S-MINISTERNS FAKE NEWS

”Bland nyanlända män var varannan, 49,3 procent, i arbete efter tre år. Det speglar en kraftig förbättring, säger arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson.”

Varför har socialdemokratiska ministrar som Ylva Johansson så svårt att berätta hela sanningen? Varför utelämnar de viktiga fakta?  Verkligheten är ju fortfarande den samma oavsett vilka fake news som tillverkas på regeringskansliet. Men sanningen och verkligheten är uppenbarligen för obekväm för att berättas.

”Resultaten för nyanlända som har avslutat sin etableringsplan förbättrades något 2017 jämfört med året innan. Andelen i arbete eller studier efter 90 dagar efter avslutad etableringsplan uppgick till 34 procent, vilket kan jämföras med 27 procent 2013.”

Citat från regeringens pressmeddelande

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2018/01/nyanlandas-etablering-gar-snabbare/

Nu är väl 34 procent efter två år i etableringsreformen inget att skryta med. I synnerhet som Sverige befunnit sig i en högkonjunktur under snart 10 år. Då är 34 procent i arbete eller studier en bedrövlig siffra men det inser uppenbarligen inte den socialdemokratiska ministern Ylva Johansson.

Verkligheten ser dock helt annorlunda ut!

Jag har begärt ut lite djupare statistik från Arbetsförmedlingen för att se hur mycket fake news som den rödgröna regeringen sprider från regeringskansliet med hjälp av svensk pk-media. Svenska journalister har ju precis samma möjligheter som jag har att begära ut uppgifter från svenska myndigheter.

Mina värsta farhågor besannades när jag i veckan fick dessa uppgifter. Hur många procentenheter av dessa 34 procent tror mina läsare hade ett arbete utan stöd, det vill säga ett arbete utan statliga subventioner. Rätt svar är 5,94 procent för 2017. För perioden januari till mars under 2019 är siffran 6,63 procent.

Arbete utan stöd

Sannolikt har dessa personer först väntat på ett uppehållstillstånd mellan 1-3 år och när de fått ett uppehållstillstånd och blivit folkbokförda i en kommun har de blivit inskrivna i etableringsreformen under 2 år. Det innebär att dessa personer varit mellan 3-5 år i Sverige och endast drygt 5 procent är i egen försörjning, utan subventionering från staten.

Ett skrämmande resultat.

Hur många har då fått ett jobb där staten går in och betalar delar av lönen eller i många fall 100 procent av lönekostnaden?

Arbete med stöd

Subventionerade jobb har då de flesta som Ylva Johansson är så stolt över. Den ökning som syns 2018 och 2019 beror helt och hållet på de nya typerna av subventionerade jobb som den rödgröna regeringen infört som extra tjänster, moderna beredskapsjobb och introduktionsjobb. Subventionerade jobb där staten betalar hela lönekostnaden. Jag har dessutom svårt att kalla dem för riktiga jobb, många gånger har dessa jobb ersatt saker som gjordes av personer gratis i ideella föreningar tidigare. Med andra ord rena ”låtsasjobb”.

Det mest anmärkningsvärda är dock den stora grupp som Arbetsförmedlingen inte vet vad de gör eller hur de försörjer sig. De har inget arbete och de studerar inte heller. De är sannolikt öppet arbetslösa eller har försörjningsstöd eller så finns det inte registrerade hos någon myndighet. Det gäller säkert väldigt många kvinnor som enligt deras kultur skall ta hand om barnen och hemmet. Och framförallt inte träffa andra män.

Ej i arbete

Betydligt mer än 50 procent finns alltså i denna grupp efter 2 år i etableringsreformen. Det är inget att skryta med för Ylva Johansson och därför undviker hon också att prata om detta.

Ändå finns det rödgröna politiker som fortfarande håller fast vid mantrat att ”invandringen är lönsam” och att många är högutbildade. Om så hade varit fallet hade verkligheten sett helt annorlunda ut.

Sammanställer man dessa siffror i ett gemensamt diagram, där även andelen som efter etableringsreformen går vidare med utbildning så fås följande.

