GÄSTKRÖNIKA

Det är roligt att jag har läsare av min blogg runt om i världen. Vissa av dem hör också av sig ibland och ger sina perspektiv på utvecklingen i Sverige. Med tanke på att de lever och verkar i ett annat land så har de något annat att jämföra med än vad vi har som sitter mitt i skiten och indoktrineras från morgon till kväll av media och framförallt public service, med deras politiska agenda.

Jag publicerar därför idag en liten krönika från en bloggläsare och smålänningen Ulf Hjertquist som bor i Australien sedan flera decennier.

En udda amatöranalys av EU-valet 2019.

Europa förändras och genomgår en renässans. Nationalistiska partier rullar fram och blev de största i UK, Frankrike, Italien, Ungern, Polen med flera länder. Det är en framgång då jag själv är en hängiven nationalist i det underbara älskade land där jag en gång föddes och bodde. Även i det nya land jag nu har glädjen att bo i som värnar om mig på ett mycket frikostigt sätt på min ålderdom med gratifikationer för oss som är äldre citizens och som kämpat och gjort rätt för oss i vårt nya land.

Europa tycks nu genom EU-valet revolterat precis som man gjorde i USA där Trump vann ett nationalistiskt val och Demokraterna fortfarande inte accepterar att han vunnit och jagar honom med blåslampa. Detta trots Muellers tvååriga rentvådda utredning av Trump som under tiden i motvind skördat nationella framgångar av aldrig tidigare slag i USA´s historia. Det viskas naturligtvis inte om i Svensk vänstermedia. Men låt oss ägna oss åt ämnet.

Europas byråkratkonstlade dumskalleförbund  fick sig en ”knock out” av nationers arbetarklass som tröttnat på Bryssels överstatlighet och globalistpåtvingade invandring i form av regelrätt kolonisation. Nationernas befolkning med egen kultur slog nu kraftfullt tillbaka och vill ha sina länder tillbaka, sina gränser och invandringsstopp. Schengenavtalets öppna gränsernas vansinnesbeslut från 1985 har ju blivit Europas akilleshäl.

EU:s kommissionschef fylletratten Juncker gick ner för räkning och drattade upp på nio och skrek ut över världspubliken:  ”You stupid nationalists in love with your own countries” Skönt att den byråkratgubben avgår i november.  Men innan dess ska det bli så skojigt att vid nästa EU-cirkus-möte höra dynamiske Nigel Farage på sitt kunnigt humoristiska sätt ånyo ställa denne byråkratfåne mot väggen som han brukligt gör.

Som Nigel tidigare sagt består ju merparten av EU:s knapptryckargäng i Bryssel av avdankade överbetalda byråkratpolitiker som aldrig i sina liv haft ett normalt krävande yrkesjobb.  De blåser i sin EU-pipa och alla ska dansa EU:s falsarievals…

Som ni vet var ju Therese May inte kraftfull nog att fullfölja Brexit och avgår 7 Juni och osäkerheten är stor angående UK:s framtida politiska ledarskap som jag hoppas kunde axlas av Boris Johnson att fullfölja Brexit. Nåväl – Nigel Farages nya brexitparti fick ju i UK klar EU-val-majoritet på 31% efter bara sex veckors existens.

Så inte skulle det förvåna mig om vi i framtiden får se Nigel som premiärminister i UK.  I politik kan allt hända som vi alla känner till…(Nigel är min favorit sedan många år tillbaka. Han har huvet på skaft som man säger)

Om vi ser de stora vinnarna i EU-valet så var ju Ungerns Orbán överlägsen med 52% röster och han har folket bakom sig för ett totalt invandringsstopp. Uppmuntrande var också att se inrikesminister Salvinis Italienska Lego Nord uppnådde 34%. Så där är det stopp med tidigare stora famnen för invällare inseglande från Medelhavet. Positivt var också att Le Pen i Frankrike blev större än Macron så där fortsätter Gula Västarna oförtrutet att peppra globalistlakejen Macron med hans prishöjningarna och folkhat.

Man hade nog väntat sig att invandringskära Merkel skulle få mer på tafsen av Gaulands, Alternativ för Tyskland som bara hamnade på 16% men Merkels dagar är i alla fall räknade. Hon som öppnade Tysklands gränser på vid gavel.

Va sade då Sverige? Jo i stort sett Go Dag Yxskaft! med sina nio partier, jo FI var där sist men inte längre. Där fanns ju inte längre ett parti som önskar Swexit. Tidigare var ju SD företrädare att lämna EU men nu ska de försöka ändra EU inifrån. Vilken absurd tanke. AFS är ju partiet i Sverige som vill lämna EU men de finns ju inte ännu som registrerat valt parti över 4%-gränsen.  Så i Sverige som haft och har den största invandringen per capita i Europa vill man tydligen utan protester fortsätta på samma linje i fortsättningen med Sossarna i ledning utan ledare, eller är Mr Löfven betraktad som Sveriges ledare med 23%? Tydligen är det så och omvärlden beklagar och t.o.m skrattar.

Jag lånar gamle kåsören Cello:s passus en gång. ”Tillåt mig smila och småle en smula” från en internationell parkettstol på andra sidan jorden åt total velighet i mitt gamla hemland.

Alla röstberättigade etniska svenskar röstar tydligtvis för att fortsätta vara världsmästare i godhet och att importera allt fler okontrollerade kriminella asylanter och anhöriginvandrare att få rå om i Sverige. Barn som sägs vara under 18 som är i 30-årsåldern tycks vara populära, de är så välkomna för de är ju helt beroende av dina skattepengar, bidrag, fri sjuk och tandvård.

