SWEBBTV GRANSKAR EKDAL OCH EKDAL

Fakta

När jag såg programmet Ekdal och Ekdal om klimatförändringarna så blev mina farhågor besannade. Jag hade ändå en förhoppning att dessa herrar skulle producera ett något mer nyktert förhållningssätt till både klimatförändringarna och klimatalarmisterna men tyvärr blev det ett program som var värre än mycket jag sett.

Ekdal och Ekdal var politiskt korrekta ut i fingerspetsarna.

Därmed var mitt beslut enkelt. Jag lägger ingen mer tid på Ekdal och Ekdal i framtiden. Deras objektivitet är noll.

Jättebra att nu Swebbtv och Lars Bern granskar programmet.

9 reaktioner på ”SWEBBTV GRANSKAR EKDAL OCH EKDAL

 1. Lars Cornell 2019-03-01 / 03:41

  Jag gav SD min röst eftersom de hade bästa klimatpolitiken. Men så är det tydligen inte längre. KD och M har tagit över med bästa energi- och klimatpolitik.
  De har också bästa talespersoner för de två områdena.

  Gillad av 1 person

 2. Lars.Eriks (@EriksLars) 2019-02-28 / 22:06

  De flesta soffpotatisar tittar på SVT och ett fåtal på Swebbtv och det är dessa s.k journalister medvetna om. Förhoppningsvis blir vi fler och fler som söker information utan för PK sfären.
  Tittade på opinion där bl.a bostäder för unga diaskuterades. Deltagare en VPK och en Centerpartist och en sosse på länk.
  Under hela debatten kom inte ”elefanten i rummet på tal” som en orsak till bostadsbristen, bl.a genom den massiva invandringen och idag den lagstadgade förturen till bostäder i kommunerna.
  SVT är vänsterns tillhåll än så länge, att vänta sig objektivitet från det hållet kan man glömma så länge.

  Gilla

 3. Björn 2019-02-28 / 21:45

  Nu såg jag icke programmet. men kan någon förklara för mig som inte riktigt förstår följande.
  När klimatalarmisterna får breda ut sig, vilket de får, så låter det ibland som att mänsklighetens undergång är nära, om vi nu inte kan bromsa upp och få ner dessa co2 halterna. koldioxiden verkar vara den stora boven. De andra växthusgaserna pratar man inte så högt om. Vattenånga, som knappast alls nämns i sammanhanget, har ju en mycket större påverkan på vårt klimat än koldioxiden.

  Miljöpartiet, detta lilla sk-t parti som av någon anledning har fått en oproportionerlig stor makt, de ser till att skatter och avgifter höjs. Allt för att få oss vanliga att minska våra co2 utsläpp. vilket också gör att vardagslivet blivit dyrare.

  SMHI skrev på sin hemsida för ett par år sedan att co2 halterna nu aldrig har varit så stora (över 400 ppm) och jämför med för ca 800.000 år sedan. Men på dinosauriernas tid, för mellan 65 – 230 miljoner år sedan, då var co2 halterna ca 5 ggr så höga än idag. Även syrehalten var mycket högre. Man tror att det har varit en bidragande orsak till att djur och träd blev så stora. Och inte verkade de lida av den höga co 2 halten.

  SMHI skriver vidare att dessa höga nivåer kan starta klimatförändringar som kan få svåra ekologiska och ekonomiska följder.

  Och för att begränsa dessa skador får vi vanliga medborgare högre skatter på våra bilar, drivmedel
  och gud vet allt annat som blir dyrare för att vi ska minska co2 utsläppen.

  Hur har det nu blivit så här. För en tid sedan kunde man läsa att ett par av våra storföretag stod själva för mer än hälften av Sveriges samlade utsläpp av co 2. Vi vanliga bilåkande medborgare står för en ganska ynka del, men tvingas som jag anser betala oproportionerligt mycket.

