FLER NYSTARTSJOBB TILL UTRIKES FÖDDA?

Regeringen har kommit överens med Centerpartiet och Liberalerna om att bredda de subventionerade jobben som kallas Nystartsjobb.

”Nu ska fler småföretag utan kollektivavtal få del av subventionerna. Förslaget läggs i vårändringsbudgeten i nästa vecka, skriver Dagens industri (Di).

Till följd av förslaget väntas kostnaderna för åtgärden öka med 80 miljoner kronor i år, 800 miljoner 2021 och 1,1 miljarder 2022.”

 Nystartsjobb är en statlig subventionerad sysselsättning som infördes av regeringen Reinfeldt den 1 januari 2007. Arbetsgivare som anställer en långtidsarbetslös får en subvention i form av skattekreditering i högst två år. Ersättningen till arbetsgivaren kan bli som maximalt ca 15 700 kronor per månad.

I december 2018 fanns det ca 30 000 personer med ett nystartsjobb. Men det är utvecklingen av nystartsjobb som skrämmer mig och som aldrig kommer fram i svensk pk-media.

Nystartsjobb antal

 Den som analyserar statistiken i diagrammet ser säkert att något inträffade under 2011. Började Arbetsförmedlingen under 2011 att prioritera nystartsjobben till utrikes födda? Det syns klart och tydligt i statistiken enligt min uppfattning.

Kom ihåg att i mars 2011 kom också Fredrik Reinfeldts migrationsuppgörelsen med Miljöpartiet om invandringspolitiken. Jag är övertygad om att även Arbetsförmedlingen då fick nya direktiv från regeringen.

Nystartsjobb andel

Ovanstående diagram visar att idag går ca 82 procent av nystartsjobben till utrikes födda. Inrikes födda skall inte göra sig besvär. Den nya adeln har förtur.

Jag är dessutom övertygad om att den nya uppgörelsen mellan regeringen och C och L i första riktar in sig mot utrikes födda. Det blir ytterligare 1,1 miljard kronor av våra skattemedel som läggs på subventionerade jobb på grund av massinvandringen, som skall vara så lönsam.

Sedan får vi heller inte glömma bort de så kallade extra tjänsterna och moderna beredskapsjobben som regeringen Löfven införde 2016 och 2017. Dessa så kallade jobbfinansieras till 100 procent av staten. Nu har närmare 20 000 personer dessa subventionerade jobb och det är samma sak där att utrikes födda har 80 procent av dessa så kallade jobb.

Extra tjänster riket

Grattis alla skattebetalare!

Vilket hyckleri och lurendrejeri mot det svenska folket!

Källa Arbetsförmedlingen.

27 reaktioner på ”FLER NYSTARTSJOBB TILL UTRIKES FÖDDA?

 1. Bob 2019-04-05 / 11:40

  Det är en myt att svenskar får jobb lätt. Det är inte så längre. Arbetsgivare vill ha billigaste tänkbara arbetskraft. Arbetsförmedlingen hjälper knappt inte svenskar längre. De prioriterar utrikes födda. Lågkvalificerade jobb går internt till dem. Har du inte kontakter eller högskoleutbildning är du körd idag.

  Gillad av 2 personer

  • Hulken 2019-04-05 / 12:34

   Lägg därtill att från 40 år är du körd.

   Gilla

   • turrim 2019-04-05 / 14:20

    Ja även med eftergymnasial utbildning och fint CV. Men det jobb som de som jag talat med uppskattade blev omlokaliserat efter uppköp inom landet eller till något billigare land och de kunde eller ville inte följa med. Då är det kört eller innebär i varje fall hundratals ansökningar under månader. De kunde knappt gå ut då de måste passa sin dator. Ingen hjälp från AF. Endast krav på att redovisa att de var aktiva.

    Gillad av 1 person

  • Galet 2019-04-05 / 17:02

   Du ska vara max 30 år och högutbildad för att få jobb i Sverige, alternativt utrikes född. Kolla på tunnelbanan, daghemmet, äldrevården, disken, städfirman m.m. vilka som jobbar där. Inte är det svenskar.

   Etniska svenskar måste läsa minst 3 år på universitet för att få jobb i Sverige idag. Praktiskt taget allt annat går till invandrare, där arbetsgivaren får betalt för att anställa dem.

