STUDIEBESÖK I TINGSRÄTTEN

Besökte en rättegång idag vid Kalmar tingsrätt. Man kan säga att det var delvis i studiesyfte då jag håller på med en artikel men just det här målet var också intressant. Det var en man från Syrien som kommit hit med sin familj på familjeanknytning eftersom äldste sonen kommit som ensamkommande och fått uppehållstillstånd tidigare och sedan kom övriga familjen med två föräldrar och fyra syskon.

Uppenbarligen har mannen haft svårt att anpassa sig i Sverige och något som kom till uttryck när frun började på SFI och inte längre var ”inlåst” i hemmet. Där kunde frun träffa både andra kvinnor med framförallt män. Något som mannen hade svårt att acceptera och därför misshandlat och hotat sin fru. Vilket han nu stod åtalad för. Jag kommer redovisa mer detaljerat när domen kommit.

Hur många personer tror mina läsare det behövdes i rättssalen för detta mål? Dessa var närvarande.

Domare/lagman

Protokollförare

3st nämndemän, alla äldre kvinnor

Åklagare

Målsägarbiträde

Försvarsadvokat

Stödperson till målsägare

Tolk för försvaret

Tolk för åklagarsidan

3st kriminalvårdare

Ordningsvakt

Totalt 15 personer.

Jag kan bara spekulera i kostnaden för denna rättegångsdag. Allt till följd av att ett ensamkommande ”barn” fått uppehållstillstånd i vårt land.

De visade sig också att det ensamkommande” barnet” aldrig bott tillsammans med sin familj sedan familjen kom till Sverige i september 2017. Utan det ensamkommande ”barnet” som nu skulle vara 19 år har hela tiden bott hos en svensk familj. Är det månne det som kallas för familjeåterförening i Sverige. Man tror knappt sina öron.

14 reaktioner på ”STUDIEBESÖK I TINGSRÄTTEN

 1. Anonym 2019-03-16 / 07:53

  Jag är lite nyfiken och hoppas på svar om skjutningen NZ. Gick personen på farmaka av något slag. För man beter sig inte så om man är en människa.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-16 / 07:59

   Varför tror du någon på min blogg skulle kunna svara på den frågan. Är det inte bättre att du läser artiklar i media om galningen.

   Gillad av 2 personer

   • Gunnar Karlsson 2019-03-16 / 17:18

    Klockrent svar på stupid fråga!

    //Gunnar

    Gilla

 2. Tony Ingman 2019-03-15 / 19:42

  Va, behövdes ingen tolk? Det brukar ju vara obligatoriskt, även om dom varit här i 10-15 år?

  Gilla

  • Tony Ingman 2019-03-15 / 19:43

   Upps.jag såg inte, det var ju med.

   Gilla

 3. Laglydig 2019-03-15 / 18:30

  Ja det är många kringkostnader runt denna importerade massinvation. Många miljarder varje år som döljs i budgetposter som t ex tolkar, polis och rättsväsende.

  I övrigt var det en mycket svart nyhetsdag idag.

  Det började redan på morgonen med en 28-årig tokstålle i Nya Zeeland som sköt ihjäl en massa människor. Att han dessutom pekar ut terrorattacken i Stockholm, som en av orsakerna gör inte saken bättre.

  Hela MSM Sverige har nu gått fullständigt i spinn och kommer älta detta i veckor med hotet från högerextremister, rasister och nationalister (d v s Sverigevänner)! Rikssvetsaren Steffo gick snabbt ut och erbjöd Nya Zeeland stöd, ett stöd som ännu två år efter Akilovs dåd har uteblivit från samma regim till den attackens offer.
  Ebba Åkerlunds pappa Stefan Agerbark gick idag ut med en uppmaning till Löfven: Börja sopa framför din egen dörr först!
  http://www.friatider.se/ebbas-pappa-till-l-fven-b-rja-sopa-framf-r-din-egen-d-rr-f-rst

  Märkligt också att den svenska polisens resurser helt plötsligt sattes in för att skydda muslimernas fredagsbön i Sverige. Varför då? Det hot som har ökat är naturligtvis från muslimiskt håll av en ny terrorattack, i synnerhet i Sverige, mot den inhemska befolkningen. Det är svenskarna som behöver akut skydd, inte muslimerna!

  Som om det inte var nog så skall vi nu återigen få genomlida hur den uppenbart svårt sjuka prinsessa Greta skall höjas till skyarna inte bara i Sverige utan i hela världen.
  Dessutom uppmanar hon nu alla andra barn att skolka från skolan också!
  Vågar verkligen ingen människa i hennes närhet att likt i H C Andersens saga avslöja bluffen och se till att det stackars flickebarnet får den vård som hon såväl behöver?

  Nobels fredspris till Greta Thunberg, vilket djävla dåligt skämt!!!

  Gillad av 1 person

 4. turrim 2019-03-15 / 17:52

  Statsministern erbjuder hjälp till Nya Zeeland efter terrordådet. Vilken hjälp?

  Men han har inte tagit något krafttag för att stoppa vandaliseringen av Ebbas minnessten några hundra meter från sitt eget kontor.

  Gillad av 1 person

  • Gunnar Karlsson 2019-03-16 / 17:23

   Förmodligen en hel båtlast med nytryckta Koranen i de lyx utförande signerade av Rakhmat Akilov.

   //Gunnar

   Gilla

 5. turrim 2019-03-15 / 17:16

  Det skulle vara intressant att få veta rättegångskostnaden från början till slut. Från anmälan till dom och sedan eventuellt överklagande. Och detta är endast ett fall av mångfalden likartade i landet.

  Jag kan som Thoralf bara spekulera och jag är nog en sämre gissare än Thoralf på detta område. Men någon med erfarenhet kanske kan ge oss en storleksordning.

  Tack i varje fall Thoralf för denna konkreta insyn i rättsväsendet. Motsvarande får vi aldrig i media. Jag undrar om detta ligger inom godkänd informationskorridor från MBJ.

  Gilla

 6. Thor 2019-03-15 / 16:19

  Ja, det är skrämmande. Och även skrämmande att landets finansminister Magdalena Andersson är belåten över att BNP ökar genom dessa pseudoarbeten.

  Gillad av 2 personer

 7. Cosmik Debris 2019-03-15 / 16:15

  Expressen om Christchurch: ”Det är så här vit fascistterror ser ut”

  London, Paris, Bryssel, Stockholm, Berlin, Manchester, Köpenhamn o.s.v.

  Det är så här muslimsk fascistterror ser ut.

  Gillad av 4 personer

 8. motvallsblogg 2019-03-15 / 14:36

  Det krävs ett ansenligt antal människor för att ta hand om alla dessa som ska rädda välfärdens personalbehov.
  På alla nivåer.
  Hur många hitkomna läkare behövs inte bara för att ta hand om alla mer eller mindre nyanlända patienter?

  Gilla

Kommentarer inaktiverade.