SD OCH ISLAM

För några dagar sedan blev jag uppringd av en man som läser min blogg. Han undrade om jag hade något telefonnummer till Mattias B Johansson. Jag gav honom de telefonnummer som jag hade.

I helgen ringde mannen tillbaka och berättade att han pratat med Mattias B Johansson. Han var inte särskilt imponerad av de monologer som MBJ drog, gång på gång, precis som han trodde att mannen inte förstod vad han sa, så upprepade han sina långa monologer. Jag kunde inte annat än skratta då jag så väl känner igen hur MBJ försöker mala ner motståndet genom att bara tugga på med sina argument gång på gång och upprepa samma sak, utan att lyssna på den han kommunicerar med

Mannen hade i varje fall framfört sina åsikter om uteslutningen av mig och säkert en del annat också.

Det mest intressanta var dock hur MBJ försvarade uteslutning av mig. Det var min negativa syn på islam och att jag generaliserade angående islam. Det mest anmärkningsvärd som mannen berättade var att MBJ uttryckte följande.

”Det är inget fel på islam, bara extremisterna”

Jag tar mig för pannan och undrar om det är Sverigedemokraternas nya hållning angående islam. MBJ är ledamot av partistyrelsen, han är dessutom ledamot av det verkställande utskottet inom SD och riksdagsledamot och energipolitisk talesperson för SD. MBJ vet exakt vilket som är partiets linje i varje fråga. Även islam.

Därmed är uttalandet häpnadsväckande!

Enligt min uppfattning så accepterar därmed Sverigedemokraternas partiledning moskéer, minareter, böneutrop, segregering av kvinnor och män, separat badtider för kvinnor och män, kvinnoförtryckande klädsel som hijab, burka och niqab, bönetider och bönelokaler på arbetsplatser o.s.v.

SD lägger sig med andra ord platt för islam. Jag har sett signalerna tidigare men aldrig trott att det skulle gå så här långt. Jämför med Jimmie Åkessons artikel i Aftonbladet 2009. Muslimerna är vårt  största utländska hot.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/VRx8zd/akesson-muslimerna-ar-vart-storsta-utlandska-hot

Jag är mycket kritisk till islam och jag önskar att religionen överhuvudtaget inte existerade i Sverige. Kan jag göra något för att förändra dagens situation och därmed minska islams inverkan på samhället så kommer jag absolut göra det. Islam och islamism skall förpassas ut från Sverige, ju fortare desto bättre.

Jag är trött på att svenska myndigheter inte vågar ta tag i alla fuskare och bedragare som utnyttjar sin utländska bakgrund för att lura svenska skattebetalare på pengar. Idag rapporterade SR Ekot om att minst 10-20 miljarder kronor försvinner genom olika typer av bidragsbrott genom falska identiteter. Ingen kan få mig att tro att det i första hand rör sig om etniska svenskar. Nej, med stor sannolikhet handlar det om så kallade nysvenskar.

Richard Jomshof! Du har ja varit en av de främsta kritikerna av islam inom Sverigedemokraterna. Jag har applåderat dina attacker mot islam i dina anföranden från riksdagens talarstol genom åren och dina Facebook inlägg, som den om ”trojanska hästen” och islam Har du också ändrat ståndpunkt angående islam? I så fall varför?

Jag skulle uppskatta ett svar Richard Jomshof! Du är ju faktiskt partisekreterare. Även om jag bara är en simpel utesluten Sverigedemokrat så kanske du kan svara. Säg att Mattias B Johansson fått allt om bakfoten. Att Charlott Qvick missuppfattat allt i uteslutningsbrevet och att hon fått helt andra arbetsuppgifter inom partiet på grund av hennes inkompetens.

Jag kommer uppfatta din tystnad som att mina värsta farhågor är verkliga och besannas. Jag vägrar fortfarande att tro det.

Du, Richard Jomshof kan ändra på det!  

