GYNNAS ALTERNATIV FÖR SVERIGE AV ATT SD BYTT FOT OM EU

MerSverige_MindreEU 1

Vilka tre namn kommer SD toppa sin valsedel med till EU-valet den 26 maj. Gissar att SD även kommer presentera sin valsedel under onsdagen.

Efter att partiet ändrat inställning till EU och att partiet inte längre önskar en omförhandling av avtalet angående medlemskapet och sedan en folkomröstning likt den brexitomröstning som genomfördes i Storbritannien så är det inte omöjligt att stödet för SD minskar. Ännu ett EU-vänligt parti önskar antagligen inte de som sympatiserat med SD, då de redan kan rösta på flera andra partier med den inställningen.

SD slipar av kanterna allt mer som företrädarna kallar det men jag menar att man mjuknar mer och mer, bara för att anpassa sig till M och KD. Det konservativa blocket.

Jag tror knappast att SD ökar med mer än ett mandat i EU-valet om man utgår ifrån och betraktar valresultatet den 9 september. Inte säkert att det ens blir ett extra mandat överhuvudtaget. Det är inte heller säkert att Brexit genomförs och att Sverige får ett extra mandat. Storbritannien kanske tvingas genomföra EU-valet den 26 maj.

AfS, Alternativ för Sverige kommer utan tvekan ta över rollen som Sveriges mest EU-kritiska parti. Jag gissar att Gustav Kasselstrand och hans partivänner applåderar beslutet från SD att lämna kravet på EU-utträde. Gustav Kasselstrand skriver på Facebook.

”Vad har Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna gemensamt?

Jo, alla dessa partier drev frågan att Sverige skulle lämna EU. Samtliga har övergivit den ståndpunkten idag, i en tid då EU-kritiken behövs som allra mest. Istället lämnar de walk over till EU-federalisterna som vill göra Sverige till Bryssels lydstat.”

Man skall komma ihåg att i EU-valet är inte svenska folket lika trogna till partierna som i de allmänna valen. Kom ihåg Junilistan som fick 14,5 procent i EU-valet 2004 eller varför inte Miljöpartiet i valet 2014 med hela 15,4 procent.

Det kan med andra ord bli överraskningar i EU-Valet. Blir det AfS som överraskar 2019?

Vilka personer tror mina läsare att SD kommer sätta på de tre topplatserna på valsedeln, som sannolikt kan betraktas som valbara? Kom med era gissningar i kommentarerna.

 

 

 

36 reaktioner på ”GYNNAS ALTERNATIV FÖR SVERIGE AV ATT SD BYTT FOT OM EU

 1. Hellboy 2019-02-06 / 10:34

  AFS fick 0.,9 % i en opinionsundersökning som Nyheter Idag nyligen presenterade. Äntligen börjar svenska folket vakna.

  Gilla

 2. World Traveller 2019-02-06 / 01:03

  Visst kommer manga att ga over till AfS nu, men det storsta problemet ar att saa faa svenskar ens kanner till att partiet existerar. Sjalv lagger jag min roest dar for jag tycker vi ska ga ur EU. Men jag tycker ocksa att AfS har alldeles for manga unga i sin ledning. Det behovs aldre med erfarenhet nar viktiga beslut ska fattas.

  Gilla

 3. stigrydmark 2019-02-05 / 22:00

  Jag tror de flesta uppfattar SD:s nya ställningstagande som taktiskt kryperi för att bli accepterade.
  Vi kan säkert förvänta oss samma förändring i NATO-frågan. Då är ju SD verkligen ett PK-parti. Man kräver inte invandringsstopp och är väl därmed på samma nivå som M och KD. AFS kommer säkert att få många tidigare SD-röster, även om man inte får tillräckligt med röster. Jag kommer att rösta AFS även om jag vet att rösten är bortkastad. Men hellre det än en röst på SD,

  Märkel och Macron uppmanar EU:s medlemsstater att ge upp sin suveränitet. Sker det idag blir Juncker vår landsfader som senare följs av FN och kommunisten Guterres. Därmed har globalismen segrat. Främmande makt kommer att styra vårt land.
  SD har alltså inte ”stake” att stå upp emot globalismen utan opposition. Ynkligt!

