BARONENLANGAREN

Barometern hade igår en artikel med rubriken ”Greps med 52 gram kokain: Jag är inte en fängelsekille”

http://www.barometern.se/kalmar/greps-med-52-gram-kokain-jag-ar-inte-en-fangelsekille/

Barometern kallar personen för Yusuf och ”Baronenlangaren”, vilket ändå är ett fall framåt om man jämför med för ett antal år sedan då det ofta blev Peter, Sven eller Erik, när det i själva verket rörde sig om en person från något MENA-land.

Frågan är vad Barometern vill med sin artikel. Är det en ”tycka synd om artikel” eller en ”snyftartikel” som Barometern vill ge sina läsare? Försöker man ge samhället skulden för att ensamkommande Yusuf blivit knarklangare? Att samhället och att Kalmar kommun stängde ett boende för ensamkommande och att Migrationsverket stängde ett asylboende. Är det nu orsaken till hans brottslighet? Ja, onekligen kan man få det intrycket när man läser artikeln och vad Yusuf vill få oss att tro. Utan några nämnvärt kritiska frågor från journalisten. Vis av tidigare erfarenheter så litar jag inte riktigt på det jag läser i Barometern.

Jag valde istället att begära ut domen från Kalmar tingsrätt för att bilda mig en egen uppfattning om 20-årige Yusuf eller Muhammed Abdullah som är hans rätta namn.

”Enligt Migrationsverket ifrågasätter verket Muhammed Abdullahs uppgifter om hemvist och medborgskap och ytterligare utredning pågår.”

 När jag sedan läser domen så blir jag väldigt förvånad och läser Barometerns artikel ännu en gång. Men jag minns inte fel. Barometerns journalist undviker att berätta hela sanningen om Yusuf och domen från Kalmar tingsrätt.

Yusuf döms inte bara för narkotikabrott. Yusuf döms även för sexuellt ofredande och misshandel av en kvinna. Han var dessutom åtalad för ännu en misshandel som han dock frias ifrån i brist på tillräckliga bevis.

 Varför tar Barometerns journalist inte upp i artikeln att Yusuf även döms för sexuellt ofredande och kvinnomisshandel? Det är helt obegripligt för mig. Såvida det inte handlar om en ”snyftartikel” om ett ensamkommande barn som ”råkar” langa lite narkotika, för att tjäna lite pengar, för att klara sitt uppehälle i det hemska samhälle han blivit utsatt för i vårt land.

Är sexuellt ofredande och kvinnomisshandel ointressant för Barometern? Eller vill man bara mörka den delen av domen. Det hade bara behövts ett par rader till i den stora artikeln som var på ett heluppslag i tidningen. Eller egentligen på 4 sidor med anknytande artiklar.

 När jag läser domen och förhören med den tilltalade så inser jag ganska snart att det mesta han säger i förhören är rena lögner. Hans förklaringar är inte bara ologiska, de är också korkade. Bortförklaringar och bortförklaringar, lögner och lögner enligt min uppfattning.

Han har sannolikt ljugit även om sin bakgrund för Migrationsverket och inte minst för Barometerns journalist. Migrationsverket ifrågasätter hans berättelse men det gör uppenbarligen inte journalisten.

Varför överhuvudtaget besöka Muhammed Abdullah i häktet för att intervjua honom?

 Muhammed Abdullah dömdes till ett år och åtta månaders fängelse och därefter utvisning i 5 år. Domen är överklagad och åklagaren yrkar på skärpning av straffet och att utvisningen skall ändras till 10 år.

Muhammed Abdullah bör efter avtjänat straff utvisas för all framtid från Sverige!

En asylsökande som ägnar sig åt att vara knarklangare till svenska ungdomar skall sparkas ut för all framtid i Sverige. Punkt!

21 reaktioner på ”BARONENLANGAREN

 1. rysslandssvenskar 2019-04-12 / 07:14

  ”Varför tar Barometerns journalist inte upp i artikeln att Yusuf även döms för sexuellt ofredande och kvinnomisshandel? Det är helt obegripligt för mig”.

  Det är väl ändå helt i linje med dagens förljugna journalistik och vad man som läsare har att förvänta sig.

  Det överraskande hade väl varit om ovanstående nämnts.

  Gilla

 2. stefan a. 2019-04-12 / 05:17

  OT, SVT har börjat operation ”rädda MP kvar i EU-parlamentet” det är torsken i Östersjön som skall vara räddningsplankan den här gången, en av flera plankor, kommer säkert flera katastrofteorier fram till valet….

  Gilla

 3. turrim 2019-04-11 / 08:59

  Det är inte så ofta, men det händer att jag får mig ett gott skratt om politiken. Ånyo är det M som kör om SD i sina kommentarer. Således säger moderaten Elisabeth Svantesson att regeringen i sin budget lägger 170 miljoner på bäversafari och drar in på äldreomsorg och polis.

  Att nämna bävrar är utöver en lustighet även en bra liknelse av regeringen. Där står Löfven omgiven av tre bävrar i det egna boet och en bäver i grannboet. Bävrar lever ju på att för egen vinning gnaga av växande trädstammar och vattendraget slutar fungera som det var byggt.

  Jag har sett på nära håll. Jag hyrde för många år sedan en sommarstuga direkt vid ett litet vattendrag. Varje kväll kunde jag se hur bävrar kom simmande och gnagde omkull fina träd utanför köksfönstret. Jag informerade tomtägaren men har var tydligen djurvän och lät det bero. Han hade inget ansvar för vattendraget ansåg han. Sannolikt en blivande miljöpartist.

