SWEBBTV UTMANAR

Här är Swebbtv något på spåret. Ibland känns det som SVT ”bara” har kvinnliga journalister. Politiskt korrekta feminister. Aldrig ställs de tuffa frågorna. Sällan upprepar dessa kvinnor sin fråga om de inte får ett tillfredsställande svar. Gärningsmannen framställs mer än en gång som ett offer.

Var har de riktiga journalisterna tagit vägen? Jag uppfattar alla reportage och TV-inslag från SVT som public service driver en agenda för att få tillbaka alla ”svenska” IS-mördare.

Sparka Hanna Stjärne till att börja med!

15 reaktioner på ”SWEBBTV UTMANAR

 1. Lena1 2019-03-12 / 13:24

  Många reportage i svt ofta taffliga, man blir sittande med mer frågor efter inslaget än före. Det blir sällan någon riktig genomlysning. Den kvinnliga reportern som är stationerad nere i Mellanöstern har gjort en del bra inslag tidigare men detta var ju uselt. Kvinnor är ofta mjukare i sin framtoning, vilket också i vissa situationer kan ha en positiv verkan. Men ett inslag där man frågar en tillfångatagen IS-terrorist om han ångrar sitt mördande och han vägrar svara… nej det kan inte vara ett ”fall” för denna kvinna, det behövs absolut tuffare tag i sådana här intervjusituationer och varför denna fråga övh? Visst är det en agenda hos svt, en agenda att förvirra oss.

  Intressant också Swebbtvs intervju med Ingrid Carlqvist där hon säger att feminister är i princip omedvetna om att de dras sexuellt till dominanta män, påminner om att den del kvinnor förälskar sig i kriminella män som sitter i fängelset. Det ligger en del sanning i det, visst, men långt ifrån alla kvinnor skulle dras till den sortens män tror jag.

  Mikael Wigert har helt säkert kommit något på spåren med denna fråga, men det finns annat också ex flockmentalitet och grupptryck. Du får inte vara med i dina naturliga kretsar om du har en avvikande åsikt ex, kritiserar invandringsvolymen. Det blir bara tyst om man tar upp det eller överslätande kommentarer som ”alla är inte sådana” sedan en obehaglig tystnad.

  Gillad av 1 person

 2. turrim 2019-03-12 / 10:03

  Ingen politiker eller ”journalist” vågar ställa konkreta frågor till Hanna Stjärne VD för SVT.

  Gillad av 1 person

 3. Bajen666 2019-03-12 / 07:23

  Anders Holmberg och Janne Josefsson är två journalister som sticker ut, resten är som vallande får.

  Gillad av 1 person

 4. worldpress99 2019-03-12 / 06:44

  Tyvärr lite OT. En kommentar som skulle varit med i Thoralfs förra inlägg.
  ”Vad kan göras på kort sikt för att förhindra att det inte händer igen, med passagerare ombord?”
  Gäller gasbussbranden i Stockholm (Och tidigare i Helsingborg).
  Svar: Sluta med koldioxidtramset och övergå till diesel igen!

  Gilla

 5. Cosmik Debris 2019-03-12 / 01:47

  Västra Götalandsregionen :

  ”Rapporten visar att invånare med flyktingbakgrund söker mer kroppslig vård än andra. De har också högre förekomst av diagnoserna fetma, högt blodtryck, diabetes, kranskärlssjukdom, hjärtinfarkt, mag-tarmbesvär samt symtom i muskler och leder. Sjukdomarna ökar också snabbare än hos övriga invånare”

  Smakar det så kostar det. Att få de ensamkommande muslimska terroristerna i fullt stridbart skick är dyrt. Stridbart skick betyder att de muslimska predatorerna kan jaga, våldta och råna hyggliga och hederliga svenskar. Alla naiva småtjejer och galna fruntimmer som hösten -15 tillverkade skyltar med texten ”refugees welcome” och delade ut teddybjörnar till okända muslimska våldtäktsmän får nu sitt straff.

