HEDERSKULTUR OCH ISLAM

Läser en artikel i Expressen om att en journalist i Gävle hotats och tvingats att radera material under hot från en imam.

”Gefle Dagblad har polisanmält hot mot en av tidningens reportrar, efter att man granskat Gävle moské och kopplingarna till Nya Kastets skola. När reportern hade ett avtalat möte med skolchefen dök moskéns imam upp – och tvingade reportern radera material under hot.

– Man har passerat en gräns där man hotar vår demokrati och pressfrihet, säger chefredaktör Anders Ingvarsson.” 

https://www.expressen.se/nyheter/reporter-pa-gefle-dagblad-hotad-efter-moskegranskning/

När jag har skrivit om källarmoskén i Kalmar har jag fått samtal med uppmaningen att sluta skriva om deras verksamhet. Jag har även uppmanats ta bort bilder på bloggen. Nu är jag ganska härdad men bara att man ringer upp och försöker förbjuda någon att skriva om deras verksamhet kan säkert uppfattas som hotfullt av vissa personer. Vad blir nästa steg om man inte följer deras uppmaning?

I augusti 2017 sprängdes en ”banger” utanför min lägenhet i Kalmar. Den var uppenbarligen avsedd mot mig och sannolikt för att skrämma mig. Vem låg bakom detta? Jag kan bara spekulera.

Det tråkiga är att lokalmedia inte granskar de här islamiska organisationerna i Kalmar. Oavsett om det gäller sunnimuslimer eller shiamuslimer. Antingen beror det på politisk korrekthet eller beror det på rädsla för att utsättas för obehagligheter.

Källarmoskén på Storgatan i Kalmar bedriver vad de kallar söndagsskola. Enligt egen uppgift har de ca 120 barn som går på denna koranskola. För det är vad det i grund och botten handlar om. Det handlar om deras religion och kultur och att inte integreras i det svenska samhället och blanda sig med kristna. Det är nog inte så långt bort innan de startar en egen grundskola.

Nyligen var friskolan Thoren Framtid på besök i källarmoskén. Det borde ringa varningsklockor hos utbildningsförvaltningen i Kalmar. Men jag misstänker att man hellre blundar än agerar på något sätt.

”En skola besökte oss idag. En grupp bröder välkomnade de och introducerade de till vår sanna religion och moskéns betydelse för människor och samhälle och hur man ber och hur gör man tvagningen (wudoo)och distribuerar gåvor till alla”

 Barnen introducerades till ”vår sanna religion”. Jaja, jag undrar om alla föräldrar till dessa barn hade samtyckt till att deras barn introducerades till islam i en källarmoské.

För några dagar sedan besökte Sara Mohammad Kalmar och Jenny Nyströms skolan och pratade om hedersvåld och hederskultur. Barometerns journalist Anders Blank bevakade hennes föreläsning. Jag måste verkligen säga att jag hajade till när jag läste hans artikel i Barometer.

slc3b6javc3a5ldtatidningen

Enligt artikeln är det kvinnor i slöja som får våldtas. För det första så är det ju faktiskt precis tvärtom. Det är de som inte bär slöja som får våldtas. Samtidigt avslöjar ju påståendet att det faktiskt är de som betraktar slöjan som en viktig symbol, som faktiskt är gärningsmännen. De tillhör med andra ord religionen islam. Eller kan man inte dra den slutsatsen?

Jag uppmärksammade Anders Blank på det felaktiga i texten.

slc3b6javc3a5ldtatidningenmessenger

Läste nyligen att Anders Blank fått 31 000 kronor av Publicistklubben för att på plats i irakiska Kurdistan lära sig mer om hederskulturens mekanismer. Det kan nog vara på sin plats, med tanke på felaktigheten i artikeln.

Tänk om lokalmedia kunde granska hederskulturen i Kalmar, i källarmoskén och alla andra organisationer och verksamheter där islam har ”makten” över människorna. Syna hur jämställdheten fungerar i praktiken i dessa miljöer. Finns det någon journalist i Kalmar som vågar ta tag i detta?