 

Annons

44 reaktioner på ”SD OCH ISLAM

 1. Bossebuss 2019-03-03 / 14:11

  Såg att det trots en minskning av islamistiska terrordåd under 2017, så skedde det ändå 10 900 attentat!
  26 400 dödades vid dessa attentat under detta år och mer än 10 gånger fler skadades.
  En ”Fredens Religion”?? Knappast? Något vi ska se som ett allvarligt hot? Förmodligen, för det gör SÄPO och det räcker för mig, och det gör det nog för de som satt sig in i denna sekts ideologi och agenda. En arabisk ökensekt som radikaliserats för 1 400 år sedan.

  Gilla

 2. Bossebuss 2019-03-03 / 13:53

  Kom att tänka på de nästan bevingade orden om muslimer:

  ”- Alla muslimer är inte terrorister! Men alla terrorister har visat sig vara muslimer!”

  Är det inte konstigt?? Va??

  Undrar också hur många terrordåd den kristna delen av världen stått för de senaste 25 – 30 åren? Enligt nyliga beräkningar är det 0 st! (Då är inte inbördeskriget mellan protestanter och katoliker på Irland medräknat, men det kan knappast räknas som terrordåd, eller hur?)
  Men däremot terrordåd som har islam som grund har stått för hundratals om inte tusentals bara under de senaste tio åren.

  https://www.listor.se/varlden/terrordaden-som-skakade-varlden/

  Hur många av dessa redovisade terrordåd har haft kristna förövare? Inga??

  Gilla

 3. Johanna 2019-02-25 / 21:45

  Det verkar som om MBJ har rätt sunda värderingar för att vara sverigedemokrat. Att hysa förakt och hat gentemot en hel världsreligion, som i grunden har så mycket gemensamt med en annan MENA-religion, kristendomen, är direkt dumt. Likheterna är större än skillnaderna. Men vill man förstora upp det som skiljer och göra detta till sin livsuppgift, så är det förstås möjligt att slösa bort sin politiska karriär på sånt trams. Quod erat demonstrandum.

  Gilla

  • L8 2019-02-26 / 07:57

   @ Johanna
   I vilken väl skyddad och madrasserad värld lever du i? Missade du de två tjejerna från Danmark och Norge som blev halshuggna i Marocko innan jul förra året. Gissa vilken religion terroristerna tillber? Missade du att brittiska soldater hittade 50 huvuden i soptunnor i Syrien, huvuden som kommit från Yazidiska kvinnor som IS haft som sexslavar. Känner du till vilken religion de avskyvärda IS tillber? Listan kan göras väldigt mycket längre. Vill du att jag fortsätter rada upp exempel på dåd som tillbedjare av den sjuka ideologin islam, nödtorftigt förklädd till religion står bakom eller fattar du skillnaden? Islam hör inte hemma i Europa och ju förr politiker, massmedia och naiva dumskallar likt Johanna inser det desto bättre.

   Gillad av 2 personer

   • Thoralf A 2019-02-26 / 08:04

    Johanna kommer inte förstå förrän kniven trycks mot halsen

    Gillad av 1 person

   • Johanna 2019-02-26 / 22:55

    Här får du nog göra som precis som MBJ och många andra sverigedemokrater: Tänka lite längre än dit näsan räcker. Det är just extremisterna inom alla ideologier och religioner som är problemet. MENA-religionen kristendom är ju inte heller direkt något undantag i ett historiskt perspektiv.

    Visst fungerar islam alldeles utmärkt i Europa. Det visar miljontals fredliga muslimer varje dag. Men vill du ägna dig åt mission impossible och försöka införa religionsförbud – så lycka till. Det låter inte helt up to date. Påminner lite om IS faktiskt.