  Hör vi något från miljömupparna om alla sopor som Sverige tar emot från andra länder och bränner i våra värmeverk. Sopor som man många gånger inte vet vad de innehåller.
  Kan ökande co2 halter i atmosfären bero på att vi idag är flerfaldiga miljarder fler människor på jorden som andas ut co2 samtidigt som vi har skövlat stora delar av skogarna runt om på klotet.

  Och vad jag nu undrar, efter att ha brett ut mig, varför ska vi Svenska medborgare belastat så högt när Sverige globalt sett släpper ut mycket små mängder av sina växthusutsläpp. Svenska skogen lär absorbera över 80 % av co 2 utsläppen och sen får vi inte glömma haven, där algerna också absorberar och omvandlar co2. Algerna lär vara duktigare på det än träden.
  Och varför har denna klimathysteri nu nått dessa höjder? Vem eller vilka vinner på att hålla igång den och vad är egentligen syftet. Idag vet vi ju inte riktigt vilken inverkan solen och de andra planeterna har på vårt klimat.

  Gillad av 1 person

 4. Tony 2019-02-28 / 18:33

  Det går inte att vara objektiv och jobba för SVT, för då hade dom inte fått jobbet!

  Gilla

 5. turrim 2019-02-28 / 10:18

  Det är tur att vi har SWebbTV så att vi vanliga medborgare kan få veta fakta bakom SVT:s propaganda. Här är det verkligen klartext på alla punkter.

  Från SD är det som vanligt total tystnad. Man vill nog inte stöta sig med SVT. Eller anser den energipolitiske talesmannen att kusinerna Ekdal ligger inom partiets åsiktskorridor. Än värre att man verkar sakna vision om ett välmående Sverige som inte fördärvats av klimatsekten.

  Gilla

 6. Hacke 2019-02-28 / 10:17

  … och så jättebra att du ger spridning åt denna Sweb-tv,s ypperliga dissekering av propagandakolossen public services senaste skräckexempel på politisk teaterföreställning förklädd i journalistik.
  Här stod de alla på rad efter kusinerna Ekdahls osmakliga koketterande inledning kring nepotismen i branschen. Från tung ”expertis” som kändisbarn, damtidningsjournalist och den helt logiska avrundningen med politiska trosaktivisten Jackelén. Ett upplägg fullt värdigt humoravdelningen om det inte vore så fruktansvärt allvarligt.

  Drömmen vore att någon gjorde en liknande granskning och avklädning av exempelvis en vanlig Rapport- eller Aktuellt-sändning och att den fick ordentligt stor spridning. Hur uppenbart och skruvat ska det egentligen behöva bli innan folk får upp ögonen för bedrägeriet som tittare/lyssnare/läsare utsätts för under dygnets alla timmar från den tvångsfinansierade indoktrineringsbunkern.’
  Orwells1984 är passerad med god marginal av den feministiska storhetsvansinnesmakten Sverige.

  Gillad av 1 person

 7. osborn 2019-02-28 / 09:13

  Avstod att titta när jag såg deltagarna. Bara att se denna Isabella får mig att må illa sen en del andra korrekta personer. Här släpps inte in någon som är kritisk till denna överdrivna hysteri.

  Gilla

 8. Roland Salomonsson 2019-02-28 / 08:53

  Videon fungerar inte. Kanske tillfälligt, men inte heller oväntat eftersom PK-maffian, MSM/Public Service inte klarar av åsikts- resp tryckfrihet. De blir tvungna att hindra gräsrötterna att läsa/lyssna om sanningar.
  Bara för din kännedom!

  Gilla

 9. Bajen666 2019-02-28 / 06:57

  Jag kan i alla fall med stolthet säga att jag icke har varit med och finansierat denna propaganda-plattform svt med en enda krona på mina 35 år av tv-tittande.

  Nu ska dom med tvång tvinga mig att vara med genom min skatt….man kräks lite i munnen minst sagt.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer inaktiverade.