PAUS FRÅN LANDET UTAN RYGGRAD

Norrliden fasad hyreshus
Vad utmärker detta hyreshus i Norrliden?                       Foto Thoralf Alfsson

Jag tror de flesta som följer min blogg också vet att jag ägnar en hel del tid åt att plocka fram statistik från våra myndigheter. Det kan vara fruktansvärt deprimerande att ta del av statistiken från olika myndigheter. Samtidigt är jag medveten om att de flesta generaldirektörer och myndighetschefer inte för den statistik som egentligen borde föras för att ge politiker och beslutsfattare adekvat information. När även generaldirektörer saknar ryggrad så blir det den politiska åsiktskorridoren som härskar i myndighetssverige.

Den statistik som public service och kvällspressen eller för den delen även den statistik som myndigheter publicerar litar jag inte på till 100 procent, i synnerhet den som kommer från media.

Därför vill jag ofta själv kunna konstatera att det stämmer eller hur man gått till väga för att få fram den statistik som man publicerar. Många har säkert hört uttrycket lögn, förbannad lögn och statistik. Det skall man alltid ha i bakhuvudet när man granskar statistik.

När man fördjupar sig i dessa siffror och när jag inte förstår hur det hänger ihop brukar jag kontakta och begära få fram underlag över hur statistiken tas fram från myndigheter. Ibland blir jag riktigt förvånad och jag förstår hur osäker en viss typ av statistik egentligen är.

Statistiken från Arbetsförmedlingen är ett slående exemplet jag träffat på. När Arbetsförmedlingen börjar presentera statistik i procent får man verkligen ta det med en nypa salt. Samtidigt upptäcker jag att det saknas viss statistik eller sammanställningar av befintlig statistik. Jag har de senaste veckorna haft en diskussion med SCB, Statistiska Central Byrån. ”Låter som någon myndighet från de forna öststaterna). De ville ha ca 12 500 kronor för att ta fram den statistik jag önskade. Så det var inget för mig men jag har lyckats få fram samma sak via uppgifter från två andra myndigheter och lite beräkningar. Det handlar om hur många icke förvärvsarbetande det finns i alla 290 kommuner och hur utvecklingen sett ut på kommunnivå under de senaste 10 åren i gruppen inrikes respektive utrikes födda. Det är skrämmande siffror. Vem försörjer dessa individer?

Varför finns inte denna statistik tillgänglig för t.ex. alla kommunpolitiker? Det är ett sätt att bedöma utanförskap. När jag tittar på t.ex. Landskrona ligger utanförskapet på ca 55 procent bland utrikes födda enligt detta sätt att räkna. En majoritet av utrikes födda. Detta trots massiva arbetsmarknadsåtgärder och miljontals kronor från staten till kommunen. Den som påstår att invandringen är lönsam saknar uppenbarligen de flesta hjärncellerna.

Det värsta är dock att jag blir deprimerad av statistiken. Jag inser vilken framtid vi som nation går till mötes.

I vårt grannland Danmark finns mycket av den här statistiken presenterad av myndigheter. Man ser det som en nödvändighet för att kunna fatta riktiga beslut. I Danmark räknar man på vad utomeuropeisk invandring kostar samhället och man presenterar statistiken. I Danmark har man ryggrad att betrakta verkligheten och sanningen.

I Sverige är statistik som grundar sig på etnicitet mer eller mindre inte tillåten. Varför? Alla människors lika värde, förstås.

När jag satt i riksdagen 2010-2014 lämnade jag in flera motioner angående förändring av statistik från Skatteverket, BRÅ och Kriminalvården. Givetvis avslog den politiska majoriteten alla mina motioner.

Myndigheter skall ta mig faan även informera om obekväma saker också. Den myndighetschef som inte har ryggrad och förmågan att göra det som är bäst för nationen skall omgående sparkas i mitt Sverige.

