NUJEN, WETTERSTRAND, EHN OCH HERMANSSON

Özz Nujen

Destination Kalmar köper in Özz Nujen till Stadsfesten i Kalmar i augusti. Özz Nujen som i praktiken finansierat terroristen Akilov genom svartjobb på hans fastighet på Gotland. Något som han skyllde på sin syster och svåger.

”Det handlar om totalt drygt 85 000 kronor som satts in direkt på Akilovs privata konto i Nordea, de är märkta ”GOTLAND” och ”Jobb”.”

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/ozz-nujen-tillbakavisar-uppgifter-om-att-akilov-jobbat-svart

Ett bedrövligt dåligt beslut av ansvariga på Destination Kalmar och bokningsansvariga. Kalmar och stadsfesten klarar sig utmärkt bra utan skattesmitaren och en ”creepy gubbe” som Özz Nujen.

Maria Wetterstrand

Regeringens utredare och förra språkröret Maria Wetterstrand är i blåsväder sedan Samhällsnytt avslöjat hon inte bara är styrelseledamot i Cortus Energy, utan även äger 615 000 aktier i företaget. Ett företag som sysslar med utveckling av precis de produkter som Maria Wetterstrand har haft ett utredningsuppdrag inom. Det är jäv så det sjunger om det.

Nu har svensk media tvingats ta upp ämnet och dessutom tvingats erkänna att avslöjandet kom från Samhällsnytt. Expressen har i sin artikel lagt till helt ovidkommande uppgifter om Samhällsnytt. Det pinsamt att läsa.

https://www.expressen.se/nyheter/wetterstrands-tva-stolar-utredare-och-aktieagare-/

Maria Wetterstrands uttalande i Expressen är skrattretande eller så är hon dum på riktigt.

”Men under tiden som du haft den här utredningen har du ju också köpt fler aktier i företaget som närmar sig den här branschen och som har beviljats stöd av Energimyndigheten för att studera om man kan producera sånt här flygbränsle? 

– Ja, men det är otroligt långt till att det skulle bli verklighet. Så det är en långsökt koppling, jag kommer inte att göra några pengar på flygbränsle som produceras av det här företaget på väldigt, väldigt lång tid, det kan jag lova.”

 Hur kan hon lova detta? Det är faktiskt aktiemarknaden som avgör börskursen. Men eftersom hon är styrelseledamot i företaget så har hon sannolikt insiderinformation och den är således mycket negativ om man försöker tolka Maria Wetterstrand. Men det tycks inte de som köpt aktier i företaget idag förstå. Maria Wetterstrand har ju lovat att de inte kommer tjäna några pengar ”på väldigt lång tid”. Vilket ljushuvud!

 

Kitty Ehn VändpunktLäser idag att det nya partiet Vändpunkt satt sin EU-valsedel. Toppar listan gör Kitty Ehn. Kanske inte så känd för många men jag har lite koll. Jag betecknar henne som klimataktivist, klimatalarmist och klimatfundamentalist. Hon har skrivit för Supermiljöbloggen och mycket mer.

Jag hoppas att Vändpunkt sänker både sig själva och Miljöpartiet i EU-valet den 26 maj. Om Kitty Ehn sköter sig kanske detta önskescenario slår in.

 

 

 

Ann_Sofie Hermansson

Ann-Sofie ”soffan” Hermansson (S) röstades bort som kommunalråd av de socialdemokratiska medlemmarna i Göteborg. Jag lyssnade till Ann-Sofie under förra årets Almedalsvecka där hon deltog i en paneldebatt anordnad av GAPF (Glöm Aldrig Pela och Fadime). Det handlade förstås om hedersförtryck. Jag blev förvånad över Ann-Sofie Hermanssons ståndpunkter och argumentation, inte riktigt vad jag förväntade mig från en socialdemokrat.

Nu har socialdemokraterna i Göteborg rättat till misstaget och avsatt henne. Nu visade socialdemokraterna att invandrarväljarna från MENA-länderna är viktigare än att ta krafttag mot hedersförtrycket och hedersvåldet. Sorgligt.

Samtliga foto i blogginlägget är tagna av mig själv under Almedalsveckan under något av de senaste åren. I samband med min uteslutning blev jag även kritiserad av Mattias B Johansson för att jag ägnade mig åt att fotografera under Almedalsveckan.

Mitt skrivande på min bok går mycket bättre när det är dåligt väder. I förra veckan var det kanonväder hela veckan och det blev inte så många ord skrivna. Den här veckan rullar det på betydligt bättre. Snöblandat regn inbjuder inte till aktiviteter utomhus, utan det är skönare att sitta vid datorn med en kopp the och skriva eller gräva efter uppgifter.