    Gilla

  • Anders 2019-02-26 / 19:56

   Chimpanser och människor har 95% genetisk överenstämmelse. Ingen skulle seriöst tro att vi är utbytbara/likvärda. Genetisk överenstämmelse mellan en mastiff och en kelpie är nog nära 100% – ändå skulle ingen fårfarmare låta sig övertygas om mastiffernas förträfflighet som boskapsvallare.

   Islam har grundläggande skillnader. Islam har ett helgon (även fast de inte fattar det, eftersom de hatar Shia-muslimer mycket pga deras helgonstruktur) – Muhammed. Man kan dock inte be till Muhammed – såvida inte utropet ”profetens skägg” är att betrakta som en halvkväden bedjan.

   Påvlig kristendom har flera helgon och det är valfritt vilken man vill välja att efterlikan (och tillbe).

   Muhammed ÄR islam. Allt han gjort är per defintion rätt. Vet man vad Muhammeds liv gick ut på (massmord, våldtäkt, etnisk rensning, förslavande pedofili etc) förstår man att det var inte nån mysfarbror som Jesus. Därmed är islam en direkt ondskedyrkande sekt.

   Dessutom: Svensk kristendom skiljer sig från engelsk, från norsk, från finsk, för att inte prata om västromerskatolsk och östromersk katolsk (ortodox), eller koptisk.
   Vi rynkar rejält på näsan åt amerikansk frikyrklighet.

   Att vi ens accpeterar den svenska kristendomen beror på 1000år av svensk anpassning – av ett koncept som redan var grovt rabatterat och anpassat för att kunna accepteras av norden när den introducerades.

   Det behövs inte ytterligare en okunnig ökenreligion. Än mindre deras följare med genomsnitts-IQ på den nivå som krävs för att ta tills sig något så gravt efterblivet.

   Gilla

  • GT 2019-02-27 / 12:41

   Det är direkt felaktigt. Likheterna mellan islam och kristendomen är ur teologisk synvinkel milsvid. Sådana saker som att Kristus är (en del av) Gud och att han dessutom korsfästes förkastas helt i islamisk teologi. En annan stötesten är den islamiska lagen som normerar religionen islam och som har sin grund i sharia, den är också en helt artfrämmande entitet ur ett kristet teologiskt perspektiv. Det är dessutom väldigt tydligt att kristendomen hämtar mycket av sina idéer från den grekiska antiken medan islam har sin idégrund i beduinkulturer på den arabiska halvön.

   Gillad av 1 person

 4. Allah 2019-02-25 / 18:08

  Varför skriver aldrig Barometern om något negativt för Johan Persson, kommunen, Landstinget o.s v.,, medan Östran gör det?!?

  Gilla

 5. ltsundelin1950 2019-02-25 / 17:12

  Det som slår mig är att SD’s ledning tycks ha glömt hur Jomshof och andra förföljdes för sina åsikters skull. De tycks ha glömt att Jomshof fick sparken flera gånger p g a sitt medlemskap i SD. Hel SD’s ledning utsattes för förföljelse för sina åsikters skull och nu bär de sig lika illa åt själva. Det kollektiva minnet är kort…. Mycket kort.

  Gillad av 2 personer

 6. martiusus 2019-02-25 / 16:10

  Dygnet om bearbetas vi av ett lobbymaskineri där vi på de mest sublima sätt görs uppmärksamma på att de vita fått flytta på sig till förmån för afrikaner och araber.

  Vi ser det i reklamen och i form av färgade nyhetsuppläsare i TV. De flesta svenskar verkar vara helt omedvetna om detta folkutbyte som sker bakom deras rygg.

  Nämner man ordet folkutbyte så skrattar politiker och media och menar att detta är en paranoid vanföreställning och en konspirationsteori.

  Vi som lever i verkligheten och dagligen upplever multikulti-helvetet skrattar inte.

  Våra politiker lever oftast i sina isolat, utom då dom innan ett val vågar sej på
  ett besök i något ghetto. Naturligtvis omringade av poliser och livvakter, samtidigt
  som nya rån, misshandel och våldtäkter sker i ett Sverige som är sjukt. Mycket sjukt.

