FÖRBUD MOT JORDGUBBSFÖRSÄLJNING ISTÄLLET FÖR TIGGERI.

I Kalmar är uppenbarligen jordgubbsförsäljning ett större problem än tiggeri och den kriminalitet som följer med tiggeriet. Nu vill kommunen (majoriteten S, V och C) förbjuda försäljning av jordgubbar på Kvarnholmen. Skall bli intressant att se hur många partier som ställer sig bakom detta beslut i Samhällsbyggnadsnämnden.

33 reaktioner på ”FÖRBUD MOT JORDGUBBSFÖRSÄLJNING ISTÄLLET FÖR TIGGERI.

 1. Linn 2019-06-05 / 10:52

  På ett sätt kan jag förstå dem……

  Förra året ställde sig en tiggare med ett bord precis utanför hemköp där jag bor och sålde jordgubbar svart för halva priset mot inne i affären. Det kom en snubbe och fyllde på med jordgubbslådor hela tiden och tiggaren stog som en slav och sålde jordgubbar från morgon till kväll…….kontant eller swisch betalning…..

  Äffärsägaren får inte avhysa tiggaren som säljer svart och affären förlorade massa pengar för folk köpte hellre jordgubbar för halva priset utanför affären än för dubbelt så mycket som inne i affären.

  En affärsägare måste betala för lokal, personal och varor, arbetsgivaravgifter och får inte köpa/sälja svart…….

  Att ”tigga” ger mer konsekvenser än man kan tro……..

  Gilla

 2. Sven 2019-06-04 / 19:03

  Jag hörde ett reportage från England om att fastan för muslimerna snart är över. Man höll på att tillreda mat och förbereda för den stora festen som tydligen hålls. Den manliga reportern (muslim) var överförtjust över att icke-muslimer ville vara med på denna fest – det var så viktigt att bryta traditioner bla bla.

  Han intervjuade ett antal kvinnor, icke troende, som beskrev hur fantastiskt det var. Några hade tydligen fastat också, av någon anledning. Den reporter var mycket trevlig och nästan flörtande mot kvinnorna. Generellt I hela programmet så länge jag hörde så var de manliga muslimer och kvinnorna till huvudelen icke muslimer. Hur hade det varit om man här hade brutit traditionen med en flörtande kvinna I slöja som intervjuat “otroende” män. Bryta traditioner är alltid på muslimernas ansvar.

  Mat gjordes I mängder, men jag tror inget innehöll gris. Där skulle man också kunna bryta traditionen. Servera gris i korv, gryta mm. Bryta traditioner är alltid på muslimernas ansvar.

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2019-06-04 / 13:48

  Rekommenderas

  Swebbtv: Erik & Matti är ett magasin från Swebbtv där alla möjliga ämnen och perspektiv dryftas och kompletteras med tagningar och kommentarer.

  Erik o Matti nr 1.

  Gillad av 1 person

 4. Thomas 2019-06-04 / 13:39

  Lite off-topic men så här ser det ut på fler och fler orter i Sverige, kristna hotas och jagas bort av muslimer, det är bedrövligt och sjukt, en svensk kristen får inte tala öppet för då kommer muslimska invandrare och är hotfulla,
  vi är väl för sjutton i Sverige!! Jag ger strax upp. Åker med min kompis till Prag och Budapest för att andas frisk luft!

  Gillad av 1 person

  • Thor 2019-06-04 / 15:54

   Klokt beslut. En befrielse att komma till dessa städer.

   Gilla

 5. Rolle 2019-06-04 / 13:37

  OT: Ett litet önskemål är att inmatning av en kommentar skall vara överst och inte underst.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-06-04 / 14:24

   Inget som jag kan styra tror jag.

   Gilla

   • Rolle 2019-06-04 / 15:20

    Det fixar webbansvarig lätt.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-06-04 / 18:47

    Vänd dig till WordPress så får du se vad du får för svar. Jag har valt en mall som passade mig och den tänker jag inte förändra.

