BESÖKT SD

Kristina Winberg
Kristina Winberg i Färjestaden.  Foto Thoralf Alfsson.

Igår besökte jag för första gången ett eller egentligen två event som SD anordnade sedan jag blev utesluten från SD. Först åkte jag över Ölandsbron till Färjestaden för att lyssna till Kristina Winberg och SD Ölands torgmöte. I fredags var Peter Lundgren i Kalmar och talade på Larmtorget men det struntade jag i. Jag har svårt för personer som byter ståndpunkt i en så viktig fråga. Jag upplevde det som Kristina Winberg lämnade vissa öppningar för en Swexit i framtiden. Jag tror att Kristina Winberg inte riktigt gillar den omsvängning som partiet gjort angående EU.

Som säkert alla som läser min blogg vet så håller jag mer på Kristina Winberg än Peter Lundgren. Jag skall förklara det lite djupare i ett kommande blogginlägg.

Hur reagerade då mina före detta partikamrater när jag kom till Färjestaden? Jag hann inte många meter från min bil innan den förste kom fram och hälsade och beklagade uteslutningen. Han följdes sedan av så många fler. Ett stort tack till alla som kom fram till mig och hälsade. Ni andra som inte gjorde det kommer säkert få en ny chans, då hoppas jag att ni tar den. Annars så vet jag var ni står 😉

Tyvärr kunde jag inte lyssna så mycket till vad Kristina sa då jag blev ”tvungen” att prata med mina gamla partikamrater som kom fram och hälsade, den ena efter den andra. Jag hade heller inte förväntat mig att Kristina skulle ta sig tid att prata med mig, en utesluten person. Det är alldeles för farligt inom SD men Kristina har ändå mitt fulla stöd. Det finns ju personer som uteslutits från SD på grund av att de umgåtts med uteslutna personer, något jag skrivit om på bloggen tidigare. Den risken vill jag inte utsätta Kristina Winberg för. SD tycks ju vara fullt av illvilliga personer.

https://thoralfsblogg.com/2019/02/21/vem-far-en-sverigedemokrat-umgas-med/

Rapporter har säkert gått till MBJ, Mattias B Johansson om min närvaro och vilka som pratat med mig.

När jag var tillbaka i Kalmar stannade jag till vid SD:s tält på Kvarnholmen och pratade lite med mina gamla partivänner. Eller rättare sagt de som ville prata med mig. Det fanns de som undvek och gick och satte sig på behörigt avstånd.

Det inträffade en liten rolig episod när jag besökte dem. En för mig okänd, välklädd och proper kvinna i ca 60-års åldern kom fram och frågade om det var jag som blivit utesluten. Jag svarade som det var, att det stämmer. Svaret blev, ”jag håller på dig, stå på dig”. Det var flera av mina gamla partivänner som hörde detta kraftfulla ”statement”. De vet att många i Kalmar inte glömt bort hur fult Mattias B Johansson agerade i samband med min uteslutning. Han står inte högt i kurs hos många sverigedemokrater och hos partiets sympatisörer i Kalmar län.

Det fick jag idag mer än en bekräftelse på.

Jag förstod också att SD Kalmar har haft ett väldigt stort medlemstapp. Inom SD börjar det nya medlemsåret den 1 april och det brukar normalt leda till ett medlemstapp på ca 20 procent, det mesta beroende på att många är sena med att betala in medlemsavgiften. Nu förstod jag att medlemstappet var betydligt större och att det fortfarande idag, sex veckor senare är väldigt stort för SD Kalmar. Sedan kan var och en fundera över orsaken. Jag har min egen analys grundad på de mejl och samtal jag mottagit under vintern och våren.

Jag hade dessutom på morgonen ett möte med en person angående framtiden och delvis min egen framtid. Ett intressant möte. Som jag säkert får anledning att återkomma till någon gång i framtiden.

Jag har också tackat ja på en fråga från Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige om jag ställer upp på en intervju när han och hans partikollegor besöker Kalmar den 22 maj. Jag lärde känna Gustav Kasselstrand för ca 10 år sedan och alltid gillat Gustav. Jag kommer rösta på AfS i EU-valet som jag deklarerat i flera blogginlägg och jag hoppas att flera personer väljer att göra det.

