SVENSKA ELAVGIFTER HÖGST I EUROPA

Svenska folket accepterar uppenbarligen alla pålagor som läggs på dem oavsett om det gäller de enorma kostnaderna för massinvandringen eller om det gäller de snabbt stigande elavgifterna.

När det gäller elavgifterna är orsaken till de ökande kostnaderna den hysteri som klimatalarmisterna skapar med god hjälp av media och i synnerhet av ”objektiva public service”. Nu skall det bara investeras i olönsam förnyelsebar elproduktion som kräver subventioner för att ägarna skall just investera i dessa produktionsenheter, till och med löften om subventioner under minst 15 år krävs av investerarna.

Samtidigt lägger vi ner fullt fungerande kärnkraftverk! I mitt eget län har beslut tagits om att lägga ned O1 och O2 vid Simpevarp. Under 2019 kommer ytterligare en reaktor stängas, Ringhals 1 och under 2020 kommer även Ringhals 2 stoppas. Om någon tror att elpriserna kommer sjunka så kan ni titta er i stjärnorna efter detta. Tacka istället Miljöpartiet för att ni för höjda elräkningar.

Enligt en undersökning har Sverige redan idag Europas högsta elpriser. I synnerhet när det gäller elnätsavgifter som stigit minst sagt dramatiskt under de senaste åren.

Elnätspriser

Läs mer på följande länk

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2019/03/14/svenska-elavgifter-hogst-i-europa.html

Jag har pratat med fattigpensionärer som inte klarar av att betala sina elräkningar i vinter. I Tyskland har deras ”energiewende” skapat något som kallas energifattigdom då elpriserna stigit väldigt mycket. Jag upplever att vi i Sverige börjat se samma utveckling tack vare klimatalarmisterna som driver på utvecklingen mot all dyrare elproduktion.

Svenska fattigpensionärer kommer också drabbas av energifattigdom med avstängd el som följd eller får hålla till godo med 10-12 grader inomhus för att spara på elräkningen vintertid. Eller ännu lägre rumstemperatur. De får gå till offentliga byggnader som biblioteket eller den lokala affären för att värma sig en stund varje dag. Det är redan ett faktum för de fattigpensionärer som bor i ett eget hus.

Jag för min egen statistik över elkostnaderna och jag kommer publicera den med jämna mellanrum på bloggen. Eller när elpriserna lyfts i media eller av någon annan aktör.

EUN 2019_02

Sedan 2014 har EON höjt elnätsavgiften med ca 30 procent, inklusive moms. Det gör mig väldigt upprörd. När sedan elpriset även stigit med ca 100 procent de senaste åren så borde reaktionen komma. Men uppenbarligen är de svenska medborgarna helt nöjda.

 

12 reaktioner på ”SVENSKA ELAVGIFTER HÖGST I EUROPA

 1. Sverigevän 2019-03-15 / 12:28

  Nu har nyfascismen åter slaget till med ett fruktansvärt dåd ca 50 döda men här ingen kommentar. Hur skall det tolkas?

  Gilla

  • Bajen666 2019-03-15 / 13:57

   Tycker du inte det räcker med att MSM nu kommer att tjata om detta i ett par veckor och med sedvanliga tåg emot rasism/fascism samt ökad bevakning av samtliga moskéer runt om i Europa.

   Dom gottar sig verkligen nu och skriker i falsett om högerextremism fascism rasism Breivik och fan hans moster på ”fredliga” muslimers bekostnad.

   Ett vansinnesdåd av en galning…mer behövs inte sägas.

   Gilla

 2. Roland Salomonsson 2019-03-15 / 09:45

  Planen för ”Grön Hållbarhet” är ju att öka kostnaderna för ALL energikonsumtion. Först angriper man den enda äkta fosilfria kraftkällan – kärnkraften, och sedan oljan (som faktiskt även den konstaterats vara ”fosifri” och gas har liknande fosilfri källa f ö). I Tyskland ligger totalpriset för el i varje fall tidvis på 6:- kWh, och när de planerade stängningarna av svenska reaktorer är utförda, lär det svenska el-priset MINST ligga på 6:- (sommartid) – för att inte tala om priset vintertid när ren el-brist kommer att råda – utan att det går att importera någonstans ifrån. Värst blir det i södra Sverige – söder om Vänern-Hjälmaren-Mälaren.
  Samtidigt lider halva jordens befolkning (mer än 3500 miljoner) av att inte ha tillgång till annat än ved (och ibland kol) för matlagning resp värme. Detta innebär att främst inomhusluft men även utomhusluft är svårt och giftigt förorenad. Om jag minns rätt så är överdödligheten av dessa föroreningar enorm. Medellivslängden minskar med uppåt 25%, mot vad den borde vara. INGET annat är lika hotande mot mänskligfheten, inte ens svält, som detta.
  Enligt FN agenda 2020 (som blev 2022 – som blev 2030) så är ett av de många målen att reducera mänskligheten till ca 500 miljoner totalt. Grön Hållbarhet är ett av verktygen, då FN inte lyckats sänka CO2-nivån till de nivåer (0,025 – 0,028%) där svältperioderna från 1850-1950 med mångmiljondödlighet återkommer.

  Gilla

  • Roland Salomonsson 2019-03-15 / 09:58

   Rätt kul!
   De som nu statsar på el-bil kommer sannolikt om ca 5 år förbjudas att ladda dem. El-systemet kommer inte att ha tillräcklig kapacitét – i synnerhet inte vintertid. Möjligen kan Norrbottningar resp Västerbottningar ha möjlighet att ladda el-bilar. Om ny kärnkraft skall anläggas tar detta ca 10 år att få fram. Kolkraft, oljekraft, gaskraft kan erhållas på ca 5 år, men i så fall blir vindkraften ”värdelös”.