 

Annons

50 reaktioner på ”HEDERSKULTUR OCH ISLAM

 1. Cosmik Debris 2019-02-02 / 22:33

  Detta är bara början på eländet och våldet. Så länge vi tvingas inhysa aggressiva och intoleranta muslimer i vårt land kommer det bara att bli värre. Förr eller senare måste muslimer ut ur landet. Det kommer alla svenskar förr eller senare att bli begripa. Min gissning är att det då blir våldsamt. Inbördeskrig är en lågoddsare.

  En muslim kan aldrig bli svensk och en svensk kan aldrig bli muslim.

  Varför krångla till det?

  Gillad av 2 personer

 2. DecemberKartellen 2019-02-02 / 19:31

  Ang kommentaren här i fältet ”Håller tummarna på att du kommer gå med i Afs. I så fall är du ett givet kryss på riksdagslistan”.

  Jag hoppas det samma och jag kryssar också Thoralf!

  Gillad av 1 person

 3. Vax 2019-02-02 / 19:21

  https://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/2019/02/vilken-fot-skall-sd-sta-pa.html?showComment=1549134889182#c4198041727540695824
  Invandringen har ökar ökat ,,, kan inte se något aktivt drag hos sd under hela tiden ,,, ann hagvall la en motion om en jättesanning , medias ägande o kontroll , hon nämde inget om judar , utan hon ifrågasatte att en liten grupp kunde hålla oss med nyheter,,, ser man vad den median gjort i sverige så är det inget annat än lögner o undanhållande av sanning ,,, så hennes motion var befogad ,,, vad gör sd ,? Jooo sparkar ut henne ,,, men en dåre som söker upp expo o tar hjälp av dom ,, han får vara kvar ,,, vilket skitparti sd har blivit

  O det är där det inte stämmer , om jag pratar med sopåkaren som kommer var vecka så är hans politiska kunnande noll ,,, men han är vansinnig på invandringen o då är det sd som gäller , han förstår inte vad det blivit av sd ,,, vi borde fatta att sd förått oss o lurar väljare att tro på dom o därför kommer inte andra partier fram ,,,

  Gilla

 4. Md Fhokrul Islam 2019-02-02 / 17:03

  Börja inte igen nu din gris. Nästa gång smäller det på riktigt. Vi har kommit för att stanna bara så du och dina rasister vet det. När ”nya kastet” fungerar är vi i mål.

  Gilla

  • Fearless 2019-02-03 / 11:29

   @MD Fhrokul islam

   Om något händer Thoralf kommer du att erfara ”att det smäller på riktigt”. Ni är här nu men ni skall återvända så börja packa kappsäcken.

   Gillad av 1 person

  • Cosmik Debris 2019-02-03 / 15:24

   Varför befinner du dig i Sverige? Varför åker du inte hem till ditt eget land? Varför parasitera på vad svenskar byggt upp under århundraden? Muslimer kan uppenbarligen inte bygga fungerande samhällen utan måste fly från sina egna kaos och misslyckanden. Alltid! Muslimer kan bara parasitera på och ödelägga fungerande samhällen som strävsamma människor byggt upp.

   Förr eller senare ska ni ut.

   Gillad av 1 person

 5. turrim 2019-02-02 / 16:32

  Den ofta kloka riksdagsmannen och moderaten Ericson i Ubbhult skriver i dag om ”Köpstopp för Vilhelmina kommun”.

  Han törs inte säga det rent ut, men hans slutsats är: ”Den förda migrationspolitiken har ett ekonomiskt pris och förr eller senare måste det betalas av hela svenska folket.”

