CHEFREDAKTÖREN STOPPADE MIN INSÄNDARE

I helgen skrev jag ett blogginlägg angående Valnämndens beslut i Kalmar kommun om att endast administrera valsedlarna för riksdagspartierna plus Piratpartiet och Feministiskt initiativ. Det vill säga se till att partiernas valsedlar finns i de 15 olika förtidsröstningslokalerna men framförallt i de 41 vallokalerna på valdagen.

Övriga partier får hantera detta själva på valdagen. Det innebär att många vallokaler sannolikt kommer sakna valsedlar från flera partier. Läs mitt blogginlägg.

https://thoralfsblogg.com/2019/05/19/att-sta-upp-for-demokratin/

I förra veckan skrev jag också en insändare angående detta då jag anser att det är ett mycket odemokratiskt beslut som utan tvekan kan påverka valresultatet i Kalmar kommun. Jag skickade den till Barometerns debattredaktion och på fredagen bekräftade debattredaktören Mats Andersson att han skulle publicera den i början på veckan och sannolikt på tisdagen den 21 maj.

I måndags fick jag ett nytt mejl från Mats Andersson att min insändare var stoppad av chefredaktören Anders Enström och att jag fick vända mig till honom om orsakerna. Något som jag givetvis gjorde. Jag fick följande svar i måndags av Anders Enström.

Barometern Anders Enström.jpg

Anledningen är att jag undertecknat som partilös och att jag uppmanat mina läsare på bloggen att rösta på AfS.

Jag är inte medlem i något parti och därmed är jag också partilös, sedan jag blev utesluten från SD.

Ägnar sig chefredaktören Anders Enström och Barometern åt åsiktsregistrering? Åsiktsregistrering är sedan många år förbjuden enligt svensk lag.

Det är ett minst sagt häpnadsväckande mejl som Anders Enström skickat till mig. Vilka fler har Anders Enström åsiktsregistrerat på samma sätt, för ”felaktiga” politiska uppfattningar. Vilka andra personer stoppas med samma motivering?

I min insändare så nämns inga andra partier vid namn än de som valnämnden beslutat administrera valsedlarna för. Eller egentligen bara denna formulering, ”riksdagspartiernas, Piratpartiet och Feministiskt initiativ”.

Jag nämner inga andra partier vid namn. Vare sig Alternativ för Sverige eller Sveriges kommunistiska parti men det har uppenbarligen ingen betydelse. Utan jag har skrivit något på min blogg som inte är ok enligt Anders Enström! Detta är horribelt!

Det är Anders Enströms egen åsiktsregistrering som styr hans beslut att stoppa min insändare angående det mycket odemokratiska beslutet att inte administrera alla partiers valsedlar. Det är sannolikt där skon klämmer. Nu medverkar även Barometern till att legitimera ett odemokratiskt beslut.

Jag skickade istället min insändare till Östran i måndags, efter beslutet från Anders Enström. Östran publicerar insändaren idag, både i den tryckta tidningen och på nätet. Läs den på nedanstående länk och bedöm om Anders Enström fattat ett horribelt beslut.

http://www.ostrasmaland.se/article/odemokratiskt-beslut-av-valnamnden/

Ett stort tack till Östran men Barometern får skämmas!

Jag har ställt frågan till Anders Enström om jag från och med nu är portförbjuden på insändarsidan och debattsidan men han har valt att inte svara på mitt mejl sedan i måndags.

I Sverige kritiserar mediepersoner och politiker väldigt ofta, för att inte säga dagligen Ungern och Polen för inskränkningar i demokratin och att deras politiker påverkar media. I Sverige behöver inte politikerna göra det, det klarar media så bra själva.

Anders Enström borde titta sig själv i spegeln!

PS

Finns inte valsedeln för ditt parti i vallokalen så kan du ta en blank valsedel och skriva partinamnet enligt mitt exempel.

IMG_2789[1]

 

45 reaktioner på ”CHEFREDAKTÖREN STOPPADE MIN INSÄNDARE

 1. Karl W 2019-05-23 / 08:24

  Det har blivit ett synnerligen farlig utveckling att media har börjat driva politisk verksamhet och agitation. Vi behöver nya lagar som förbjuder det. Den som vill driva politisk verksamhet skall tvingas registrera sig ett politiskt parti eller politisk organisation.