   I framtiden kommer Sverige att drabbas av regelbundna ”Blow-Outs” i el-systemet. Liksom f n på Gotland, men även i likhet med New South-Wales (Australien). I sistnämnda samt Tyskland, löser man el-bristproblemen med att installera mängder med reservkraft som drivs med diesel, vilka mer eller mindre körs kontinuerligt. Detta innebär att MER CO2 släpps ut än någonsin m anl a el-produktion (nu är dock CO2 en nyttighet som vi knappast kan få för mycket av).

   Gillad av 1 person

 3. turrim 2019-03-15 / 07:25

  Sedan E.ON köpte Sydkraft så gäller ”energiewende” även i Sydverige. Direktiven kommer från huvudkontoret i Essen. Säkra produktionsanläggningar som vatten, naturgas och kärnkraft är fult. Sol och vind är vackert.

  Kunden ska tycka att det är kul att kolla sin mätare med någon app varje timma. Så uppfattar jag reklamen.

  Gilla

 4. Bajen666 2019-03-15 / 06:48

  Nej jag accepterar inte detta eller massinvandringen för den delen men vad ska jag göra liksom (förutom att rösta rätt och klaga till berörda), provade att byta bolag men det blev bara än värre och avgiften var ju fortfarande kvar.

  Det enda jag kan påverka är ju elförbrukningen/priset och det gör jag verkligen, jag snålar som bara den…lever mer eller mindre i totalt mörker och drar ur kontakter till micro och dator när dom ej används…med mera med mera.

  PS: Jag till och med laddar min telefon i tvättstugan…så snål är jag…:-)

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-03-15 / 07:34

   Eluppror mot staten och elbolagen!

   Gilla

   • Bajen666 2019-03-15 / 09:50

    Var hur och när.?

    Gilla

 5. Cosmik Debris 2019-03-15 / 00:16

  Annat ämne.

  Om detta må ni fundera.

  Klas Friberg (Säpo) i gårdagens Studio Ett:

  ”När vi hör och ser att personer i offentlig ställning. Personer som har inverkan i dom sociala medierna, uttalar sig på ett sätt som skulle kunna bedömas som rätt extremt. Så är vi rädda för att det finns en mottaglighet. Dels finns en mottaglighet hos personer som inte gillar nuvarande samhällsordning. Men också att vi tvingar ut dom att gör ännu mer extrema saker än att uttala sig extremt”

  Fundera på vilka dessa ”personer i offentlig ställning” är. Är det Johan Westerholm, Joakim Lamotte, Katerina Janouch, Ann Heberlein eller kanske vår egen ståndaktige Thoralf Alfsson? Tror ni att reportern i studion frågade Klas Friberg om vilka dessa ”personer i offentlig ställning” är och om han kunde ge något exempel?

  Istället för att ta itu med det importerade muslimska och ”afrikanska” våldet ska man jaga dem som är oroliga och ihärdigt rapporterar om sönderfallet? Ett otäckt samhälle väntar när fascistiska socialdemokrater har bestämt sig för att tysta oppositionella. Då kommer fascisterna i SAP inte att sky några som helst medel. Lita på det.

  Gillad av 5 personer

 6. Laglydig 2019-03-15 / 00:00

  Man skall ju inte ställa olika grupper mot varandra brukar det heta, MEN…

  En mycket stor grupp i samhället som ALDRIG behöver bekymra sig över att klimatsektens politik driver upp elpriserna eller att elnätsavgifterna stiger är bidragstagande invandrare, som främst kommer från den muslimska världen.
  Enligt socialtjänstlagen (SoL 4 kap. 1 §) så skall alla ha rätt till en ”skälig levnadsnivå”. Utöver försörjningsstöd (enligt norm), barnbidrag, flerbarnstillägg så betalar också Socialförvaltningen i respektive kommun ”övriga kostnader” såsom t ex elräkningar.
  De ekonomiska flyktingarna kan således forsätta, med en eller flera ”fruar” att avla barn i värmen (även om det är snöstorm ute) tryckt förvissade om att svenska skattebetalare kommer att försörja dem.

  Även om de flesta inte vill erkänna det, så är den muslimska massinvandringen orsaken till att de flesta kommuners sociala budgetar ökar och överskrids år efter år efter år. En överraskande stor andel av denna ökning består alltså av elnätsavgifter och ökande elpris.

  Detta ger också upphov till en annan fråga. Staten har inget intresse att motverka detta eftersom man tjänar pengar genom ökande momsintäkter på att totalpriset på el ökar samtidigt som man skjuter över allt mer av kostnaderna på kommunerna.

  Även om man nu försöker framställa staten i god dager genom att man betalar av på statsskulden, så är det många tickande bomber, och de blir fler, i landets 290 kommuner som kommer att skuldsätta sig ordentligt de kommande åren genom byggande av nya skolor (till vilka?) och bostäder (till vilka?) som skattebetalarna inklusive fattigpensionärer kommer att få betala för.

  Gillad av 1 person

  • Thor 2019-03-15 / 09:07

   Just det, och förutom momsen drar energiskatten in stora belopp från elkonsumenterna till staten. Den gröna linjen i Thoralfs graf.

   Gilla

  • stigrydmark 2019-03-15 / 10:07

   Ständigt ställs grupperna invandrare svenskar mot varandra, och det är alltid svenskarna som drar det kortaste strået. När det gäller skälig levnadsomkostnad så upprätthålls den alltid mot invandrare, medan svenskar diskrimineras.
   Fick en liten pensionsförbättring som inte räcker till att betala höjd bredbandskostnad, bensinpriser och hutlösa elpriser. Och man är alltid utlämnad. Det känns som ett förtryck. Man kan inget göra, bara huka sig för övermakten.

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.