  Gillad av 1 person

 7. MartinA 2019-02-25 / 15:32

  SD har ett enda ideal. Och det är mer pengar, status och makt för partiledningen. Allt annat är förhandlingsbart.

  Gilla

  • Björn 2019-02-25 / 18:07

   Snart ä det väl bara att acceptera att EU inför säkerhetskontroller på oss när vi reser ut i Europa på vår semester eller i arbetet.

   Gilla

 8. Lena1 2019-02-25 / 09:58

  Richard Jomshof hade ett framförande i Riksdagen så sent som i höstas ”Sverige är vårt” om Vilhelm Mobergs dikt. Det var ett klart ställningstagande tycker jag

  Men visst har Sd ändrats sedan några år tillbaka, kritiken mot islam har dämpats, och Richard visas inte i tv som förr. Helt klart finns olika åsikter inom partiet om ”islam” och Richards makt har minskat? Han var i alla fall den som var mycket idealistisk för 4-5 år sedan, har han blivit tvungen att dämpa sig? Under Valkonferensen 2018 talades det mycket om att vara en ”lagspelare” är viktig för partiet. Det verkar vara något som klubbats igenom.
  Kanhända inväntar han 50-årsdagen då han har rätt att få ersättning för sin tid i Riksdagen om han hoppar av? Om det blir så är det nog dags att se sig om efter ett annat parti att rösta på.

  Gillad av 2 personer

  • Muhammed 2019-02-25 / 12:30

   Bygga och ta hit tredje världen är viktigare än att bevara kulturen, tycker Johan Persson.

   Gilla

 9. Paul Nilsson 2019-02-24 / 22:50

  Det verkar som att SD har mjuknat i sin kritik av islam. Annat är det med Alternativ för Sverige som talar klarspråk om islam.

  AfS 2019 och 2022

  Gillad av 7 personer

 10. Björn 2019-02-24 / 22:29

  En Tanke…
  Kan det vara som så, att SD nu inser att man inte kan göra något åt den islamisering som sker i landet. Och för att inte tappa röster så försöker man mörka sitt nya ställningstagande. Man inser att det inte kommer att gå att frivilligt få muslimerna att återvända, oavsett hur mycket man än betalar ut i repatrieringsbidrag. Det som behövs är maktspråk och de resurserna som skulle behövas för att med tvång bla stänga ner moskeérna och utvisa folk som med falska grunder har tagit sig in i samhället har inte Sverige idag. Det vet SD och börjar man nu plötsligt försvara islam i landet kommer man att tappa röster. Det är ju bla därför folk har röstat på dem, för att man tycker att islam har växt sig för stort i landet. Och tappade röster innebär…. …..

  Det är ju alltid lätt att kritisera saker och ting, då man själv befinner sig i en situation där man inte själv behöver ansvara för att åtgärder genomförs . Nu har SD kommit dithän att man snart kanske måste börja genomföra det man så länge har lovat sina väljare.

  Hörde vår käre statsminister på rapport i kväll angående de islamister (IS) som nu vill återvända hem!! (suck!!) till Sverige. Med kraft i rösten sa han att Sverige minsann inte kommer att konsultativt hjälpa dem med hemresan.

  Vad han borde ha sagt (och som han naturligtvis nu inte sa) var att Sverige inte kommer att tillåta dem att återvända och att de iom sin helt frivilliga och av eget beslut tagna resa till IS kalifatet nu har förlorat sina uppehållstillstånd och medborgarskap i landet och därför kommer att förvägras återinträde i riket. Det borde han ha sagt.

  Kan man gissa att det är en lågoddsare att tro att de snart är tillbaka här och får både bostad och uppehälle bekostade av oss skattebetalare. Livslånga.

  Sverige nästa kalifat??