  Gilla

 4. vart tog sverige i vägen 2019-02-05 / 20:42

  jag är skälv juridiskt ansvarig till att jag ska rösta in Alternativ för sverige i EU valet ut ur eu omedelbart

  Gilla

 5. DecemberKartellen 2019-02-05 / 18:53

  Så mönstrade det sista oppositionspartiet ut från Riksdagen. Tänk att Ehn fick rätt…

  Gilla

 6. DecemberKartellen 2019-02-05 / 18:52

  @LENA1
  Inför riksdagsvalet hämtade jag valsedlar ( 10.0000 ) + Broschyrer av en person som stod på riksdagslistan – jag delade sedan ut till andra personer som delade ut i brevlådor och även på förtidsröstningen och på valdagen. Kontakta dem och fråga var du kan hämta valsedlar.
  https://alternativforsverige.se/

  Nu finns det bra ett parti som arbetar för utträde – det kommer att gynna AFS – bara folk vet att partiet existerar.

  Gilla

 7. Marcus 2019-02-05 / 18:46

  Alternativ för Sverige kommer förmodligen in i riksdagen 2022 eller 2026 senast.
  Jag kommer aldrig mer rösta på SD. Det är ett gäng mesar med Mattias Kalsong i spetsen. Man utesluter Thoralf och nu vill man inte gå ur EU? Dessutom har man en muslim som ledare i EU-parlamentet? Det får bli röst på Alternativ för Sverige istället för SD i framtiden. Tyvärr är stor del av SD´s sympatisörer soffliggare och läser ej alternativ media.

  Alternativ för Sverige behöver Thoralfs kunskap och erfarenhet- anställ Thoralf omgående!
  Thoralf in i riksdagen 2022 igen!

  Gilla

 8. Mats 2019-02-05 / 18:09

  Afs för min del med,för när Thoralf blev utesluten från SD så var det droppen som fick bägaren att rinna över,alla dessa duktiga politiker som fått foten av partiledningen (Kasselstrand med hela SDU,Kent m.fl) och nu detta med EU,man tror inte det är sant,måste vara vänstern som kuppat in sig,nej det finns bara SWEXIT

  Gilla

 9. Asta 2019-02-05 / 17:13

  O.T.
  Tillsammans med en invandrarkompis körde Ahmet iväg en flicka till en ödslig plats och våldtog henne i BMW:ns baksäte. Under våldtäkten frågade han varför hon grät – och fortsatte sedan att våldta. Ahmets straff blev skyddstillsyn med endast tre månaders fängelse, medan hans kompis frias helt i brist på bevis.
  http://www.friatider.se/varf-r-gr-ter-du-fr-gade-ahmet-n-r-han-v-ldtog-flickan-i-bmwn-tre-m-naders-f-ngelse

  Straffen för våldtäkter begångna av vårt nya frälse är skamligt låga.utvisning är det aldrig tal om heller.
  Ingår det i pkfilosofin att erövrarna både ska försörjas under dignande skattetryck och betjänas av vår döttrar?

  Gilla

  • Tony Ingman 2019-02-06 / 09:12

   Ja åtminstone reagerar våra ynkryggar bland dom styrande ens för dom nesligaste brott, däremot jobbar dom hårt för att Svensken inte ska få kritisera dessa syltryggar till politiker!

   Gilla

 10. Sven 2019-02-05 / 17:05

  Vem ska man rösta på som utlandsboende svensk? Slentrianmässigt ta SD lappen eller AFS. Eller finns det andra val.

  Gilla

 11. Robban 2019-02-05 / 16:56

  Blir AfS för mig! Swexit eller som minst en folkomröstning i frågan är absoluta krav för att få min röst!
  Noterar att det finns de som tycker att SDs ändrade inställning om EU är bra!
  Bättre att förändra innifrån, då man ändå inte kan göra sig fri/ändra på det oundvikliga?
  Resonerar ni likadant när det gäller invandring? Islam? Religiös klädsel i offentlig tjänst? Rituell släkt? SVT/SR och nyttan av tvångsbeskattning?
  Lite nyfiken? Ni måste tycka att eftersom massinvandringen är oundviklig, det finns ju inget parlamentariskt stöd att stoppa den just nu, så är det bättre vi går med på det? En miljon muslimer till? Fast bra och sekulära denna gång? Det vet ju alla att de får svenska värderingar efter första steget på svensk jord ev en tur i tunnelbanan?
  Vi lider ju inte av att äta kött som helgats till Allah, så eftersom det är så många och bara blir fler som äter det, så kanske det bästa är att vi går över helt till det? Vi kan ju arbeta innifrån med värdegrunden, för att senare ändra på det?