  Ni kommer att tvingas stanna inne resten av era liv om ni inte har manligt beskydd.

  Skyll er själva. Jag tycker inte synd om er.

  Dumhet ska inte vara gratis. Synd bara att ni förstörde mitt land. Men jag vågar i alla fall gå utanför dörren 😊

  Gillad av 3 personer

  • Sven 2019-03-12 / 09:48

   Du kan tänka dig om man tar en 10 år gammal bil in på sin första service – då kommer man att hitta fel och brister. Svenska läkare ser saker som de bara läser om vid sina studier. Att åtgärda detta är en stor kostnad. Jag vet att en del svenska läkare tycker det är intressant eftersom de får göra operationer som de normalt inte brukar få göra. Men det kostar och eftersom inte resurserna är oändliga (även om många tror det) så växer köerna.

   Detta driver inte Sverige framåt.

   Gilla

 6. Thomas 2019-03-11 / 19:42

  ”inte haft del i dödandet” flåsar Stina Blomgren, hur hjärndöd får en svtkvinna vara på en skala?
  dessa dubbla måttstockar är vedervärdiga, hycklande vänsterhjon.
  Alla vet hur otänkbart det skulle vara att se en liknande snyfthistoria om Anders Breivik.

  Gillad av 4 personer

 7. Hacke 2019-03-11 / 19:02

  Public service har bara en journalist värd namnet och det är Janne Josefsson.
  Från honom levereras alltid de frågor och inte minst de så givna följdfrågorna man själv ställer sig som tittare/lyssnare.
  Bland de övriga pk-mjäken till s k journalister ställs ofta inte ens den första frågan på ett adekvat sätt och än mindre någon följdfråga värd namnet. Tvärtom. Så fort det hettar till på något av dem tabubelagt område väljer man att ”rädda” tillställningen genom att med nästa fråga flytta fokus och därmed totalt ta död på intervjun eller inslaget. Ett färskt exempel på det uppstod i eftermiddagens Studio Ett i statsradion.
  Det handlade om de s k ensamkommandes trakasserande av tjejer i Uppsala. Något som för övrigt Ebba Busch Thor tog upp i en mycket bra debattartikel i Aftonbladet. Och vad gjorde SVT Aktuellt med den. Jo, istället för att ta upp den till fortsatt och angelägen debatt försökte man sänka den med ett påstått sakfel om att någon inte uttryckt sig på exakt det sättet som påstods i artikeln (vilket dessutom visade sig helt felaktigt) och därmed inte bara negligera utan ta död på den verkliga sakfrågan. Det har ju senare visat sig att Ebba hade rätt på alla sätt. Men tror ni vi som konsumenter och tvångsfinansiärer får någon rättelse från SVT för detta deras dubbelfel!?
  Alltnog, att Ebba hade rätt visar ju den fortsatta debatten och bekräftades inte minst när Studio ett idag tog upp ämnet igen. Då uttalade sig en minst sagt insatt på området, före detta polisen Mustafa Panshiri, om dessa s k ensamkommande och bland annat kring varför de beter sig som de gör.
  Han hävdade att de aldrig skulle kunna göra något liknande i hemlandet utan att det skulle få mycket kännbara följder inte bara för den enskilde utan för hela familjen. Här upplever de att de kan göra som de vill utan att det får några konsekvenser.
  Och vad säger då pk-mjäken hos Studio Ett istället för den givna fortsättningen om vad han själv tycker att vi borde göra. Jo, de vänder 180 grader genom att mer eller mindre avbryta honom med frågan eller snarare påståendet:
  – Men detta gäller väl inte alla ensamkommande?
  Behöver jag tillägga att allt vad vederhäftighet och relevans i inslaget efter detta inhopp var som avsiktligt totalt borta efter detta.
  Vad i hela helvete har detta med saken att göra, vill man som lyssnare bara skrika ut i tomma luften.
  Det är lika urbota idiotiskt som att säga efter exempelvis ett inslag om Johanna Möller som fick sin afghanhanne att mörda och svårt knivhugga sina föräldrar.
  -Men alla kvinnor i Arboga är väl inte anstiftare till mord?
  Public service är en total katastrof. Att vi med våra skattepengar tvingas betala nio miljarder till denna propagandakoloss är i mina ögon inte bara ett brott mot demokratin utan mot mänskliga rättigheter.
  Jag skulle vara den förste att sponsra någon fri redaktion som gjorde avslöjanden och dissekeringar (typ Swebbtv här) av de värsta skräckexemplen hos public service. Det skulle sannerligen inte saknas uppslag. Snarare fick det väl vara en väl tilltagen redaktion för att överhuvud taget hinna med bråkdelen av deras 3000 politrukers dagliga och stundliga övergrepp i kolossens olika kanaler och forum.

