UTESLUTNING UTAN MOTIV

”Jag vill dock förtydliga att uteslutningen skedde av andra skäl än vad som speglades i brevet och att den enligt mig skedde på goda grunder. Det är alltså inte ett upphävande av det beslutet jag syftar på utan snarare att ett nytt brev där de korrekta uteslutningsgrunderna framgår.”

Så skrev Mattias Karlsson på Facebook angående det brev jag fått med motivering till uteslutningen av mig. Det var den 21 december. Jag har väntat på ett nytt brev eftersom den angivna motiveringen inte gällde. Eftersom jag inte fått någon ny motivering anser jag att det helt enkelt saknas skäl för en uteslutning.

Uteslutningen bör därmed upphävas av partistyrelsen då den uppenbarligen tillkommit på felaktiga grunder.

 

19 reaktioner på ”UTESLUTNING UTAN MOTIV

 1. Egon 2019-04-11 / 19:25

  SD har varit osynliga efter valet.
  Vad har hänt ?
  Partiet verkar ha kollapsat och gör ingenting.
  Du skall vara glad att du blev utesluten Thoralf.
  Då slipper du vara ansvarig för SDs sammanbrott.
  Precis som Ny Demokrati.
  Upp som en sol.
  Ner som en pannkaka.
  Ännu en bortkastad röst………
  Ser med spänning fram mot din bok.
  Tror att den kan bli intressant läsning.

  Gilla

 2. Thomas 2019-04-11 / 04:41

  Afs kommer nog kunna växa sig stora om de får mer uppmärksamhet av media samt att folk börjar förstå SDs nya inriktning.

  Skyll inte på Mattias Karlsson, boven i dramat är MBJ.

  Han ville få bort dig. MBJ har stort inflytande.

  Har du försökt utmana om distriktsordförande posten?? Kanske han började känna rädd om sin position och det blev nog lugnare när de plockade bort dig.

  Gillad av 1 person

 3. Robban 2019-04-10 / 22:44

  Om alla kunde maila SD och fråga vad vilka de ”riktiga” skälen var! Blir säkert intressanta svar! 🙂

  Gilla

 4. Sven 2019-04-10 / 12:08

  Det är SDs Partistyrelse som utesluter SD medlemmar, och det brev som finns måste vara det som gäller. Om enskilda personer uttalar sig så kan det inte vara giltigt. Så något nytt brev kommer inte. Det är total tystnad som är Partistyrelsens strategi.

  Thoralf så du kan få sista ordet med din bok, den kommer knappast att komenteras.

  Gillad av 1 person

 5. ! 2019-04-10 / 10:22

  Klimaträddarsektens andliga ledare 15-åriga barnet med Aspergersyndrom Greta Thunberg måste vara historiens yngsta sektledare!

  Gillad av 1 person

 6. fyhundan 2019-04-10 / 07:55

  Mattias har sprungit in i väggen och ser nu fyra torsdagar i veckan, då blir det inte lätt att samla sig för att skicka brev

  Gilla

 7. Bajen666 2019-04-10 / 06:42

  Hmm nu blir jag oroad och lite förvirrad, om uteslutningen tas tillbaka kommer du då att åter ansluta dig till partiet.?

  Jag tänker på din sista mening……”Uteslutningen bör därmed upphävas av partistyrelsen då den uppenbarligen tillkommit på felaktiga grunder.”

  Gilla

  • Thoralf A 2019-04-10 / 08:08

   Hur stor chans tror du det är att PS skulle ändra sitt beslut?

   Gillad av 1 person

   • Bajen666 2019-04-10 / 08:37

    Tack för ett ”bra” svar…är du arg.?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-04-10 / 08:44

    Inte arg men förbannad på hyckleriet och rövslickandet!

    En dag skall jag berätta hela sanningen om paret Kotanen i Kalmar och det märkliga faktumet att MBJ anställer personer med den bakgrunden och de referenserna, trots dessa kunskaper. Helt otroligt!

    Gillad av 5 personer

 8. Stig Bergman 2019-04-10 / 05:08

  Det låg en rebus på mitt bord med uppmaning att lösa den. Jag kan inte. Kan någon hjälpa mig?

  E.X.(Clude)Osk-on/M.ö

  Gilla

 9. Ulrika 2019-04-10 / 04:02

  Men vem med förstånd vill längre vara med i det partiet, har själv lämnat. Trist som SD blivit, de förstör sig själva.

  Gillad av 5 personer

 10. Waldemar & Dagny 2019-04-09 / 21:29

  M & Kd bakom Thoralfs uteslutning!
  Det bakomliggande motivet till Thoralfs uteslutning ur SD är partiets strävan att anpassa sig till M & Kd i hopp om att kunna bilda ett sk konservativt block som enligt vad man hoppas skulle kunna ta över makten i landet. Ett led i denna anpassningsstrategi är att göra som M & Kd att till varje pris undvika direkta konfrontationer med pedofilsekten. I praktiken innebär detta att aldrig nämna det största hotet mot Sveriges existens vid namn ens. Således framstår den frispråkige Thoralf som en besvärlig person som partiet måste göra sig av med för att blidka M & Kd.