  Gilla

 2. anderskjel 2019-05-23 / 01:10

  Handen upp på alla som tror att dom hade tagit in artikeln och Thoralf hade skrivit på sin blogg att han tycker folk skulle rösta på MED

  Gilla

 3. Svante 1 2019-05-22 / 19:58

  Stefan Eklund ,Borås Tidning och Anders Enström ,Barometern har tagit över från moderat-tidningar till miljö- o sosse-tidningar. Usch o fy !!

  Gillad av 2 personer

 4. Spiro 2019-05-22 / 18:27

  O.T.
  https://www.nyatider.nu/sd-far-for-forsta-gangen-reellt-inflytande/
  När SD tidigare kritiserat nedmonteringen av invasionsförsvaret och avskaffandet av värnplikten har de kallats för krigshetsare. Nu går plötsligt i princip alla partier på deras linje, men självklart utan att be om ursäkt. I stället försöker de bortförklara sina tidigare beslut med att andra minsann också felbedömde läget.

  Man skulle nästan kunna tro att borgarna lämnade försvarsberedningen bara för att det inte skulle bli så uppenbart att den gemensamma rapporten i stort sett är SD:s verk. Hela anledningen är väldigt krystad – att Socialdemokraterna inte ville binda sig till den finansiering som behövs för de ambitioner man satt upp. Tillsammans med SD fanns det en majoritet att få igenom finansieringen ändå. Här sviker återigen de borgerliga partierna.

  Gillad av 1 person

 5. turrim 2019-05-22 / 18:08

  Thoralf, jag minns att du tidigare hade flera kritiska synpunkter på Bo Frank (M) i Växjö. Nu kan vi i Nyheter i Dag, tyvärr bakom betalvägg, läsa ”Växjös Borgmästare (M) om nya moskébygget: ‘Politiken i Sverige har abdikerat’ ”.

  Det finns kanske trots allt hopp även om gamla moderater.

  Gilla

 6. Hm 2019-05-22 / 17:46

  Thoralf, vet du om skrivstil är tillåtet på en blank röstsedel? Viktigt att det görs rätt för det sitter säkert många odemokratiska figurer som tar alla chanser att underkänna röster på särskilt AfS.

  Gilla

 7. Björn 2019-05-22 / 17:29

  Hej Thoralf! Stark insats på larmtorget! Många fans på plats

  Gilla

 8. Onkel Björn 2019-05-22 / 17:23

  Trots allt får du väl vara glad för att de visar att du är en viktig person, genom att man följer din blogg och registrerar vad som skrivs.

  Det är inte alla som får den uppmärksamheten.

  Gillad av 1 person

 9. Baloo 2019-05-22 / 17:08

  Anders Enström är en stor pajas och att tidningen är vänstervriden är ju allmänt känt. Pinsamt värre! Ett riktigt hot mot demokratin.

  Förresten, angående Winbergs ”stulna” telefon för ett år sedan i Spanien, varför kommer den inspelningen fram först nu? Är det en spanjor som läckt inspelningen till PK-media?

  Genomskinligt!

  Gillad av 2 personer

  • lennart 2019-05-22 / 19:27

   Tycker att Winberg skulle accepterat nerpetningen på EU-listan. Vad har hon gjort för avtryck efter 5 år i parlamentet? Inga alls. 5 år med 90000/mån i lön, 3000 i dagstraktamente och 45000/mån skattefria, så kallade kontorspengar, vars utgifter inte behöver redovisas, mao pengar rakt ner i fickan. Istället gör hon allt för att skada SD en vecka före EU-val. Skamligt.

   Gilla

   • Thoralf A 2019-05-22 / 20:05

    Kan du berätta vad övriga 19 svenska parlamentariker uträttat i Bryssel. Du kan berätta för oss andra vad de gjort som inte Kristina gjort! De andra 19 har väl samma ersättning som Kristina eller hur?

    Gillad av 2 personer

   • Lennart 2019-05-22 / 21:27

    Peter Lundgren SD är den enda jag kan komma på, med hans insats på transportområdet. Sen kämpar Federley C för att grisarna ska få behålla sin knorr 😀 det går väl så där. Vad jag ville få fram var att Winberg skulle varit tacksam för sitt välbetalda uppdrag och inte med sitt hämndbegär försöka sänka SD. Tycker att sett till resultatet borde EU bantas till ett minimum lika det EU Vi en gång röstade på med några procents övervikt för Ja-sidan.

    Gilla

   • Sven 2019-05-22 / 21:32

    Det verkar orimligt att Winberg skulle släppt ut filmen. Det är som att borra hål i botten på SD-båten – där Winberg själv sitter.

