HIJAB, SLÖJA ELLER HUVUDDUK

De senaste veckorna har hijab och slöja debatterats i media, eller rättare sagt i huvudsak i alternativ media. Först var det riksidrottsförbundets foto på en liten flicka med slöja som provade att skjuta luftgevär. Vilket fick ordförande för simförbundet Ulla Gustafsson att kritisera valet av bild då hon hade starka åsikter om det religiösa plagget på minderåriga barn. Hon fick omgående sparken för sitt icke pk-uttalande.

Sedan kom Gävle kommuns slöjbild.

slöjbild gävle

Den digital annonstavla vandaliserades under helgen. Det var väl inte oväntat med tanke på den storm bilden väckt på sociala medier. Slöjkvinnans bakgrund var ju heller inte vit som snö enligt Samhällsnytt.

https://samnytt.se/gavles-nya-affischflicka-har-kopplingar-till-radikal-moske/

Jag har dock inte uppfattat att Sverigedemokraterna kommenterat dessa händelser, i varje fall inte någon i partiets ledning. Jag kan givetvis ha missat något men partiet har i varje fall inte gjort något större väsen av sig. Det förvånar mig dock inte, utan det ligger helt i linje med den nya framtoning när det gäller islam.

För mig var det dock ingen överraskning.

Jag tror det var under 2016 eller 2017 som jag tog kontakt med dåvarande skolpolitiska talespersonen Stefan Jakobsson. Jag ville nämligen få reda på vilken partiets officiella inställning till slöja/hijab i grundskolan, som Sverigedemokrater hade. Min personliga uppfattning är att hijab/slöja borde förbjudas i alla grundskolor och friskolor. Den borde alltså även förbjudas i muslimska friskolor.

Men innan jag gjorde några officiella uttalanden på lokal nivå ville jag veta hur partiet på riksnivå såg på frågan. Är det enligt SD ok med slöja i grundskolan eller borde det förbjudas?

När jag fick det första svaret från Stefan Jakobsson blev jag väldigt förvånad då han skrev ett ganska långt svar men svarade överhuvudtaget inte på min enkla fråga. Jag tänkte att han måste ha missförstått min frågeställning så jag förklarade i ett nytt mejl min frågeställning betydligt mer utförligt. Det dröjde några dagar innan svaret kom.

Det var ett rent ”politiskt” svar. Det var bara svammel. Stefan Jakobsson kunde inte svara vare sig ja eller nej till Hijab/slöja i grundskolan. Men jag tolkade svaren i mejlen som att SD absolut inte sagt nej till slöja i grundskolan. Stefan Jakobssons ordbajsande förvånade mig eller snarare sagt det chockade mig. Det var så ynkligt.

Från den dagen tappade jag allt förtroende för Stefan Jakobsson. Jag insåg att det bara var en snygg yttre fasad och en massa snack. Något som senare skulle visa sig stämma.

Jag förstod dock att som Sverigedemokrat kunde jag inte driva frågan om att förbjuda eller begränsa möjligheten att bära hijab/slöja i den svenska grundskolan.

Det finns dock andra sätt att sätta fart på debatten. Ett sätt skulle vara om väldigt många elever valde att börja bära t.ex. tröjor med ett kristet budskap. Eller bara att man är kristen. Det finns givetvis många alternativ.

Tröjor

Hur många tror att det skulle leda till att muslimer känner sig kränkta om deras klasskamrater börjar bära tröjor som på bilden?

Jag är övertygad om att det skulle finnas skolledare och rektorer som skulle protestera mot liknande tröjor och i sin politiskt korrekta iver försöka förbjuda kristna tröjor. Rektorer som sannolikt aldrig funderat över hijab och slöja i skolan.

Personligen tror jag att detta skulle vara något som alla borde fundera över med den utveckling som råder i landet. Tala om för alla nysvenskar att de kommit till ett kristet land. Och att vi svenskar är stolta över vårt kristna land och vår svenska kultur.

På följande länk kan du beställa dessa tröjor och många andra modeller.

https://www.spreadshirt.se/kristen+tr%C3%B6jor

 

 

31 reaktioner på ”HIJAB, SLÖJA ELLER HUVUDDUK

 1. W 2019-02-28 / 06:24

  https://detgodasamhallet.com/2019/02/27/atervandarna-en-ny-lukrativ-gren-av-valfardsbranschen/

  Nobels Fredspris tilldelades 2018 Nadia Murad, kidnappad sexslav under IS, för hennes oförvitliga kamp för upprättelse och för yazidiernas sak.

