LITE FÖRSMAK PÅ MITT BOKPROJEKT

Mitt bokprojekt fortskrider så sakta, jag stressar inte. Jag har skrivit ett antal kapitel men varje gång som jag läser dem så kommer jag på nya detaljer som jag skriver in i texten. Samtidigt så formulerar jag om texten eller något stycke varje gång som jag studerar min text. Jag har också insett att en bok skriver man inte på bara några månader. Samtidigt finner jag det väldigt stimulerande att sätta ord på alla upplevelser men det blir också lite av terapi och ett sätt att bearbeta det som hänt.

Många av mina upplevelser och erfarenheter har jag tidigare inte kunnat skriva om på bloggen då jag var ett hundra procent lojal med Sverigedemokraterna, idag är situationen lite annorlunda.

Nyligen skrev jag på ett kapitel som jag gett rubriken ”Motarbetad i valrörelsen 2018”. Jag kommer sannolikt bli påmind om fler detaljer när jag bearbetar texten senare. Jag tänkte dock bjuda mina läsare på bloggen ett litet utdrag från detta kapitel. Om en av alla saker som gjordes av partiet för att motarbeta min personvalskampanj under brinnande valrörelse.

En liten försmak av boken. Läs mer om ”mitt bokprojekt” på fliken överst i bloggen.

Här nedan kan du läsa ett utdrag från boken.

Men det skulle komma ännu mer.

I slutet av juli fick jag en kallelse till distriktsstyrelsemöte, den 6 augusti i Västervik. Det blev faktiskt också mitt sista DS-möte. Förutom de sedvanliga ärendena om valet och dess kostnader hade Mattias B Johansson lagt till ett nytt ärende ”riktlinjer för personval”. I partiets stadgar och den handbok som jag nämnde tidigare så finns väldigt lite reglerat om personvalskampanjer. Det ville nu Mattias B Johansson råda bot på i allra sista stund inför valet den 9 september genom att distriktsstyrelsen skulle besluta om nya och lokala riktlinjer för personvalskampanjer. Jag citerar nedan från den nytillkomna beslutspunkten i kallelsen till distriktsstyrelsemötet den 6 augusti 2018, fem veckor före valet.

”Generellt kring personvalskampanjer

Distriktet har en positiv ingång till personvalskampanjande då det innebär att kandidaterna intar en mer aktiv roll under valrörelsen och därmed bidrar till att maximera vårt valresultat. Målsättningen kan däremot aldrig bli att enbart arbeta för att erhålla egna kryss. Varje sverigedemokratisk kandidat har ett ansvar för att bidra till partiets samlade resultat. 

Tryckprodukter för personvalskampanjer

Partiet saknar en mall för just personvalskampanjer, men riktlinjer följer det som gäller i övrigt. Eventuellt personvalsmaterial som använder partiets grafiska profil, dvs vår partilogga, ska vara godkänt av partiets kommunikationsavdelning. Personvalskampanjer ska till politiskt innehåll överensstämma med partiets politik.

Ömsesidig respekt kampanjande partivänner emellan

Kandidater får inte bedriva egen kampanj som inkräktar på eller konkurrerar med partiets eller föreningens kampanjaktivitet avseende tid eller plats. Rent konkret innebär det att står man vid partiets tält eller valstuga är man där i egenskap av valarbetare och inte för sin personvalskampanj. 

Valsedlar

Det har även varit uppe frågor kring valsedlar och vad som gäller. Valsedlar kommer att skickas ut till samtliga hushåll och de som partiet förfogar över i övrigt är avsedda för att läggas ut i förtidsröstningslokaler och vallokaler. Eventuella valsedlar som kommunföreningen beslutar att dela ut skall göras enskilt eller ihop med partiets valmaterial, vilket inte ska sammanblandas med personvalsmaterial.”

Ovanstående beslutsformuleringar är minst sagt häpnadsväckande! Jag diskuterade det med representanter för andra partier men ingen av partierna hade något liknande.