   Gillad av 1 person

 2. Cosmik Debris 2019-04-04 / 22:44

  Det här är intressant. Chris Forsne (Ledarsidorna.se) retweetar (helt öppet alltså) till en artikel som är skriven av Hans Rustad på Document.no

  ”20 års forskning visar att inte ett enda västligt land har lyckats med integreringen av muslimer. Anledningarna är att islam inte är kompatibelt med västerländska värderingar och att muslimer helt enkelt vägrar att acceptera integration”

  https://www.document.no/2019/03/03/et-verdensbilde-kraklerer-ruud-koopmans-har-forsket-i-integration-i-mere-end-20-ar-og-han-kan-ikke-pege-pa-et-eneste-vestligt-land-der-har-succes-med-at-integrere-muslimer/

  Gillad av 2 personer

 3. Thor 2019-04-04 / 20:59

  Ungern hägrar. En småföretagare kan få skatt på ca 6% vid en förtjänst på 40 000 euro. Momsbefrielse för omsättning under 25 000 euro. Inga jättebelopp men det räcker åt mig och det blir roligt att jobba. Som bonus slipper man se hucklen.

  Gillad av 2 personer

 4. Sven 2019-04-04 / 20:50

  Som utlandsboende så fryser man till när någon säger; ”I’ve been to Sweden”. Vad kommer näst? Har de upptäckt hur det egentligen ser ut? Oftast säger de väluppfostrat ”Stockholm is beautiful” eller något liknande. Eller så är de bara tysta. Varför har det blivit så att man skäms för sitt land där man är född och uppvuxen i (retorisk fråga!). Det är inte roligt.

  Gillad av 1 person

 5. Thomas Javeblad 2019-04-04 / 19:58

  Om 20 år är Islam största religionen, jag befarar det värsta. Är det något du kommer skriva i din bok vad du tror händer i Sverige om 20-30 år?

  Gillad av 2 personer

 6. Muhammed 2019-04-04 / 19:42

  Kokainet ökar explosionsartat i Kalmar län. Har det något med massinvandringen att göra?

  Gillad av 1 person

 7. Thomas 2019-04-04 / 17:57

  Låt somalier ta över allt jobb, de är ju ingenjörer, läkare och fysiker i grunden.
  Hela Sverige kan bli en tummelplats för de duktiga, intiativrika idoga somaliska snillena.
  De förpestar redan över allt.
  På IKEA Bäckebol är det somaliska som gäller, inte småländska. Över allt är det slöja som gäller.
  Vidrigt. Nya jobb. Haha..sverige är ett skämt. Mikael Damberg är inte riktig i huvet. Som de flesta sossar

  Nix, Sverige är kört. Det blir aldrig som det var en gång.
  Minns när den lokala pressbyrån vi gick till på skolrasten hade en expedit från Tjeckoslovakien , det var spännande prata ishockey med honom, han gillade inte Sovjet🙄 det var inte många andra invandrare i min hemstad då, de få som fanns var helt integrerade och skötsamma.
  idag är den helt körd med social bidragstagare från Somalia och andra islamska träsk.
  Sverige får som man skördar.
  På frukten känner man trädet.

  Gillad av 1 person

 8. Sandra 2019-04-04 / 17:44

  Thoralf, jag tycker MBJ behandlat dig förjäkligt. Hur kan man beté sig så som partikamrat? Hoppas du gett honom några väl valda ord.

  Gilla

 9. Peter 2019-04-04 / 13:48

  Det känns nog även som högkonjunkturen har fixat jobb till inrikes födda. Mina barn slutade skolan 2011 – 2013 och har aldrig haft några problem att skaffa jobb. Inte heller deras vänner har blivit utan. Det skulle vara bra att se en graf hur många procent unga inrikes födda som varit arbetslös.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-04-04 / 14:29

   Bland inrikes födda är arbetslösheten väldigt låg

   Gilla

   • Muhammed 2019-04-04 / 15:38

    Det är väldigt svårt för inrikes födda att få enkla jobb idag, eftersom arbetsgivare hellre anställer invandrare med bidrag till enkla jobb. Jag vet flera personer som har sökt ett par hundra jobb och det blir nej hela tiden, trots gymnasieutbildning.

    Finns det några svenskar som diskar eller städar numera?

    Gillad av 1 person

 10. Korruption 2019-04-04 / 13:41

  Den förste att utnyttja detta blir Johan Persson.

  Gilla

 11. Albert 2019-04-04 / 12:27

  Det är ju bra. Då kan Kalmar kommun utnyttja systemet ännu mer. Är väl knappt någon på t.ex. serviceförvaltningen som har riktiga anställningar.