  Gillad av 5 personer

 11. Thomas 2019-02-24 / 21:39

  Bra inlägg Thoralf! Islam är ondskan själv. Sverige ska inte kröka rygg inför islam. Vi måste stoppa denna farsot.
  Jag anser att många svenskar är otroligt naiva och lama inför islam,de verkar inte förstå att målet för muslimerna är att vi ska anpassa oss eller dö.
  Apropå Richard Jomshof som du nämner har även jag börjat undra hur han ser på framtiden, han var inte lika ”rädd ” för några år sedan.
  Detta inlägg om islam i riksdagen var mycket bra. Tror det är från 2013. Har sd ändrad sig i synen på islam kommer jag aldrig mer rösta på dem.

  Gillad av 5 personer

 12. Anonym 2019-02-24 / 21:07

  Jag delar din åsikt. Islam och demokrati är två olika samhällssystem som inte är förenliga. De kan inte integreras utan bildar öar och det får vårt samhälle att errodera innifrån.

  Gillad av 4 personer

 13. Viveka 2019-02-24 / 20:07

  Vill man som parti bli framgångsrik så måste man vara tydlig, det har bland annat Ebba Busch Thor visat. Jag tycker att SD idag är otydligt. Inte många SD-toppar uttalar sig så man vet inte riktigt vad partiet står för. Det måste man ändra på annars finns risk för aktersegling. Jag vet inte varför man är så tyst, kanske är det så att det pågår falangstrider inom SD. Sen så måste Thoralf och vi andra få veta varför han uteslutits, även här efterlyser jag tydlighet.

  Gillad av 10 personer

 14. ingesa396634574 2019-02-24 / 19:55

  Den största anledningen till att jag röstat SD sedan 2002 är att jag är den störste motståndare till läran islam.Om inte partistyrelsen förstår att ett antal psykopater har nästlat in sig i partiet är SD,s storhetstid förbi.SD Båstad förstördes av en psykopat vars enda mål var att göra karriär i partiet och alla som genomskådade planerna blev anmälda till medlemsutskottet med begäran om uteslutning.

  Gillad av 3 personer

 15. Assar 2019-02-24 / 19:25

  Ja vi lever sannerligen i u-svängstider. Nu ska man vara mot SD för att få kommentera, annars blir man blockad. Thoralf är en bitter, blek kopia av sig själv.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-02-24 / 19:40

   Du får vara hur mycket pro-sd du vill. Försvara gärna SD:s nya syn på islam och islamisering. Det är säkert många som vill debattera det. Jag har inte blockerat någon Assar, så jag förstår inte vad du syftar på i din kommentar.

   Gillad av 5 personer

 16. turrim 2019-02-24 / 19:02

  Jag håller helt med. När inte ens Jomshof törs tala klartext längre så är loppet kört ända ner i botten för SD.

  Det har varit lopp som är trevligare att se på. Guld för de duktiga tjejerna i sprintstafetten. Jag såg nyss ett inslag på TV1. På läktaren fick man se Kungen under en sekund. Förra veckan var det Åre och då fick jag också se Kungen utan kommentar under en sekund. Skäms SVT för vår statschef?

  Gillad av 4 personer

  • Tony Ingman 2019-02-25 / 07:20

   Ja då är det annorlunda med kommunisten Jonas Sjöstedt, han och hans insnöade åsikter kan man höra dagligen i den ”HELT Neutrala och opolitiska kanalen” eller man ska nog hellre räkna SVT som den opålitliga kanalen ?

   Gillad av 2 personer

 17. Rickard 2019-02-24 / 18:43

  Richard har inte gjort mycket väsen av sig på länge. När kritiserade han Islam senast? Var det 2015?

  Vad har hänt Thoralf? Har man börjat acceptera Islam och mer invandrare?
  Hade varit intressant om du skickat detta blogginlägg till honom idag om du kan få ett svar.