Man behöver inte vara någon Einstein för att räkna ut vad syftet var med att inrätta dessa lokala regler för personvalskampanjer 5 veckor före valet. Dessa regler var i huvudsak riktade mot min personvalskampanj.

Det innebar i praktiken att när jag stod i partiets valstuga fick jag inte medföra något material från min personvalskampanj, inte heller dela ut sådant material. Inga egna personvalsaffischer vid valstugan. Inte heller vid partiets övriga officiella arrangemang kunde jag driva en personvalskampanj, även om materialet hade varit godkänt av partiets kommunikationsavdelning.

Jag fick med andra ord inte dela mitt personvalskampanjmaterial vid partiets torgmöten eller när Jimmie Åkesson talade i Cellgraven den 1 september med fler än 1 000 sympatisörer och väljare på plats i Kalmar.

Min tanke hade ju också varit att dela ut riksdagsvalsedlar tillsammans med min personvalsfolder i brevlådor. De sista veckorna inför valet var min målsättning att dela ut ca 15 000 – 20 000 personvalsfoldrar i Kalmar kommun tillsammans med valsedlar. Mattias B Johansson satte effektivt stopp för detta. Jag visste att om jag trotsade de nya reglerna skulle det bedömas som ett ”allvarligt brott” mot de nya inrättade reglerna av distriktsordförande Mattias B Johansson, som sannolikt skulle leda till uteslutning ur partiet.

Så det fick bli enbart den egna foldern att dela ut, inga valsedlar i brevlådorna och jag fick köra extra hårt just de dagar som partiets egna riksutskick med valsedlar delades ut av posten. Jag fick ut drygt 3 000st personvalsfoldrar samma dag som valsedlarna kom i brevlådan. Men jag kände mig ändå riktigt illa behandlad av partiet och framförallt av Mattias B Johansson.

Allt Mattias B Johansson företog sig var uppenbarligen med ett och samma syfte, att motarbeta min personvalskampanj. Det var bara jag som protesterade mot beslutet i distriktsstyrelsen, ingen annan vågade gå emot Mattias B Johansson. Alla andra satt tysta under denna beslutspunkt. Jag insåg själv att det var problematiskt att yrka avslag då jag inte skulle få något stöd av övriga ledamöter i distriktsstyrelsen och att ett sådant ställningstagande senare skulle användas emot mig. Därmed klubbades dessa regler av distriktsstyrelsen och de gäller givetvis fortfarande, tills något annat beslut fattas av SD Kalmar län.

Jag är dessutom övertygad om att Mattias B Johansson stämt av dessa lokala regler med ledande personer i partitoppen som Mattias Karlsson, Martin Kinnunen, Richard Jomshof och kanske även Jimmie Åkesson.

Givetvis så hade även Mattias B Johansson stämt av beslutstexten med vice ordförande Martin Kirchberg och sekreteraren Bo Karlsson. MBJ hade självklart fått deras stöd innan distriktsstyrelsemötet.

IMG_2081.JPG

Jag passade på att fråga lokalpolitiker i andra partier i Kalmar vilka regler de hade för personvalskampanjer men de hade inget som liknade det som Mattias B Johansson införde för Sverigedemokraterna i Kalmar län. Jag tror knappast att det existerade i något annat distrikt i Sverige inom SD.

Kristdemokraterna hade det definitivt inte. Christopher Dywik körde sin personvalskampanj i Kristdemokraternas tält under hela valrörelsen.

Texten från kallelsen är nästan ett skämt då den inleds med följande mening.

”Distriktet har en positiv ingång till personvalskampanjande då det innebär att kandidaterna intar en mer aktiv roll under valrörelsen och därmed bidrar till att maximera vårt valresultat.” 

Hade jag fått driva min personvalskampanj utan dessa hämmande regler är jag övertygad att valresultatet i Kalmar hade blivit maximerat men så blev det tyvärr inte.

Hur skall man kunna inta en mer aktiv roll under valrörelsen när man inte tillåts driva en personvalskampanj vid partiets arrangemang. När man inte får dela ut partiets valsedlar tillsammans med av partiet godkända personvalsfoldrar?