Idag letade jag upp vad jag tror är den första insändaren som jag fick publicerad i Barometern som Sverigedemokrat den 14 juli 2005.

Insändare 20050714

37 reaktioner på ”NUJEN, WETTERSTRAND, EHN OCH HERMANSSON

 1. Janne 2019-03-07 / 05:45

  Jag förstår inte varför så många suspekta individer ska dras in till Kalmar för dom
  har ju inget vettigt att tillföra vad jag kan förstå,dessutom avlönas dom med skattemedel?
  för ingen kan väl på allvar betala för att lyssna på deras svammel,eller är tiden ur led?

  Gilla

 2. Robban 2019-03-07 / 03:48

  Minns hur Maria Wetterstrand höll brandtal i media om hur skadligt flyget var! Det behövde straffbeskattas och i möjligaste mån, förbjudas!
  Själv så pendlade Maria Wetterstrand 3-4dagar i veckan, i flera år med flyget, till sin dåvarande finländska man!
  Det var en helt annan sak tydligen! Men det glömde hon berätta!
  Angående ”Soffan” Hermansson, så har jag sett henne som vilken sosse som helst! Falsk, utan vare sig moral eller heder, girig och antagligen korrupt!
  Men.. Jag blev också överraskad över hennes inställning till skamkultur och skamvåld!
  Hon tycktes ha helt normala värderingar, precis som vanliga, hederliga svenskar har!
  Därför så kom det ju inte direkt som någon överraskning, att S ledning såg till att hon blev fockad!
  Men så brukar det ju bli i partier som har en agenda offentligt och en helt annan, inom partitoppen!
  Det vet ju du mer om Thoralf!

  Gillad av 1 person

 3. Tony Ingman 2019-03-06 / 20:00

  Intressant att höra hur skenheligheten bland Stockholmarna är lika stor som politikernas, när det väl kommer till kritan så är där en hel del som lägger hinder i vägen. Det hade varit ärligare att säga att jag kommer inte att ta emot någon okänd i mitt hem. Varför hjälpa dom fähundar till politiker som trotsat alla varningar för att ta emot fler än vi klarar av. Sen är mitt hem min Borg,och där släpper jag inte in okända människor som jag inte har någon som helst aning om vem personen är eller vad han åstadkommit i livet. Men så länge det drabbar andra är det ju lätt att spela god!

  Gillad av 1 person

 4. martiusus 2019-03-06 / 16:24

  Svalor som häckar har man ju hört talas om.
  Med varför detta svalbo som en utväxt på Kitty Ehns obegåvade hjässa.
  Skulle tro att det är som en kompensation för kunskap och erfarenhet.
  En värdig representant i EU för Sverige?

  Gilla

 5. Rickard 2019-03-06 / 16:01

  Thoralf! Vi måste ha ett svar varför du blivit utesluten. Har Jomshof svarat dig?

  Gilla

 6. martiusus 2019-03-06 / 15:30

  Varför åtalar man inte kurden Özz Nûjen för finansiering av terrordåd?
  Han har betalat Akilov svarta pengar för att ha renoverat hans hus.
  Med dessa pengar kan Akilov ha finansierat förberedelserna till terrordådet på Drottninggatan bland annat köpt ingredienserna till bomben som aldrig exploderade.

  Sverige daltar med en massa främlingar med oklara papper istället för att kasta ut dem
  eller internera dem i väntan på utvisning.

  Gillad av 3 personer

  • turrim 2019-03-06 / 16:55

   Ja och varför tar ingen”journalist” reda på varför man från alla myndigheter lade på locket. Total tystnad. Allmänheten ska inget få veta. Leder till spekulationer.

   Är han eller var han brottsmisstänkt? Kommuner har etiska upphandlingsregler. Har Kalmar följt sina? Han fick ju lämna Expressen som krönikör av någon dold anledning. Här finns inkörsportar för att ta fram fakta.

   Gillad av 1 person

  • Lars Johansson 2019-03-06 / 19:55

   Jag funderar samma sak! Varför åtalas inte denna person som finansierat ett terrordåd?Hur kan han fortsätta att köra sin show när han är en del i de terrordåd som skett i Sverige?

   Gilla

 7. stefan a. 2019-03-06 / 15:13

  Måste vara en ny upplevelse för Wetterstrand, att ifrågasättas, det blev hon aldrig som språkrör, kommer ihåg de så kallade journalisternas förba… krypande för henne, det var äckligt….