Förmågan att ta ställning för vår egen existens verkar ha försvunnit i viljan att vara alla till lags. Oikofobin breder uppenbarligen ut sig istället.

Jag tar en paus från landet utan ryggrad.

 

Annons

37 reaktioner på ”PAUS FRÅN LANDET UTAN RYGGRAD

 1. Tony Ingman 2019-04-25 / 18:14

  Tack till Swebb TV för att ni visade omfattningen av Demonstrationen, och inte som det fega
  SVT förminskade antalet deltagare till 2000, och som hade inslaget i slutet av nyheterna..
  Lögnhalsarna på SVT tycker väl att fattigpensionärerna här i landet har det bra som dom
  har det, och fortsätter att klappa regimen på axlarna!

  Gilla

 2. Niklas 2019-04-24 / 23:42

  Thoralf, sitter här på natten och lyssnar på Kasselstrand (Afs) på youtube.
  Oerhört klok politiker och rak och sansad.

  Jag hade gärna sett dig och honom vid mikrofonerna när Afs kommer till Kalmar nästa månad.

  Gilla

 3. Muhammed 2019-04-24 / 21:43

  Vill ingen jobba i region Kalmar?

  Gilla

 4. Niklas 2019-04-24 / 21:02

  Saudiarabien – motorn till terrorism världen över. Fy FAN för Saudiarabien. Sedan kan man se västerlänningar på youtube åka på semester till detta sjuka land!!

  Amnesty: Flest shiiter avrättade

  Minst 33 av de 37 som avrättades vid
  en massavrättning i Saudiarabien i
  tisdags tillhörde minoritetsgruppen
  shiiter, uppger Human Rights Watch och
  Amnesty International.

  Enligt Amnesty hade de anklagade dömts
  i skenrättegångar efter erkännanden
  som framtvingats under tortyr.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-04-24 / 21:25

   När jag kollade shiamuslimers Facebooksidor idag så flödade hatet mot Saudiarabien

   Gilla

 5. Niklas 2019-04-24 / 20:59

  ”Laholmarna får fram till 2040 på sig att bli 30 000
  Laholm 30 000 invånare år 2040. Så lyder Laholms kommuns nya befolkningsmål.
  – Vi spänner ändå bågen rätt så bra, tycker kommunrådet Erling Cronqvist (C).”

  Jaså, hur ska det gå till? Ännu fler muslimer?

  Gilla

 6. Tom 2019-04-24 / 20:28

  Var tillfälligt hemma i Kalmar i påsk, har inte varit där på 4 år. Blev riktigt chockad över hur mycket stan berikats på kultur. Jag trodde jag drömde, för att inte tala om förfallet kring alla byggnader ÖVERALLT!

  Otroligt!

  Gilla

  • Muhammed 2019-04-24 / 21:46

   Det råder byggmani ‘a la Johan Persson. Han vill öka folkmängden, men regionen får inte ens personal till sjukhuset. Det är akut kris. Han får väl ta in lite arbetskraft från mellanöstern.

   Gilla

 7. Niklas 2019-04-24 / 20:18

  Thoralf, kollade lite snabbt på Tysklands motsvarigheter till Alternativ för Sverige.
  Alltså Alternativ för Tyskland. De grundades 2013 och kom ganska snabbt in i Europaparlamentet året efter och sedan i förbundsdagen.

  Jag tror Alternativ för Sverige kan komma in i Europaparlamentet och riksdagen, men är det någon politiker som jag vill se i riksdagen eller europaparlamentet är det du Thoralf Alfsson.

  Har du gett upp riksdagen eller känner du dig trött, orkar inte satsa om?

  Gilla

 8. Nils Dacke 2019-04-24 / 19:51

  Hoppas du får en skön och härlig tid i Spanien/Mallis eller vad du nu skall fara iväg, vi andra får försöka möta verkligheten, islamiseringen och godhetsknarkandet runt om oss så gott det går. Jag och vår familj har nu på allvar börjat fundera och diskutera alternativet att ge upp och flytta från Sverige för gott. Detta trodde jag aldrig skulle ske men nu är vi där.