  Ingen av er som ser några problem?
  Rätt viktigt att vakna upp ur dvalan när det gäller EU! När det övergår i en federal stat så är det för sent och inget, absolut inget du säger, gör, tycker, önskar, vill kommer länge gå att ”förändra innifrån”!

  Gillad av 2 personer

  • Björn 2019-02-05 / 17:34

   Obligatirskt borde vara att alla nyanlända åker tunnelbana i Stockholm, alla linjer, under en hel dag. Då är integrationen fixad ; )

   Eller ?

   Och glöm inte att placera ut en imam på varje slakteri. Alla djurrättsvänner, ingen idé att protestera. Landets väljare vill ha det så.

   och, bra skrivet Robban. Det är viktigt att försöka tänka sig in i konsekvenserna innan det är försent.

   Gilla

  • Kalle 2019-02-06 / 12:48

   SD ska nu jobba inifrån säger du och andra SD anhängare, men hur kommer SD jobba inifrån när de har bytt gruppering från en anti EU grupp till en mer liberal gruppering inom EU?

   För mig så luktar det skitsnack!!

   Gilla

 12. Stefan 2019-02-05 / 16:47

  Innan man sett hur det går för Storbritannien och deras Brexit är det kanske klokt att inte driva frågan om ett EU-utträde allt för starkt just nu. Jag har själv inte mycket till övers för EU’s överstatlighet men jag tror inte att ett starkt EU-motstånd lockar väljare i nuläget.

  AfS kommer garanterat ta starkt EU-kritiska väljare från SD som nu måste konkurrera om samma väljare som M och KD. I EU-valet kommer SD inte tjäna på detta draget men jag tror de kommer att ha glädje av det i inrikespolitiken och på sikt kunna skapa ett block med M och KD.

  AfS kommer säkert vinna över SD-väljare även i inrikespolitiken men frågan är om det blir tillräckligt för att nå över 4 %.

  Gilla

  • killeri 2019-02-05 / 17:12

   Precis. EU-motstånd är ingen valvinnare just nu eller under överskådlig tid.

   Gilla

 13. Befria Sverige 2019-02-05 / 16:26

  Jag är en av många som är besviken över SDs krypande för M och KD… Det är inte SD som ska överge alla frågor! Det är M och KD som ska närma sig SD! SDs passiva inställning gynnar verkligen inte dom som har kämpat länge för partiet utan dom gör bara sina gräsrötter förbannade med sitt eviga taktiserande som bara leder till att partiet tappar sin själ..

  Jag kommer själv att rösta på Alternativ för Sverige och jag hoppas verkligen att alla som vill se rejält med EU motstånd gör samma sak dels för att det skulle vara bra om AfS växer och för att Sverige behöver representanter för ENF som AfS har kontakt med.

  Om Gustav Kasselstrand med flera väl börjar synas i media så skakas det liv i EU debatten och jag är övertygad att opinionen för Swexit kommer att öka.. Jag kan inte med gott samvete lägga min röst på SD längre med tanke på alla skandaler som ständigt kommer fram och hur man gör sig av med trotjänare som har kämpat för partiet i åratal medans korrupta skojare sitter kvar..

  Det är synd bara att så många väljare är så lojala mot ledningen istället för att försvara gräsrötterna..

  Gillad av 1 person

  • Tony Ingman 2019-02-05 / 20:02

   Ja vi ska inte glömma att både M och K D är en del av nermonteringen av Sverige, och framförallt inom M är det nog många som önskar en annan ledare än kristersson, han räknas som svag.

   Gilla

 14. mynameislena08 2019-02-05 / 16:14

  Troligtvis så kommer AfS att gynnas av att SD har svängt ifrågan vad gäller EU.
  Sedan är det ju upp till väljarna om de är berädda på att rösta på AfS istället för SD och hur stor del av väljarkåren vill att Sverige ska lämna EU?