Det borde Mattias B Johansson förklara!

 

33 reaktioner på ”LITE FÖRSMAK PÅ MITT BOKPROJEKT

 1. Kenneth Sandberg 2019-03-06 / 16:29

  Skandalöst – om än inte vare sig förvånande eller första gång – som SD-ledningen belönar en duktig och lojal partiarbetare med svinhugg.

  Förutan Thoralf Alfsson skulle det dröjt många år innan det bildades en SD-förening i Kalmar Län. TA var en modig och stabil person som gav mig omedelbar respons vid mitt arbete för SD i Småland vid slutet av 90-talet och under de första åren av 2000-talet. Till skillnad från Mattias B Johansson som gjorde en blek och försiktig figur vid den tiden.

  Personer som Thoralf Alfsson kan räknas på en hand i det politiska livet!

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-06 / 17:12

   Tack Kenneth. Lite märkligt att du kommenterar idag. Jag har nämligen hållit på att skriva ett kapitel till min bok som handlar om mitt första år i SD igår och idag där du finns med. Bland annat om mina kontakter med dig och mitt första möte med SD i Växjö på Scandic hotell där du höll i mötet.

   Gilla

 2. Pellesnick 2019-03-02 / 20:02

  Jag undrar vilka rövar som Mattias B Johansson har slickat? I mina ögon är det en idiot som har hål i huvudet. Jimmie Åkesson och hand inre beundrankrets slipper iallafall mina medlemspengar och min röst vid nästa val. Jag hoppas/vet att det är fler som har samma tankar som jag. Thoralf har jobbat som satan för SD i många år i denna regionen och hade SD haft fler som Thoralf så hade SD haft långt över 20% vid Valet förra året. Tiden får utvisa vart min röst hamnar vid nästa val. Lycka till med din bok Thoralf. Jag kommer att köpa en av dig. Hoppas att du verkligen avslöjar vilka Puckon som styr i SD idag.
  Mvh
  Pelle Friberg

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-03-02 / 20:17

   Tack Pelle!

   Kan säga dig att du är inte ensam i dina tankar. Jag får samtal och mejl varje vecka med i princip samma budskap.

   Gilla

 3. Björn 2019-03-02 / 19:19

  ”Alternativ för Sverige ställer upp i EU-valet. När Sverigedemokraterna inte längre kommer att driva utträdeskravet hoppas AfS kunna locka över besvikna SD-väljare.”

  Hoppas du kryssar Afs med Thoralf!

  Gilla

 4. dragonboy9922@outlook.com 2019-03-02 / 16:21

  Thoralf, när blev MBJ medlem i Sverigedemokraterna?
  Hur kan han ha fått sådan framskjuten position inom SD och Kalmar SD?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-02 / 17:05

   Har har varit medlem i minst 15 år. Han var redan medlem när jag gick med i SD. Eller rättare sagt han var medlem i SDU då.

   Sedan är han kompis med Mattias Karlsson.

   Gilla

   • turrim 2019-03-02 / 17:49

    En information som är viktig för en utomstående för att förstå. Det som verkar bra och korrekt i TV-rutan och som därför uppfattas bra att rösta på kan ha en otrevlig underström. Mattias + Mattias = mobbning. Ett parti med bra och nödvändig politik som har för många otrevliga egoister.

    Gillad av 1 person

 5. Spyfärdig 2019-03-02 / 16:02

  Samhällsnytt visar idag ett äldre klipp på Facebook där Hanif Bali tycker Sverige ska ta ett stort ansvar för ensamkommande ”barn”.

  Lita aldrig på en moderat. De är alla kloner av Landsförrädaren Reinfeldt.