  Svenska kyrkan tvingades rent av erkänna hennes kamp officiellt, samma patetiska kyrka som icke förmådde härbärgera ”Mitt kors” uppropet inom församlingen – de som uppmärksammade den etniska utrensningen av yasidierna fördömdes programmatiskt av Svenska Kyrkan för ”polarisering”.

  När nu det svenska PK-samhället vill ge IS-krigarna en ny chans måste man samtidigt tänka på de avhuggna kvinnohuvudena av de jazidiska sexslavarna som avlivades på detta sätt då de inte dög längre. En del av dessa flickor var så unga som 10 år. De blev särskilt hårt bestraffade om de råkade vara blåögda. Även en svensk PK feminist måste ju kunna ändå kunna ta till sig detta

  Gilla

 2. Lena1 2019-02-27 / 22:02

  En kvinna skulle ta ut pengar från en bankomat – blev hotad med pistol! Försöker hålla mig för skratt (men det är p g a ”igenkänningsskräck”). Om det inte vore så tragiskt så skulle det kunna vara komiskt, tänker att det är ngt komikerna kunde ta upp som tema, det är ju så ”filmiskt”, som en cartoonscen..
  Det är fan så sjukt allt blivit…

  https://www.friatider.se/kvinna-skulle-ta ut-pengar-fran-en-bankomat-blev-hotad-med-pistol

  Gilla

 3. Karl 2019-02-27 / 18:14

  Jag har röstat på Sd, jag kräver att de fixar fram det nya brevet. Gör du det med! Fram med brevet som Kalsongen lovat. Det ska fram och det nu! Kan man se om han läst ditt facebookmeddelande iaf?

  Gilla

 4. Karl 2019-02-27 / 18:11

  Magnus Olsson ger tyvärr inga kommentarer angående din uteslutning. Varför är det så känsligt?

  Gilla

 5. martiusus 2019-02-27 / 17:29

  Kilovis med cannabis har beslagtagit vid en husrannsakan i Borås.

  Utan att veta vilka som var ägare till cannabisen, kan man nog påstå:

  Genom att låta ca 30 000 åldersfuskande, bedrägliga ”barn” från Apgahnistan
  få studera på svenskt gymnasium (har dom grundskolekompetens?) så har
  en direktlinje för knark öppnats in i våra skolor.

  Gilla

  • Allah 2019-02-27 / 19:24

   Antar att det kommer hit med skäggbarnen. Var odlas hampan?

   Gilla

 6. Förbjud pedofilsekten! 2019-02-27 / 15:52

  Den mest relevanta frågan ställs aldrig!
  Medie- och makterablissemanget ligger i maskopi med varandra.
  Frågan är,
  Vet de om att slöjan på bilden symboliserar lojalitet för världens största pedofilsekt?

  Gilla

 7. Bengt 2019-02-27 / 13:59

  Sågverket i Emmaboda lägger ned. Johan Persson pratar om att allt blomstrar som aldrig förr i länet.

  Verklighetsfrånvänd?

  Gilla

 8. Thomas 2019-02-27 / 12:09

  Vad vill sd? Att Björklund, Lööf och Löfven ska hylla sd plötsligt och berömma dem för att sd nu ska acceptera islam helhjärtat och att bli ett eu-vänligt globalist parti?
  Är allt sd stått upp för nu kastat på soptippen bara för att få bli accepterade av 7klövern?
  AfS fick inte många röster i höstens val,det var då det.
  Nu tror jag AfS kommer växa snabbare än sd gjorde en gång, om 3 år drygt är det val( om inget oförutsett händer innan.. ) och Sverige begår långsamt självmord.
  In med mer s.k.flyktingar, is terrorister och annat löst folk som bara kommer ligga samhället till last. Vem ska vi då vända oss till? Vi som inte vill ha ett muslimskt kalifat här?
  Jag har anknytningar till Norge så överväger flytta dit,det finns problem förståss i Norge oxå, men inte alls i närheten av eländet här, dessutom kan man prata om invandringens negativa konsekvenser på ett annat sätt i Norge, mycket beroende på att de haft kriget inpå sig och vart ockuperat, men Sverige bara glidit runt neutralt och ointagligt,tills socialister och kommunister fick all makt i Sverige, då blev det kört.
  I mediavärlden är det värst, vänster styr all rapportering i msm-media och ändå låtsas de vara oberoende. Kul ironi.