  Gilla

  • W 2019-02-05 / 17:10

   Tyvärr vet inte en stor del av befolkningen att Afs finns. Inte ologiskt med tanke på att pk partierna fortfarande ror hem 83% av rösterna.
   Märkligt med tanke på att nästan alla man talar med låter som sk högerpopulister

   Gillad av 1 person

   • Tony Ingman 2019-02-06 / 09:16

    Det finns nog en stor del valfusk inblandat i dom 83 %, Sverige beter sig som ett U land i många andra sammanhang så varför inte valfusk också.

    Gilla

 15. gnrk1 2019-02-05 / 15:58

  Tycker att SD gör klokt i att inta en ny plattform i EU frågan! Kommer att tas emot positivt.
  Däremot är ju uteslutningen Thoralf det både största o mest idiotiska som gjorts av ledarklanen!
  Du MBJ, vet att du läser detta, se till att brevet med motiveringen kommer till Thoralf!
  Men du är väl bara springpojke åt Mattias K o vågar inte ens knysta i frågan!

  Gillad av 1 person

 16. MartinA 2019-02-05 / 15:57

  Jag tror inte AFS kommer få något stort resultat i EU valet, regimmedia har varit knäpptysta om AFS så vanligt folk vet inte om att de finns. Men jag hoppas naturligtvis och kommer själv rösta på dem. Rent politiskt har de en suverän position, hade de fått mer publicitet skulle de få flera procent i valen.

  Gillad av 1 person

 17. turrim 2019-02-05 / 15:26

  När Kristina Winberg och Peter Lundgren valdes för SD till Europaparlamentet så var nog de flesta som jag helt okunniga om dem. Därför har det varit ett nöje att se hur de arbetat energiskt och varit skickliga i att påverka i sina grupper där de möts med respekt.

  Peter Lundgren har säkert haft större positiv påverkan på lastbilstransporterna i Europa än vad Transport kunnat ha från Sveriges horisont. I Sverige skulle Peter säkert ha blivit utesluten från Transport för att han är SD. Tänk om man istället hade vågat tala med och utnyttjat sin landsman i Parlamentet.

  Givetvis ska de väljas om. Men de är ju arbetsamma och duktiga så då ska de väl bytas mot några som är kompisar med de styrande. Det finns säkert några kvinnor i den inre kretsen att välja på.

  Gillad av 1 person

 18. Kommentatorn 2019-02-05 / 14:50

  Tveklöst är det så Thoralf. Problemet för Alternativ för Sverige är dock att nå ut med sitt budskap. Hur många svenskar vet ens att de finns. I valrörelsen i höstas var de ett av de mest aktiva partierna, men i proportion till det fick dom väldigt lite medial uppmärksamhet. Det känns som att gammelmedia lärt sig av ”misstaget” med SD och tänker försöka tiga ihjäl AfS. Att Jimmie går ut och proklamerar en ny linje beträffande EU är dock som sagt det bästa som kunde hända AfS.

  Beträffande SD så är det solklart att de nu siktar på samarbete med M och KD, vilket de också kommer lyckas med när M bara får tummen ur och byter Kristersson mot en SD-vänlig partiledare.

  Är för dåligt insatt angående kandidaterna till EU-valet.

  https://kommentatorn.home.blog/

  Gilla

 19. alvar1131 2019-02-05 / 14:35

  Inget EU-land, eller dess företrädare, kräver att man skall lämna EU. (Räknar inte England). Inte heller vill någon av alla de partigrupper som är verksamma inom EU-parlamentet lämna EU. Den konservativa gruppen kan emellertid växa sig starkare och förhoppningsvis bli en verklig kraft till förändring av EU.

  Den EU-parlamentariker som i fortsättningen ensam vill kräva utträde ur EU surrar sig sannolikt bara trött och resultatlös på samma sätt som en fluga som vill ut (eller in) genom ett fönster.

  Fast en fluga, som inte är kapabel att se andra alternativ, är sannolikt ändå alltid ursäktad!

  Gillad av 1 person

  • Björn 2019-02-05 / 17:17

   Du har sannolikt rätt. Men vill vi verkligen vara medlemmar i en union där det mesta bestäms nere i Europa. Vi har ju sett hittills hur det har gått. Vad är det som säger att det blir bättre i Sverige med en starkare konservativ grupp? Och om de konservativa nu skulle bli så starka att de fick en överväldigad majoritet, skulle de då inte vilja skrota EU ?

