kan ju inte gå och slå folk på käften. Jag får agera på något annat sätt.

   Gillad av 7 personer

Kommentarer är stängda.