  Gilla

 12. hasp 2019-04-04 / 12:21

  Så länge svensken röstar för dekadens, normlöshet och allmän samhällsupplösning så kan vi emotse fortsatt nedmontering av vår en gång så stolta och lyckliga nation.

  Gillad av 1 person

 13. Hacke 2019-04-04 / 11:52

  Lägg ovanpå detta allt renodlat fusk som frodas i den ständigt ökande bidragsfloran. Man behöver ju ingen större fantasi för att förstå vilka ”företagare” som nu vädrar morgonluft när platserna i bidragskarusellen utökas ytterligare. Sossarna behöver ju knappast mer hjälp på den vägen men får det nu i form av nya samarbetspartnerna c och l. Som om det inte räckte och blev över med galenskaparna mp och v.
  Inget land i världen kan i längden klara så många samhällsskadliga och folkfientliga regeringsbildningar på rad som detta arma land tvingas stå ut med. Vågar man hoppas på att denna senaste framkrystade kombination bildar slutet på eländet?
  Man blir i varje fall lite mer hoppfull om framtiden när man läser denna betraktelse och analys av Sverige och de nya rörelserna i väst av den engelske professorn i statskunskap Matthew Goodwin.
  https://kvartal.se/artiklar/etablissemanget-kan-inte-forsta-var-tids-arbetaruppror/

  Gillad av 3 personer

 14. Sven 2019-04-04 / 10:39

  Jag har hört att det finns många utrikesfödda i frivilligorganisationerna. De slussas dit för att få ett ”jobb”, kanske de då registreras som arbetande? En annan tanke är att de ska integreras i det svenska samhället. Så understöd till frivillig- och hjälporganisationer har en annan sida som man inte tänkt på.

  Detta är andrahandsuppgifter, är det någon som kan bekräfta?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-04-04 / 11:57

   Det stämmer bra. Det handlar om de så kallade extra tjänster som infördes 2016 men som först började utnyttjas under 2017. Det handlar om jobb i idrottsföreningar, second hand butiker som driva av ideella organisationer men även alla andra typer av föreningar. I vissa fall kan arbetstiden bara vara några timmar i veckan. Jag känner till ett fall som hjälpte till under ett par timmar 2-3 dagar i veckan. Men personen räknas som sysselsatt av Arbetsförmedlingen och av kommunen som sannolikt slipper betala ut försörjningsstöd.

   Gillad av 2 personer

   • Sven 2019-04-04 / 13:59

    Tack. Undrar egentligen hur mycket den egentliga arbetslösheten ligger på? Oavsett siffra som visas idag så måste den vara fel.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-04-04 / 16:21

    Min gissning efter att jag studerat mycket statistik från kommunerna är att den verkliga arbetslösheten är mellan 50 och 100 procent högra än den som Arbetsförmedlingen anger. Då överdriver jag inte!

    Gillad av 1 person

 15. Roland Salomonsson 2019-04-04 / 09:42

  Vilka små företag blir det som fixar dessa ökningar av nystartjobb? Skall vi gissa att det plötsligt startas en massa småföretag med invandrare som ägare. Sedan anställer de en massa medlemmar ur sin klan. Tillfälle för grov korruption och utnyttjande människor. Kommer dessa företag verkligen att betala sina skatter resp redovisa sin moms etc? Rätt som det är, efter att de hållits under armarna av myndighetsaktivister mest möjligt, så är skulderna så enorma att åtskilliga av företagen går i konkurs utan tillgångar. Kanske väl undanstoppade tillgångar i hemländerna.
  En hypotes, men . . .

  Gillad av 5 personer

  • Onkel Björn 2019-04-04 / 15:44

   Går i konkurs. Då kanske de kan få del av den statliga lönegarantin. Jättebra ytterligare skattepengar bortkastade, som borde ha gått till viktigare ändamål.

   Regeringarna har de senaste decenierna gjort allt för att förbättra statistiken när det gäller pensionsräddarna, utan att lyckas.

   Säger bara, dra ner bidragen och tvinga ut folk att söka jobb själva. Det får ju vi svenskar göra.

   Gillad av 1 person

   • Tony Ingman 2019-04-05 / 06:29

    Och det utgår väl starta eget bidrag till den som gör det, kvartersbutik eller liknande, efter en tid går dom i konkurs, då kan en släkting ta över, med nytt ”starta eget bidrag”, detta har till exempel florerat flera gånger i assistans Branschen!

    Många fyndiga namn staten har för att dölja verkligheten, Nystart jobb = Sysselsättningsterapi, sysselsättning har jag också när jag lägger en patiens, men är det ett jobb??

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.