LÖRDAGSGODIS

 

I veckan letade jag efter ett mejl angående ett datorproblem jag hade för drygt ett år sedan. Det enda jag kom ihåg var att tjejen på supporten hette Jessica, så jag sökte på Jessica och fick några träffar. En träff överraskade mig. Ett mejl som jag inte hade något minne av.

Jessica utan mejl

Visst är det roligt när man ser att jag och min blogg påverkat Jessica Stegrud att bli Sverigedemokrat och snart också EU-parlamentariker. ”Läser din väldigt informativa blogg ibland”. Jag tror att Jessica Stegrud fortfarande tittar in på min blogg 😉

Jag läste en sak som Mattias Karlsson alldeles nyss la upp på Facebook. Jag kunde inte annat än börja reflektera över hans text och gjorde några små justeringar i texten med tanke på uteslutningen av mig från Sverigedemokraterna.

”Låt er inte luras av översittarattityder och spridandet utav fake news. Att man sitter i regeringsställning innebär inte per automatik att det som de kommuniceras är sant. Inte heller innebär det att man har rätt att bete sig hur som helst. De svenska väljarna förtjänar en högre nivå på den samhällspolitiska debatten – och en konstruktivt sådan.”

Mattias Karlsson

”Låt er inte luras av översittarattityder och spridandet utav fake news. Att man sitter i partiledningen innebär inte per automatik att det som de kommuniceras är sant. Inte heller innebär det att man har rätt att bete sig hur som helst. De partiets medlemmar förtjänar en högre nivå på den interna debatten – och en konstruktivt sådan.”

Thoralf Alfsson

Man skall inte kasta sten när man sitter i glashus!

 

TV4 stoppade Alternativ för Sveriges harmlösa videoklipp. Dessa mediepersoner på TV4 har mage att kritisera Polen och Ungern för deras mediepolitik. Sedan är de inte bättre själva! Skamligt. Men det är Sverige i ett nötskal. Pinsamt agerande av TV4.

 

SD läcker som ett såll. Sverigedemokraterna har idag uteslutit så många att vad som än händer inom partiet sprids det ganska fort utanför den inre kretsen. Det beror på att de som lämnat partiet av en eller annan anledning fortfarande har många goda vänner kvar inom partiet. Ju fler som partiet utesluter, desto fler läcker uppgifter.

Efter att jag i flera blogginlägg förordat att de som röstar på SD i EP-valet skall kryssa Kristina Winberg och att jag menar att hon delvis mobbas av partiledningen genom att hon flyttades ned till plats 4 har jag fått en del frågor. Varför skulle partistyrelsen göra det mot Kristina? Min uppfattning är att det är en person som inte sitter i partistyrelsen som har haft den makten. Jag tror dessutom att svaret finns i boken ”Facklan i riksdagen” skriven av Daniel Assai.

Jag har läst den och andra böcker skrivna om SD i min research till min egen bok. Det har gett mig nya kunskaper om de intriger och den maktkamp som pågår inom SD men som jag varit totalt ointresserad av eller inte ville vara en del av under alla mina år i SD.

 

Folkomröstningen på Öland om att slå samman kommunerna Borgholm och Mörbylånga blir allt mer infekterad. Åsikterna delar snart sagt alla partier och nya tvärpolitiska grupper har bildats. Det är nog faktiskt bra för demokratin och den stelbenthet som finns inom vissa partier. Flera partier har sagt att det är fritt att välja vilken sida politikerna själva tror på och vill stödja.

Kommunsammanslagning

Jag läste igår en insändare från företrädare från flera olika partier som vill att Öland fortsatt skall vara delat i två kommuner. De menade att det enda klara beskedet det fått om vad en sammanslagning skulle innebära att det totala antalet politiker skulle minska från 70 (35+35) till 49 politiker. Allt annat var luddigt och utan besked om vad en sammanslagning skulle ge för besparingar.

