EKONOMISKT BISTÅND MALMÖ KOMMUN

Då har jag kommit till ekonomiskt bistånd eller försörjningsstöd eller som man sa för i tiden socialbidrag. Hur många går idag på ”socialen” i Malmö?

Av mina tidigare blogginlägg om etableringsreformen och arbetsmarknaden i Malmö så framgår det med all tydlighet att det finns flera olika åtgärder som minskar eller fördröjer innan en person behöver ansöka om ekonomiskt bistånd. För nyanlända gäller först etableringsreformen under 24 månader sedan kan det bli ett subventionerat jobb som nystartsjobb eller en extra tjänst under 12-24 månader.

När sedan en person inte klarar av sin egen försörjning återstår att gå till ”socialen” och ansöka om ekonomiskt bistånd.

Hur många har då vandrat den långa vägen men ändå inte klarar sin egen försörjning? Hur många hushåll i Malmö får sin försörjning på detta sätt?

Ekonomiskt bistånd hushåll

Totalt var det alltså 16 000 hushåll under 2017. Siffrorna för 2018 har ännu ej redovisats av Socialstyrelsen. Inrikes födda står för ca 4 000 hushåll men hela ca 12 000 hushåll är utrikes födda.

Sedan kan man ju självklart ställa sig frågan hur många som har utrikes bakgrund av de 4 000 hushåll, som är inrikes födda men som är andra generationens invandrare.

I dessa 16 000 hushåll finns det ca 32 000 personer bosatta. Det vill säga att ca 10 procent av Malmös befolkning går på socialbidrag/ekonomiskt bistånd.

Givetvis är det enorma summor som betalas ut varje år i Malmö. Hur mycket är det idag?

Ekonomiskt bistånd ersättning

En skrämmande utveckling i Malmö.

Om man även lägger till de etableringsersättningar som betalas ut, då dessa i praktiken är ett förtäckt socialbidrag så betalas det ut ca 1,2 miljarder kronor varje år i Malmö. Alltså  1 200 miljoner kronor eller 1 200 000 000 kronor av våra gemensamma  skattemedel.

Det är skrämmande siffror för landets tredje största stad.

Hur fördelar sig då dessa enorma kostnader mellan inrikes födda och utrikes födda i Malmö.

Ekonomiskt bistånd inrikes utrikes

Ca 1 000 miljoner kronor går till utrikes födda medan ca 200 miljoner går till inrikes födda. Sedan 2007 är utvecklingen minst sagt dramatisk för utrikes födda med en ökning med ca 50 miljoner kronor varje år. För inrikes födda ligger kostnaden samtidigt mer eller mindre stabilt, på samma nivå sedan 90-talet.

Det ultimata diagrammet och den grafiska presentationen är dock nedanstående diagram. Det visar den totalt misslyckade integrationen i samhället av personer med utländsk bakgrund.

Ekonomiskt bistånd andel

1983 gick ca 34 procent av ekonomiskt bistånd i Malmö till personer med utländsk bakgrund. 2018 hade den siffran stigit till hela 82 procent.

En fullständig katastrof för Malmö! Kommunen är ett smärtsamt exempel på den fullständigt misslyckad politik som bedrivits av fullständigt ansvarslösa politiker, oavsett partifärg!

Nästa del i min serie om Malmö kommun kommer ta upp ersättningarna från Migrationsverket till Malmö kommun.

UPPDATERING

Fick följande kommentar på mitt blogginlägg från ”Hacke”.

”Hej på er alla ”journalister” på Sydsvenskan, SVT Nyheter Skåne och P4 Malmöhus som är här inne och tar del av hur er egen residensstad nagelfars efter konstens alla regler.
Hur mår ni högavlönade maktmissbrukare av att se hur ideella medborgarjournalister som Thoralf gör det jobb ni själva borde gjort för länge sedan om ni haft minsta skam i kroppen.

Troligast är väl att ni samtidigt sitter och håller tummarna för att era uppdragsgivares taskspel med statsmakten ska lyckas fullt ut och därmed tysta era oönskade konkurrenter för gott. Så att ni åter får leva ostörda med era lögner, mörkningar, skönmålningar och snyftreportage, allt efter era hemmasnickrade presset(n)iska regler och yttrandefrihet för utvalda.
Förräderi är ett alltför lindrigt epitet för ert smutsiga hantverk.

Tusen tack till Thoralf Alfsson, mästergrävare i folkets intresse.”

18 reaktioner på ”EKONOMISKT BISTÅND MALMÖ KOMMUN

 1. Arne Kjellberg 2019-04-08 / 18:03

  Suveränt Thoralf! Skulle vara kul med en liknande koll på min stad Göteborg.