    Det är Lundgren som har tafsat det är han som har skadat SD. Dte är han som plötsligt tar några dagars time-out precis före valdagen. Då ska han vara ute och kampanja som värst.

    Gilla

   • Lennart 2019-05-22 / 23:39

    Sidsteppning är en stark drivkraft. Du känner dig också förorättad, med all rätt men sänker dig inte till Winbergs nivå. Tappat mobilen för ett år sedan och sen dyker den upp 1 vecka före EU valet. Hur troligt är det? Det verkar vara satt i system att spela in varandra inom SD och sen läcka till media för att hämnas.

    Gilla

  • Muhammed 2019-05-22 / 20:07

   Varför skriver ingen hur den utsatta kvinnan frivilligt satt i Lundgrens knä och bjöd ut sig den aktuella kvällen?

   Kristina Winberg vill helt uppenbart skada partiet. Hon lät ju helt iskall mot sin kollega i ljudinspelningen.

   Det börjar bli en fars. Alla anmäler alla.

   Gilla

 10. Sven 2019-05-22 / 15:59

  Barometern fick nästan 1 miljon kronor i driftsstöd under 2018, så de borde hantera alla på lika sätt. Hade Barometern inte fått stöd så har de kunnat vara en megafon för vilket parti som helst.

  Gillad av 1 person

 11. Sven 2019-05-22 / 15:42

  Jag har fastnat på det samtal som Wiberg spelat in.

  Hon påstås i media att det är hon som släppt inspelningen till media. Winberg har inget att vinna på detta. Ju fler röster SD får dessto säkrare är det att hon kommer in i Parlamentet. Så hon har ingen vinning av att sprida nyheten via sin inspelning.

  Winberg påstår att hon fått sin telefon stulen. Kan det vara så att Expressen eller andra media stjäl telefoner och datorer för att hitta något smaskigt. De behöver inte redovisa källa så det är det perfekta brottet.

  Eller kan det vara så att det finns avlyssning på våra politikers telefoner. Merkels telefon blev avlysnad för några år sedan. Om det är en stat som avlyssnar så kan det finnas motsvarande Assange-personer som för informationen vidare.

  Jag vet att jag spelar upp teorier, men telefoner blir stulna och politikers telefoner (t ex Merkel) blir avlyssnade. Så det är egentligen inget konstigt. Kan MSB ligga bakom?

  Gilla

  • Tony 2019-05-22 / 17:39

   Ja vi minns ju alla den så kallade Järnrörs incidenten,där Expressen lade ut
   bit för bit för att för att binda SD till våldsamheter. Man samarbetar tätt med
   kommunisterna på Expo.
   Lita inte på EX pressen och dess syltrygg till chefs redaktör.

   Gilla

  • C Andersson 2019-05-22 / 18:50

   ”Ju fler röster SD får dessto säkrare är det att hon kommer in i Parlamentet.”

   Hon är struken och utstruken så hon kommer inte in i Parlamentet. Det är så demokratin fungerar i ett demokratiskt parti.

   Gilla

 12. Frylle 2019-05-22 / 14:46

  Min far arbetade i unga år på (((DN))) som kriminalreporter. Han hade en chef av judisk börd och när chefen blev för stollig brukade min far säga åt honom -Låt gasen tysta mun!

  Han arbetade med detta 3 månader.

  Min far är nästan 90 idag men har kvar sin underbara humor.

  Gilla

 13. Gunnar Karlsson 2019-05-22 / 13:49

  Off Topic.

  Hittade en artikel om EU och invandringen, skriven av bl.a. Tino Sanandaji, på Kvartal.se, klart läsvärd. Författarnas tes är att det är helt omöjligt för EU att ha en gemensam invandringspolitik, beroende på att länderna är alldeles för olika.

  Undrar vad vår pajas till statsminister har för förvirrade invändningar mot författarnas resonemang?

  https://kvartal.se/artiklar/bor-eu-ha-en-gemensam-flyktingpolitik/

  //Gunnar

  Gilla

 14. Thomas 2019-05-22 / 12:54

  Vilket dravel av Barometern. Svårt att tänka sig ett västeuropeiskt land mer korrupt och odemokratiskt än Sverige.
  AfS är räddningen. Än så länge kan lögnmedia och andra ohederliga mobba ut AfS, men tiden talar för dem.