  Gilla

 9. Cosmik Debris 2019-04-24 / 18:04

  Joakim Lamotte: ”Det sjukaste är att polisen går vidare med utredningarna. En person har redan blivit dömd av Stockholms tingsrätt att betala 15 000 kronor i skadestånd till Tomas Åberg efter att ha delat mina reportage.”

  Ulf Lundells rattfylla: ”Enligt stämningsansökan larmades polisens regionledningscentral av en privatperson som befarade att artisten kunde vara berusad när han satte sig bakom ratten.”

  Resurser finns. Ibland! Inte när araber och muslimer spränger bomber i kommuner runt om i landet eller när pistolskotten viner runt knutarna.

  Polisen är tydligen vår fiende.

  Gillad av 3 personer

 10. Cosmik Debris 2019-04-24 / 16:50

  USA.
  Den svenske sportkommentatorn har erkänt sig skyldig till sexualbrott i USA och utvisas på livstid.

  Sverige.
  En somalier i 30-årsåldern dömdes i både tingsrätten och hovrätten för våldtäkt till fängelse och utvisning. Fallet togs sedan upp i Högsta domstolen, HD, som nu har beslutat att mannen får stanna i Sverige

  Varför vill HD att den somaliske våldtäktsmannen ska befinna sig i landet överhuvudtaget? Är det någon sorts pervers önskan om att somaliern ska våldta fler svenska flickor?

  Nästa gång somaliern våldtar ska justitieråden Ann-Christine Lindeblad, Svante O. Johansson och Sten Andersson dömas för medhjälp.

  Domarnas kupp: Tvärstoppar utvisning av våldtäktsmän
  http://www.friatider.se/domarnas-kupp-tv-rstoppar-utvisning-av-v-ldt-ktsm-n

  Gillad av 2 personer

  • livsglimtar 2019-04-24 / 21:10

   Dessutom vill Somalia ha hem sina medborgare för att bygga upp landet igen. Vårt rättsväsende är något som skrämmer de flesta normalbegåvade i vårt land. Som kvnna kan jag aldrig begripa mig på dessa människor som så tydligt signalerar att de inte bryr sig ett dugg om varken kvinnor eller resten av befolkningen. Jag begriper inte var de får sitt tänkande från, juridiken kan inte jämföras med oss vanliga människors känslomässiga agerande får vi höra. Men vanligt folk vet när rättvisa skapats med vanligt sunt förnuft, det som saknas mest av allt i regering, domstolar och i den sk eliten.

   Gilla

 11. Robban 2019-04-24 / 16:20

  Ett exempel på hur det skulle kunna gå till när PK/psykiskt svårt sjuka/galna/vänsterliberala etc genomför ett av sina trollerier är SOM undersökningar!
  Jag ska beskriva hur det kan brukar gå till!
  Låt oss hypotetisk säga att SOM har en undersökning för att visa vad Sveriges medborgare ett år tycker om vår migrationspolitik!
  Ett år ställer de frågan med 4 svarsalternativ!
  Har Sverige en:
  1. För liten invandring? (1%)
  2. Lagom invandring? (22%)
  3. För stor invandring? (67%)
  4. Så mycket för stor att vi borde börja skicka ut invandrare? (10%)

  SOM och alla tidningar slår upp stort att ”22%” av Sveriges medborgare är anser att förd migrationspolitik är lagom många invandrare!

  Övriga svar nämns ej!

  Året efter gör SOM samma undersökning, men får nu dessa svar!

  Har Sverige en:
  1. För liten invandring? (3%)
  2. Lagom invandring? (11%)
  3. För stor invandring? (68%)
  4. Så mycket för stor att vi borde börja skicka ut invandrare? (18%)

  SOM och alla tidningar slår upp stort att ”2%” fler av Sveriges medborgare än föregående år, nu anser att vi har en för liten invandring!