Sammanställning arbete

Det socialdemokratiska ministrar som Ylva Johansson ägnar sig åt är inget annat än Fake news!

Kom också ihåg att Etableringsreformen kostar svenska skattebetalare ca 6 miljarder kronor varje år!

 

 

59 reaktioner på ”S-MINISTERNS FAKE NEWS

 1. Hacke 2019-05-12 / 07:49

  Jag vet att jag är tvåa på bollen men det här är sannerligen värt att upprepa för alla demokrati- och yttrandefrihetsvänner i demokraturen Sverige
  Moderaterna i Stockholm, största förbundet, vill lägga ned public service helt och hållet och moderaterna i Västra Götaland vill kraftigt skära ned public service och minimera eller helt avskaffa public serviceskatten. Beslut fattade under stor enighet.
  Förhoppningsvis ett tecken på att moderaterna så sakteliga håller på att befria sig från det strypgrepp som landsförrädaren Reinfeldt med kvarvarande knähundar tillåtits hålla partiet i.
  Nu förväntar jag mig att sd-ledningen smider medan järnet är varmt och agerar kraftfullt på detta så avgörande område. Helt i linje med gräsrötternas vilja och inte efter egna undfallande huvuden som vi som följde Landsdagarna så smärtsamt fick erfara.
  Jag vill inte se ”mitt” parti bli omsprunget på fler områden nu. Och definitivt inte på detta.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-05-12 / 08:34

   ”Jag vill inte se ”mitt” parti bli omsprunget på fler områden nu. Och definitivt inte på detta.”

   Jag har haft samma tankar under flera år. Många straffsparkar har aldrig slagits av någon märklig anledning.

   Gillad av 2 personer

   • Gunnar Karlsson 2019-05-12 / 09:02

    På vilket sätt har AfS blivit omsprunget?? ;-))

    //Gunnar

    Gilla

 2. Tony Ingman 2019-05-12 / 07:44

  När ska ljushuvudena i Regeringen komma till insikt om att man måste sänka bidragen till människor som kommit hit i tron att dom ska leva lika gott och bättre än dom som jobbar och gör rätt för sig? Hur många kommuner ska gå i konkurs innan man fattar galoppen att ifall kommuner tvingas höja skatten rejält kommer skattebetalare att lämna den kommunen,och vad händer då, ja inte blir det mer pengar över i den kommunkassan. Man kan inte heller hålla på att köpa in hus för att förse bidragstagare med bostad, och framförallt inte lägga ner äldreboende
  för att istället plocka in bidragsturister, det är en jävla skam.

  Sen är Sverige fredsskadade, vi har helt enkelt haft fred för länge, många har ju levt
  hela sitt liv under fred, och tror inte att det kan bli ofärd här. Inget kan vara mer
  felaktigt. Men inget av detta borde hindra folk att tänka själva, man ser ju vad som
  händer överallt i samhället, så sluta upp att se alla fördumningsprogram på TV,
  som är till enbart för söva folk, Sluta att köpa Ljug media, man klarar sig utan,
  själv har jag inte köpt en Svensk tidning på 10 år, och utan att skryta så har jag
  inte varit mer uppdaterad än vad jag är idag. Lyssnar gärna på Danska nyheter
  som brukar förmedla nyheterna som dom är, utan att manipuleras så som sker
  SVT/TV4. Det är bara att se hur det gullas med Skråmo barnen för att se att dom
  har en agenda!

  Gilla

 3. Rolle 2019-05-12 / 06:48

  Sverigedemokraternas kampanjfilm inför valet till Europaparlamentet som i Sverige hålls den 26 maj 2019.

  Gillad av 1 person

  • Sven 2019-05-12 / 07:58

   Trevlig film. Men vad har Island i filmen att göra? Island är inte med i EU, men däremot EFTA och EES.

   Gilla

 4. Gunnar Karlsson 2019-05-12 / 04:56

  Off topic.