  Denne frispråkige moderat med egen blogg och egen kommunikationsplan är ännu inte på listan för att uteslutas från sitt parti. Tvärtom får han utredningsuppdrag. Jimmie och alla Mattias – tag lärdom!!!

  http://www.ericsoniubbhult.se/

  Gillad av 2 personer

 6. Marcus 2019-02-02 / 14:44

  Läste på Flashback” För er som hoppas att Thoralf kanske går med i AfS under 2019, så tyckte jag att det tändes ett litet hopp efter att jag lyssnat på senaste avsnittets av Kasselstrand & Berglunds podd ”Den kokta grodan” https://denkoktagrodan.podbean.com/e…akablick-2018/
  Där nämner Kasselstrand i förbifarten att han träffat ”en lyssnare till podden i Kalmar”, inga mer detaljer än så. Om det inte varit känsligt hade han säkert sagt lite mer, men det skulle kunna vara Thoralf han tagit en fika med och Thoralf funderar nu på om AfS kan vara något för honom. Att han sagt att han ska starta ett lokalt parti under 2019, behöver inte vara en motsättning. ”Alternativ för Kalmar” skulle kunna gå bra ihop med AfS.

  Vi får se under våren om det ligger något i min spekulation, men jag tror att det skulle vara bra för båda parter.”

  Gillad av 1 person

 7. Marcus 2019-02-02 / 14:36

  Kommer du ta upp i boken när du började känna dig motarbetad som politiker inom SD? Jag kommer köpa denna bok så fort den kommer. Kommer du ha ett förlag, eller släpper du den helt själv? Kommer man kunna betala med kort eller hur ska du gå tillväga? Adlibris kanske? Vad tror du prislappen hamnar på? Kanske får man se dig i en video på swebbtv när boken lanseras?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-02-03 / 00:08

   Kan inte svara på alla detaljer idag

   Gilla

 8. Benjamin 2019-02-02 / 12:10

  Kalmar FF garderar sig på Gasten med att möta division 1-lag, idag Värnamo. 🙈

  Gilla

 9. Roland Salomonsson 2019-02-02 / 11:27

  Kan bara konstatera att GD inte menar allvar med anmälan. Imamen och de 3 männen är troligen skyddade från åtal och det finns ju inga vittnen.

  Menade GD allvar, så skulle man anmält REKTORN vid skolan. Denne måste ha medverkat i att den hotfulla situationen uppstår. Rektorn har hjälpt våldsmännen att bli ensam med journalisten enligt en plan. Alltså åtminstone ANSTIFTAN.

  Dessutom bör vederbörliga myndigheter undersöka skolans verksamheter, huruvida undervisningen sker enligt skolverkets läroplaner och målsättningar. Huruvida lärarkåren undervisar utifrån Svenska värderingar inte minst. Vederbörliga myndigheters tjänstemän är sannolikt de vanliga PK syltryggarna, så Imamen och hans anhang har eller kommer att tillåtas införa det islamska ”engelska” skolsystemet.

  I Sverige skall det inte finnas radikaliserande koranskolor finansierade av skattemedel, UNDER SKEN AV ATT DET RÖR EN KOMMUNAL (GRUND-) SKOLA. OM sådant skall finnas så skall det handla om fritidsskola frivilligt och fullt finansierat av DELTAGARAVGIFT. Koranskolornas syfte är ett enda och det är att fostra nya jihadister, sudda ut all mänsklig empati och gör dem till teokratiska ledare. Koranskola ger inget som helst förutsättning att medverka i upprätthållandet av ett mänskligt samhälle, utan dess elever kommer alltid kräva skattemedel för sin försörjning hela livet.

  Gillad av 1 person

 10. Marcus 2019-02-02 / 11:14

  Har du fått brevet den nya uteslutningsbrevet? Om inte så är fallet så måste du ställa Mattias Karlsson mot väggen.

  Gilla

   • Marcus 2019-02-02 / 12:31

    Han har lovat att skicka ut ett nytt brev till dig i slutet av förra året.
    Försöker man sopa detta under mattan? Hade jag varit dig hade jag skrivit på deras facebook att du kräver ett nytt brev. Brevet är väldigt konstigt formulerat. Hur kan man bli utesluten pga det?

    Jag vill gärna ta del av det nya brevet som ska komma. Ska bli intressant och de om det är några språkförbättringar.

    Gilla

 11. Tor 2019-02-02 / 10:46

  Kan Anders Blank lära sig en läxa?

  Gilla

 12. W 2019-02-02 / 08:34

  https://detgodasamhallet.com/2019/02/02/tva-tolkningar/
  PKisterna förklarar SDs framgångar med att de är högerpopulister och folkhemsljugare.