Det skulle kunna vara en riktig näsbränna för Mattias B Johansson om AfS skulle göra ett bra val i Kalmar och Kalmar län.

I veckan har jag hjälpt AfS att få ut sina valsedlar till de flesta förröstningslokalerna i Kalmar och jag kommer hålla koll på att det inte händer något med valsedlarna.

PS

På valdagen den 26 maj behöver jag dock hjälp för att snabbt få ut valsedlarna i alla vallokaler. I Kalmar kommun finns ca 40 olika vallokaler, från Rockneby i norr, till Halltorp i söder och Påryd i väster. Vi skulle då behöva vara ca 5-10 personer som åker ut till vallokalerna för att lämna valsedlarna till valförrättarna så snabbt som möjligt när vallokalerna öppnas på morgonen 08:00.

Den som vill hjälpa till med detta på valdagen kan höra av sig till mig på mejl.

thoralf.alfsson@telia.com

37 reaktioner på ”BESÖKT SD

 1. mynameislena08 2019-05-13 / 15:39

  Kul att Gustav Kasselstrand frågade om du var intresserad av att ställa på torgmötet när AfS ska ha sitt torgmöte i Kalmar.
  Stå på dig Thoralf !
  Självklart kommer jag att rösta på AfS.

  Gilla

 2. John K 2019-05-12 / 18:47

  Du kommer att vinna. Sanningen är på frammarsch i hela världen. Syltryggar blir synade i sömmarna och döms för sina gärningar. Stå på dig Thoralf. Verkar vara många som står bakom dig. När det gäller AFS har jag för dålig kunskap för att yttra mig. Men att SD svikit oss är helt klart

  Gillad av 1 person

 3. Bajen666 2019-05-12 / 17:05

  OT:
  Du har blivit tillägnad en helt egen tråd på Flashback angående ditt arrangemang för AfS, mycket skitsnack antagligen sura Sverigedemokrater men även beröm.
  https://www.flashback.org/t3042673

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-05-12 / 17:18

   Haha.. Jag måste säga att det finns några riktiga knäppskallar i den tråden. Precis som någon skriver så bör de återvända till NMR. Jag är till och med jude i tråden. Jag är nog den första juden med Gustav Vasa och Erik XIV gener 😉

   NU skall jag inte hålla tal när AfS kommer till Kalmar utan jag har lovat ställa upp på en intervju som jag hoppas att det är Gustav Kasselstrand som kommer göra. Det kommer säkert handla både om uteslutning från SD, något som jag har gemensamt med Gustav och min syn på EU och Sverigedemokraternas omsvängning angående EU.

   Gillad av 7 personer

   • Befria Sverige 2019-05-12 / 17:38

    Flashback lockar som sagt till sig de värsta typerna som tyvärr bara etablissemanget gynnas utav då dom så gärna vill att vi nationalister ska vara stereotypen dom utmålar oss som.

    Gillad av 1 person

 4. Robban 2019-05-12 / 16:25

  Kasselstrand är ett retoriskt geni! Aldrig sett han förlora en debatt!
  Gissningsvis därför som media gör sitt bästa för att han inte ska få komma till tals!
  Personligen så struntar jag i om min röst skulle visa sig vara ”bortkastad” som vissa SDare säger!
  För mig är principen viktigare! Varför skulle jag rösta på något jag absolut inte tror på, som går helt emot mina egna åsikter, bara för att de har en bättre chans att komma in?
  Då skulle jag ju lika gärna kunna rösta på Socialdemokraterna eller Centern?
  Det blir AfS, även om jag gillar Kristina Winbergs åsikter!
  Swexit och en mycket.. omfattande repatriering av ekonomiska migranter, skulle göra underverk för Sverige! Det finns det till dags datum bara ett parti som tycker!

  Gillad av 5 personer

 5. Spiro 2019-05-12 / 15:47

  http://www.friatider.se/v-rdegrunden-bygger-p-tabu-och-skam
  När vi indoktrineras av statsmakten är det knappast okej att bara anpassa sig. Vi reagerar mot det lydiga beteendet i diktaturer, men missar att se det i Sverige. Vi agerar i hög grad också som vi blir tillsagda; tanklöst upprepar människor offentlighetens floskler.