  Jag lider med alla gamla och hederliga Centerpartister som har bestraffats med en fanatisk partiledare som totalt vänt upp och ned de flesta värderingar som genomsyrat detta gamla folkrörelseparti i nästan ett sekel.

  Sitter man dumflinande i en Tv-intervju och förklarar att 30 miljoner flyktningar från MENA-länderna är inga problem för Sverige att ta emot, ja då förstår varje normalbegåvad människa att hissen in går hela vägen upp på Annie Lööf.

  Hennes senast ”genidrag” är att tillsammans med Vänsterpartiet, suck!!, anordna en Konferens om afrofobi och islamofobi i Riksdagshusets förstakammarsal, vad det nu har och göra med traditionella gamla centerpartistiska värderingar?? Fälldin, Hedlund och Bramstorp roterar förmodligen i sina gravar.

  Den som vill läsa mer om denna helt absurda konferens, råder jag att läsa vidare på Ledarsidorna, se länken nedan.

  https://ledarsidorna.se/2019/05/centerpartiet-anordnar-en-konferens-tillsammans-med-folkmordsapologeter/

  //Gunnar

  Gillad av 4 personer

 5. dennisslotteborn 2019-05-11 / 23:46

  Hahaha har bråkat halva kvällen om detta och saknat statistik, så kommer unge Herr Thoralf med just det jag bråkat om, TACK! Vill bara säga detta med! Kommer ej att rösta på Afs, just för att rösta på de kommer inte göra att min röst får höras, Finns ju en 3% spärr, och med 2018 valet i minnet där 20000 + 280 röster (osäker) las på Afs så innebär det att min röst kommer att gå till sosseriet, (vet ej o jag har fel,rätta mig gärna) och jag vägrar detta. VET hur du fått lida och det är INTE oki, inte någonstans..MEN med det sagt så har jag inte mycket mer att säga,,Tack för ordet!

  Gilla

  • Thoralf A 2019-05-12 / 05:51

   Om du bor i Kalmar eller Kalmar län hoppas jag ändå att du lägger din röst på AfS för att ge SD en knäpp på näsan. Det är många som kommer göra det!

   Gillad av 1 person

   • 61hunter 2019-05-12 / 07:23

    kommer det finnas afs valsedlar tillgängliga,om man förtidsröstar i kalmar ?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-05-12 / 07:31

    På alla flesta förtidsröstnings lokalerna inne i stan finns det valsedlar för AfS. Men t.ex. i Påryd eller Halltorp är öppettiderna så begränsade att det är svårt att få ut valsedlarna.

    Men om det inte finns valsedlar går det lika bra att ta av denna blanka valsedeln som finns i valsedelsstället och skriva ”Alternativ för Sverige”

    Gilla

  • Sven 2019-05-12 / 08:08

   Jag tänkte samma, men istället för S så tänkte jag ta SD sedlen (med Kristina W).

   Men sedan tänkte jag om och ser nu EU valet som ett Swexit val.
   Röstar man med S, Mp, L, C, M, KD och nu även KD – så säger man JA till EU.
   Röstar man AfS säger man NEJ till EU.

   För övrigt så är det många nya partier som kommit från ingenstans och kommit in i EU och lagstiftande församlingar.
   – Piratpartiet.
   – Feministiskt Initiativ.
   – The Brexit party med Farage är störst i UK.
   – Kanske kommer Stram Kurs, med Rasmus Paludan in i danska parlamentet.
   – Osv

   Så jag har valt AfS.

   Gilla

 6. Thomas 2019-05-11 / 23:01

  Svenskar. Det sovande folket. Fattar inte hur tröga alla är, fredskadade efter alla år utan krig eller vad?
  Och det ser inte ut som förr, det är inte ”den farliga ryssen”som tar kål på oss. Snarare Bryssel i så fall. Och det som tar kål på Sverige är naiviteten, dårskapen och slappheten.
  AfS med Gustav Kasselstrand i spetsen är räddningen. Men det känns lönlöst när jag följer frihetsturnen runt om i Sverige. Det är strongt gjort att hålla tal inför ett 20 tal närmast sörjande i Vimmerby nu senast.
  Det är en stor skam att ge efter till globalisterna. Ut ur EU. Det enda som gäller.
  Men folket bryr sig föga verkar det som. Vi har snart inte kvar något av det gamla trygga folkhemmet Sverige. Och alla (nästan) ser bara på från sidan.

