ÅTERERÖVRA MILJÖFRÅGORNA FRÅN DE ”RELIGIÖSA” EXTREMISTERNA

Tittade igår på Agenda och intervjun med Lena Hallengren (S) om hur många ungdomar som mår dåligt psykiskt och de långa köerna till BUP. En fråga som ställdes till ministern var följande.

Vad beror det på att antalet ungdomar som mår dåligt psykiskt ökar? Lena Hallengren hade inget svar.

Jag kan i varje fall delvis svara på detta. Johan Rockström, Svante Axelsson, Isabella Lövin, Gustav Fridolin, Erika Bjerström o.s.v. Det vill säga alla klimatalarmister.

”Nästan varannan svensk oroas över klimatet, visar en ny opinionsundersökning. Mest klimatångest har unga tjejer – medan äldre män oroar sig minst.”

https://kampanj.dn.se/ica/siffrorna-visar-sa-manga-svenskar-har-klimatangest/

”Tillsammans med Kantar Sifo har ICA undersökt hur svenskarna tänker kring klimatfrågan, totalt har 1000 personer tillfrågats. Och resultatet visar att många svenskar, närmare bestämt 46 procent, har klimatångest – alltså en oro som kan kopplas till klimatförändringarna.

I undersökningen framkommer att 80 procent av kvinnorna i åldern 18-29 år har ångest kopplad till klimatförändringar.”

Är det då så underligt att köerna till BUP växer när pk-media ständigt och jämnt pumpar ut sina domedagsprognoser om klimatet. Att mänskligheten bara har 10 år på sig för att vända trenden. Annars når klimatet en ”tipping point” där världen kommer gå under i en stilla suck.

Journalisterna tycks ha tappat allt sunt förnuft. De har fått en ny ”klimatexpert” i Greta Thunberg. Det är minst sagt pinsamt. Lars Bern uttryckte det nyligen så här.

”Sverige kommer inte att förbli ett högt utvecklat land om vi fäster större tilltro till ett 15-årigt barn, än professorer i fysik.”

Tillbaka till ICA:s undersökning.

”En uppseendeväckande siffra i undersökningen pekar på att göteborgare är mest klimatmedvetna i matbutiken. Nästan sex av tio tror att deras val påverkar klimatavtrycket. Samtidigt verkar många smålänningar tycka precis tvärtom – 57 procent tror inte att deras livsmedelsval påverkar klimatet.”

Då är det bevisat! Smålänningar är mycket smartare än göteborgare. Lite sunt bondförnuft saknas uppenbarligen i storstaden eller är det så att storstadsborna är mer lättlurade och mer politiskt korrekta. Eller tror de mer på vad som sägs i public service.

”Unga är mest medvetna om hur deras val av livsmedel påverkar klimatet. Två av tre (63 %) mellan 18-29 uppger att de tror att valen av livsmedel i ganska eller mycket stor utsträckning påverkar deras klimatavtryck.”

 Tänk så tokigt det kan bli. Vi får nog räkna med fler unga ställer sig i kön till BUP. Jag tror nämligen inte att media kommer förändra sin klimatalarmism.

Se Henrik Jönsson sänka klimatalarmisterna.

 

Nyligen så debatterades klimatförändringarna i SVT-programmet Ekdal och Ekdal. Det var en märklig samling som bjudits in till studion. I inledningen på programmet deklarerade programledaren att man inte skulle diskutera om det föreligger ett klimathot, utan det var redan bestämt att det finns ett klimathot. Därmed innebar det att bara redan frälsta var inbjudna till studion. Inga oliktänkande var välkomna att delta. Man kan ju fråga sig hur det följer sändningstillståndets paragraf om objektivitet.

Ekdal och Ekdal hade till och med bjudit in ärkebiskopen Antje Jackelén till studion för att prata om syndafloden. Lars Bern kommenterade detta på följande sätt.

”Detta att man till programmet bjuder in ärkebiskopen tycker jag är den slutliga bekräftelsen på att det här rör sig om en religiös rörelse och inget annat.”

Idag blev jag dock positivt överraskad över att Expressen hade publicerat en intervju med professor Lennart Bengtsson. En mycket kunnig och klok person när det gäller klimatfrågor som tyvärr aldrig bjuds in till SVT eller SR.

Givetvis så hade Expressen placerat artikeln bakom en betalvägg. Så gör Expressen för att ”tysta” oliktänkande. Efter en fråga på Facebook så fick jag hela artikeln till mig från en läsare som hade tillgång till artikeln.

”Professor Emeritius Lennart Bengtsson är Sveriges mest meriterade klimatforskare. 