  Gillad av 7 personer

 18. Malin 2019-02-24 / 18:22

  Oj vad vi väntar på svaret. Vi är många MÅNGA! Malin

  Gillad av 6 personer

  • L8 2019-02-25 / 09:01

   Måste bara få kommentera frågan gällande vad som skall hända med IS-terroristerna som tyvärr har medborgarskap i olika europeiska länder. Självklart skall de åtalas och dömas i det land/länder där brotten begåtts. Till de som tycker att de skall åtalas och dömas i Sverige, vilket annat brott begånget i utlandet sker rättegången i förövarens hemland? Deras avkommor som Hanif Bali talade om är deras föräldrars ansvar och bör därför stanna hos dem. Nu är det dags att tänka på säkerheten för Europas befolkningar. Ingen tvingade IS-terroristerna att lämna Europa då får de också ta konsekvenserna av sitt val.

   Passar även på att byta nick från Lotta_1 till L8.

   Gillad av 3 personer

 19. ltsundelin1950 2019-02-24 / 18:18

  Och från SD’s ledning råder största möjliga och löjliga tystnad.

  Gillad av 2 personer

 20. messkalle 2019-02-24 / 18:01

  Skrev följande på Carinas blogg: ”Ett olåst vapenskåp var glömska säger Ulf. Vapnen är tagna i beslag. Brottet är större än att ha varit IS-terrorist då det inte går att låsa in dessa i Sverige.

  Ulfs glömska har en annan dimension. Tänk om han hade blivit statsminister. Kan man lita på en glömsk ledare? Nej, lika lite som på den nuvarande. Bara för att vara tydlig är varken Jimmie, Jan eller Annie det heller. Istället framträder Ebba som den som kan rädda riket Moder Sverige.”

  2008 fick moderaterna min röst. 2014 blev det SD. Om inte SD blir bättre än Hanif Bali är det kört för Sveriges framtid.
  Messkalle

  Gillad av 2 personer

 21. ulsansblogg 2019-02-24 / 17:49

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Islam är inte kompatibelt med västerländsk demokrati, men det kanske inte MJB har kunskap om.

  Gillad av 4 personer

 22. Befria Sverige 2019-02-24 / 17:17

  Mattias är helt klart ideologiskt avvikande ,)

  Gillad av 3 personer

  • messkalle 2019-02-24 / 18:03

   Strålningsskadad?

   Gillad av 1 person

 23. larslindblog 2019-02-24 / 17:14

  Jag skulle önska att SD hade högre i tak. Att man kan ha lite olika åsikter. Det hade varit trevligt om SD inte lägger sig ner som en strykrädd hund så fort expo-AB-Baas mfl. kommer med sitt tjafs. Varför lär sig SD aldrig av (S). ?? Vägra kommentera , göra sig oanträffbar , hänvisa till utredning osv…då tröttnar dom illvilliga. Jag skulle vilja att Afs , Thoralf , och alla andra fina kämpar kunde få en ursäkt och välkomnas tillbaka.

  Gillad av 5 personer

 24. Hacke 2019-02-24 / 16:47

  Vi är många med dig Thoralf som otåligt väntar och kräver svar på denna ödesfråga.
  Har partiledningen gjort samma u-sväng här som kring EU-utträdet? Den senare kan jag köpa och en del annat också för övrigt, Men när det gäller islam – aldrig någonsin!!

  Gillad av 11 personer

   • 502V8S 2019-02-24 / 17:22

    Samma här, islam måste stoppas både i Sverige och i övriga Europa, annars går vi en mörk framtid till mötes.
    Om SD ändrar inställning till islam kommer jag att rösta på AFS nästa gång.

    Gillad av 5 personer

   • C Andersson 2019-02-25 / 13:52

    Se nu till att starta partiet snarast möjligt. Jag vill ha något att skriva på blanksedeln till EU-valet.

    Frihetspartiet (fp) ?

    Gilla

Kommentarer är stängda.