Jag tycker detta är mycket märkligt då politikerna i Borgholm och Mörbylånga anställde före landshövdingen Stefan Carlsson, han som sparkades av regeringen för sina telefonsexsamtal på skattebetalarnas bekostnad. Stefan Carlsson jobbade under ett helt år med utredningen ”Öland en kommun”. I den utredningen måste det finnas mängder av svar vad en kommunsammanslagning kommer innebär och vilka effekter det skulle få. Stefan Carlsson tror jag också rekommenderade en kommunsammanslagning.

Vad har annars de både kommunerna betalt hundratusentals kronor för i lön till Stefan Carlsson? Jag bara undrar.

EU-VALET

 Som jag skrivit tidigare på bloggen så kommer min röst i EU-valet gå till AfS, Alternativ för Sverige!

Efter den behandling jag fått av SD kommer jag stödja AfS på olika sätt. T.ex. genom min blogg. Tycker även du att SD har behandlat mig illa så kan även du markera detta genom att istället lägga din röst på AfS.

I synnerhet om du bor i Kalmar eller Kalmar län för att visa ditt missnöje. Inte minst med distriktsordförande Mattias B Johansson, som låg bakom uteslutningen av mig från SD.

Om SD skulle förlora 1 000 röster genom att många personer istället lägger sin röst på AfS i Kalmar och Kalmar län så tappar bara SD en promille av rösterna i riket. Det har med andra ord ingen praktisk betydelse.

Ta därför chansen att ge SD en minnesbeta eller käftsmäll! 

 

(Om du ändå känner att du måste rösta på SD i EU-valet, kryssa då Kristina Winberg som är en riktig, äkta och genuin Sverigedemokrat, sedan 10 år tillbaka i tiden.)

40 reaktioner på ”LÖRDAGSGODIS

 1. Tony Ingman 2019-05-19 / 20:13

  Återigen markerar Ungern mot den märkliga figuren Stefan Löfvens lögner,
  inte nog med att han ljuger för sin egen befolkning, han försöker även att
  dra andra länder i smutsen, och då länder som har verkligt folkligt styre,
  till skillnad mot hans eget ihop krafsade sällskap, som långt ifrån har folket
  med sig!

  Gilla

 2. Hacke 2019-05-19 / 13:12

  Femton sd-distrikt agerar nu gemensamt kring public service inför landsdagarna.
  Bra men beklagligt att man ännu en gång är tvåa på bollen kring denna för demokratin och yttrandefriheten så grundläggande fråga. För sent och för lite är min spontana reaktion på deras förslag som innehåller bland annat bantning samt nedläggning av P3 och TV2 och att finansieringen läggs på budgeten.
  Att partiledningen, av förra landsdagarna att döma, ska gå kraftfullare fram (som exempelvis de två största moderatdistrikten redan gjort) är dessvärre inget att sätta sitt hopp till.
  Dagens stick på Ledarsidorna i ärendet borde vara obligatorisk läsning för de partiansvariga som en tankeställare och puff i rätt och helt nödvändig riktning.
  https://ledarsidorna.se/2019/05/utrikesminister-margot-wallstrom-skall-hallas-langt-borta-fran-medias-syltburk/

  Gillad av 2 personer

 3. P 2019-05-19 / 12:46

  @Befria Sverige

  Att sitta i Riksdagen och kvittera ut feta löner, i kombination med att man skaffar familj och barn kan göra att man blir bekväm och kampviljan falnar. Därför behövs personer som Thoralf Alfsson som under alla omständigheter kan hålla kämpaglöden vid liv. Annars blir SD ett harmlöst och slätstruket parti.
  Fienden är inte att leka med, det är världens största pedofilsekt med hundra miljoner tals fanatiska anhängare som är beredda att gå i döden för att uppnå sin pedofiliska dröm om gangbang med 72 oskulda flickebarn.
  Det är inte många människor som är beredda att ta upp kampen mot en sådan livsfarlig fiende.
  Jag tror dock fortfarande inte att Mattias Karlsson är glad över Thoralfs uteslutning. Den som däremot är glad över detta vet jag är Mattias B Johansson.
  Det säger mig min människokännedom och den bruka till 78,2% ha rätt!