Och visst är Lennart Bengtsson mindre oroad över klimatfrågan – det råder det ingen tvekan om.
Samtidigt har bara en handfull personer i världen ett lika gediget cv på klimatområdet.
Mångårig chef för både europeiska vädercentret ECMWF och för Max-Planck-Institutet för meteorologi i Hamburg. Ansvarig för geologistudier vid det internationella rymdforskningsinstitutet ISSI i Bern. Chef för numeriska väderprojektioner på SMHI under 70-talet.

– Problemet i Sverige när det gäller klimataktivister är att de styrs av ideologi och inte av rationellt, systematiskt tänkande, säger Lennart Bengtsson.
– Någonting som är ett problem i debatten överhuvudtaget är att man använder inga siffror. Man kan inte ha en meningsfull diskussion om klimat och energi om man inte har kvantitativa begrepp.”

 Artikeln börjar på ett bra sätt men sedan går den över i att mer och mer misskreditera Lennart Bengtsson. I artikeln drar journalisten till och med fram rasistkortet på grund av att Lennart Bengtsson uttryckt sig negativt till den stora invandringen och antalet asylsökande under 2015.

https://www.expressen.se/premium/nyheter/forskaren-om-klimathotet-ingen-anledning-till-oro/

Men jag hade i och för sig inga större förväntningar på Expressen. Att Lennart Bengtsson verkligen skulle få prata klimatförändringar och dess orsaker i Expressen var nog bara ett önsketänkande.

Klimatalarmisterna framstår mer och mer som en religiös domedagssekt. Återerövra miljöfrågorna från de ”religiösa” extremisterna så kommer säkert ungdomarna och speciellt flickorna få en bättre psykisk hälsa.

 

37 reaktioner på ”ÅTERERÖVRA MILJÖFRÅGORNA FRÅN DE ”RELIGIÖSA” EXTREMISTERNA

 1. Henrik 2019-03-05 / 17:02

  Thoralf, nu måste brevet fram som Mattias Karlsson lovat i dec 2018.
  Hur kan du låta detta bara gå förbi? Hade jag varit dig hade jag varit fly förbannad och krävt brevet omgående. Du har varit lojal mot partiet i flera år.

  Grunderna för uteslutningen är helt sjuka.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-05 / 17:22

   Vet du Henrik. Jag delegerar uppgiften till dig, att få fram det tredje brevet från Mattias Karlsson. Jag litar på att du fixar det!

   Gillad av 2 personer

   • Gunnar Karlsson 2019-03-05 / 17:33

    Lycka till Henrik!!

    //Gunnar

    Gillad av 1 person

  • Sven 2019-03-06 / 14:53

   Det kommer inget nytt brev. Det är locket på.
   Det brev som finns är det som gäller.

   Gilla

 2. Jihad 2019-03-05 / 12:38

  Att Kalmar kommun köper in Özz Nujen till Stadsfesten för skattepengar, säger allt om omdömet i staden.

  Gilla

  • turrim 2019-03-05 / 14:21

   Om jag vore Kalmarbo så skulle jag uppfatta det som ett hån mot mig och mot dem som drabbades på Drottninggatan. Någon klarhet i ”svågerpolitiken” på Gotland har i varje fall inte redovisats i media.

   Gilla

 3. Tony Ingman 2019-03-05 / 10:06

  Jag tror att utöver att klimatpredikanterna som älter om jordens undergång inom en
  snar framtid så tror jag att ungdomar mår dåligt av rasistanklagelser och andra fula
  tillmälen som dom GODA slänger över alla som påtalar problemen av den vanvettiga
  invandringen, dessa falska profeter som inte själva tar något ansvar för vad dom
  ställt till med är duktiga på en sak, nämligen att få andra att må dåligt,. Ett gott råd,
  ta aldrig skit från dessa av sig själva upphöjda varelser. Ge svar på tal!

  Gilla

 4. Lena1 2019-03-05 / 09:17

  Allt som vi medborgare inte håller med eliten om är i grunden ”fake news”. Nu går Macron ut och varnar för nationalismen i hela europa (i Frankrike hotar Marine len Pen Macrons parti i de kommande EU-valen). Snacka om att eliten känner stora darren inför den nationalistiska vågen som nu går över hela Europa.

  https://www.tv4.se/nyheterna/senaste/

  Gå ner till ”Macron varnar alla EU-medborgare: Läget är akut”.

  Gillad av 1 person

 5. turrim 2019-03-05 / 06:27

  Utöver Thoralfs blogg så har jag börjat läsa Jan Ericson i Ubbhult. En moderat riksdagsman som törs och får ta upp aktuella frågor utan att bli sparkad. Om t ex klimat, vårt behov av bilen och nu jävsfrågan med Maria Wetterstrands utredning om flygbränsle. Således kontroversiella frågor för partier.