  Gillad av 3 personer

 8. Osborn 2019-03-06 / 12:20

  Ingen normalt funtad svensk borde vilja engagera denne otäcke svenskfientlige kurd.

  Gillad av 7 personer

 9. Lena1 2019-03-06 / 11:52

  Visste ni att Özz var med för ett par veckor sedan på TV5 program ”Breaking news” med Jessica Almenäs? Jodå han verkar sååå populär bland pk-folket, fick göra sig en hacka till samt reparera skadan från solket från att ge svartjobbare (som ex terrorister Akilvov att stanna i landet). O nej allt sådant som skam var som bortblåst på han anlete. Skillnad från när Janne Josefsson frågade ut honom på UG – då fick man se vem denna Özz är – totalt galen!

  Förresten så håller jag med en av kommentarerna nedan att Maria Wetterstrand inte ser så smilande självbelåten ut på detta foto. Ovanligt.
  Men på Forum i veckan såg man henne efter presentationen av sin ”utredning” (som hon räknat ut att hon kommer att tjäna storkovan på), så stod hon och tittade stint ner i backen (ungefär som Ygeman) när Isabella Lövin berömde henne och hon ytterligare fick förklara hur hon kommit fram till sin s k utredning.

  Gillad av 4 personer

 10. Åke Karlsson 2019-03-06 / 11:34

  Johan Persson börjar såklart med att hylla insatsen och brandmännen och polisen kallar området lugnt.

  Man tar sig för pannan!

  Gillad av 1 person

 11. Samnytt 2019-03-06 / 10:20

  Kalmar är nya Rosengård! Bränder, rån, våldtäkter och misshandel…något nytt varje dag. Johan Persson måste vara nöjd.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-03-06 / 10:29

   Ja, det var ganska dråpligt med alla bortförklaringar.

   Gilla

   • Lars Johansson 2019-03-06 / 20:01

    Ja,men det är så symptomatiskt bland dessa godhetsapostlar, ja,men jag kan inte ta hand om någon! Men vem ska ta hand om de som behöver?

    Gilla

 12. Kasper K 2019-03-06 / 09:44

  Att bjuda in en dokumenterad fähund som Özz Nüjen är som att spotta inte bara på Kalmarborna och skattebetalarna utan framför allt alla offer för terrorismens vidrigheter rakt i ansiktet.
  Hoppas besökarna ger de ansvariga i kommunen svar på tal för denna osedvanligt osmakliga provokation genom att på lämpligt sätt ge uttryck för sitt missnöje med val av ”attraktion” till Stadsfesten.

  Gillad av 7 personer

  • W 2019-03-06 / 19:36

   Osmakligt, okänsligt korkat invektiven som kan användas är många.
   Men främst är det visar de en flagrant okänslighet mot de drabbade på Drottninggatan.

   Men..Öjjen ingår i den övre delen av den PKistiska näringskedjan och för dem gäller andra regler.
   Se på Ygeman sparkarna månaden och upp som en guttaperkadocka nästa på en ministerpost vars ämne han inte vet något om.
   Och idag fick sparkade generaldirektören på Transportstyrelsen frikort.

   Men vem tror att Hermansson någonsin blir förlåten. Vi som kritiserar islam har ingen nåd att vänta.

   Gillad av 1 person

 13. Tony Ingman 2019-03-06 / 05:28

  Att engagera dessa av många avskydda personer är bara för att jävlas med dem som påtalar hur sjukt det Svenska samhället är. Hur sjukt det är kan man konstatera när inte ens skattemyndigheterna brytt sig om att kolla upp Bergs Turkens förehavande i den sorgliga affär som fick en tragisk utgång för fem personer. Man kan inte ens hålla efter den dåre som gång på gång skändar den lilla lemlästade flickan Ebbas grav, med att låsa in denne uppenbart djupt störde individ ? Vad förmår det Svenska samhället mer än att suga ut så mycket skattemedel som det bara går av dom som arbetar o bidrar till att hålla landet igång?

  Den där M B J kommer nog snart att lägga sig i vad du har för pålägg på frukostmackan?
  Jag tror att den mannen tillmäter sig själv makt över sådant han absolut inte har med att göra.