  Kritikerna till SD vägrar erkänna att de själva stått för en urusel invandringspolitik som lett till ett enormt utanförskap, vård- och bostadsköer, kriminalitet, dålig ekonomisk utveckling, minskad kvinnofrid etc.

  Invandringen är alla problems moder och SD har också fokus på detta. Det är förklaringen till deras framgångar. Verkligheten ger dem rätt (vilket besvärar media som försöker tona ner inslaget av invandrare i de många problem som uppstår).

  De s.k. intellektuella slår knut på sig själva för att slippa erkänna att invandringspolitiken måste läggas om. Så länge de och politikerna tycker samma sak kommer SD och likasinnade partier att växa.”

  Det är bara att inse att PK vill ha det så här, inget offer är för stort, ändamålet helgar medlen.
  Folkubyte och nedmontering av nationen med förödande konsekvenser för oss ursvenskar. Satans folkförrädare.

  Gillad av 5 personer

  • alvar1131 2019-02-02 / 11:49

   Visst har du rätt i det du skriver.

   Man kan kanske också säga att SD:s närvaro i riksdagen har tvingat de övriga partiernas beteenden till att åberopa värderingar vars enda drivkraft varit att de inte skall vara som SD. Det ständiga malandet om den där ”gemensamma värdegrunden” har överskuggat allt annat arbete i riksdagen och blivit till en slags svensk politiks perpetuum mobile, men vars maskineri endast räcker till att driva runt det politiska tramsandet på Helgeandsholmen.

   För det räcker inte längre med att skrika rasist eller nazist för att hålla maskineriet igång utanför Helgeandsholmen. Ty där står verklighetens perpetuum mobile och arbetar för SD. Med SD:s värdegrund – om man säger!

   Håll ut!

   Gillad av 1 person

   • W 2019-02-02 / 16:31

    Jag påstår att det är värre än så, ex nöjer sig inte den nya regeringen med en generösare anhöriginvandring,
    De har nu även lagt till klimatflyktingar och är man asylsökande med vårdbehov är uppehållstillståndet klart på förhand.
    Att sjukvården redan knäar tar man ingen hänsyn till.
    Att pursvenskens vårdbehov åsidosätts är inget som rör sjuklövern i ryggen. Det är bara var fjärde år de låtsas värna sina väljare.
    Man undrar hur långt det måste gå för att folk ska få upp ögonen?

    Gillad av 1 person

  • Tony Ingman 2019-02-02 / 15:54

   Ja dom skulle ha bilden av den rullstolsbundne 86 årigeav tortyr, när han inte kunde leverera pengar som han inte hade, bilden på den torterade mannen som blev torterad av ett gäng
   i flera timmar på jakt efter pengar, blåslagen över hela kroppen, öronen nästan avslitna
   brännskador över hela kroppen, knäckta ben när han inte kunde leverera dom pengar som han inte hade Bilden finns på Samhällsnytt, men varnar känsliga personer.

   Och Annie Lööf känner sig kränkt över ilskan över hennes fega politik, undrar hur hon tycker att denne rullstolsbundne försvarslöse man ska känna sig, som är en handling av hennes och P K gängens förda politik!

   Gillad av 1 person

  • Roland Salomonsson 2019-02-04 / 12:08

   Du menar väl ”inga offer andra måste göra är för stora”, Själv vistas de inte i smeten svenska fattiga gräsrötter måste leva i!

   Gilla

 13. Ludvig 2019-02-02 / 06:42

  Håller med Tony Ingman. Mona Walter är expert på området islam, hon borde konsulteras av våra aningslösa myndigheter.

  Gillad av 2 personer

  • Roland Salomonsson 2019-02-02 / 11:31

   Myndigheterna är inte alls aningslösa. INSE ATT POLITRUCKERNA GENOMFÖR VAD DE ÅLAGTS. Helt enligt Barcelona-avtalet, som S anslutit till.

   Gilla

 14. World Traveller 2019-02-02 / 01:09

  ‘Reinfeldts son ska bekämpa nationalism – vill ”sparka ut” Orbán’

  Vore det inte battre att han forklarade hur sakerhetsvakten dog i Reinfeldts residens nar bara han sjalv och vakten var hemma i huset?