  Att sossar och kommunister och andra slapphänta klapppträn brunmålar alla som inte omfamnar fullt ut vidöppna gränser och böneutrop i varje liten håla är en sak, men mer irriterande är att så många går på lögnerna och myten om den humanitära stormakten Sverige.
  Läs lite annat än DN,SvD, Aftonbladet ,Expressen. Och titta på andra nyhetskanaler än SvT.
  Så låt fjällen falla från ögonen nångång. Klockan är 1 minut över 12. Det går aldrig vrida tillbaka till det som var Sverige 1980, men vi kan åtminstone stoppa förfallet totalt.

  Tänk efter själva. Låt säga du sitter på en middag med släktingar och samtalet kommer in på invandringen ( det kanske blir tryckt stämning men av vad hjärtat är fullt av talar munnen..)
  Och det är flera som förespråkar att Sverige är ju ett rikt land, vi har faktiskt råd att hjälpa människor på flykt, osv.
  Fråga då tillbaka hur det kommer sig att om Sverige är ett så rikt land som påstås och att vi ska då kunna ta ansvar för människor från andra sidan jordklotet hur det kommer sig att Sverige är nordens och är en av Europas fattigaste länder för pensionärer.

  Fråga varför vi ser så många svenskar gå och rota i papperskorgar och som sover på parkbänkar om nu Sverige är ett så rikt land som ska försörja flyktingar från länder där det inte längre är krig, utan som ”flyr” för att de vill ha ett bättre liv.
  Fråga hur och vem som kontrollerar vilka flyktingar som har rätt till skydd, terrorister finns i varje liten håla numera.
  Fråga oxå ”de goda med rätt värdegrund” varför det finns så många skolor idag med vakter, övervakning kameror och stängsel.
  Fråga varför akutmottagningar på svenska sjukhus är lika farliga säkerhetsrisker som fängelser numera.
  Fråga varför inte kvinnor och äldre går ut ens på dan i många svenska städer.
  Fråga varför ambulansen och brandbilar får poliseskort in till förorter.
  Fråga ”de goda” om dessa är över 45 år även om det var så i Sverige på t ex 80-talet. Eller 90-talet.
  Ja, till och med 00-talet är relevant. Det har hänt mycket på 15 år drygt i Svedala.

  Fråga dig hur länge till ska Stefan Löfven få vara naiv.
  Hur länge till ska Margot Wallström få förstöra Sveriges anseende?
  Hur länge till ska Sverige gosa med is-krigare och deras små is-telningar? Och totalt glömma bort offren.
  Vi är ett land fullt av dårar i beslutsfattande ställningar.
  Sverige, arma land.

  Gillad av 2 personer

 7. Cosmik Debris 2019-05-11 / 22:26

  Jens Ganman: ”Trots att islam inte är en etnicitet utan en ideologi.”

  Har man ambitionen att förändra ett samhälle i grunden är man inte en religion. Då är man en politisk ideologi. Islam är en antidemokratisk, auktoritär, människofientlig och våldsam politisk ideologi. Och den ska ut ur landet.

  Hur kan det vara så svårt att förstå?

  Gillad av 4 personer

 8. Onkel Björn 2019-05-11 / 18:37

  Nu är ju Ylva en erfaren politiker och vet nog hur man ska slira på sanningen för att få saker att låta bra. Men en så länge har vi ju fortfarande en offentlighet i detta land, så de som vill kan faktiskt ta reda på, åtminstone någotsånär, hur det i själva verket ligger till. Tyvärr så bryr sig de flesta nog inte om att ifrågasätta utan litar nog på vad en minister säger.

