HAR ISABELLA LÖVIN ALLA HÄSTAR HEMMA?

Äntligen börjar Moderaterna och Kristdemokraterna reagera på vansinnet med energipolitiken som är nära kopplad till klimatpolitiken. Nu börjar röster höjas för kärnkraften och Ebba Busch Thor kräver att Stefan Löfven beordrar Vattenfall att stoppa stängningen av reaktorerna Ringhals 1 och 2.

Moderatledaren Ulf Kristersson vill att det skall göras ändringar i energiöverenskommelsen för att skapa möjligheter att bygga ut kärnkraften.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7192002

Isabella Lövin

Men inom de rödgröna partierna har man inte fattat något av hur Sveriges elenergiförsörjning skall tryggas i framtiden. Det är minst sagt illa ställt hos vice statsminister Isabella Lövin (MP)

”Att nu efter bara tre år vilja ändra på förutsättningarna för energiöverenskommelsen, det är att kasta ut elbolagen, kraftbolagen och också Sveriges industri i stor osäkerhet, och det är oerhört olyckligt, säger Isabella Lövin.”

Uttalandet är nog något av det mest absurda och dummaste jag hört från en minister angående energipolitiken. Är det några produktionsslag som är osäkra så är det vindkraft och solenergi. Det är så dumt att klockorna stannar och blommorna vissnar!

I kvällens Rapport säger till och med Isabella Lövin att kärnkraften inte behövs.

Är Isabella Lövin helt dum i huvudet och okunnig?

Kärnkraften står idag för ca 40 procent av Sveriges elproduktion. Vad skall ersätta den produktionskapaciteten med baskraft?

Är det något som Sveriges industri, kraftbolagen och elbolagen borde vara rädda och oroliga för så är det Miljöpartiet och Isabella Lövin. Något otryggare kan de nog knappast finna.

Sedan ställer jag mig också frågan var Sverigedemokraterna är i debatten. Var är SD:s energipolitiska talesperson Mattias B Johansson. Det är helt tyst från SD om man inte ser till partiets kritik mot Earth hour, som ett fantastiskt viktigt ställningstagande.

Sverigedemokraterna borde givetvis gå i täten för kritiken mot regeringen och deras stödpartiers hållning i energipolitiken, som styrs helt och hållet av klimatalarmismen, med rena drömmar om förnyelsebar energi som ersättning för kärnkraften.

Om de partier som driver klimatförändringen och koldioxidutsläppen som den absolut viktigaste frågan och som dessutom påstår att vi bara har 5 eller 10 år på oss att förändra utvecklingen om inte klimatet skall leda till en katastrof. Om man då samtidigt stänger ned fungerande reaktorer som Ringhals 1 och 2 som står för 10 procent av Sveriges elenergiförsörjning. Men som framförallt också producerar elkraft mer eller mindre utan koldioxidutsläpp, då kan de heller inte mena allvar med klimatförändringarna och med den så kallade klimatkrisen.

Stoppar inte regeringen stängningen av Ringhals 1 och 2 finns heller ingen klimatkris!

 

27 reaktioner på ”HAR ISABELLA LÖVIN ALLA HÄSTAR HEMMA?

 1. valentin 2019-04-05 / 20:13

  var snäll med Löfvinskan för det är inte så bra möblerat på översta våningen

  Gilla

 2. Benny 2019-04-05 / 09:54

  Lövin har helt klart två hål i huvudet! Fritt blås m a o! Hon tror nog verkligen att det räcker med med väggkontakter för det kommer ju ström från dem när man kopplar in en apparat.

  Gilla

 3. Ej Min Röst 2019-04-04 / 22:09

  När Josef Fransson stod i talarstolen och röt till om energi och miljöfrågor var det sving i partiet. Då gav jag dem min röst. Nu har det blivit dödkött i en slemmig hög på golvet som jag vänder ryggen.

  Gilla

 4. En annan 2019-04-04 / 18:59

  Jag vill se en total konsekvensanalys, Isabella!
  Vad ska vi jobba med, hur ska vi ta oss till jobben, hur ska vi producera våra livsmedel, vad ska vi äta utan att drabbas av metabola sjukdomar, hur ska vi värma våra bostäder, hur ska dom utformas, vem ska äntligen visa hur Co2 driver en uppvärmning istället för att som nu lita på en hypotes som dessvärre inte följer verkligheten, hur ska sverige som enda land kunna få hela världen att bli svenskar, vi som egentligen är hela världens rättesnöre som äger hur mycket som helst, som vill vara hela världens socialbyrå och äger en universell värdegrund där ingen ställs mot någon, där alla är lika mycket värda, såväl en våldtäckare som hustrumisshandlare som lilla Greta.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-04-04 / 18:45

   Personligen tycker jag detta är rent trams från Barometern!