  Gillad av 2 personer

  • Staffan Sundqvist 2019-02-02 / 14:47

   Lille Gustaf har ju en låååång radda av rasistiska och främlingsfientliga uttalanden bakom sig. Dessa har han tydligen spytt ur sig i samband med krogbesök. Ett par av dem har tydligen resulterat i polisanmälan också. Rätt person m.a.o.

   Gilla

 15. Björn 2019-02-01 / 20:57

  ”Vad blir nästa steg…” En fatwa ?

  Gilla

 16. Tony Ingman 2019-02-01 / 20:39

  Annie Lööf tycker hon är utsatt för ett respektlöst hat på sociala medier??

  Men vem har gett Annie Lööf mandat att Mobba över en miljon väljare som inte tycker som hon? Sår man hat Annie, så får man skörda ilska, du beter dig precis som dåren Reinfeldt som
  öppet sa att han skulle straffa väljarna för att dom röstat in SD, därav samarbetet med det skadliga MP. Annie Lööf får väl trösta sig med att media jollrar med henne och också tycker synd om henne, istället för att ställa kritiska frågor om varför hon är medlem i en hemlig och suspekt
  klubb, Svensk Media kan sju klövern alltid lita på, dom ställer inte några besvärliga frågor!

  Gillad av 8 personer

 17. Marcus 2019-02-01 / 19:02

  Tja Thoralf!
  Håller tummarna på att du kommer gå med i Afs. I så fall är du ett givet kryss på riksdagslistan

  Gilla

 18. turrim 2019-02-01 / 18:45

  Annie Lööf ned hela centerledningen chartrar flygplan till Umeå. Det som är förbjudet för mig. Särskilt om jag röstar SD. Då ska jag hånas. Hon är finare än jag.

  Sedan är hon arg för att jag tycker att hon är falsk i sina vallöften och en hycklare när det gäller flygplan. Hon talar om miljökompensation vilket är löjligt när hon inte betalar ur egen plånbok.

  Gillad av 3 personer

  • bengarne 2019-02-02 / 09:17

   Märkligt med miljökompensation. Den som har råd kan köpa sig fri från sin egen miljöförstöring.

   Gillad av 2 personer

 19. turrim 2019-02-01 / 16:31

  Förvaltningsrätten har efter överklagande givit Unga Muslimer rätt till statsbidrag; således till mina skattade pengar.

  Hade det varit någon stake i SD så hade man redan varit på banan och talat högt om möjliga vägar för att stoppa. Med exempel på kopplingar som borde förbjudas och som vi kan se i alternativa media men som tydligen inte läses i kansliet. Som vanligt nu mera så är det tyst. Törs inte, vet inte, vill inte, har inte tid? Varför ska jag rösta på tystnaden?

  Gillad av 3 personer

 20. martiusus 2019-02-01 / 15:36

  Varje år uppförs nya moskéer i Sverige som bekostas av Saudiarabien. Undrar vad som skulle hända om jag sökte byggnadstillstånd för en protestantisk kyrka i Riyad eller ännu värre i Mecka?

  Gillad av 2 personer

 21. Tony Ingman 2019-02-01 / 15:20

  Ifall Anders Blank vill lära sig mera om Islam kan han kontakta MONA WALTER, hon vet hur
  den religionen fungerar.

  Gillad av 2 personer

 22. Lena1 2019-02-01 / 15:08

  Blanks s k ”felskrivning” måste ha varit menad. För inte är han väl så tappad bakom en vagn att han inte förstår varför de täckta muslimkvinnorna går med på att bära denna hemska klädnad? Täckandet visar framför allt på två saker a) de är ”fina” s k kvinnor som lyder sina män och är därmed värda männens skydd (mot ex våldtäkt). b) många muslimska kvinnor sätter på sig slöjan för att signalera till oss kristna att de är PRO jihadister. Att Blank inte läst på om det tror jag inte, och har han inte ”läst på” om det skriver om, då undrar man hur han övt kan vara journalist.