  Gillad av 4 personer

 14. Björn 2019-03-06 / 02:27

  Antingen är maria Wetterstrand så dum så att lamporna slocknar eller så är hon otroligt naiv av sig. Eller så har hon drabbats av sossepamp fasoner, där man gör allt för att sko sig själv och totalt struntar i vad folk anser.
  Värdet på Marias aktier ökade i går (tisdag) med 44.000 kr. Kursen gick då upp 25%. Den senaste veckan har hennes Cortus Energy aktier ökat i värde med 62%. På en vecka har värdet på hennes aktier ökat med 80.000 kr. Kan man kalla ett skapligt klipp. Varför i herrans namn köpte man inte aktierna i makens namn? Fattar inte kvinnan det olämpliga i det hela. Att utreda en verksamhet där man själv har intressen samt att verksamheten dessutom är sponsrad av statlig myndighet. Hon borde ha haft 0 aktier. Eller inte tagit utredningsuppdraget.

  Ann-Sofie Hermansson visste jag inte vem hon var förrän bråket blev medialt. Men vad jag har förstått är hon starkt kritisk till islamiseringen av landet. Att hon nu har röstats bort visar ju med tydighet var sossarna har sina sympatier. Och har vi hört något från Löfvén?

  Nu har ju SD återigen hamnat i en situation där man har fått en straffspark mot ett mål som saknar målvakt. Intressant att se om de utnyttjar chansen. De har varit lite dåliga tidigare på det.

  Faktiskt lite otäckt att sossarna, som faktiskt har en maktapparat som nästlat sig in i hela samhällskroppen, nu så tydligt visar var de står. Hoppas jag har fel.

  Gillad av 6 personer

 15. SCANDINAVIAN4EVER 2019-03-06 / 02:09

  Med tanke på de inköpta ( i mitt tycke) ”stolpskotten”, ja faktist hela bunten. Är det då inte läge att byta namn på årets stadsfest?
  Vad sägs om Destruktion Kalmar?…🙊

  Men, men…vad annat kan man
  förvänta sig i dårhuset i norr!?

  Ha de gott Thoralf….skriv så det ryker!❤️

  Gillad av 1 person

 16. Cosmik Debris 2019-03-06 / 01:19

  Cosmik Debris 8 november 2018 18:15

  ”Hur räddar man Moderaterna och gör dem till +30-procentsparti? Välj Christian Sonesson, från Staffanstorp, till partiledare. Klart. Svårare än så är det inte.”

  http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/11/08/11572598-granskningen-av-socialdemokraterna-fortsatter/

  Katerina Janouch 5 mars 2019

  ”Christian Sonesson behöver bli partiledare för Moderaterna”

  http://katerinamagasin.se/christian-sonesson-behover-bli-partiledare-for-moderaterna/

  👍👍😊

  Gilla

 17. kalmarsund12 2019-03-06 / 00:57

  Thoralf: Tycker du att det är rätt att riva grön stugan på Ängö? Är det inte bättre att de säljer den istället för att bygga överallt..

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-06 / 05:56

   Jo, jag undrar också varför CA inte lägger ut fastigheten till försäljning.

   Gilla

 18. Genus-flum 2019-03-05 / 22:48

  Fy fan, vilka genomvidriga tidningar Barometern och Östran är. Censurerar allt som är sanningar och låter vänster-flummare kränka och trakassera SD-anhängare helt obegränsat med direkta personangrepp.

  Gillad av 1 person

 19. en småländska 2019-03-05 / 22:44

  Özz är ju totalt passé, så det är klart att Kalmar bokar honom till stadsfesten. Efter intervjun som Janne Josefsson gjorde undrar man vem som vill se honom ögt.

  Gillad av 2 personer

  • en småländska 2019-03-05 / 22:45

   *ögt=öht

   Gilla

 20. turrim 2019-03-05 / 21:05

  Så MBJ anser att han har makt även över fotografering på Gotland. Det luktar mer och mer av Stasi.

  Gillad av 2 personer

 21. Thor 2019-03-05 / 20:03

  Väl fotograferat Thoralf! En speciell eloge för Wetterstrandfotot, inte det vanliga självbelåtna flinet på människan hehe.

  Gilla

 22. Thomas 2019-03-05 / 19:58

  Özz får mig att kräkas för att citera Dan Eliasson och Eva Dahlgren. Och jag kräks även på dem.
  Vidrig människa Özz som Janne Josefsson klädde av i UG. Jag tål inte kräket.
  Nu åker jag inte lika gärna till Kalmar i sommar som jag brukar,får satsa på Öland i stället.

  Gillad av 2 personer

 23. Anonym 2019-03-05 / 19:05

  När vänstern fuskar, hotar, hatar och mobbar så är det ju OK i detta ”land”…
  Sverige är ett dekadent land på dekis.
  RIP.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer inaktiverade.