  Vad som vore intressant att redovisa är ju hur mycket dessa invandrare bidrar till pensionssystemet. Idag går tyvärr systemet back. Inte mycket, om man ser till procenten, men ändå back.

  Och vad som är viktigt att veta när det gäller pensionssystemet, är att de pengar din arbetsgivare betalar in för dig de fonderas inte för din räkning, utan de betalar dagens pensionärer. Så den som ska gå i pension om 20 år får väl hoppas att alla dessa nu ”arbetslösa” invandrare har lyckats få ordentliga jobb. Om inte kanske pensionerna inte blir så saftiga. Så det gäller att spara lite själv.

  Olle Felten har skrivit en bra artikel i Nya Tider om pensionssystemets ekonomi. Tyvärr bakom betalvägg, för dem som nu inte är prenumeranter.

  https://www.nyatider.nu/kan-pensionerna-ta-slut/

  Gillad av 2 personer

 9. W 2019-05-11 / 18:15

  https://nyheteridag.se/blytunga-m-beslutet-lagg-ner-svt-och-sr/
  Public servicebolaget SVT och SR ska avskaffas helt och hållet. Det är den nya linjen för Moderaterna i Stockholms län, ett beslut som klubbades igenom på förbundsstämman på lördagen. De har även röstat för att riva upp public service-utredningen, berättar riksdagsledamoten Hanif Bali (M) på Twitter.

  Var SD står i frågan vet vi, vad säger KD de är väl rusiga av framgången på sista tiden, kanske kan de också byta fot?
  Tänk att få lyssna på ett objektiv nyhetsprogram utan pekpinnar och agendor av olika slag.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2019-05-11 / 19:06

   Var står SD i denna fråga? De röstade ju först för public service skatten men ändrade sig sedan efter en massiv kritik.

   Gillad av 1 person

 10. Amanda 2019-05-11 / 17:44

  Thoralf, hur går bokprojektet?
  Jag hoppas du har spännande kapitel i boken. Jag skulle gärna vilja ha ett kapitel gällande bakgrunden till din uteslutning. Det verkar som MBJ velat ha bort dig under lång period. Jag skulle vilja att du reflekterar över detta i boken, när du började känna att något är fel på den karln.

  Gilla

 11. Jenny 2019-05-11 / 17:36

  Filipstad är en konkursmässig kommun i Värmland. Anledningen beror på asylinvandringen.

  Hässleholm tvingas chockhöja skatten på grund av ”arbetslösa migranter”.

  Eskilstunas ekonomi rasar med 169 miljoner – nu ska invandrare få lån i stället för bidrag.

  Tog emot flest flyktingar – nu rasar ekonomin i Hedemora.

  Linköping är ytterligare en kommun som varnar för betydande ekonomiska svårigheter p.g.a. skenande socialbidrag.

  Snart är varenda kommun i Sverige konkursmässiga.

  Men invandringen är ju lönsam på sikt? Eller hur Stefan Löfven, Annie Lööf, LO med flera.

  Gillad av 1 person

  • DecemberKartellen 2019-05-11 / 19:12

   I Kalix kommun saknas det 34 miljoner kronor i budgeten inför kommande år.

   Gilla

  • Onkel Björn 2019-05-11 / 19:26

   Vad som kan vara bra att veta, är att det finns något som heter Kommuninvest. Alla landets kommuner är inte medlemmar, men flertalet. Kommuninvest svarar i många fall för den finansiering som kommunerna behöver till de olika projekten man ska genomföra. Och de kommuner som nu är medlemmar svarar i sin tur solidariskt för de skulder som uppstår.

   Det finns fortfarande en del kommuner som har bra koll på sin ekonomi. Och många av dessa är inte medlemmar i Kommuninvest,

   Ledarsidorna har en bra artikel om detta.

   https://ledarsidorna.se/2019/05/partiledardebatten-verklighetsframmande-situationen-i-kommunerna-foranleder-stormvarning/

   En annan sak med kommunernas ekonomi är ju att många kommuner de senaste åren har sålt ut både mark och allmännytta för att stärka upp redan dålig ekonomi, vilket gör att det för framtida generationer kanske inte finns så mycket kvar av kommunerna att sälja ut och få in pengar på.

