ÄR DET SANT?

I flera intervjuer idag har Jimmie Åkesson hävdad att uteslutning och petningen av Kristina Winberg inte har något att göra med affären Peter Lundgren och hans tafsande på en SD-kvinna. (Första gången jag testar en omröstning på denna blogg.)

Vad tror du? Talar Jimmie Åkesson sanning?

23 reaktioner på ”ÄR DET SANT?

 1. En annan 2019-05-21 / 19:23

  Thoralf, ditt f.d parti har drabbats av framförallt två saker:
  Dels för mycket pengar genom betydligt utökad partikassa genom framgången i senaste valet vilket gör att motivationen avtar, dels infiltration från framför allt gamla sossar, får inte partiet stopp på dessa 5-kolonnare kommer dom att byta namn till folkpartiet.
  Att få stopp på denna ohejdade invandring är och måste vara det primära arbetet, inte att gosa med makten som sker nu.
  Att slänga meeto-kortet i fejset för att nå tabburetten och bli miljonär gynnar inte saken, men att göra avbön hela tiden….
  SD närmar sig nu bottenskrapet, få se om slickepottarna hänger med nästa val.

  Gilla

 2. Lilla Vesslan 2019-05-21 / 11:22

  Thoralf, jag kan säga att du har fel i dina antaganden, men det vet du nog innerst inne. Jag känner hela ”kärnan” i Stockholm och anser detta vara snudd på förtal mot SD. Fet-Peter har gått ut med sanningen och det har partiledaren också valt att göra.

  Skäms på dig som försöker skapa intriger. Speciellt direkt före valet! Skäms.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-05-21 / 14:21

   Du är naiv! Uppenbarligen så är det ca 55 procent, det vill säga en majoritet som inte tror att Jimmie talar sanning.

   Gilla

  • Magda 2019-05-21 / 15:33

   Thoralf har om någon sett insidan av detta förljugna parti. Nu tror jag inte andra partier är ett dugg bättre men Thoralf har all rätt att skiva om vad han vill. Han har behandlats illa av sitt eget parti och jag hoppas det sprider sig inom partiet så de vet att partiet behandlar dem illa när det är dags.

   Thoralf gjorde inte fel, han höll sig till stadgarna. Thoralfs ”fel” var nog att han inte fattade vilka krafter som styr SD och de andra partierna. Jag har varit aktiv sosse i många år och jag kan intyga att det är lika smutsigt inom socialdemokraterna, men vi låter dem bli landshövdingar eller något liknande så det inte tappar ”face”.

   Nu anser jag att det parti jag röstar på skall värna om den svenska och samiska folkstammen, alla pengar vi lagt på invandrare skall läggas på barnbidrag så vi får fart på vår egen nativitet.

   Media skall vara hårt reglerat och styras av svenskar och en och annan same. Vi skall inte ha utländskt inflytande utan ha folk som respekterar Sverige och svenska folket. Alla kriminella utlänningar skall ut omgående och de som inte försörjer sig lagligt. Även de barn till invandrare skall utvisas till den kultur de anammar.

   Utvisades de dåliga invandrarna (90%?) så kan vi betala mer än 10.000 per barn och månad utan problem. Men det krävs en helomvändning för att nå dit.

   Gilla

  • hasp 2019-05-21 / 15:59

   Apropå förtal och att skämmas.
   Det var väl inget fint epitet på Peter…

   Gilla

 3. Anton 2019-05-21 / 11:19

  Thoralf
  Jag uppskattar dina granskningar och reportage, ditt intresse för vår historia och det enorma srbete som du lagt och lägger ner.
  Men tyvärr framstår de flesta av dina kommentatorer som gnällspikar och rättshaverister.
  Kristina Winberg petades ner på valsedeln. Det är bäl inget konstigt med det. Hittar man kandidater som man av olika anledningar tycker är lämpligare så blir det så. Vad är det för konstigt med det?
  När hon då som hämnd lämnar en film til Expressen så förtjänar hon sparken och det hundrafalt. Hon uppvisar exempellös brist på omdöme och illojaliet

  Gillad av 2 personer

  • Rune 2019-05-21 / 15:45

   Men har hon lämnat en film? Var inte telefonen stulen?

   Gilla

 4. Spiro 2019-05-21 / 11:08

  Nationalismens renässans är här. Vi lever just nu i en brytningstid där det gamla unkna etablissemanget och deras bandhundar kastas på historiens soptipp i land efter land, sade Gustav Kasselstrand i Malmö samtidigt som han pekade mot vänstern.

  Partiledaren talade också om framtiden för Sverige. Även om den på flera sätt ser mörk ut finns ännu den starka svenska folksjälen kvar, förklarade han, och den tänker hans parti väcka till liv.
  – Revolution är ingen tebjudning, och att ta tillbaka friheten i Sverige är inte heller någon tebjudning, men nån ska göra det. Krävs det att vi står på gator och torg, så gör vi också det. För vi kan inte lita på att Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlin, Ulf Kristersson eller någon av de andra pajaspolitikerna kommer göra ett ärligt handtag för Sverige. Utan det krävs att vi själva är den förändring vi vill se i samhället.