  Något motsvarande har inte SD längre. Jag vet inte längre var man står i dagsfrågorna.

  http://www.ericsoniubbhult.se/

  Gillad av 4 personer

  • stigrydmark 2019-03-05 / 16:12

   Ericson kommenterade en gång på Anthropocene och fick alla emot sig. Jag fortsatte en mejldebatt där det visade sig att han inte hade några invändningar emot USA:s alla krig. Debatten tog slut när han frågade om jag var nazist, han hade förlorat debatten. Ericson är inte min man.

   Gilla

 6. Gunnar Edlund 2019-03-04 / 19:53

  Klimatalarmismen = 2018/19’s MeeToo. Undrar vad nästa hysteri kommer att handla om?

  Gillad av 1 person

 7. Muhammed 2019-03-04 / 17:22

  Lena Hallengren är så jävla inkompetent. Intervjun i Agenda var rent av pinsam.

  Gilla

 8. Björn 2019-03-04 / 17:09

  Håller med Bajen och tror inte det enbart beror på klimathysterin.
  Under 80-90 talet dök ett nytt ord upp, curlingföräldrar, där föräldrarna tog över allt ansvar för barnen och formligen curlade sönder en del.

  Vi som växte upp under 50-60 talen, och även tidigare, vi fick lära oss tidigt att ta hand om oss själva och ta ansvar för vad vi gjorde. Föräldrarna gav oss ansvar och litade på oss.
  När vi växte upp fanns ingen klimathysteri, däremot växte vi upp i skuggan av kalla kriget och hot om kärnvapenkrig. Nog så allvarligt i kontrast till dagens klimathysteri. I trappuppgången där jag bodde fanns på anslagstavlan evakueringsplaner i händelse av krig eller annan katastrof som man såg varje gång man gick förbi. Inte blev vi psykiskt sjuka av det.

  När vi gick i skolan var det ordning och reda, det var disciplin och arbetsro. Idag verkar det mesta av det saknas. Jag tror att vi var ute och lekte oss trötta i friska liften i högre utsträckning än barn idag. Det fanns inte heller samma prylhysteri som idag. Mobiler och surfplattor fanns inte.
  Sen har vi också en helt annan otrygghet idag i form av alla de olika kulturerna och den ökande brottsligheten. På vår tid vågade och fick de vuxna ingripa om barnen var allt för stökiga.
  Idag är samhället också mycket mer flummigt. Barn behöver fasta och klara regler.

  Jag tror inte att det är klimatet som är orsaken till att barnen mår psykiskt dåligt.

  Gillad av 6 personer

  • Thoralf A 2019-03-04 / 19:02

   Nu menade jag inte att klimatförändringarna är den enda orsaken till att ungdomar mår dåligt psykiskt men jag tror att det är en av flera anledningar till detta. Det framgår med all tydlighet i mer än en undersökning.

   Gillad av 3 personer

   • Björn 2019-03-04 / 22:29

    Må så vara. Att folk mår dåligt visas ju av den försäljning av psykofarmaka som nog aldrig varit så hög som nu. Försäljningen av antidepressiva medel har ökat lavinartat sedan 90-talet bland unga människor.
    Jag är ungefär lika gammal som du. Jag tror att när vi växte upp var våra föräldrar mer trygga i sig än vad föräldrar är idag och otrygga och stressade föräldrar påverkar barn negativt.

    Sen får vi inte glömma alla de invandrarungdomar och de kulturkrockar som sker inom deras familjer. Många av dessa har det säker väldigt tungt.

    En del vill hävda att en anledning till barnens psykiska ohälsa idag beror på en dålig eller rent av avsaknad av en ordentlig familjepolitik som skett under de senaste 30 åren.

    Men visst massmediernas domedagsprofeter kanske också spelar en viss roll. Själv tror jag nog mer på familjens roll i det hela.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2019-03-05 / 06:19

    Jag tror det är alldeles för lätt att skriva ut t.ex. antidepressiva mediciner. Många läkare gör det lätt för sig.

    Gillad av 1 person

  • botwid 2019-03-05 / 15:52

   I den mån jag mår illa beror det på insikten att folk inte kan NÅGONTING men ändå uttalar sig om det mest komplicerade systemen på Jorden – väder och klimat. Barn får ALDRIG lyssna till fakta om klimatet från media utan bara hot om vad som i värsta fall kan hända. En dålig religion!

   Gilla

 9. botwid 2019-03-04 / 17:00

  Vilka klimatförändringar? Århundradets största bluff kommer att visa sig genom att det blir KALLT. Nu står Kung Bore och han har med sig ett GSM (Grand Solar Minimum). Sådant rår inte ens Alarmister på.