Gubbe med tre fruar får barnbidrag för alla 13 barnen med sina tre fruar och fri separt gratis bostad för sina tre olika familjer i tre klassiga bostäder.  Själv orkar han inte jobba utan lever på dina bidrag. Ditt godhetssyndrom skänker dig tydligen tillfredsställelse till max ända till värdfärdsbubblan spricker och din och moder Sveas kassakista är tom.

Ulf Hjertquist

Down under

 

12 reaktioner på ”GÄSTKRÖNIKA

 1. Sven 2019-06-04 / 12:32

  Hej Ulf

  Tack för din krönika. Om du skriver en till så ta gärna upp förhållandet Australien/Sverige. Australien hade ett val senast där (överraskande) Liberals tog hem det. Det kan man jämföra med Sverige.

  Gillad av 3 personer

 2. Ivar Andersson 2019-06-04 / 11:48

  Svenskarna är inte helt galna. Det får räcka med att F! sitter i EU parlamentet en mandatperiod. Vi får hoppas på mer sunt förnuft i framtiden.

  Gilla

 3. uhjertquist 2019-06-04 / 02:55

  Det är roligt för mig med era kommentarer. Hälsningar från Down Under

  Gilla

 4. Tony Ingman 2019-06-03 / 20:55

  Ja det är välgörande när folk utifrån andra länder ser igenom den vrickade
  politik som merparten av dom röstberättigade här inte ser eller har förstått,
  politikernas trixande har ju hållit på så länge nu att det borde vara uppenbart
  att den styrande sju klöver juntan inte vill Svenska folket väl!

  Gillad av 4 personer

 5. Verboten 2019-06-03 / 20:18

  Kalmar kommun vill förbjuda jordgubbsförsäljning i centrum, men torghandel av invandrare går bra såklart.

  Gillad av 1 person

 6. Anders 2019-06-03 / 19:04

  Thoralf, kan du lova att du inte kommer göra en Arnaud Van Doorn?

  Gilla

 7. turrim 2019-06-03 / 17:56

  I Samtiden skriver Redaktionen att vi nu har 300 000 fattigpensionärer. Således svenskar som jobbat och betalat skatt under sitt yrkesliv. Det tänkte nog inte Ebba Busch Thor på när hon nu efter valet vill öka anhöriginvandringen.

  Gillad av 2 personer

 8. Balder 2019-06-03 / 17:37

  Bra skrivet Ulf och instämmer helt.

  Misstänker att endast en ekonomisk kollaps kan få den hjärntvättade svensken att vakna upp ur
  dvalan. Detta uppvaknande kommer att ta hårt på dem som svalt propagandan med hull och hår.

  Som ni vet börjar det redan nu att knaka ordentligt i samtliga samhällsfunktioner och i kommun ekonomierna.

  Mvh
  Balder

  Gillad av 8 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-06-03 / 19:20

   Balder, en mycket bra kommentar.

   Delar i stort din analys men ser samtidigt stora faror med att man låter det gå så långt som till en ekonomisk kollaps. En ekonomisk kollaps leder nog oxså till en kollaps på andra fronter, speciellt i ett land utan ett riktigt fungerande polisväsen och som saknar militär förmåga och resurser.

   Vid en ekonomisk kollaps är riskerna stora att antalet NoGo-zoner, som idag uppskattas till ett 60-tal (se artikeln nedan), snabbt ökar och laglösheten och kriminaliteten tar överhand. Vid en sådan situation kommer förmodligen beväpnade medborgargarden snabbt att etableras för att beskydda de icke kriminell, dvs. oftast urbefolkning.

   När situationen eskalerat till den nivån, ligger ett inbördeskrig eller religiöst krig inte långt borta. Tur man bor i Frankrike.

   https://www.friatider.se/polisen-h-r-r-sveriges-60-v-rsta-ghetton

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

   • Balder 2019-06-03 / 22:58

    Ja, i förlängningen av en ekonomisk kollaps är ditt scenario helt möjligt och en logisk utveckling.
    Men vad jag ville poängtera är att många svenskar tyvärr har blivit så marinerade i lögner från propagandamedia att det behövs något radikalt som en ekonomisk kollaps för att de skall vakna upp till verkligheten.

    Vissa kommer antagligen även då att skylla på SD och högerkrafter tyvärr.
    Man får hoppas att alla goda krafter inom alternativmedia kan väcka upp tillräckligt många innan
    det blir totalkollaps med inbördeskrig i gamla Svedala…

    Historiens dom mot de skyldiga som vi alla vet vilka de är kommer att bli mycket hård, med rätta!
    Men skam den som ger sig…
    Mvh

    Gillad av 2 personer

   • Gunnar Karlsson 2019-06-04 / 10:59

    Balder, jag delar helt frustration över att cirka 80% av befolkningen inte vaknar och att något radikalt måste göras. Jag ville bara varna för vad en ekonomisk kollaps kan leda till för följdkonsekvenser.

    Sedan kan man ju ställa sig frågan om denna majoritet av imbecilla tröttskallar ens vaknar vid en ekonomisk kollaps? Har de inte vaknat efter 30 års totalt vanstyre och inte förstått att landet är på väg att bli ett muslimskt kalifat (se Hans Jenseviks videos), då är oddsen låg att någonting kan få dem ur koman.

    //Gunnar

    Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s