  Gillad av 7 personer

  • Rune 2019-03-11 / 22:07

   SVT och SR behöver väl inte längre låtsas vara opartiska, nu när de har blivit statliga på riktigt?

   Gillad av 2 personer

  • worldpress99 2019-03-12 / 06:12

   Cecilia Udén, som inte direkt är min favorit bland korrar, gjorde dock för någon vecka sedan en intervju med en ”svensk” IS terrorist. Frågorna var ”hårda” och terroristen blev till slut tvungen att svara på vad han gjort därnere. Kört ambulans! Det är dessutom vad nästan alla sagt att de har gjort. Man undrar i sitt stilla sinne hur många ambulanser som finns? Trams alltså! Men faktiskt inte av C U.
   Att släppa in dessa krigare i Sverige är en ren dumhet. Om de har svenskt medborgarskap måste allt göras för att försöka inhibera detta!
   För övrigt. Jag instämmer med Thoralfs kommentar: Väl talat! Hacke.

   Gilla

   • Hacke 2019-03-12 / 06:45

    När fan blir gammal blir han religiös eller en svala gör ingen sommar. Vi får väl se men jag håller med om att Cecilia Uddén har överraskat med dessa sina senaste rapporter.
    Men hon har också decennier av sagoberättande och vänsterpropaganda att ta igen om hon ska kunna se sig i spegeln efter avslutad ”karriär” hos den fria världens sämsta public service.

    Gilla

 8. Thomas 2019-03-11 / 18:10

  Det går inte att se Aktuellt/Rapport numera. Det är så extremt vinklad journalistik så till och med DDR under 70-talet kan känna sig avundsjuka.
  Det är lönlöst att lyssna se på svt/sr/tv4 eftersom det finns 3 stora projekt allt ska handla om.
  Nämligen hur synd det om de stackars utsatta muslimerna, hur eländig Trump är och hur vi måste rädda planeten.

  Förr hade vi lite mer sakliga neutrala ”korrar” som Åke Ortmark, Bo Holmström, Jarl Alfredius.
  Nu är det viktigaste feministisk mångkulturell genustrams direkt från Södertörns högskola som riktmärke.

  Idag förresten är det exakt 5 år sedan Nils Horner dödades i Kabul. Jag lägger ingen vetskap i Horners politiska riktning, den vet jag inget om och bryr mig heller inte. Men med dagens korrar vet man att det blir en sorts vänstervinkling på rapporteringen.
  En av ytterst få sr korrar som var objektiv, kunnig och hade integritet. Det saknar många idag.

  Gillad av 2 personer

 9. martiusus 2019-03-11 / 17:10

  Inte bara ”svenska” IS-mördare. Eftersom Sverige har svag lagstiftning lär nog
  betydligt fler än ”svenska IS-krigare söka sej hit.
  Varför är allt så långsamt och svårt i Sverige?
  Storbritannien återkallar redan nu medborgarskap.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-11 / 17:13

   Att det är långsamt och svårt i Sverige beror på att förslagen kom ifrån Sverigedemokraterna och därför måste 7-klövern tycka det motsatta.

   Gillad av 5 personer

Kommentarer inaktiverade.