  Gillad av 3 personer

 10. turrim 2019-03-04 / 16:54

  Det är dessutom lönsamt att sitta med i Klimatsekten. Man smörjer varandra. Jag läser just i Samhällsnytt att Maria Wetterstrand har överlämnat sin statliga utredning om flygbränsle till Isabella Lövin. Samtidigt sitter hon som aktieägare och styrelseledamot i ett bolag som vill tillverka just detta ”miljövänliga” bränsle.

  Aktien steg med 30% på en dag!!! Maria Wetterstrand äger 615 000 aktier.

  https://samnytt.se/avslojar-maria-wetterstrand-utredde-fragan-om-fornybart-flygbransle-sitter-i-styrelsen-for-bolag-som-ska-producera-det/

  Gillad av 3 personer

  • Björn 2019-03-05 / 00:08

   Känns ju som en klar jävsituation. .
   På SVT nyheter nämns inte ett ord om Wetterstrands aktieinnehav. Nu ska man ju veta att även om aktien idag steg, så har den på 1 års sikt tappat i värde med ca 61 %. Och bolaget synes ha stora problem med ekonomin. Men regeringen kanske kan sponsra verksamheten.

   Gillad av 1 person

  • Tony Kyrk 2019-03-05 / 16:35

   Idag 70%

   Gilla

 11. Bajen666 2019-03-04 / 16:16

  Tror nog att klimatångest inte har så stor inverkan på köerna när det gäller flickor faktiskt, tror mer det handlar om sociala medier/likes och trycket ifrån lärare,föräldrar och politiker att acceptera att dom blir tafsade på och i förlängningen att bli våldtagna av dom ”ensamkommande” vildarna.

  Gillad av 1 person

  • martiusus 2019-03-04 / 17:13

   Länge sedan fäbostintan gick ensam vall i skogen och sjöng glada sånger.
   Nu ruvar ett ondskefullt väsen på alla stigar hon tar.

   Gilla

 12. Tony Ingman 2019-03-04 / 16:10

  Klimatalarmisterna= år den, nya Maranata rörelsen, sektens propagandamaskin heter SVT/ SR
  där inga andra kommer till tals än dom redan frälsta, Personer med avvikande åsikter får inte komma med på deras frälsningsmöten, endast klimatalarmisters åsikter gäller.

  Gillad av 5 personer

 13. ltsundelin1950 2019-03-04 / 15:49

  Klimatfrågan?
  Ge mig ett enda hållbart och verkligt bevis på att klimatet håller på att förändras dramatiskt, att havsnivåerna stiger, att extrema väder ökar i frekvens, att isbjörnarna är utdöende, att öknarna breder ut sig eller att isar och glaciärer smälter av.

  Jag tvivlar starkt på att någon kan presentera sådana riktiga och hållbara bevis. Utan bevis är klimatvidskepelse eller klimatbedrägeri bättre benämningar än klimatkris och klimatfråga. Domedagssekt är också en passande benämning på utövarna av klimatbesvärjelser.

  Gillad av 3 personer

 14. turrim 2019-03-04 / 15:20

  Jag förmodar att SD håller med Greta. Det har inte hörts något annat och det är enklast och lugnast så för partiledningen.

  Jag hörde Lars Bern säga, att han hade övervägt att byta till elbil vid nästa bilbyte. Nu tvekar han. Han förstår inte hur han ska kunna ladda när man lägger ner kärnkraftverken. Vad säger SD?

  Gillad av 6 personer

 15. martiusus 2019-03-04 / 14:51

  I ett land där många går ut skolan lika dumma som när de började skolan
  får vi medborgare som är mottagliga för all form av manipulation, f

  Gillad av 3 personer

 16. alvar1131 2019-03-04 / 14:50

  ”Nästan varannan svensk oroas över klimatet, visar en ny opinionsundersökning.”

  Då har man totalt missat sin medicinering utfärdad av Life of Brian på korset:

  If life seems jolly rotten
  There’s something you’ve forgotten
  And that’s to laugh and smile and dance and sing.
  When you’re feeling in the dumps
  Don’t be silly chumps
  Just purse your lips and whistle – that’s the thing.
  And always look on the bright side of life…
  Always look on the right side of life…

  Come on guys, cheer up!
  Always look on the bright side of life…
  (Worse things happen at sea, you know.)
  Always look on the bright side of life…
  I mean – what have you got to lose?
  You know, you come from nothing – you’re going back to nothing.
  What have you lost? Nothing!
  Always look on the right side of life…

  Gillad av 1 person

 17. Kurtan 2019-03-04 / 14:08

  Ja du Thoralf, detta är århundradets största bluff. Snart tränger sanningen igenom, som den alltid gör… Lider speciellt med våra unga som mår dåligt av detta oerhörda bedrägeri…

  Gillad av 6 personer

Kommentarer inaktiverade.