  Gillad av 1 person

 4. Tony Ingman 2019-05-19 / 12:36

  I kväll sänder Tv 2 en film om fågeln Göken, den som lever som parasit på andra
  fåglar och låter dessa göra jobbet åt dem. Men är det bara inom fågelriket det är
  så?Tycker mig se många likheter bland det mänskliga släktet, och allra helst i
  Sverige där det verkar vara så att staten stöder o göder detta sjuka beteende?

  Gillad av 1 person

  • turrim 2019-05-19 / 14:36

   Se Julia Caesars länk om göken i högermarginalen. Den törs TV inte läsa upp!

   Gilla

 5. Sven 2019-05-19 / 09:14

  Det är sorgligt att jag inte kunnat efterlämna ett Sverige, som jag växte upp i, till mina barn och barnbarn.

  Gillad av 4 personer

 6. Spiro 2019-05-19 / 00:19

  Det börjar hetta till rejält i den svenska invandringsdebatten
  http://www.friatider.se/ivar-arpi-avskaffa-asylr-tten-invandring-l-ser-nd-inga-problem

  Enligt Ivar Arpi står EU i ett vägskäl mellan relativ självständighet för demokratiska medlemsstater, och ett överstatligt projekt där länderna alltmer underkastas ett Europas förenta stater.

  Men Arpi går ännu längre än så. Han menar att Europas folk aldrig velat ha den omfattande invandring som politikerna infört. Han vill rentav avskaffa den nuvarande asylrätten, som bland annat eggar människor att sätta sig på livsfarliga båtar över Medelhavet. Ett sådant avskaffande har han argumenterat för i flera år, säger han.

  Han försvarar också Viktor Orbán i den mening att denne har riktig ”demokratisk legitimitet” då Fidesz fått egen majoritet i parlamentet i tre val sedan 2010. Någon liknande legitimitet har däremot inte EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker, påpekar Arpi.

  Kasselstrand kunde inte sagt det bättre.

  Gillad av 4 personer

 7. Galne Gunnar 2019-05-19 / 00:17

  Har följt Stegrud på FB i drygt ett år och hon kommer bli en bra representant för SD. Verbal och för sig utmärkt, dessutom har hon utseendet med sig och det är naturligtvis bara positivt.

  Gillad av 1 person

 8. Cosmik Debris 2019-05-19 / 00:15

  Jag instämmer i allt Katerina Janouch skriver. Alla muslimer måste ut ur landet. Att vara muslim måste bli olagligt. Annars går Sverige under.

  Katerina Janouch:

  ”Norrmalmstorg, Stockholm, Sverige, 18 maj 2019. Här ser ni er framtid, ni så kallade ”liberaler” och ”feminister”. Hur känns det att se hukande förnedrade tygklädda kvinnoindivider tjugo meter bakom den härskande klassen, dvs männen? Shariavurmande, terrorkramande, homohatande, antisemitiska och kristofoba grupperingar fick idag med rumporna i vädret utnyttja ett fritt lands demokratiska lagar för att ogenerat visa upp sin totalitarism, sitt förtryck och sin sexualisering av kvinnor.

  Att inte varenda feminist och normal bildad och sekulär individ blir bindgalen är bortom mitt förstånd. Men good luck med den framtid ni skapar åt våra barn och barnbarn! Kalifatet lurar bakom hörnet, om det inte redan är här.”

  Gillad av 2 personer

  • stefan a. 2019-05-19 / 08:49

   En sak skall man ge de muslimska männen iaf. de kan få de mest rabiata Svenska feministerna att tystna…

   Gillad av 5 personer

 9. P 2019-05-18 / 23:51

  Till Mattias Karlsson’s försvar!
  Jag tror inte att Mattias Karlsson är glad över Thoralf’s uteslutning. Och det skulle inte förvåna mig om det i framtiden framkom att hans utbrändhet orsakats åtminstone delvis av detta våndsamma ärende.
  Anledningen till att Thoralf inte får någon tydlig förklaring till hans uteslutning är att partiet inte vet exakt hur man ska förhålla sig till det största systemhotet; Pedofilsekten som har erövrat vårt land. Personligen tycker jag liksom Thoralf att man bör ta tjuren vid hornen och inte vara rädd för direkt konfrontation samtidigt vet jag att det är en mycket svår och ytterst farlig fråga. Pedofilsekten är idag världens största och mest växande imperialistiska makt.