  Observera att detta var ett exempel på hur det kan gå till! Siffrorna är påhittade! Men inte hur de använder siffrorna för att få fram ett helt annat resultat än vad undersökningen egentligen visade!

  Vi ska luras att tro att massinvandring är vad alla önskar sig, när det i själva verket är motsatsen till vad undersökningen visat!

  Gillad av 1 person

 12. Niklas 2019-04-24 / 16:17

  Thoralf, kan man ta en lapp till Afs o skriva ditt namn Thoralf Alfsson så att du får en röst?

  Gilla

 13. turrim 2019-04-24 / 16:06

  Det är fler än media och generaldirektörer som saknar ryggrad. Jimmie Åkesson brukar i sitt sommartal raljera med att SD är det enda oppositionspartiet. Nr det talet är klart och bejublat av åhörarna så drar sig partiledningen tillbaka bakom sin mur.

  Där har man inte ens ryggrad att svara på brev från partimedlemmar som varit med lika länge som de själva utan skickar fram okända utan efternamn som inte vet vad frågan handlar om. Här kan man verkligen tala om att makt berusar.

  Gilla

 14. W 2019-04-24 / 14:21

  * HD sätter punkt för utvisning av nästan alla våldtäktsmän
  * Nya regeln: Våldtäktsmän som har varit i Sverige i över fem år ”får inte” utvisas
  * Beslutet gäller direkt och kan inte överklagas
  * Den vägledande domen väntas nu leda till att nästan alla våldtäktsmän får stanna i Sverige i framtiden
  Bakom det kontroversiella besutet står justitieråden Ann-Christine Lindeblad, Svante O. Johansson och Sten Andersson.

  Helt i linje med PKisternas ointresse för kvinnors trygghet.

  För vita män gäller andra regler som vi vet, där kan det räcka med en hand på låret för att bli för evigt skambelagd.

  Gilla

 15. Rambo 2019-04-24 / 13:05

  Kalmar har börjat bli ett riktigt ghetto med upprepad kriminalitet, till o h med på ljusa dagen. Det är svart och hucklen överallt, men Johan Persson är nöjd över utvecklingen. Detta ihop med evigt byggande och skövlande, gör att Kalmar faller fort ner i dyn.

  Gilla

 16. Cosmik Debris 2019-04-24 / 11:55

  Thuna Gretberg om sin rädsla för muslimer och islam:

  ”Jag vill att ni får panik. Jag vill att ni känner samma rädsla som jag känner varje dag. Jag vill att ni agerar. Jag vill att ni agerar som ni skulle göra i en kris. Jag vill att ni agerar som om ert hus stod i lågor.”

  ”Ni pratar bara om att fortsätta med samma dåliga idéer som försatte oss i den här situationen, trots att den enda rimliga åtgärden är att dra i nödbromsen. Men ni är inte mogna nog att tala klarspråk.”

  ”Vi måste säga som det är. För om det inte finns något positivt att berätta, vad ska vi då göra? Ska vi sprida falskt hopp? Vi får inte göra det, vi måste säga som det är.”

  ”Vi måste bli arga och förvandla den ilskan till handling.”

  Gilla

  • Thoralf A 2019-04-24 / 12:13

   Ironi kan vara riktigt bra ibland

   Gilla

 17. Cosmik Debris 2019-04-24 / 11:49

  Polen vill inte ha muslimer i sitt land. Här har ni en politiker med ryggrad.

  Vår närmast förståndshandikappade statsminister. Vilket stolpskott! Karlen är ju en lallande idiot.