  Gillad av 3 personer

 6. C Andersson 2019-03-02 / 12:54

  1. Peter Lundgren, EU-parlamentariker
  2. Jessica Stegrud, ekonom
  3. Charlie Weimers
  4. Kristina Winberg, EU-parlamentariker
  5. Johan Nissinen
  6. Karl Robbjens
  7. Ludvig Aspling
  8. Sven-Olof Sällström
  9. Linda Lindberg
  10. Tobias Andersson

  Att kryssa sig fram i valet kan vara vanskligt. Ett kryss på Kristina Winberg kan innebära att Peter Lundgren åker utan att Kristina kommer in.

  Hur var det i riksdagsvalet på ‘kalmarlistan’? Vem var det som fick flest kryss?

  Var det som man säjer ‘riggat’? Kommer EU-valet också vara ‘riggat’?

  Jag tror jag ska skriva ‘Thoralf Alfsson’ på min röstsedel.

  P.S. Kan man köpa tröjan ‘PROUD TO BE CHRISTIAN’ utan korset?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-02 / 13:42

   Det finns många modeller och jag tror att du även kan göra en egen design.

   Finns ingen risk att Peter Lundgren skulle missa EU-parlamentet då så många personer alltid kryssar första namnet. Peter L kommer få flest kryss. Men Kristina kan komma som nummer två om hon klarar 5-procents spärren för kryss.

   Gillad av 1 person

  • alvar1131 2019-03-02 / 15:30

   Enligt Sifos EU-mätning för några dagar sedan får SD 18 procent i jämförelse med 9,67 procent i valet 2014. Det skulle innebära att partiet dubblar sina mandat från 2 till 4 och det i sin tur innebär ju att Kristina Winberg utan diskussion kommer med.

   Bara nu alla SD-väljare lyfter från sofflocket och ser att detta EU-val får större betydelse för oss sverigevänner än det senaste riksdagsvalet. (Vi får en andra chans och det kan ju bara bli bättre!)

   Gillad av 1 person

 7. Bert 2019-03-02 / 12:36

  Gilla

 8. Hood 2019-03-02 / 12:29

  Tacken för hästjobbet du Thoralf har gjort för SD Kalmar i synnerhet och för SD nationellt i allmänhet är alltså silkessnöret.Jag har helt förlorat förtroendet för SD:s ledning.De verkar nu anpassa sig till ett liv vid köttgrytorna.Så vad gör vi nu,vi som vill ha förändring? AFS verkar vara för små för att kunna påverka.Alternativet kan vara KD.Inte lika radikala som SD en gång var men med fotfäste i riksdagen och ett sunt tänkande.

  Gillad av 3 personer

 9. Jihad 2019-03-02 / 12:04

  I Borås görs brott upp i moskén istället för i domstol, Migrationsverkets dagersättningar stjäls med våld av jihadister och kvinnor som tar av sig slöjan får påhälsning i hemmet. Integrationspolisen räknar med att cirka 200 IS-sympatisörer huserar i Hässleholmen och på Norrby. Två parallella samhällen har vuxit fram.

  Det är det nya Sverige 2019. Lite spill får man räkna med när man öppnat sina hjärtan i 10 år.

  Gillad av 2 personer

 10. Tony Ingman 2019-03-02 / 10:40

  Hanif Bali är en frisk fläkt från ett unket parti, men han kunde gott tillstå att han har ett ansvar eftersom han satt i regeringen då, att skylla på det enda parti som röstade emot detta idiotiska förslag att ge människor som aldrig bidragit till sjuk o hälsovården i stort sett gratis sjuk o Tandvård är dåligt. för att inte säga ynkligt! Erkänn istället ditt ansvar Hanif Bali!

  Gillad av 3 personer

  • Anonym 2019-03-02 / 12:55

   Tony Ingman.Du påstår i din kommentar att Hanif Bali ”satt i regeringen då”.Kan du precisera vilken ministerpost han hade?

   Gilla

   • Tony Ingman 2019-03-02 / 16:15

    Han hade ingen Ministerpost men han var riksdagsman , och har själv tillstått att han röstade för denna idioti, , fast han skyller det på att det var SD s fel..
    Skulle givetvis stått satt i riksdagen, men allt för att få någon till ”att märka ord”

    Gilla

  • Hood 2019-03-02 / 13:28

   Tony Ingman.Vilken ministerpost i regeringen hade Hanif Bali?