  Gillad av 2 personer

  • Befria Sverige 2019-05-19 / 02:06

   Alltså.. Mattias Karlsson har gjort sig känd inom SD för att verkligen njuta när han gör sig av med de han kallar för ”ideologiskt avvikande” han har förstört för så många som kunde haft en framtida roll inom SD som skulle gynna partiet men istället så tänker han på sig själv och sin egen position.

   Googla på Expo och Mattias Karlsson så har du fler exempel på hans sjuka beteende mot sina egna medlemmar.

   Gilla

 10. Johanna 2019-05-18 / 22:05

  Frågan hur Sudan ska styras efter att diktatorn Omar al-Bashir avsatts hänger fortfarande i luften. En allians av islamistiska organisationer som räds att bli lämnade utanför diskussionerna kräver nu att sharialag blir en del av den planen.

  Fy fasen, denna sjuka ideologi. Vad är det som styr Islam? Hjärntvätt eller vad är det fråga om?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-05-18 / 22:20

   Vad är det som styr Islam? Hot,våld och död.

   Gilla

   • Tony Ingman 2019-05-19 / 12:17

    Ja och ändå kallas den fredens religion av hel o halvblinda Svenskar.

    Gilla

 11. turrim 2019-05-18 / 20:41

  Jag har inte läst boken Facklan i Riksdagen. Jag tänker inte heller köpa den. Men blev nyfiken och Googlade lite sammanfattningar. Det lilla, om det är sant, är ju mycket värre än det som Baas släpper ut i Expressen inför alla val. Har jag blivit lika lurad av SD som jag blivit av M? Nu får förbanne mig Jimmie kliva ut på banan och tala klartext.

  Gillad av 1 person

 12. Befria Sverige 2019-05-18 / 18:05

  Jessica stegrud kanske också är härligt ”ideologiskt avvikande”? 😉 Positivt isåfall.

  Såg förresten på AfS torgmöte k Norrköping idag där vänstern skrek och gapade och var klädda som clowner… Väldigt passande! Och polisen gör som vanligt ingenting åt detta utan låter dom gapa och skrika…

  Gillad av 1 person

 13. W 2019-05-18 / 17:47

  https://detgodasamhallet.com/2019/05/18/bitte-assarmo-klimatkrisen-och-flugornas-herre/comment-page-1/?unapproved=203138&moderation-hash=994d13bc30d3b9f14d0d9c08e2eeff64#comment-203138

  Det mest ironiska är att klimatkrisen är över (detta är känt i Norge och Danmark där man får diskutera det). Den tog slut den 31:a januari i år, då ett företag i USA introducerar E-Cat SK, en apparat som ger 22 kW varmluft helt utan klimatpåverkan, det vill säga utan CO^2, utan strålning och utan radioaktiva aktiva ämnen.
  Energin skapas genom att nickel omvandlas till koppar, och genom en förlust av massa så skapas energi enligt Einsteins ekvation E = m * c^2.

  Apparaten hyrs ut, och man betalar för den energi som levereras. Energin kostar bara 80% av den energi som produceras. Producenten byter bränslet på plats, apparaten är stor som en halv diskmaskin.
  Som en anedokt kan nämnas att produkten presenterats under utvecklingen på Ingenjörsvetenskapsakademin i Stockholm i november 2017, och svenska forskare har verifierat den underliggande processen.

  Men klimathysterin måste fortgå, därför skriver svenska media inget om detta. Och om det är någon iläsarevsom undrar varför, så är det bara att konstatera att censuren i MSM fungerar.