  Vad för Europa vill vi ha i framtiden? Ett Europa med en överstatlig globalistisk federalism-armé som vill förinta västerländska kristna homogena kulturer och stater? Som vill påtvinga oss miljoner på miljoner bidragsparasiter och vill göra varje liten stad till en islamistisk enklav?

  Den nya tidens auktoritära ledare kör inte in med pansarvagnar på gatorna, de ser inte ut som Stalin, Hitler, Pol Pot, Saddam Hussein.
  De ser ut och låter som Juncker, Macron, Tusk, ja till och med påve Franciskus har ett finger med i spelet för att islamisera Europa, påve Franciskus tänker ni, han är ju katolik. Den nya tidens ”mjuka katolik” en ulv i fårakläder, som ärkebiskop Antje Jackelen, hon som för den svenska kyrkan mer och mer åt det totalitära socialistiska hållet, antagligen vill hon känna sina rötter kanske? DDR kvinna i botten.

  Påven ja.Varför avgick påve Benedictus,Josef Ratzinger? En påve ska dö på sin post, inte avgå. Det var en del av planen, bort med den konservative gamle tysken som bland annat 2006 sa i ett uttalande att det finns en koppling mellan islam och våld.Knappast troligt Josef Ratzinger undhållit sig till lika billiga pkpoänger som att hylla Greta Thunberg .
  I Sverige har påven och katolicismen noll inflytande och makt, det är inte konstigt. Vi är ett protestantisk luthersk folk. Ska vara det. Men med muslimsk invandring ser det annorlunda ut numera.
  Men i många andra europeiska länder har katolska kyrkan otroligt stor makt, som Polen, Italien ,Irland, Litauen, Frankrike, Spanien, Österrike.
  Vi är under attack av globalisterna som vill försöka med lock och tvång göra vår kontinent till ett enda stort mångkulturellt islamistiskt helvete.
  Ungern t ex ska straffas. För att landet vill bestämma över sig själv och sitt väl och ve.
  Det är sjukt. Låt inte en ny Hitler eller Stalin ta över Europa. Rösta nej till EU. Rösta på enda alternativet för europas framtid. AfS.

  Gillad av 1 person

 15. DecemberKartellen 2019-05-22 / 11:36

  Hej Thoralf med flera.
  Jag var nyss och röstade (på Afs med egen medhavd röstsedel och jag kryssade Kasselstrand). Jag reagerade på att det var en blyertspenna i båset. Jag bad om en kulspetspenna av valförrättarna och lånade den för att kryssa Kasselstrand. När jag gick för att lämna in min röst sa de att det räcker att vika in kanten, men jag klistrade igen kuvertet.

  Efter riksdagsvalet läste jag på nätet att kuvert som inte är igenklistrade då de läggs i urnan/kartongen blir ogiltiga – stämmer detta? (I sådana fall ger de felaktig info till de som röstar).

  Sedan känner jag mig skeptisk till blyertspenna i röstbåset.
  Vet någon vilka regler som gäller för pennor?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-05-22 / 12:40

   Delar din uppfattning helt och hållet.

   Gilla

   • DecemberKartellen 2019-05-22 / 19:04

    Hej igen Thoralf! Jag till och med frågade varför det var en blyertspenna i båset. De sa att de lägger ut blyertspennor för att folk knycker kulspetspennor. Jag sade då att jag vill använda kulspetspenna – och då sa de att då får jag låna den de har (där de satt vid bordet framför valbåset).
    Svenska valsystemet känns instabilt.

    Gilla

  • Anders J 2019-05-22 / 16:19

   Nej, även icke-igenklistrade kuvert är giltiga.
   Vilken penna som helst duger, så länge markeringen tydligt bara finns i EN kryssruta.

   Men visst, igenklistrade kuvert och markering med kulspets är att föredra.

   Gilla

 16. DecemberKartellen 2019-05-22 / 11:34

  ”Afs är ett parti som inte är välkommet att debattera i Barometern-OT.”

  Nä, de har väl lärt sig att skrämma folk från att rösta på SD fungerade inte.
  Så de vill inte göra samma misstag med Afs – så de väljer istället att aldrig nämna partiet för då får folk inte reda på att det finns. Men svensk MSM har mage att klaga på Ungern och Polen – man häpnar. Sverige känns allt mer som DDR 2.0.

  Gillad av 1 person

 17. ?! 2019-05-22 / 11:23

  Hur har fascisten Anders Enström fått makten att bestämma vilka som får respektive inte får yttra sig i debatten?!