   Gilla

 5. Tony Ingman 2019-04-04 / 15:46

  Om hon har alla hästar hemma,? I vart fall är dom inte i stallet, dom måste vara på rymmen.

  Ett talande exempel för den damen är när hon tycker att alla andra ska betala mer för flygresor och samtidigt flyger hon själv Businesklass på skattebetalarnas bekostnad, och hennes gubbe far omkring i en stor Suv, för han behöver den när han kör sten? Och det behöver givetvis inga andra, dom kan ju köra sten med en skottkärra, dom är ju dessutom miljövänliga?

  Hur kan ett o samma parti vaska fram så många fjantar, dessutom i rad, det tragiska är att det partiet ska påverka så mycket för vårt arma land?

  Gillad av 1 person

 6. Lennart Karlsson 2019-04-04 / 12:42

  Överlåter åt kärnkrafts experter om specifika siffror men nu finns ny teknik framtagen att ta ut mer ”kraft” (energi) ur uranet, ända upp till 80% mot de ca 20% som använts tidigare innan lagring.
  Genom att omvandla mer av energiämnet uran förkortas slutförvaringstiden med åtskilliga tusen år!
  Att kärnkraft är den renaste energin är alla seriösa forskare ense om.
  Diskussionen gäller lagringen som förkortas vid högre procenttal användning..
  Energi kan INTE förbrukas, endast omvandlas till något annat, värme el magnetism etc.
  Hypotetiskt skulle jorden gå under om CO2 inte tillförs, tex vid jordbävning, skogsbränder mm!
  Om människan tänker kolonisera Mars eller Månen måste CO2 medföras, antingen i gasflaskor eller som växter.

  Gillad av 1 person

 7. Albert 2019-04-04 / 12:29

  Kokainet flödar tydligen i Kalmar!

  Gilla

 8. Osborn 2019-04-04 / 10:07

  Att hon inte har alla bestick i lådan är ju glasklart

  Gilla

 9. Bajen666 2019-04-04 / 09:13

  Hade svårt att tro att MP skulle kunna vaska fram en ännu sämre politiker än Åsa Romson, men har förstått att många stolpskott står i kö i det partiet.

  Och dom sitter i en regering…är man inte mörkrädd så blir man.

  Gillad av 3 personer

 10. Janne 2019-04-04 / 08:36

  Det framkommer ju ganska ofta att sk politiker friserar sina CV:n och det märks ganska tydligt i
  energidebatten för dom flesta vet ju ingenting när det väl gäller,inte minst vise statsministern
  jag kan inte skriva hennes namn för då mår jag dåligt resten av dagen och det vill jag inte.
  Har varit ute en runda med min miljödiesel nu på morgonen och passerade åtta gräddvispar
  och döm om min förvåning ALLA stod stilla,vad kan det bero på tro?Dom står för det mesta
  stilla kan tilläggas.

  Gillad av 1 person

  • Bossebuss 2019-04-05 / 11:36

   Ja, du har helt rätt och det är inte bara hos dig utan runt om i hela Sverige och en dag som idag då det t.o.m. blåser bra så står allt för många stilla. Både vindkraft och solkraft är mycket opålitliga energikällor, för blåser det inte så står alla möllorna stilla eller är ur funktion, vilket inte sker så sällan.
   Solkraften fungera bara när solen lyser eller nästan på gör det. Men den producerar inte ett skvatt på nätterna för att inte tala om hur illa detta fungerar under våra mörka vintermånader och då undrar man hur bra denna energikälla kommer fungera under midvintermörkret i Norrland?.

   Gilla

 11. ltsundelin1950 2019-04-04 / 08:15

  Kort svar på rubriken: Nej!

  Gilla

 12. Tony Ingman 2019-04-04 / 06:54

  Har alltid förundrat mig över att många känner rädsla för kärnkraften, men hör aldrig att samma personer känner rädsla över alla kärnstridsspetsar, eller att skurkstater lägger mycket energi på att skaffa sådana.