  Eftersom vi inte tänk igenom dem själva ställer vi inga krav på att det skall vara genomtänkt; mekanisk lydnad ger en säkrare väg till den ålagda uppfattningen. Ingen har något klokt att säga för tesen ”alla människors lika värde”, den bara upprepas. Vi vet också att rasism är förskräckligt, men vi vet egentligen inte vad det är.

  Gilla

 6. Tony Ingman 2019-05-12 / 13:47

  Hur länge har SD råd att behålla Mattias B Johansson? För om en person uppenbart
  skadar partiet, ja då är han ingen tillgång, speciellt när vi sett vad andra åkt ut för?

  Gillad av 5 personer

 7. Cosmik Debris 2019-05-12 / 13:32

  Jens Liljestrand om Rasmus Paludan: ” Man tror först det är ett skämt. En typisk, rödlätt dansk i 37-årsåldern – tjocka läppar, tjocka kinder, gubbkeps.”

  Hur kan man vara i ”37-årsåldern” och hur tjocka läppar har en ”afrikan”?

  Gillad av 2 personer

   • Cosmik Debris 2019-05-12 / 14:16

    Cosmik Debris om Abdirizak Waberi:

    ”Man tror först det är ett skämt. En typisk, svart somalier i 53-årsåldern – tjocka läppar, tjocka kinder, flintskallig.”

    Ovanstående beskrivning av en somalier är godkänd av Jens Liljestrand.

    Gillad av 1 person

   • Sven 2019-05-12 / 15:20

    Det som Jens Liljestrand (Expressen) stämmer inte. Om Paludan hade sett det så hade han sagt lögn och åter lögn.

    Gilla

  • turrim 2019-05-12 / 14:50

   Om en sverigedemokrat hade beskrivit Expressens chefredaktör i motsvarande rasbiologiska termer så hade säkert någon fotsoldat med kameraunderstöd knackat på dörren och nästa dags löp och förstasida blivit bokade.

   Gillad av 3 personer

  • Sven 2019-05-12 / 15:16

   Jag såg han i en utfrågning i DR, och han tvekar inte. Rakt på sak. Intelligenta svar. Hade han funnits i Sverige så hade han klart varit ett alternativ.

   Gillad av 2 personer

   • Gunnar Karlsson 2019-05-12 / 17:37

    Sven, din text kan nästan tolkas som att du är lite överraskad att Rasmus ger intelligenta svar och är rakt på sak, om du inte visste det så är Rasmus en dansk Advokat, och de brukar vara mycket rakt på sak och svara på ett vasst och intelligent sätt.

    //Gunnar

    Gillad av 1 person

   • Sven 2019-05-14 / 07:03

    Hej Gunnar Jag tror jag sett att Paludan är jurist. Jag följer det som händer på DR.dk, och det är mycket nu med deras val.Jag uppmärksammade att han nästan varje gång när han fick mothugg från reportern sa ”Det kan jag svara på” (kanske upprepade det också). Vilket retoriskt är smart. Jag som lyssnar uppfattar att Paludan svarar på frågan vilket han kanske inte egentligen gör. Mycket bättre än vad Åkesson gör när han säger, ”Jag vet inte”, även om det är ärligt.

    Gilla

 8. Bajen666 2019-05-12 / 12:38

  Enligt mig så uteslöts fel person det borde varit stolpskottet och mobbaren Mattias B Johansson som fick foten.

  Men det är tveeggat för mig för hade du inte blivit utesluten så skulle jag ”nog” fortfarande varit en Sverigedemokrat trots den nya EU-inställningen och inte fått upp ögonen på AfS.

  Gillad av 5 personer

 9. Bo Adolfsson 2019-05-12 / 11:59

  Det är ju självklart att Peter Lundgren inte vill gå ur EU!
  199 000 kr/mån och frivilligt att betala skatt. Han har vägrat att redovisa sina utlägg. Det är lite bättre än att vara lastbilschaufför. Han har ingen utbildning och säger själv att han har lärt allt genom att lyssna på radion under körningarna. Vilket kunskapsförakt!
  Han passar bra ihop med de andra tyckarna Bah Kunke, Väderpelle, Federley, Tobé, Post, Fritzon m fl. Det viktigaste är att putsa på självbilden, ha vassa armbågar och slicka åt rätt håll.
  Kan ett land överleva med en sådan infantil ledning och inställning till de produktiv krafterna?
  Fd sd-medlem

  Gillad av 5 personer

  • Bajen666 2019-05-12 / 12:39

   Va 199 000 kr/mån du måste skämta…eller skrivit fel.?

   Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2019-05-12 / 13:23

    Jag tyckte också siffran var väldigt hög men om man lägger till alla tillägg som de har så kanske man kommer upp i närheten av den summan innan skatt och omkostnader är betalda.

    Gilla

   • Tony Ingman 2019-05-12 / 13:54

    Ja det får han vara glad för om han kommer upp i årslön som lastbilschaufför,
    sen tycker jag att ni är lite väl hårda mot Peter, han sopade ju i alla fall golvet med
    Helen Fritzons insnöade åsikter!

    Gillad av 1 person

  • Robban 2019-05-14 / 15:11

   92000kr lön
   45000kr kontorsprylar
   3000kr/dag traktamente

   200 000kr om de tar ut 21dagar traktamente!

   Gilla

 10. Sven 2019-05-12 / 11:47

  Britterna röstar den 23 maj. Om det går bra för ”Brexit party” så ska/bör AfS kabla ut det så mycket som möjligt till det svenska valet den 26 maj.

  Gillad av 4 personer

   • Sven 2019-05-14 / 07:35

    Du har helt rätt Henriksdalsberget. BBC skriver.

    Counting is also done on a country-by-country basis – but the results are kept secret until all voting is finished.

    The results will be announced from 23:00 Brussels time (22:00 BST) on Sunday, 26 May, so that the announcement of results from the UK or other early voting countries cannot affect voters somewhere else.

    Men kanske det kommer ut en prognos när UK röstat.

    Gilla

 11. Sven 2019-05-12 / 11:42

  Med tanke på din kommentar: ” I fredags var Peter Lundgren i Kalmar och talade på Larmtorget men det struntade jag i. Jag har svårt för personer som byter ståndpunkt i en så viktig fråga.”

  Det kostar att stå på första plats på valsedeln.

  Gilla

 12. Hacke 2019-05-12 / 11:36

  Intressant läsning. Ditt stöd bland vanliga sd-gräsrötter torde fortsatt vara mycket stort, sannolikt större än innan den smutsiga och orättfärdiga och så svinaktigt hanterade uteslutningen.

  Ska man med detta ditt konkreta engagemang i afs tolka det som att du definitivt gett upp ansträngningarna och förhoppningen(?) om att åter bli medlem i sd?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-05-12 / 11:47

   Jag har egentligen aldrig haft någon sådan förhoppning så länge Mattias B Johansson sitter i den position han innehar. Många är rädda för Mattias idag och desto fler är osäkra vad de får göra som SD-medlemmar. Medlemmarna kan dock avsätta honom. Jag hade dock en förhoppning om att få ett hederligt svar på grunderna till min uteslutning. Men det har jag inte längre. Jimmie Åkesson kommer till Kalmar den 21 maj då kan jag ställa honom mot väggen om jag skulle känna för det. Just nu stödjer och hjälper jag AfS i EU-valet

   Gillad av 9 personer

   • W 2019-05-12 / 13:19

    Jag röstade på Afs i riksdagsvalet. Tyvärr var vi väl bar något över 20000 som gjorde det. Är dåligt påläst, vet du hur många röster som fordras för att komma in i EU?
    Man vill ju att de konservativa ska få så stor makt som möjlig. I dagsläget känns det som enda verkliga möjligheten att komma åt EU byråkraterna och deras hejdukar.

    Blir oerhört spännande att se hur det går i valet, Italien, Ungern Polen Österrike Le Pen i Frankrike, känns hoppfullt.

    Sverige däremot tror jag inte på, här är de numera sk konservativa M KD fortsatt förespråkare Marrakechavtalet
    Kommentarer överflödiga.
    Samtidigt matar public service oblygt ut sitt politiska budskap fyllt med lögner agendor och vinklingar. Och folk överlag går på det.

    Gillad av 3 personer

   • Thoralf A 2019-05-12 / 13:26

    Det beror givetvis på hur många som röstar men ett riktmärke kan vara ca 150 000 röster.

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s