   Gilla

 11. W 2019-03-02 / 08:45

  O.T.
  Migrationsöverdomstolen säkrar att IS terroristerna kan återvända, asylsökande ska i fortsättningen inte behöva kunna göra sin identitet sannolik för att kunna få asyl.

  Så nu kan vi väl förvänta oss en strid ström av terrorister, både de med anknytning till Sverige och från övriga världen.

  Här väntar belöning PUT, bostad, sjukvård och rehabilitering och livstidsförsörjning.
  Svenska folkets säkerhet är ovidkommande. Att vår kvinnor och flickor i allt lägre åldrar våldtas i en ökande spiral nämns överhuvudtaget aldrig.

  Och personerna som fattar för folket dessa infama beslut hatar och kastar skit på SD de enda politiker som värnar länet och medborgarna.

  Gillad av 3 personer

 12. Lena1 2019-03-01 / 18:09

  Hur kan en Distriktsordförande ha/få så mycket makt? Att ändra på reglerna 5 veckor före valet ??? Hur är det möjligt? Visst ligger det ”en gravad hund här”! Vi förstår mycket väl vad en småpåve som MBJ har i kikaren. Kanske får även SD-toppen problem framöver??? Har är skicklig (vilket även psykopater sägs vara) och inte minst mycket, mycket fräck för att inte säga ohederlig. Det förvånar att ingen försöker stoppa honom. ”but you cannot fool all the people ALL the time…” Abraham Lincoln) .

  Gillad av 4 personer

 13. turrim 2019-03-01 / 17:31

  Inpiskare finns i alla partier. Läs i Nyheter Idag hur Tobias Billström (M) körde över sin riksdagsgrupp om SVT-skatten.

  Intressant är att Ericson i Ubbhult riksdagsman för M har en egen blogg där han stolt berättade hur han i utredningsgruppen fick igenom krav på kontroll av SVT/SR. Även detta körde Billström över. Ericson har ännu inte vågat kommentera på sin blogg.

  Vi har uppenbarligen riksdagspartier som totalt saknar interndemokrati. SD verkar vara värst. Media tycker det är bra. Det kommer att gå åt helvete för Sverige.

  https://nyheteridag.se/billstrom-maste-svara-om-public-service-skatten/

  Gillad av 2 personer

 14. Sven 2019-03-01 / 17:16

  Sammanställningen av valsedlarna borde vara med i boken. Varför hamnar vissa på plats 3 eller plats 63 på Riksdagslistan.

  Gilla

 15. Lennart Larsson 2019-03-01 / 16:11

  Vill du Thoralf kommentera varför SD kickade dig från riksdagen? Du är/var ju en arbetshäst som få. Allt för att samla röster till SD.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-03-01 / 16:48

   Min egen uppfattning i den frågan kommer du att få läsa i min bok

   Gillad av 2 personer

  • Sven 2019-03-01 / 17:11

   Det är vad jag sagt länge. Hanif är ansvarig för läget i Sverige lika mycket som Reinfeldt och Kristersson. Vad han säger på Twitter, Facebook gäller inte det är bara för att locka SD röstare till M.

   Gillad av 1 person

 16. Anonym 2019-03-01 / 12:20

  Mycket intressant. Ser fram emot att få läsa boken.

  Gilla

  • Björn 2019-03-01 / 16:32

   Samma här. Man börjar skönja en förklaring till uteslutningen. Ska bli intressant att läsa fortsättningen på kontroversen med MBJ och även vad som hände i riksdagshuset.

   Gillad av 2 personer

 17. Bajen666 2019-03-01 / 10:16

  Mattias B Johansson verkar vara en hal ål och som inte tvekar att hugga en partikamrat i ryggen alla dar i veckan….otäck ”karl” det där.

  Gillad av 7 personer

Kommentarer inaktiverade.