  Gillad av 1 person

 13. Nils Dacke 2019-04-04 / 06:26

  Dessutom talar samma galna människor som vill lägga ned kärnkraften samtidigt att alla bilar och fordon skall vara eldrivna, enligt någon intelligent person krävs elkraft från motsvarande fem normalstora kärnreaktorer en kall vinternatt enbart för att ladda 2,5 miljoner bilar. Våra politiker borde få svara på frågan varifrån denna elkraft skall komma, men det blir väl som vanligt i Sverige, ingen konsekvensanalys, ingen planering, ingenting!!!, bara de vanliga VI har varit naiva……!

  Gillad av 5 personer

 14. botwid 2019-04-04 / 06:23

  Det är bara att stänga ner…

  Vad skall man med energi till???

  Gillad av 1 person

 15. Ludvig 2019-04-04 / 05:27

  Ja det är fortfarande sorg i hjärtat över hur SD behandlat Thoralf.

  Gilla

 16. Laglydig 2019-04-04 / 00:58

  Har Isabella Lövin all hästar hemma?
  Svar: NEJ!!!

  Är Isabella Lövin helt dum i huvudet och okunnig?
  Svar: JA!!!

  Jag har också noterat att Mattias Bäckström Johansson är märkbart tyst i den här frågan!!! Medan han engagerat sig väldigt hårt i andra politiska frågor som att få ytterst Sverigevänliga personer uteslutna ur partiet…

  Då det gäller s k förnybara energikällor såsom vindkraft och solenergi så är det stora problemet att deras bidrag till energiförsörjningen kräver ett ytterst omfattande internationellt samarbete med överföring av producerad el så länge man inte kan lagra energi i mycket stora kondensatoranläggningar (extremt dyrt än så länge).

  Den bästa icke fossila energikällan är fortfarande kärnkraft som dessutom kan lokalproduceras och alltså inte är beroende av naturens tillförsel av vind eller sol. I ett land som Japan, med ideliga större jordbävningar, är nog inte kärnkraft att föredra, men i ett land som Sverige, där de få jordbävningar vi har är långt från den magnituden som krävs för att skapa en olycka så måste vi bygga ut kärnkraften för att säkra elförsörjningen och det ständigt stigande elbehovet! Allt annat är trams!

  Gillad av 2 personer

 17. Korruption 2019-04-03 / 19:52

  ”Vi ska göra om och göra tydligare. Det är jätteolyckligt om korten uppfattas som att vi är emot öppenhet. Det är precis tvärt om.”

  Så säger kommundirektör Annette Andersson idag med anledning av plastkorten med uppmaningar till politiker att hålla tyst till media. Är det inte just detta Kalmar kommun sysslat med i alla är, att mörka för allmänheten?

  Gillad av 1 person

  • Albert 2019-04-04 / 12:28

   Sveriges mest amatörmässiga kommun.

   Gilla

 18. Anders 2019-04-03 / 19:18

  Thoralf, varför fördömer Sverige Bruneis införande av sharia?

  Sverige välkomnar ju in ny muslimsk befolkning varje dag som går.

  Deras strävan är att få leva under sharia lagar!!

  Jag förstår mig inte hur Islam kan växa i ett normalt land. Islam kommer bli Sveriges undergång. Sd eller afs borde motionera om förbud mot religiösa skolor.

  Gillad av 5 personer

 19. Robban 2019-04-03 / 19:15

  Såg en intervju med Lövin, hur hon gång på gång påtalade att FNs IPCC har rätt i allt och hur viktigt det är att göra som de säger för att stoppa klimatkatastrofen!
  Någon nämnde då att dessa ”klumatexperter” förordar en kraftig utbyggnad av just kärnkraften, för att klara klimatmålen!
  Lövin blev helt tyst, sa sen att de har fel och att det inte alls är viktigt!

  Hahaha

  Egentligen fult av mig att skratta! Brukar normalt inte skratta åt människor med svåra funktionsvariationer!

  Gillad av 5 personer

 20. turrim 2019-04-03 / 18:46

  Jag önskar att SD hade haft Thoralf som talesperson i energifrågor i riksdagen. Inte som nu, en tyst och feg mes.

  Gillad av 5 personer

Kommentarer inaktiverade.