  Gilla

 18. Kalkyl 2019-04-24 / 10:22

  Eftersom de flesta svenskar som arbetar och betalar mer än 50% i skatt så har jag tyckt att det är orimligt. Eller du arbetar år staten från januari till juni och en del ända till september innan du får egna pengar. Helt orimligt.
  Eldsjälen Jeanette Höglund har startat organisationen Vid din sida som ger mat, kläder och hygienartiklar till äldre hemlösa svenskar. Under onsdagen 24/4 arrangerar hon en demonstration vid Humlegården i Stockholm för att belysa deras situation.
  SD kommer dit.

  Gillad av 1 person

 19. ulsansblogg 2019-04-24 / 09:59

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  SCB ska inte ta ta betalt för de uppgifter som vi med våra skattemedel en gång har bekostat.
  Frågan är om de med en orimlig kostnad från frågeställaren vill hålla de här uppgifterna som en pokerspelare. nära intill bröstet.
  Att syna deras kort verkar vara framgångsrikt och kanske ett bevis på att de går den nuvarande maktens ärenden.

  Gillad av 1 person

 20. Maja Dacke 2019-04-24 / 08:19

  Jag visste det, det är ju dags nu … Ha det så trevligt och allt annat positivt ett tag framöver, Thoralf! Njut av värmen, bl a den mänskliga! Här hemma lär vi få det mycket torrt om fötterna innan …

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2019-04-24 / 08:28

   PS. Skrämmande hus – nästan som Rosthögen i Malmö … Hur innehållet är kan man räkna ut.

   Gillad av 3 personer

   • Rune 2019-04-24 / 12:39

    Man kan se på de fördragna persiennerna och gardinerna och avsaknaden av blommor och pynt vilka som bor där.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-04-24 / 14:45

    Precis Rune. Gissningsvis handlar det om ca 70 procent eller fler i detta hus. Jag noterar alltid detta när jag kommer till liknande områden. Varför är de så ljusskygga?

    Gillad av 1 person

 21. Robban 2019-04-24 / 07:54

  Jag har skrivit och frågat minst 15-20 olika s.k ”journalister” och flera ”politiker” som använt uttrycket ”allas lika värde” vad det betyder och vad det har för praktisk betydelse!
  Till dags datum, sammanlagt noll(0) antal svar!
  Ingen tycks veta eller kan ge exempel på hur det är tänkt att fungera, trots att de själva använder uttrycket!
  För egen del så tror jag att de menar att alla har ett lika värde, utom etniskt svenska skattebetalare och de av oss som ifrågasätter vansinnet!
  Vi verkar ha ett obefintligt värde!

  Gillad av 5 personer

  • Maja Dacke 2019-04-24 / 08:25

   Inte ens nyfödda har lika värde enligt försäkringsbranschen som så att säga följer sharialagen … Kollade detta redan på 1970-talet.

   Gilla

 22. Waldemar & Dagny 2019-04-24 / 07:31

  Klimatbluffen!

  Vem är regissören bakom Greta-cirkusen?
  Vem finansierar det?

  Det är vidrigt att exploatera ett barn med Aspergersyndrom på det här viset.

  Gillad av 5 personer

  • Maja Dacke 2019-04-24 / 08:21

   Läs uvell.se så får du veta mer om cirkusen!

   Gillad av 3 personer

 23. botwid 2019-04-24 / 07:22

  Passa på att lämna Sverige och läs om förfallet på avstånd. Det blir bara värre. Vi flyttade ut för snart 20 år sedan. Skönt att leva ett tryggt liv!

  Gilla

 24. Janne 2019-04-24 / 07:10

  Det ser ut som en militärkasern från femtiotalet,för övrigt myndighetschefer och dom
  flesta politiker är lika ryggradslösa och slemmiga som musslor.

  Gilla

 25. Ivar Andersson 2019-04-24 / 06:33

  Det är många som inte vill se verkligheten eftersom den inte överensstämmer med den bild man vill ska gälla. Var nyligen i Berlin och fick höra att DDR, som inte finns längre, använde samma propaganda som vi utsätts för. DDR byggde muren för att skydda Östtyskarna från den onda västvärlden.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.