  Gillad av 1 person

 18. W&D 2019-05-22 / 11:13

  ”Allas lika värde” tycks inte omfatta Afs, enligt Anders Enström.

  Gillad av 1 person

 19. Spiro 2019-05-22 / 11:00

  Det är lätt att förstå varför det är just pensionärer som i dag är ute och demonstrerar och frekvent argumenterar på sociala medier mot orsakerna till dagens stora problem. Skälet är egentligen djupt komprometterande för vårt samhälle. Kravet att vara politiskt korrekt och förföljelsen av oliktänkande gör att kostnaden för att opponera sig blir allt för hög för människor i arbetslivet.

  Gillad av 2 personer

 20. Janne 2019-05-22 / 10:37

  Barometern ska inte syssla med dom lite större sakerna för det klarar dom inte av,
  utan håll er till dom små tingen såsom en ko har fastnat i en utgödsling eller en ko
  har gått ner sig i ett dike eller en ko har gått ner sig i en dyngbrunn,det är ju topp-
  nyheter för tidningen i fråga.Jag tycker att Barometern ska placera sig tillsammans
  med ovan nämda situationer för det är den kvaliten som dom håller i sin journalistik.

  Gilla

 21. Demkraten 2019-05-22 / 10:15

  Jag sitter och funderar på vilket år som jag sa upp min prenumeration på Barometern. Det var efter att Tomas Arvidsson slutade som chefredaktör och ersattes av en kvinna. Tidningen bytte då politisk inriktning och blev närmast vänsterliberal. Jag tror att det var kring år 2000-2001. Under årens gång har jag ibland bläddrat i tidningen Barometern i olika väntrum när det inte har funnits något annat att läsa. Jag blir lika bedrövad varje gång.

  Jag förtidsröstade på AfS innan den senaste skandalen med SD uppenbarade sig. Det var dock aldrig aktuellt att rösta på vare sig SD eller Winberg. Jag sa upp mitt medlemskap i SD för många år sedan när uteslutningarna av medlemmar började. Personer uteslöts av oklara anledningar. Jag misstänkte redan då att det pågick en maktkamp inom partiet och att alla som ansågs vara ett hot mot partiledningen uteslöts för att värna om den egna positionen i partiet. Det måste vara idioter som sitter i ledningen i SD.

  Gillad av 1 person

 22. ltsundelin1950 2019-05-22 / 10:03

  Bra att du visar hur vi ska skriva på valsedeln. Låt bilden vara med varje dag fram till valet.

  Gilla

 23. Synnigan 2019-05-22 / 09:37

  Förstår ni inte att hela vår demokrati i väst är riggad? De som inte förstår detta idag 2019 måste lida av ett smärre förståndshandikapp. Media, finans och politiker styrs av ett synnerligen ruttet gäng som vill förbli osynliga och skapa kaos. Inte ordning för det är motsatsen till kaos.

  I ett sunt land blir det tryggare för varje år. Man har en homogen befolkning. Man har inte religionsfrihet för religioner som inte historiskt har med nationen att göra.

  Det är min syn på saken och hoppas på hårda tag framöver. Har lagt min röst på AfS för att göra det lilla jag kan åt saken.

  Gillad av 2 personer

 24. Tilda 2019-05-22 / 09:27

  och där fick AfS 10 nya friska röster!

  (((Boine Gepertz))) (VD) går man inte emot enligt de osynliga anställningsvillkoren.

  TVI!

  Gilla

 25. Tony Ingman 2019-05-22 / 09:21

  Visst borde det gå att åtala en åsiktsförtryckare, han har inte ett dugg med
  att göra vom vilka partisympatier folk har?

  men det säger en hel del om dessa ynkliga chefs redaktörer som springer
  maktens ärenden. Han traktar väl efter ett fett presstöd!

  Gillad av 3 personer

 26. Hacke 2019-05-22 / 09:09

  Svensk media är folkets och demokratins värsta fiende skrev jag i en kommentar igår. Jag glömde naturligtvis yttrandefrihetens. Behöver jag tillägga att jag inte är förvånad att Barometern var först att påminna mig om försummelsen.
  Tack Thoralf för att du håller oss informerade om maktens fähundar till grindvakter på redaktionerna.

  Gillad av 3 personer

 27. turrim 2019-05-22 / 08:54

  Barometern tycks trivas i skamvrån.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.