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2019-04-11 / 10:57

   Jag gillar bävrar men inga tvåbenta sådana.

   Bäver, förresten, uttalas på skånska bajvor.

   När skåningar säger najgor vad säger då fjollträskare? Lista ut det den som kan, men skriv det inte här!

   Gilla

 4. Roland Salomonsson 2019-04-11 / 08:17

  Bra källkontroll. Du påvisar den viktigaste anledningen till föraktet mot MSM/Public Service, Jag garanterar att t ex SOM-undersökningen egentligen fisar kraftfullare ”trender” än vad media refererar. Dels friseras sannolikt undersökningen genom rapportskrivningen och dels friseras friseringen av media för att dölja en tickande antikommunistisk bomb.

  Frågan är när bomben exploderar.

  Gillad av 3 personer

 5. ltsundelin1950 2019-04-11 / 07:56

  Hanif Bali: ”Idag är min födelsedag, därför sörjer det mig att behöva skriva detta inlägg.

  Idag kan vi i media kan vi ta del av hur ett hot som riktats mot mig har gått till åtal.

  Både DN, Aftonbladet, TT osv ger intrycket av att hotet kommer från främlingsfientligt håll. ”Arabjävel” är den enda förolämpningen som publiceras.

  Det är en förvanskning av verkligheten. Personen i fråga ringde till mig efter SVT Opinion där jag debatterat IS-terrorister och var upprörd för att jag hade ”förolämpat Islam”, han beskrev sig själv som en ”stolt alban” och ”sunnimuslim”.

  Detta är precis den sorts billig whitewashing som gjort att folk inte litar på etablerade massmedier längre. Var DN, Aftonbladet osv så dumma att de trodde att jag inte skulle exponera deras fulspel?”

  Gillad av 3 personer

 6. Hm 2019-04-11 / 06:46

  Muhammed Abdullah Är namnet på terrorsektens grundare.
  Sådan profet sådan namne!

  Gilla

 7. Lägg till i listan 2019-04-10 / 21:12

  ”Klimatutmaningar” är det senaste modeordet som Magdalena Andersson svängde sig med i kvällens Aktuellt på SVT!
  Tidigare hette det ”klimatförändringar” och dessförinnan ”den globala uppvärmningen”!

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2019-04-11 / 10:49

   De som har sitt på det torra kan svänga sig. Men jag undrar var Magdalena har sin specialinredda bunker …

   Gilla

  • Maja Dacke 2019-04-11 / 10:48

   Girighet och maktgalenskap är styrande …

   Gilla

  • Allah 2019-04-11 / 11:03

   Ytisarnas lotter blir en skamfläck i stadsbilden, men man vill gärna ha deras hjälp att öka invånarantalet. 🙂

   Gilla

 8. Hacke 2019-04-10 / 20:06

  Apropå agendajournalistik. Så här toppar ”opartiska och sakliga” public services SVT Väst sin sida idag. Fyra(!) snyftreportage på raken för att få hem IS-terroristerna.
  Det här är inte journalistik, det är propaganda och lobbyarbete i sin allra grövsta form. Tvångsfinansierat dessutom.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast

  Gillad av 1 person

 9. Anonym 2019-04-10 / 18:52

  Vänsterliberala journalister och politiker som gullar med brottslingar, terrorister och annat folk av sämre sort får betraktas som medskyldiga till dekadensen i Sverige idag.

  Gillad av 2 personer

 10. Hacke 2019-04-10 / 18:07

  Mycket bra där Thoralf att du granskar demokraturens särklassiga kreatur, msm-journalisterna. Inget gör mig mer förbannad än denna vänsteraktivism förklädd i journalistik som är legio inom msm av idag.
  Hur kan dessa ”journalister” se sig i spegeln när de oavbrutet spottar sina läsare/tittare/lyssnare rakt i ansiktet och så gruvligt sviker sitt uppdrag. Det här är folkförräderi i dess absolut värsta skepnad.

  Gillad av 2 personer

  • Maja Dacke 2019-04-11 / 10:46

   Jo, de kan se sig i spegeln – och de speglar ofta sin förträfflighet – medan de klappar en whiskyputell lr något annat förlösande … …

   Gilla

 11. W 2019-04-10 / 15:55

  Säpo vill övervaka även ickevåldsamma grupper.
  Detta kan inte tolkas på annat sätt än att Säpo anser att ideologin blir viktigare än formell grupptillhörighet eller organisationsmedlemskap, varför hela den ideologiska miljön bör övervakas. I synnerhet kan detta drabba fredliga politiska partier som har en ideologi som staten inte gillar, samt alternativmedia.

  Man anar att Johansson och Eliassons drar i trådarna.
  Macrons utspel innan valet då han svartmålade Åkesson nämns inte i rapporten.
  Men så har ju också den rätta värdegrunden.

  Man inser vilket rabalder det blivit om Putin uttalat sig på samma sätt om sjuklövern.

  Gillad av 1 person

 12. turrim 2019-04-10 / 15:47

  Fråga den nyvalde ordföranden i Publicistklubben, Robert Aschberg, vad han anser om sådan ”journalistik”.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-04-11 / 10:43

   Svar på frågan: Gillar.

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.