  DN, SvD och SVT kontrolleras av Vinnova (det första anslaget för att bedriva censur som stiftelsen fick blev känt, tidningarna hakade villigt på mot betalning), och TV4 får sitt innehåll kontrollerat av MSB (med politruken Dan Eliasson i ledningen).

  Vad skulle hända med PK-adeln om klimatkrisen (koldioxiddelen) försvann? Miljöpartiet?

  Gillad av 2 personer

   • W 2019-05-18 / 23:10

    Jag förmår inte bättre än så.
    Det är måhända för bra för att vara sant.
    Men en sak kan vi väl vara överens om, nyheter som inte passar in i den politiska agendan har en viss förmåga att sopas under mattan.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2019-05-18 / 23:56

    När något är för bra för att vara sant, så är det inte heller det. Media väljer bara det som gynnar deras agenda.

    Gillad av 1 person

   • Maja Dacke 2019-05-19 / 13:44

    Men Thoralf, förklara – du vet ju!

    Gilla

   • Thoralf A 2019-05-19 / 14:02

    Jag ser inga uppgifter om hur mycket energi processen förbrukar?

    Gilla

  • Sven 2019-05-19 / 09:12

   Din fråga: ”Vad skulle hända med PK-adeln om klimatkrisen (koldioxiddelen) försvann? Miljöpartiet?”

   En fråga ställdes till den person som genomförde en klimataktion i London för några veckor sedan.
   ”Om det fanns en maskin som sög upp all koldioxid utan andra bieffekter, skulle du då trycka på knappen? Vi skulle då kunna köra bil, flyga etc utan problem.”
   Svaret var: ”Nej. Vi måste göra en omställning”

   Klimatdebatten handlar inte bara om klimatet utan är en del av en samhällsändring man vill framkalla. Klimatet är ett av ”verktygen” i att nå ett målen.

   Gillad av 1 person

 14. Åke Nordlöf 2019-05-18 / 17:30

  Röstade självklart AfS idag,var tidigare livstidsdömda i SD,men efter deras krumbukter i flera viktiga frågor för mig,så fanns som tur var AfS,och är numera medlem där,känns som att jag hamnat helt rätt

  Gillad av 1 person

  • Åke Nordlöf 2019-05-18 / 17:32

   Menade livstidsmedlem såklart

   Gilla

 15. W 2019-05-18 / 17:07

  Jean-Marie Le Pens lysande avskedstal i Europaparlamentet
  Han liknar Europas situation vid Medusas flotte som kommer att sjunka under tyngden av nyanlända.

  Gillad av 1 person

 16. Anonym 2019-05-18 / 16:10

  Kan rekommendera boken ”Facklan i riksdagen” som Toralf nämner i sin text. Det finns inget krav på att man läser från pärm till pärm för att få utbyte av boken, utan man kan läsa de olika kapitlen i valfri ordning. Med andra ord lättläst, även för den som inte är så van vid att sträckläsa långa böcker.
  Författaren framstår som väldigt vederhäftig och boken ger en hel del information om vad som försiggått (och försiggår) i SD:s inre kretsar.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-05-18 / 17:36

   De lyser verkligen igenom att Daniel Assai vill hämnas på SD och Jimmie Åkesson i sin bok. Idag är han istället medlem i KD. Jag undrar hur det kommer gå.

   Gillad av 1 person

 17. Anders 2019-05-18 / 15:24

  En AFS avlagd idag 😊

  Gilla

 18. Bajen666 2019-05-18 / 15:10

  Håller verkligen med, att kasta sten i glashus så som Mattias gör är rent hyckleri på hög nivå men inget som förvånar mig det lilla minsta.

  Jessica Stegrud verkar vara en sund och frisk fläkt (blev min kandidat i valkompassen!!!) Hade passat som handen i handsken i AfS…men men hon kanske ser ljuset även hon så småningom…:-)

  Till sist, sista meningen har numera kommit inom parentes hehe bra.

  Gillad av 1 person

 19. Spiro 2019-05-18 / 14:20

  Annie Lööfs krav på generösare familjeåterförening för invandrare kan få allvarliga konsekvenser för landet. Det kan skapa en ”ny flyktingström till Sverige” i sommar, då reglern träder i kraft, skriver Östra Småland.