  – Det måste bli mer tåga i svenskarna, som vi var förr i tiden, men den folksjälen finns kvar. Vi måste bara väcka den. Så länge jag lever är Sverige inte förlorat, så länge vi lever är Sverige inte förlorat!, förklarade Gustav Kasselstrand för åhörarna.

  – Det kommer en ny tid, en ny tid där politikerna ska sätta det egna folket främst. Den tiden ska vi vara pionjärer för. Våra idéer ligger i tiden och vi kommer få uppleva den dagen då våra idéer är regeringspolitik. Sanna mina ord!”

  Så talar en sann politisk ledare.

  Gillad av 1 person

 5. Eva 2019-05-21 / 10:54

  Jag har gått i skolan med teddybjörnen Peter Lundgren. Jag kan intyga att han är en riktigt fin människa och att ta en kvinna på brösten är väl inte hela världen? I 90% så är kvinnan med på noterna och tycker det är skönt! Det blev ett missförstånd helt enkelt och alla är nöjda och glada. Winberg petades för sin illojalitet, hon är en riktig häxa.

  SD växer när man kastar ut fårskallarna! Jag röstar inte på SD och är inte politiskt intresserad men på den punkten gör de rätt.

  Gilla

 6. W 2019-05-21 / 08:58

  Winberg tillhör tydligen den sortens människor som filmar och spelar in samtal med sina vänner.
  Den sämsta sorten

  Diskvalificerande ii mina ögon.
  Jag hade sparkat vederbörande med det beteendet i alla lägen. Vem kan ha förtroende för en sådan person
  Jag är medlem i Afs och talar inte i egen sak.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-05-21 / 09:24

   Då blir det många som skall sparkas från Sverigedemokraternas riksdagsgrupp.

   Gilla

 7. turrim 2019-05-21 / 07:59

  Partiledningen säger att Kristina bl a vägrat ställa upp på utformningen av valstrategin. Då undrar jag över bilden spridd för för veckor sedan när Jimmie presenterade kandidaterna:

  Var det Kristina som vägrade att vara med eller förbjöds hon att vara med?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-05-21 / 09:23

   Hon har inte varit inbjuden till något arrangemang enligt de uppgifter jag har. Hon har inte ens fått vara med och utforma partiets valplattform. Det gjordes i Stockholm och tillsammans med Peter Lundgren.

   Gilla

 8. Trio 2019-05-21 / 04:12

  Sverigedemokratena tar inte hand om de sina, något som är tradition inom de etablerade partierna. Nu är SD ett parti i förändring och den som inte hänger med i svängarna blir petad (och säkert hånad internt).

  Jag röstade på AfS som du Thoralf rekommenderade och hoppas innerligt att de växer och inte brottas med de problem SD haft.

  Gillad av 2 personer

 9. Benjamin 2019-05-21 / 02:40

  Gilla

 10. Benjamin 2019-05-21 / 01:56

  Sverigedemokraterna har lagt upp en video med Lundgren och kvinnan på Facebook där de båda förklarar det hela.

  Gilla

 11. Onkel Björn 2019-05-21 / 00:03

  Liksom många frågor i en undersökning, så finns det många svar. jag svarade nej på frågan, men tror att det finns ytterligare anledningar.

  Det som jag tycker är så underligt i hela den här historien, är för det första att Kristina, vilken vid det förra EU valet stod på plats 1 nu till detta val hade placerats som nr 4 och där 2 nya medlemmar placeras före henne. Medlemmar som man nog med fog kan sätta frågetecken framför. Tyder ju lite på att något har hänt med förtroendet, dock ändå inte så mycket att hon trots allt fick kandidera till parlamentet.

  Sen efter att valsedlar tryckts upp och distribuerats har något nytt hänt, vilket man från partiledningen har sett så allvarligt att hon, mer eller mindre, på stående fot, har uteslutits från
  partiet.

  Märkligt.

  ”klandervärda och omdömeslösa uppförande” anser SD´s partiledning. Frågan är ju vad detta består i. Är det att man anser att hon har kastat skit på Peter Lundgren genom att dra upp en gammal sak eller är det något annat. Och vad mer har hänt?

  Med den här takten har väl SD snart inga medlemmar kvar, förutom den innersta kretsen.

  Gillad av 3 personer

 12. Cosmik Debris 2019-05-20 / 23:55

  Det här tror jag är anledningen. Sveriges fegaste parti är skiträdd för att SVT/SR/TV4 ska sammankoppla SD med Matteo Salvinis nya grupp. Då stannar man hellre kvar i en grupp som leds av en MUSLIM!? Det är bekvämare än att bli kallad högerextrem nationalist. Det struntar tydligen Sannfinländarna och Dansk Folkeparti blankt i.

  ”Ekeroth påpekar även Kristinas kontakter med nationalistiska partier i EU-parlamentet som en viktig faktor. Något som kan bli avgörande framöver. ”

  Nalle Lundgren: ”- Det är klart att jag är besviken över att Sannfinländarna och Dansk Folkeparti väljer att lämna, för jag hade hellre sett att vi satt i samma grupp och kunde ha ett mera aktivt samarbete”

  SD – EU:s fegaste parti

  Gillad av 2 personer

 13. Anders 2019-05-20 / 23:32

  Thoralf, Har du sett Hijabkvinnan som är med på SD-kvinnors utbildning? Vad händer med SD??

  Gilla

Kommentarer är stängda.