   Att spara i ladorna verkar inte vara något för många av kommunerna.

   Man kan ju undra om och när Sverige kommer att behöva stödlån ála Grekland.

   Gilla

 12. Bajen666 2019-05-11 / 16:30

  Jag begriper ju att partierna får betala för sina valsedlar men det var inte det jag ställde mig frågande till….utan att vi som röstar och vill få sedlar hemskickade inte skulle få dessa gratis

  Decemberkartellen skrev ”.Beställ här gratis”

  Ibland verkar det som om du vill missförstå, tyvärr så kunde jag inte svara dig direkt på frågan utan fick skriva ett nytt inlägg.

  PS: Grattis förresten till segern idag.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-05-11 / 17:52

   Tack, det satt långt inne men i 86:e minuten kom målet. Fotboll är märkligt. I förra hemmamatchen mot Östersund radade KFF upp målchanser men lyckades inte göra mer än ett mål, trots väldigt bra spel. Idag spelar laget rent ut sagt dåligt långa stunder och skapar nästan inga målchanser. Då vinner KFF.

   Gillad av 1 person

   • Anonym 2019-05-11 / 19:16

    När ska man kunna köpa din bok?

    Gilla

 13. Thomas 2019-05-11 / 14:02

  Socialdemokrater. Tvi vale. Demokrater är det sista ordet jag förknippar med dem, snarare islamister och diktaturhärskande. Om det inte vore för alla muslimväljare skulle sossarna haft lägre väljarstöd en liberalerna.
  Dessa infantila avarter till människor, lögnerna, hatet mot nationalister och antisemitismen fodras i trollfabriken på sveavägen 68.
  Har det funnits någon ärlig sosse efter Tage Erlander? knappast.
  Det är helt sjukt.
  ”Det blir en vinst längre fram med invandringen”- så låter det ju från trollfabriken.
  Titanic är osänkbart lät det innan undergången
  Sverige stannar om vi inte har invandrare låter det.Haha Sålla ut ogräset från vetet.
  . Är det somaliska hjärnkirurger vi ska anställa? eller afghanska unga män på unga tjejers konfirmandläger?
  Om vi tog emot 1000-000 tals japaner istället för negrer/araber vore det förståss en helt annan femma.

  Gillad av 1 person

 14. Patricia M 2019-05-11 / 13:59

  Maj 6 grader kallare än normalt och det regnar nästan hela tiden!
  Kan inte mamma Malena Ernman nu lugna ner sin panikslagna dotter Greta Thunberg att det ingen global uppvärmning är på gång och skogarna inte brinner om inte muhammedanska terrorister, militanta klimatalarmister och andra galningar tänder på,
  så att flickebarnet kan gå tillbaka till sin skola!

  Gillad av 1 person

 15. Spiro 2019-05-11 / 11:44

  https://detgodasamhallet.com/2019/05/11/gunnar-sandelin-den-demografiska-forandringen-fortsatter-oforminskat-2/#comment-201291
  Visst är Löfven och hans drönargäng lögnare. Oupphörligt. Tänk att inte en enda murvel från mainstreammedia kan konfrontera Löfven med den mest uppenbara lögnen: Löfven hävdar att asylmigration är ”en liten ansträngning nu men lönsam på sikt”. Veckan därpå hävdar Löfven att länder som Ungern och Polen måste ”ta sitt ansvar” och ”dela på bördan”. Vilken börda? Det var ju nyss bara en tillfällig, liten ansträngning. Löfven försökte beslå även Finland med skuld enligt ovan på ett möte med Nordiska rådet i Reykjavik. Sannfinländarna reagerade och ställde Löfven mot väggen och bad honom förklara sitt motstridiga budskap. Finlands motsvarighet till vår DDR-tv, YLE, ylade högt om att ”så här beter man sig inte mot ett grannlands regeringschef”. Jag efterlyste i ett kommentarsfält om man kunde få veta om Löfven svarat något. Kommentaren försvann direkt. Bilden på Löfven sade väl det mesta, med den avslöjade lögnarens skuldmedvetna ansiktsuttryck.