  Gilla artikeln på Facebook

  För att ingå regeringsuppgörelsen med Socialdemokraterna krävde Centerpartiet generösare regler för familjeåterförening. Även Miljöpartiet ställde sig bakom kravet på en generösare invandring.

  Så blev också fallet, och snart kommer konsekvenserna.

  Reglerna, som träder i kraft i sommar, kan nämligen skapa en ny våg av invandring till Sverige.

  Tidningen Östra Småland larmar om en ”ny flyktingström till Sverige när de nya och betydligt generösare reglerna för familjeåterförening som är en del av januariavtalet mellan S, MP, C och L börjar gälla”.

  Kalmar kommun har därför börjat förbereda sig på att trycket på sådant som att ordna boenden till invandrarna kan komma att öka.

  Tidningen påpekar också att asylinvandringen till Sverige ännu är stor. Förra året var det bara ett annat land i Europa, i relation till sin folkmängd, som beviljade fler asylansökningar än Sverige.

  I år kommer 21.000 asylsökare, varav 1.200 så kallade ensamkommande. Men antalet anhöriginvandrare är betydligt högre, 59.000, en siffra som kan växa i och med Lööfs generösare politik. I sommar får även alternativt skyddsbehövande möjlighet till familjeåterförening, vilket gör att de kan hämta hit make, maka, sambo och minderåriga barn. Detta kan göra Sverige till ett av Europas mest generösa länder för anhöriginvandring, enligt Migrationsverket. Dessutom kan rätten till familjeåterförening även fungera som en morot för andra invandrare att ta sig till Sverige.

  Gillad av 3 personer

  • Onkel Björn 2019-05-18 / 18:09

   Satt idag och tittade i ett äldre nr av Nya Tider, som hade en artikel om pensioner och då främst garantipension( för svenskar och invandrare som haft en låg eller ingen inkomst under livet) samt äldreförsörjnings stödet ( för äldre invandrare som kommit till Sverige).

   Enligt pensionsmyndigheten betalades det år 2017 ut 43 miljarder i garantipension, äldreförsörjnings stöd samt bostadstillägg. Man beräknar att den summan till år 2100 har ökat till 400 miljarder !! Enl pensionsmyndigheten är det (2017) bland de invandrare som kommit från de fattigare länderna och vilka är 65 år eller äldre ca 80& som har garantipension, bostadstillägg eller äldreförsörjningsstöd.

   Undrar hur länge svenska skattebetalare, för det handlar ju främst om just det – svenska skattebetalare, vill vara med och betala för detta. Invandrarna har en alltför lång bidragstid innan de kommer i arbete, om de nu överhuvudtaget kommer i arbete. Enligt artikeln var sysselsättningsgraden bland en av de större invandrargrupperna – Somalierna- endast ca 20 %. De somalier som arbetar och betalar skatt kan ju inte ens försörja sina egna landsmän. Snacka om pensionsräddare!

   Och den stora frågan är, varför vill våra riksdagspolitiker från 7 klövern sänka Sverige? Sossarna och moderaterna är ju de med det största ansvaret för just denna utveckling.

   Gilla

   • Sven 2019-05-19 / 10:22

    Ja Onkel så sant så. Man får inte glömma att Moderaterna är tycker jag ett av de värsta partierna i Riksdagen. Man förväntar sig inte något (öppna hjärtans politik) från ett parti med bakgrund i Gösta Bohman. Att V och Mp hittar på tokigheter ligger i deras DNA. Men jag tror att många M väljare röstar för ett annat Moderaterna än vad det egentligen är. Grundlurade är just vad de är.

    Gilla

 20. Maja Dacke 2019-05-18 / 13:21

  Mycket lördagsgodis, Thoralf!
  En det var sött och lite salt. Annat var beskt – men inte som en kall öl.
  Och så var det surt som bara attan … Gärna en skvätt citron i drinken för min del eller en kopp lemoncurd glass men …

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s