  Gillad av 3 personer

 11. Thomas 2019-04-09 / 21:22

  Att kalla en spade för en spade gäller inte i Sd numera, det gör Thoralf . Det ska vara klartext och inte massa fjäskande. Som Gustav Kasselstrand.
  Thoralf är modig, driven och har sunt förnuft, det verkar inte vara accepterat längre i Sd.
  Att kritisera islam och peka på den vidriga totalitära ideologin är av största vikt för Sveriges framtid.
  Har Sd börjat mjukna och vill bli accepterade av muslimerna så går skam på torra land.
  Det är bedrövligt och vämjeligt.

  På tv4 nyheterna var det ikväll stort snyftreportage om is terroristern Michael skråmos barn, hur synd om dem det är och att de skyndsamt ska till Sverige enligt svärfar till skråmo. Lägg ner! Det finns miljoner barn som har mer skyddsbehov och som behöver mer hjälp än dessa.
  Barnen har ingen skuld, men Sverige har heller ingen skyldighet ta emot ungar som föds i Syrien.
  Dessa lallande beslutsfattare och politiker måste bort från Sverige. Dessa ungar struntar jag fullständigt i. Tycker mer synd om en gråsparv.

  Gillad av 7 personer

  • turrim 2019-04-10 / 04:41

   Enligt Flashback har morfadern svårt att försörja sig på grund av skulder och ingen bostad. Men att fixa en resa till Syrien med allt vad det innebär om pengar och formalia är inga problem. Och där träffa barnen på olika ställen och bli hjälte i media. Duktigt. Man anar nästan SVT:s hjälpande hand. De har ju erfarenhet av att ta barn till Sverige.

   Gillad av 6 personer

   • Maja Dacke 2019-04-11 / 10:31

    Jag tänkte också på SVT och deras smugglande … Nu har de ju skattemedel från oss att lägga på sådana resor. OK om de smugglande journalisterna sedan tar över vårdnaden av sina insmugglade IS-barn och inte lämpar över detta förfärande jobb på andra. Det blir kanske det sista de gör.

    Tänk att inte svenska fjollor i Träsket fattar att det inte bara är att importera djävulen utan att kunna handskas med den!

    Har någon av maktgalningarna gjort studiebesök i de länder där man redan börjat arbeta med problemet? Skulle inte tro det. De bara skyfflar över allt på andra. Fixa våra utmaningar!

    Är detta ett svenskt tänkande och görande så – ursäkta! – då är jag nog ingen äkta svensk utan förlitar mig mer på fransk/belgiska gener från 1700-talet. Och du, Thoralf, har väl fler gener än de redan bekanta från 1500-talet? Det måste du väl ha?

    Sedan har vi den globala domedagsfaran av 5G som det finns mycket skrivet om på nätet. Mike Adams … …

    Berätta för klimat-Greta vad som verkligen är på gång i världen, så glömmer hon och hennes mamma sin lilla detalj!

    Gilla

   • Maja Dacke 2019-04-11 / 10:33

    PS. Så morfadern tänker utnyttja sina eventuella barnbarn för egen vinning?

    Gilla

 12. Rune 2019-04-09 / 20:45

  Skälen är väl vad jag kan förstå: Du kan arbeta självständigt. Du kan sätta dig in i problemen. Du kan formulera åtgärder mot problemen. Du har en stor arbetsförmåga. Du har en levande dialog med allmänheten. mm. mm.
  Partiledningen vill ha lojala knapptryckare utan alltför mycken egen tankeverksamhet (Som inte kan hota deras ledande ställningar). Men detta kan de ju inte säga. Vanligt folk tror ju att partierna välkomnar begåvade och kunniga människor till sina partier. Men så är det inte numera. Men så var det förr. Tänk vilken styrka socialdemokratin hade under förtio- och femtiotalet som drog till sig begåvade människor med egna personliga profiler som spretade åt olika håll. SD hade ju kunnat vara en folkrörelse på ungefär samma sätt om inte partiledningen varit så rädda om sina egna positioner. Som SD beter sig nu kommer de att få mycket svårt att dra till sig verkliga toppkrafter. Vem vill göra ett förstklassigt jobb för SD om man på några dagar kan bli utkastad utan anledning.

  Gillad av 7 personer

 13. Malin 2019-04-09 / 20:12

  Exakt! ! Jag har frågat en SD i riksdagen, han vågade (min slutsats ) inte ha ngn uppfattning om hur din uteslutning gått till. Pinsamt! och givetvis ska den tas tillbaka.

  Gillad av 6 personer

Kommentarer inaktiverade.