  Gillad av 2 personer

 16. Amanda 2019-05-11 / 11:16

  Thoralf, fick utskick från SD om eu-valet. Hur har dem råd att skicka dessa till hela befolkningen? Måste vara jättedyrt?

  Gilla

   • Amanda 2019-05-11 / 15:12

    Synd att Afs inte har dem ”musklerna” att kunna göra sånt utskick. Afs kommer förlora mycket på att många inte vet att partiet finns. Tror inte Torgmöten räcker för att få dessa 4% som krävs.

    Gilla

  • Tony Ingman 2019-05-11 / 14:28

   Ett ord som Annika Strandhäll aldrig borde ta i sin mun är ordet okunnig, om andra!

   Gillad av 1 person

 17. dajevlar 2019-05-11 / 09:35

  Man kan undrar varför de mörkar sanningen. Vilket är syftet? Är det för att t.ex Ylva ska låta sina chefer tro att hon gör ett bra jobb som Arbetsmarknadsminister, eller är orsaken större än så? Varför försöker man få folk att tro att allt är frid och fröjd (eller i alla fall inte så dåligt som det faktiskt är) när det gäller invandringen? Varför? V a r f ö r?

  (Jag har i många, många år försökt lista ut vad det är de håller på med, men jag kommer inte på svaret. Nu blir det ju mer och mer konkret att det här demografiska experimentet inte är bra alls med skjutningar, bombsmällar, stenkastningar, skolproblem och kommuner som går på knäna både praktiskt och finansiellt…. Ändå försöker ”positiva” siffror visas in absurdum…. Varför? Är det för att de tror att de får fler (S)-väljare? (men Lööf då?)… Varför? VARFÖR?

  Gillad av 4 personer

  • Thor 2019-05-11 / 14:33

   Det gillas av FN och EU, oklart varför, men det ger hursomhelst extra god tillgång till mångmiljonavlönade tjänstetillsättningar inom EU och FN. Och naturligtvis fler (S)-väljare. Jag vill påstå att Löfven och hans pack bedriver en kamp mot klockan: fler och fler etniska svenskar inser vilken katastrof massinvandringen innebär och överger (S), det kritiska för Löfven blir då att hinna få in fler bidragsväljare för att balansera detta. Annars blir Löfven och hans pack bortröstade för alltid.

   Gillad av 1 person

   • W 2019-05-11 / 18:07

    Ja de flesta börjar fatta att vi är på fel väg. Men drar inte konsekvenserna av det utan kommer att rösta på ett parti som är för aGlobal Compact vilket leder till ökad invandring istället för motsatsen.

    Gillad av 1 person

 18. W 2019-05-11 / 08:51

  Tack för en dyster men utmärkt sammanställning. Ska försöka sprida den.

  ”Det speglar en kraftig förbättring, säger arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson.”

  Herregud de har ingen skam i kroppen. De ljuger oss rakt upp i ansiktet oavbrutet. Och nu är det snart val då ökar lögner och dimridåer i antal allt för att förvilla oss röstboskap.
  Och sista dagarna lär väl fotfolket i S parti gå runt och ringa dörr sprida rena lögner om SD.
  Inga tjuvknep är för lumpna, allt helgar makten.

  Gillad av 4 personer

 19. DecemberKartellen 2019-05-11 / 08:45

  För er som vill ha valsedlar från AFS hemskickade. Beställ här gratis: https://utur.eu/rosta/

  Ta tillbaka makten – rösta på Alternativ för Sverige 26 maj!
  Vi är det enda partiet som vill ta Sverige ut ur EU. Beställ hem våra valsedlar och rösta på oss i EU-valet! Vi skickar så det räcker för dig och dina vänner!

  Gillad av 2 personer

  • Bajen666 2019-05-11 / 11:07

   ”Gratis”….finns det nån som tar betalt för valsedlar.?