   Gilla

 20. Pippi 2019-02-05 / 13:35

  Mattias B Johansson är min absoluta favorit. Jag hoppas få se mer av honom men som clown i TV. Bara hans uppsyn lockar till skratt.

  Gilla

 21. Lena1 2019-02-05 / 13:10

  Hur får man tag i AfS valsedlar?

  Gilla

  • ceskyraj 2019-02-06 / 00:34

   I rätt tid innan EU valet ska Afs aktivister/medlemmar dela ut valsedlar i folkets brevlådor. Dessa ska finnas även i vallokalen. Tveka inte, välj Afs.

   Gilla

 22. Bajen666 2019-02-05 / 13:07

  ”Gynnas AfS av att SD bytt fot om EU.”

  Ja förhoppningsvis så blir det så. jag har bestämt mig i alla fall för AfS i alla val i fortsättningen.

  Mvh Bajen.

  Gillad av 1 person

 23. Maja Dacke 2019-02-05 / 12:51

  Nog är Gustav, AfS, lite snett ute om han tror att Sverige kan bli en EU-lydstat. Sverige är redan en lydstat under USA! Sedan WWII och senast på 1950-talet. Vi som var unga/barn då minns hur amerikanska ‘saker’ blev mer och mer populära då – utan att vi hade förmåga att reflektera över det.

  Vi minns influensen när det gäller musik- och filmbranschen – Bill Haley, Elvis osv, cowboy/indianfilmer och Doris Day och … Jeansen kom då och tog över varje garderob. OK, europeisk påverkan fanns då för att försvinna mer och mer – klädmodet med Mary Quant etc, Beatles, italienska, tyska och franska filmer …

  Wilhelm Moberg talade om demokratur men WWII-segrarna skrev ju historia. Vanligt folk fick inget veta om sanning och konsekvens.

  TV:n kom in i alla vardagsrum med serier från Europa och USA där de senare tog över. Och allt blev mer pang-pang i rutan. Tänk, en gång kunde man så sent som på 80-90?-talet få in en rysk TV-kanal! Det var då jag blev en mer och mer restriktiv TV-tittare för att helt sluta vid sekelskiftet – numera bara när jag är hemma hos någon med sådan flamsburk.

  Och nu älskar svenskar att Överhusbonden kan titta på dem när de ser på TV och dator. För att slippa tänka och istället vara lata/bekväma lämnar de ut sina händer att bli chippade.

  I början av 1970-talet kom en bok på svenska som jag läste med spänning och oro: En vacker dag av Ira Levin. Vid sidan om Orwells 1984 men på samma tema. Den slutade positivt när en utbrytargrupp lyckades ta sig fram till Överhusbonden och berätta sanningen om tillståndet i världen. Öhb hade ju önskat att världen skulle bli fridfull och fredlig, inte som den blev. Om fåren blev fortsatt vallade eller befriade i boken, minns jag inte … Det fanns iaf inget om miljö, klimat, Big Pharma, Big Business, Big Insanity etc i boken – allt som vi har idag.

  Tänk, reflektera, släng alla illusioner!

  Och, Thoralf, ha det så bra du kan, varhelst du just nu befinner dig! Här regnar det …

  Gillad av 2 personer

 24. Hybris 2019-02-05 / 12:15

  SD har blivit riktiga blötfisar.

  Gilla

  • turrim 2019-02-05 / 17:38

   Utåt ja – internt nej.

   Gilla

  • alvar1131 2019-02-05 / 17:40

   ECR-gruppen eller ”Europeiska konservativa och reformister” (engelska: European Conservatives and Reformists, ECR-gruppen) består f n av 73 ledamöter från konservativa, ekonomiskt liberala, mjukt euroskeptiska och anti-federalistiska partier.

   Sverigedemokraterna röstades in i ECR-gruppen i juli 2018 (alltså för ett halvår sedan). Gruppen är den tredje största politiska gruppen i Europaparlamentet. I ECR-gruppen ingår bland annat ledamöterna från
   • brittiska Konservativa partiet,
   • tjeckiska Medborgardemokraterna,
   • polska Lag och rättvisa,
   • Dansk Folkeparti,
   • Sannfinländarna och
   • Sverigedemokraterna

   Det är väl inte alldeles omöjligt att gruppen ökar i antal efter valet.

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.