    Gilla

  • Bajen666 2019-06-04 / 15:27

   Så är det väl nu, i alla fall hos mig.

   Gilla

 6. Spiro 2019-06-04 / 13:05

  Märkligt detta med public service.
  Flera inslag de senaste dagarna om att kriminaliteten minskar i utanförskapsområdena.
  Både i riks och lokal tv.
  När det i själva verket är precis tvärtom. Kvinnor ar slutat promenera. Barn blir rånade in på bara kroppen o.s.v.

  Nu redovisas polisen att ”utsatt områden ” en förskönad beskrivning på klanområden,
  har minskat från 61 till 60, allt för att visa en positiv trend.
  Man glömmer bort att nämna att 2015 var det 53 utsatta områden. Vilket innebär en ökning på,46% på fyra år.

  Vi kan väl se denna rapport som ett levande bevis på hur vi hela tiden blir manipulerade.
  Etablissemanget i symbios med msm och public service.
  Och sedan har de mage att anklaga de fria sajterna för fake news.

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2019-06-04 / 13:09

   Fel om ökningen i procent. Det du beskriver innebär en ökning med 13 procent

   Gillad av 1 person

   • Spiro 2019-06-04 / 17:01

    Ja så blir det när man har huvudet under armen
    Det pocenten kan vara nog så svårt …man ska naturligtvis kritiskt granska materialet som man refererar till. Bra.

    Gilla

 7. Sven 2019-06-04 / 12:54

  Jag antar att nu är det högsäsong att plocka jordgubbar. När jag var barn så var det ett vanligt sommararbete. Tittar jag nu på Arbetsförmedlingens hemsida så finns det inte ett enda jodgubbsplockarjobb i Skåne och Blekinge. Åker man runt på gårdarna i de områdena så ser man många öststatsskyltade bilar. Jag antar att det är en anpassning till EU.

  De svenska ungdomarna har ingen chans att få dessa jobb. Nu säger kanske några av er att de svenska ungdomarna är för lata, men jag tror inte det. Kommunerna har sommarjobb som de får lotta ut, så det är populärt.

  Att sälja jordgubbarna sedan, det går till flickor med rågblont hår, det går ju inte annat. Inga plockerskor når den positionen.

  Jag tycker att jobb ska först fyllas av de som bor i Sverige. Då ska arbetsgivaren visa upp att de sökt (annonser, Arbetsförmedlingen mm) nationell kompetens innan de går utomlands.

  Gillad av 2 personer

  • C Andersson 2019-06-04 / 18:14

   Det skulle aldrig gå att göra likadant på Trossö här i Karlskrona. Här står ‘historikern’ och ‘politikern’ Harry R:son Svensson i hörnet Landbrogratan Ronnebygatan. Jag vet inte om han representerat något parti just nu. Han är lite vild av sig.

   Hustrun Ann-Louise går på gatan. Mestadels på Ronnebygatan så det söta paret kan hålla ett vakande öga på varandra. Hon är gatupräst nämligen. Jaq vet inte om hon gått tillbaka som moderat. Hon gick till KD men där kunde hon inte vara kvar.

   Jag tror inte det skulle gå att förbjuda jordgubbsförsäljning på Trossö. Inte utan att det blir ett himla liv.

   ************************************************************

   Så här skrev jag i den här bloggen 10 april 2017

   Ann-Louise Trulsson lämnar partiet. SVT tycks ha svårt att hålla isär begreppen. Partiet det vill säga KD har en lokalavdelning i Karlskrona, en regional avdelning för Blekinge. Ledaren för den regionala avdelningen var Ann-Louise Trulsson. Hon bråkade med avdelningen i Karlskrona. För ett tag sedan tillsattes en utredning på central nivå. Då förstod åtminstone jag att det var Ann-Louise Trulsson som var ute i hetluften. Ann-Louise Trulsson är präst. Hon var kyrkoherde i Fridlevstad men där kunde de inte ha henne kvar. Nu går hon på gatan kvällar och nätter. Hon har varit moderat, nu är hon inte ens kristdemokrat.

   http://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/hon-lamnar-kd-blir-vilde

   Ann-Louise Trulsson är sambo med Harry R:son Svensson. Han har också varit moderat. Vad han är nu vet jag inte. Jag är försiktig så jag skriver inget om honom. Ni får söka själva.

   http://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/karlskronabo-mitt-i-kaoset

   Gilla

 8. Bajen666 2019-06-04 / 12:45

  Det skulle sannolikt bli syntax error i politikernas hjärnor om en Rumänsk tiggare börjar sälja jordgubbar på Kvarnholmen….hoppas det sker så att dagens dubbelmoral kommer upp till ytan.