  Hata och förnedra Trump och hylla Palestina och Hamas, och lilla Greta upphöjd till en frälsare och ministrar som anklagar andra länder för nazism när de som i Ungern vill satsa och stimulera att ungerska kvinnor ska föda mer barn.
  Tänk om Sverige haft en ledare som Victor Orban? vilken statsman, en man att vara stolt över. En ledare som vill att Ungern ska vara kristet och som säger nej till islamiseringen.
  Totalt omvänt är det i Sverige.
  Och så ser man svenska politiker. Så sjukt landet Sverige blivit.

  Gillad av 3 personer

 9. rysslandssvenskar 2019-02-27 / 09:50

  Minns hur sverigedemokraterna var från början, man förde en rak konfrontationspolitik.

  Partiet växte och beroendet av medierna ökade. Snart var det nolltolerans och Karlsson
  sökte till och med ett visst samarbete med Expo.

  Det har väl i stort sett bara rullat vidare, kvar finns väl bara AfS.

  Så har partiet även böjt sig för islam en ideologi som gör anspråk på särställning och överhöghet.

  Nej, det kan inte fungera.

  Att du, Thoralf Alfsson, uteslöts var bara en tidsfråga.

  Vi får väl räkna med att Sverige är islamskt om några decennier, om inte något oväntat händer.

  – Det är ju just det här Orban vill undvika i Ungern.

  Gillad av 2 personer

 10. Tony Ingman 2019-02-27 / 07:58

  Det finns massor med Mähän i den Svenska ankdammen som bugar o fjäskar inför religionen islam, men det konstiga är att dom som tycks godta allt som kommer från Islam, till exempel kvinnornas rätt att bära dessa förtryckarsymboler, det är ju samma människor som hojtar om kvinnors lika rättigheter? Men det gäller bara Svenska kvinnor då, det går tydligen bra att acceptera att Muslimska kvinnor får sämre rättigheter och att dom förtrycks med religiösa symboler?

  När det gäller Svenska kyrkan så tycks den bara bestå av förrädare av den kristna tron
  både från ärkebiskopen och andra biskopar och ett antal präster i Stockholms församlingar,
  det är sorgligt att konstatera när man själv jobbat inom kyrkan vilka veliga personer som i sin naiva syn på Islam,att den ska gå att förena med kristendomen!

  Gillad av 4 personer

 11. turrim 2019-02-27 / 07:49

  Det klarnar mer och mer varför partiledningen och dess talespersoner är arga på Thoralf. Det uppfattas tydligen som störande att en medlem vill veta konkret vilken politik han företräder när han står på torget i partitältet. Honom måste vi utesluta. Man begriper inte att oklarheten och oförskämdheten även utesluter förbannade väljare.

  Gillad av 4 personer

 12. ltsundelin1950 2019-02-27 / 07:31

  När har SD nästa Landsmöte? Den totala tystnaden från SD i nästan alla sammanhang tyder jag som att det pågår stridigheter i ledningen. Kan det vara så?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-02-27 / 07:34

   Jag skulle gissa att det är i november.

   Gilla

 13. alvar1131 2019-02-27 / 06:23

  samtiden.nu är ju ”Husbondens röst”.

  Den 16 februari skriver Dick Erixon ”Slöjan flyttar fram islams position i Sverige”. I artikeln skriver han bl a om Simförbundets ordförande som fick avgå eftersom hon var kritisk mot att flickor använder slöja därför att det strider mot att pojkar och flickor är jämlika.

  Svenska värderingar kommer alltmer i andra hand, menar Dick Erixon och avlutar med : ”Det är illavarslande att en idrottsledare tvingas avgå sedan hon försvarat svenska värderingar. Dessa värderingar tycks inte längre vara överordnade i vårt eget land. Det visar hur viktigt det är att Sverigedemokraterna och andra goda krafter står upp för de traditioner och värden som formats hos oss och givit oss trygghet, välstånd och frihet.” Så långt Erixon.

  Å andra sidan har ju personer i SDs ledning visat sig ta mycket drastiska steg mot den eller de som vågar kritisera islam. Det kommer ju mycket tydligt till uttryck i motiveringen för Thoralfs uteslutning. Det är bara att läsa innantill.

  Jomshof måste snarast reda upp den sörjan.

  Gillad av 3 personer

 14. Björn 2019-02-27 / 01:00

  Det är märkligt att det är så tyst från SD´s sida. Nu när man har chans att ta en massa poäng. Eller är det som så att man är nöjd där man är. Man vill inte komma i maktställning? Man vet att man inte klarar av att föra den politik som man gått till val på.

