BLIR DET TIME OUT FÖR ROGER HOLMBERG?

Snaran dras åt allt mer om socialnämndens ordförande Roger Holmberg (S). Det Facebookinlägg där Roger Holmberg tog upp sekretessbelagda uppgifter har retat upp väldigt många människor. En JO-anmälan är gjord och i veckan lämnade DHR in en polisanmälan mot Roger Holmberg, samtidigt som DHR även kräver hans avgång.

Idag kräver Förbundet unga rörelsehindrade Roger Holmbergs avgång som socialnämndens ordförande. Förbundet har också startat en namninsamling.

”En politiker eller tjänsteman får aldrig uttala sig offentligt på detta sätt om en enskild medborgare som ansökt om kommunens stöd. det får inte hända och vi har heller aldrig sett något liknande”, skriver Björn Häll Kellerman, förbundsordförande, i ett brev till kommunalråden Johan Persson (S), Dzenita Abaza (S), Liselotte Ross (V), Ingemar Einarsson (C) och oppositionsråden Christina Fosnes (M), Carl-Henrik Sölvinger (L) och socialchef Cecilia Frid.

http://www.barometern.se/kalmar/unga-rorelsehindrade-kraver-roger-holmbergs-s-avgang/

Trycket på kommunalrådet Johan Persson (S) har ökat markant under denna vecka men än så länge har inte Johan Persson uttalat sig. Orsaken till Johan Perssons tystnad beror sannolikt på att han själv delade Roger Holmbergs Facebookinlägg. Han är därmed delaktig i att ha förmedlat sekretessbelagda uppgifter på Facebook.

Frågan är varför inte även Johan Persson blivit anmäld, som Kalmar kommuns högsta politiker?

Jag tycker det är märkligt att lokalmedia inte ställt Johan Persson mot väggen. Uppenbarligen håller sig Johan Persson undan från media. Han har varit väldigt tyst på sin blogg och Facebook de senaste veckorna. Han kanske har haft sportlov? Han var även frånvarande från kommunfullmäktige i måndags.

Johan Persson sitter i en svår knipa just nu. Skall han fördöma eller försvara Roger Holmberg? Svårt att försvara då han själv delat inlägget, vilket kan fällas av både JO och rättsväsendet. Med andra ord omöjligt att försvara Roger Holmberg i dagsläget.

Men vågar Johan Persson avsätta Roger Holmberg som ordförande för socialnämnden? Det vore det enda rätta. Jag tror dock att Roger Holmberg tar time out från socialnämnden fram till att JO och anmälan hanterats.

 

 

21 reaktioner på ”BLIR DET TIME OUT FÖR ROGER HOLMBERG?

 1. Moder Svea 2019-03-03 / 12:20

  Tror inte han kommer varken ta time out eller avgå. Han har ju t.o.m. Pampen Perssons fulla förtroende. Hörde Persson uttala sig på SVT Smålandsnytt i torsdag, att han delat inlägget för att ”det var så bra skivet” av Roger.

  Man tror knappt det är sant! Är det dessa som sitter och beslutar över andra människors liv? Man får en känsla av sandlåda i Kalmar. Om högsta ledningen och anställda försvarar Roger, då kan man ju undra om det inte är fel på även dem!?!

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-03 / 12:36

   Om Roger Holmberg fälls av JO eller i den anmälan som gjorts om sekretessbrott så har ju Johan Persson försvarat en brottslig gärning. Inte så bra!

   Gilla

   • Knut 2019-03-03 / 13:10

    Om Johan Persson delat inlägget är väl även det en brottslig gärning?

    Gilla

 2. Olle 2019-03-01 / 12:05

  Nu sluter flocken på Socialförvaltningen upp kring Roger. Snacka om ryggdunkeri. Det skulle aldrig förekomma i Stockholm eller Göteborg.

  Gillad av 1 person

 3. Janne 2019-03-01 / 06:38

  Partiboken skyddar mot det mesta vad gäller ruffel och båg inom sosseriet.

  Gillad av 2 personer

 4. IS 2019-02-28 / 22:39

  Hur länge ska Johan Persson gömma sig? Det börjar bli pinsamt, för att inte säga oprofessionellt.

  Gilla

 5. Samnytt 2019-02-28 / 20:50

  Väpnat rån i Bergavik/Norrliden nu ikväll, tre unga män jagas av polis.

  Vad fan händer?

  Gilla

 6. Tony 2019-02-28 / 18:29

  Som Sosse klarar han sig nog kvar, hade han däremot varit Sverigedemokrat hade det krävts avgång ända från riksnivå. Det är nämligen skillnad på folk o folk trots floskeln ”allas lika värde”?

  Gilla

 7. Rickard Larsson 2019-02-28 / 16:58

  Thoralf, kan du tänkas hålla något seminarie vid lansering av boken? Där man kan få den signerad samt att du i korta drag går igenom bokens innehåll. Vill gärna ha boken signerad och att boklanseringen når medias uppmärksamhet. Hade gärna betalt inträdesbiljett i så fall.

  Du har rent ut sagt behandlats för djävligt av partistyrelsen inom SD.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-02-28 / 17:21

   På något sätt kommer jag lansera boken men idag vet jag inte. Jag fokuserar på skrivandet just nu.

   Gilla

 8. Hulken 2019-02-28 / 14:28

  Har bott i Borås sedan drygt 10 år. Idag var jag ute och beskådade den omfattande branden, som av allt att döma är anlagd. Jag pratade med en man om landets utveckling. Plötsligt säger han: ”Kalmar börjar väl också få problem nu? Har de inte en maktgalen sosse som styr?”.

  Säger en del om läget i Kalmar!

  Gilla

  • alvar1131 2019-02-28 / 16:23

   ”Säger en del om läget i Kalmar!” Eller kanske om Thoralfs blogg! 🙂

   Gilla

 9. Anders 2019-02-28 / 13:56

  Både Holmberg och Persson bör lämna, men Persson räknar nog med 13 år till och Kalmarborna röstar ju på fanskapet.

  Gilla

 10. Per-Erik Friberg 2019-02-28 / 11:58

  En stor fet spark i röven och låt han stämpla karens och sen kan han stämpla arbetslöshetskassa.

  Gilla

 11. Muhammed 2019-02-28 / 11:03

  Ofattbart att kommunens ordförande kan dela vidare aktuellt inlägg men inte bli ifrågasatt?!? Det sovande Kalmarfolket sover djupt.

  Gillad av 1 person

 12. Kritik 2019-02-28 / 10:02

  Barometern håller ständigt Johan Persson om ryggen. Det är så uppenbart och genomskinligt. Kommunens ”starke man” får inte kritiseras. Han håller sig nu undan medvetet, men någon gång måste han träda fram och visa sitt fula flin.

  Roger Holmberg verkar sitta kvar in i det längsta. Helt avsaknad av självkritik, som de flesta andra i kommunen.

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.