   PS: Det skulle inte förvåna mig det lila minsta om ett sånt krav kommer så småningom, mångkulturen/mångfalden måste ju trots allt finansieras.

   Gilla

   • Thoralf A 2019-05-11 / 13:21

    AfS får givetvis betala för sina valsedlar men ger sedan bort dem till väljarna. Man till och med skickar dem hem till din egen brevlåda utan kostnad för dig.

    Gillad av 1 person

   • Maja Dacke 2019-05-11 / 14:33

    Jag fick mina valsedlar i veckan och blev riktigt glad. Röstkortet kom också … Jippi!!!

    Gilla

 20. Thor 2019-05-11 / 08:07

  Regeringen är ivrig att få in asylanterna i a-kassesystemet. Efter avslutad låtsasanställning utgår a-kassa och aktivitetsstöd. Det lyser inte i ögonen på svenskarna lika mycket som kostnader i kommunerna för skenande försörjningsstöd, dvs. socialbidrag. Och det styrande packet i kommunerna är nöjda, de kommunala budgetarna avlastas. Förlorarna är som vanligt skattebetalarna.

  Gillad av 5 personer

  • stefan a. 2019-05-11 / 12:43

   Ja märkligt många ”anställningar” i kommunerna som är just ett år, dvs. kvalificeringsgränsen för att vara berättigad till a-kassa….

   Gillad av 1 person

   • Thor 2019-05-11 / 14:35

    Just det.

    Gilla

 21. Bajen666 2019-05-11 / 07:46

  Hehe som vanligt drar du ner brallorna på ljugande Svenska politiker, att SD gjorde sig av med dig var ett monumentalt misstag som dom borde ångra bittert.

  Gillad av 6 personer

 22. Hacke 2019-05-11 / 07:44

  Tänk om det ändå fanns en enda ”journalist” på tvångsfinansierade public servicekolossen som kom till en intervju eller presskonferens och gjort researchjobbet som Thoralf istället för att ständigt agera mikrofonhållare åt makten.
  Då hade vi ju rentav kunna tala om Sverige som en demokrati värd namnet.

  Vi andra får göra vad vi kan för att sprida vederhäftig information som Thoralfs och övriga medborgarjournalisters inom fri media till vår omgivning.
  Än en gång Thoralf, du är en klippa!

  Gillad av 6 personer

 23. Gunnar Karlsson 2019-05-11 / 07:43

  Socialdemokratiska ministrar är inte kända för att vara några större snillen och speciellt Ylva Johansson har väl aldrig gjort någonting rätt, hennes track-record kan sammanfattas med tre ord, konkurs, fiasko och misslyckande!

  https://samtiden.nu/2018/08/endast-90-borjade-studera-utbildningsplikt-for-nyanlanda-fiasko/

  https://www.st.nu/artikel/om-ni-misslyckas-med-praktikplatser-formedla-riktiga-jobb-da

  //Gunnar

  Gillad av 6 personer

 24. Ivar Andersson 2019-05-11 / 07:29

  Om invandringen vore lönsam skulle Löfven inte försöka tvinga Ungern, Polen m.fl. att ta emot ”flyktingar”. Det är dumt att ge bort lönsamma ”flyktingar” till andra länder.

  Gillad av 3 personer

 25. Janne 2019-05-11 / 07:07

  Dessa notoriska hjärntvättade lögnare kommer säkert aldrig att se att det finns en
  verklighet utan lever kvar i sin förnekelsebubbla medan vi andra som ser hur det
  ser ut får leva vidare och straffbeskattas till döds för att försörja alla dessa snyltare.
  (Kristina Winberg håller föredrag på hamnplan i Färjestaden i dag klockan 12.)

  Gillad av 3 personer

 26. Tony Ingman 2019-05-11 / 07:05

  Lögnfabriken S levererar statistik som passar deras idiotpolitik, så det är lätt att
  förstå varför dom är så rädda för att berätta vad massinvandringen kostar och
  har kostat samhället genom åren, men spåren syns tydligt på många och snart
  alla områden!

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s