  Gillad av 2 personer

 23. Kommentatorn 2019-02-01 / 14:50

  Undfallenheten gentemot islam är helt sanslös. Som du skriver Thoralf så bottnar det i en kombination av politisk korrekthet och rädsla för repressalier, både från muslimsk men även från etablissemangets håll. Vi har nu ett riktigt farligt läge i Sverige där folk inom politik och media går omkring och låtsas att islamiseringen inte innebär något problem eller ens existerar, när det i själva verket sakta men säkert håller på att sända landet mot kulturell och humanitär katastrof.
  I takt med att gruppen muslimer växer kommer dessa problem tillta, och tar inte mediafolk och personer i maktpositioner sig själva i kragen och börjar göra sitt jobb så kommer Sverige snart vara kört på riktigt då den mentalt late svennebanan inte orkar göra egen research.

  https://kommentatorn.home.blog/

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-02-02 / 00:32

   Instämmer helt i din analys av framtiden. Några få journalister har vaknat men de behöver bli betydligt fler

   Gillad av 1 person

 24. Lasse 2019-02-01 / 13:09

  Läste att Kalmar läns landsting bytt namn till region Kalmar. Hur många fler landstingspolitiker har nu tillsatts? Vad kostar det skattebetalarna? Landstinget lät väl för mossigt för Johan Persson.

  Gilla

 25. Skämt åsido 2019-02-01 / 12:48

  ”Kyla är väder, värme är klimat”!
  Det fick vi lära oss igår kväll av vädertanten på SVT Pia Hultgren.

  Gilla

 26. Philip 2019-02-01 / 12:04

  Minareten i Karlskrona blir kvar! När får Kalmar en?

  Gilla

 27. Lennart Karlsson 2019-02-01 / 12:01

  Jag informerade om upplevelser från mina 28 år i Mena. Då tyckte ”Tyskvänliga” (fram till 1945) Hall Media, numera propagandatabloid för Vänster Liberalerna, ihop med IRM / Researchgruppen att vi skulle stoppas av ”agendasättande PFLP hyllande redaktörer från JP/Norrskensflamman.
  Jönköpings Posten hade ett sex-dagars förstasidas drev mot mig för att stoppa vår SD förening.
  Vänsterliberalernas chefsmobbare och tanterna från MP transporterade AFA till Fullmäktigemötet.
  Alla utredningar om ”krigsförbrytelse” som polis / kammaråklagare gjorde visade på ”Fake News”.
  De enda som lydde Hall Media var SD Mu som omedelbart första natten startade uteslutnings-ärenden! Fast jag och en annan principfast medlem lämnade krakarna i SD och startade ett eget lokalt parti med högt i taket. Många röster blev det i valet 2018!

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2019-02-01 / 14:00

   Intresssant, men vad är SD Mu? Vilket parti startade ni? Och var?

   Gillad av 1 person

   • Lennart Karlsson 2019-02-03 / 14:31

    SD Mu är utskrivet Sverigedemokraternas Medlemsutskott.
    Vi startade Habodemokraterna http://www.habodemokraterna.se i Habo kommun, Jönköpings län.

    Gilla

 28. alvar1131 2019-02-01 / 11:34

  Res ett monument över den anonyme bloggaren! Idag hos Julia Caesar.

  Gillad av 4 personer

 29. Hacke 2019-02-01 / 09:19

  Man får vara glad att det finns de enstaka aktörer inom msm som bryter mönstret och gör sitt jobb.
  Du gör ett pionjärjobb i Kalmar Thoralf utan någon som helst uppbackning. Tvärtom får du inte bara pk-etablissemanget i media emot dig utan dessutom ditt eget parti!!!
  Att du bara orkar borde rendera dig en staty på strategisk plats i Kalmar i framtiden när vi tagit tillbaka vårt land från folkförrädarna.

  Blanks freudianska felskrivning hade naturligtvis aldrig korrigerats om inte du uppmärksammat honom på ”misstaget”. Inga stipendier i världen lär heller hjälpa i hans fall. Mot dumhet kämpar till och med gudarna förgäves.

  Gillad av 10 personer

Kommentarer är stängda.