  Apropå tröjorna. Skulle kunna tänka mig att köpa en och gå omkring med, bara för att reta upp muslimerna. Men jag har gått ur kyrkan pga dess pk-inställning. Kyrkan måste först börja morska upp sig lite och börja ifrågasätta sakernas tillstånd här i landet.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-02-27 / 05:26

   Jag räknar mig som kristen trots att jag lämnat Svenska kyrkar. Jag anser det finns många förädare inom kyrkan.

   Gillad av 5 personer

 15. Muhammed 2019-02-27 / 00:12

  Läste i Barometern igår att Kalmar måste ta fram nya detaljplaner, eftersom man räknar med att bli 100 000 invånare i kommunen.

  Var ska alla dessa arbeta med i Kalmar, eller är det bidrag som gäller?!?

  Gilla

  • Pär Johansson 2019-02-27 / 12:17

   Bostadsrätter i Stockholmsområdet blir inte ens sålda nu, hur ska det då bli i Kalmar?!? Finns ju inga jobb där överhuvudtaget.

   Gilla

 16. Robban 2019-02-26 / 23:53

  Om SD inleder ett uteslutningsärende mot Stefan Jakobsson! Mattias Karlsson och Bieler avgår/slutar och SD kappvänder igen ang EU och tydligt deklarerar avsikten att förbjuda slöja/huckla/sopsäck i det offentliga rummet och som grädde på moset, som vallöfte, lovar att ställa om Migrationsverket till Återvandringsverket!
  Så lovar jag i min tur att fortsätta lägga min röst på SD!
  Personligen så tror jag det är större chans att få träffa Elvis livs levande eller att få 8rätt på lotto!
  SD har lyckats med konststycket att gå från Sveriges hopp, till ett direkt hot mot landets framtid!

  Gillad av 2 personer

 17. Cosmik Debris 2019-02-26 / 23:05

  Johan Adolfsson Gävle: ”Sist på listan ligger den vita mannen. Honom fotograferar vi bara om vi inte kan hitta någon annan”
  https://samnytt.se/sd-hatande-kommunikationschef-bakom-gavles-affischflicka/

  Den här personen är sjuk i huvudet. Undrar om han har några barn, kanske tonårspojkar som förr eller senare blir ”vita män”

  Vad ska han göra då?

  Gilla

 18. Cosmik Debris 2019-02-26 / 22:44

  Gävle är kaffe, Läkerol, Brynäs och Ahlgrens bilar.

  Inte antidemokratiska parasitära muslimska ockupanter i politisk uniform.

  Gillad av 3 personer

  • alvar1131 2019-02-27 / 13:28

   Joe Hill kom från Gävle. Han blev en kämpande förebild för såväl den svenska som den amerikanska arbetarrörelsen.

   Gilla

  • Tony Ingman 2019-02-28 / 18:43

   Ja fast Ahlgrens bilar o Läkerol är väl inte kvar i Gävle idag? Flyttade inte dom till det förhatliga landet Ungern?

   Gilla

 19. Anna Nilsson 2019-02-26 / 22:22

  Jag har inte heller fått svar från vare sig Jomshof, Bieler eller från SD på frågan om vad deras ståndpunkt ang islam är idag.
  jag länkade till ditt förra inlägg i min frågeställning.

  För mig är deras tystnad oroande.
  För även tystnad talar.

  Gillad av 1 person

 20. Thomas 2019-02-26 / 22:18

  Ja du Thoralf..sorgligt höra hur även sd vill rätta in sig i pk-leden. Jag är såå trött på islam och svenska kulturmarxisterna lägger sig platt inför eländet.
  Det är konstigt, men antar att inte konsekvensanalys är så stor i deras led. Att feminister,bögar,transor, är bland de första som rensas bort om islamiseringen får makten.
  Nu propagerar Aftonbladet och Lena Mellin om att ta bort kristna gudstjänster i svt.
  Lite märkligt med tanke på hur islamflörtande och vänstervriden svenska kyrkan är.
  Det Mellin vill är att det ska förståss bli mer böneutrop och mosképropaganda i svt,Sverige är ju inget kristet land påstår kärringen, och det kan nog stämma, vi är tillsammans med Tjeckien det mest sekulariserade landet i Europa.
  Jag bryr mig inte om svt och deras gudstjänster eftersom det är vänsterpolitik som predikas och inte kristet budskap.
  Svenska kyrkans präster i dag är överlag som småpåvar som vill driva egen propaganda för massinvandring och islam.
  Mats Hermansson i Visby, och Kent Wisti är 2 exempel på ulvar i fårakläder.

  Gillad av 1 person

 21. stigrydmark 2019-02-26 / 22:07

  Jag har till Jomshof ställt frågan om du Thoralf är farligare än Islam. Har ej fått svar.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer inaktiverade.