  Gilla

 2. Muhammed 2019-04-08 / 16:41

  En fråga Thoralf!

  Tycker du Sverige bör ge bistånd till u-länder, pengar som tas av våra skatteintäkter? Vad tjänar Sverige på detta? 40 miljarder cirka om året kan användas till annat. Varför håller vi på med detta? Vad vill SD?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-04-08 / 17:21

   Det finns givetvis besparingar att göra även på bistånd. Under min tid i riksdagen gjorde SD en utredning över hur biståndet delades ut och det fanns många märkliga saker och länder son inte borde fått en enda krona. Det finns säkert fortfarande mycket som borde strykas från biståndet. Men det finns också saker som vi skall stödja och då framförallt UNHCR.

   Gillad av 1 person

   • Korruption 2019-04-08 / 17:32

    Varför ska Sverige stödja UNHCR? Gör vi inte det idag?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-04-08 / 18:58

    Varför skulle vi inte göra det?

    Gilla

   • Korruption 2019-04-08 / 19:05

    Finns annat i Sverige som behöver pengarna. Äldrevård, pensioner. Skolan, sjukvård m.m. Varför ska vi skänka bort pengar till andra länder?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-04-08 / 20:04

    Det är invandringen vi skall spara pengar på i första hand.

    Gilla

   • Lennart Karlsson 2019-04-08 / 19:18

    Tänk på att alla diktatorer med självaktning måste bygga ett nytt hus med en stor pool.
    Om inte SIDA släpper till av ”sina” pengar så får väl Utrikesministern bidra. Det fungerar ju till DFLP och Hamas i Palestina protektoratet! Arafats fru är en av de rikaste…..
    ”En förslösad skattekrona är en stulen krona!”
    Är det något som sossarna är duktiga på så är det att ge bort våra pengar.
    UNHCR och Läkare utan gränser har tyvärr kapats av vänsterideologin!

    Gilla

   • Korruption 2019-04-08 / 21:00

    Varför inte också slopa biståndet? Vad får Sverige för vinst av att mätta befolkning i Afrika?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-04-08 / 21:10

    Om pengarna används rätt kan det minska invandringen till Europa från MENA-länder. I så fall mycket väl använda pengar.

    Gilla

   • Korruption 2019-04-08 / 22:56

    Tyvärr lär det komma lycksökare från MENA ändå, oavsett hur mycket bistånd vi lämnar. Varför skulle de stanna där när gräset är grönare på andra sidan!?!

    Gilla

 3. Daniel 2019-04-08 / 15:58

  Thoralf, vad tror du om Timrå – Oskarshamn ikväll?

  Gilla

 4. Bajen666 2019-04-08 / 14:57

  Malmö staden som gud glömde, skulle inte bosatt mig där ens om jag fått en villa eller en lägenhet gratis.

  Jag till och med undviker staden när jag ska till Danmark/Köpenhamn..tar hellre omvägen till Helsingborg via Helsingör och tar tåget ner till huvudstaden.

  Gillad av 3 personer

  • Sven 2019-04-08 / 19:18

   Jag håller extra hårt i väskan när de säger ”Trriangelen” i högtalarsystemet på tåget norrut.

   För de som inte vet ”Triangeln, eller Triangelns köpcentrum, är ett köpcentrum beläget på platsen Triangeln i delområdet Rådmansvången i centrala Malmö.” Det är en av hållplatserna i Malmö.

   Gillad av 1 person

 5. Hacke 2019-04-08 / 14:52

  Hej på er alla ”journalister” på Sydsvenskan, SVT Nyheter Skåne och P4 Malmöhus som är här inne och tar del av hur er egen residensstad nagelfars efter konstens alla regler.
  Hur mår ni högavlönade maktmissbrukare av att se hur ideella medborgarjournalister som Thoralf gör det jobb ni själva borde gjort för länge sedan om ni haft minsta skam i kroppen.

  Troligast är väl att ni samtidigt sitter och håller tummarna för att era uppdragsgivares taskspel med statsmakten ska lyckas fullt ut och därmed tysta era oönskade konkurrenter för gott. Så att ni åter får leva ostörda med era lögner, mörkningar, skönmålningar och snyftreportage, allt efter era hemmasnickrade presset(n)iska regler och yttrandefrihet för utvalda.
  Förräderi är ett alltför lindrigt epitet för ert smutsiga hantverk.

  Tusen tack till Thoralf Alfsson, mästergrävare i folkets intresse.

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2019-04-08 / 17:16

   Tack Hacke! Jag tror jag lägger upp din kommentar direkt i blogginlägget 😉

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s