  Gillad av 2 personer

 9. ! 2019-06-04 / 12:09

  Ryssland förbjuder Jehovas Vittnen.
  Frankrike förbjuder Smala Modeller.
  Sverige förbjuder Rökning.

  Är Rökning, Jehovas Vittnen och Smala Modeller farligare än Pedofilsekten?!

  Det är en galen värld man lever i!

  Gillad av 2 personer

 10. Ivar Andersson 2019-06-04 / 11:40

  Nästa steg blir väl att förbjuda glassförsäljning åtminstone på sommaren 🙂

  Gillad av 2 personer

 11. hasp 2019-06-04 / 09:24

  Hur går det ihop med alla jordgubbsförsäljares lika värde…?
  Hur blir det om förbudet drabbar jordgubbsförsäljare av utomeuropeisk härkomst…?
  Rasism…?
  Kränkta…?

  Befolkningen i Absurdistan kräver svar…

  Gillad av 3 personer

 12. turrim 2019-06-04 / 08:41

  I Malmö så förbjuds Pågen att bygga ut sin brödfabrik. E.ON kan inte leverera el då man måste avveckla fungerande kraftverk på grund av ohemula produktionsskatter.

  Samtidigt skryter man i Sydsvenskan, betalvägg, att ”Snart startar driften av Sveriges största solcellspark”. Det är endast några mil från Pågens brödfabrik. Solceller är framtiden säger Miljöpartiet och kraftbolagen doar försynt i kören. Man vill att industrin ska vara med och investera!
  En oförskämdhet mot Pågen!

  Hur kan det då bli kraftbrist så att industrin inte kan producera? Hur blir det med elbilar, ja till och med lastbilar som man skröt med i SVT i går?

  Det vore välgörande om Statsministern som gammal fackföreningsman kunde förklara så att även vi ”högerextrema” förstår sammanhangen. För när miljöpartister och SVT förklarar så begriper jag inte.

  Gillad av 7 personer

 13. Ludvig 2019-06-04 / 08:24

  Det märks att dom inte lever i verkligheten längre.

  Gillad av 3 personer

 14. Laglydig 2019-06-04 / 00:36

  Det känns ju väldigt angeläget…

  I synnerhet som flera av de jordgubbsförsäljande företagen i min kommun har svenska tjejer i stånden med kassaregister och möjlighet till kortbetalning med maskinutskrivna kvitton med momsspecifikation som följd vid ett eventuellt köp.
  Man vill alltså i detta sammanhang stoppa staten från att få inkomster eftersom jordgubbsförsäljningen är momspliktig!

  För det är väl inte jordgubbsförsäljarna utan kassaregister och som har handkassan i fickan som man vill sätta dit? Det skulle ju vara hemskt om man försöker hindra bidragstagarna från att kunna dryga ut kassan med lite svarta inkomster…

  Gillad av 6 personer

 15. Förbjud pedofilsekten 2019-06-03 / 23:50

  Eva Brunne säger att hon ”har mer gemensamt med muslimer än med högerkristna”.

  Vad säger det om hennes läggning?

  Gillad av 4 personer

  • Thomas 2019-06-04 / 13:25

   ”Hennes läggning” är lesbisk så hon kommer hamna på ett riktigt varmt ställe enligt islam😁

   Gillad av 1 person

   • P. 2019-06-04 / 15:40

    Finns det lesbiska pedodiler?!

    Gilla

Kommentarer är stängda.