FREDAGSBETRAKTELSE I KALMAR

Torghandel2

Efter att jag igår uträttat några ärenden på stan så satte jag mig sedan på parkbänkarna på Stortorget mitt i hjärtat på torghandeln för att betrakta den arabiska grönsakshandeln i samband med fredagsbönen. Det gapas mycket ”yallah, yallah” och ”tio kronor” av försäljarna.

Alla dessa män som går till fredagsbönen mitt på dagen, jobbar de inte? Tänk om alla dessa män går på bidrag i någon form, från Arbetsförmedlingen, från Försäkringskassan eller från kommunen. De tycks i varje fall inte lida någon nöd. Den ena efter den andra dyra bilen glider upp på Västra Sjögatan och släpper av männen som skall till källarmoskén. Att alla kvinnor med hucklen skulle arbeta tror jag inte för en enda sekund. De lever utan tvekan på bidrag, med den klädseln kan de knappast vara aktuella på någon svensk arbetsplats. I varje fall inte en arbetsplats där det finns män. Undrar vad den här gruppen människor kostar svenska skattebetalare varje dag, varje vecka, varje månad och varje år?

Är det någon som undrar varför finansminister Magdalena Andersson går ut och säger att det saknas 90 miljarder kronor till välfärden. Jag vet ett sätt att fixa dessa miljarder utan att höja skatten!

Dagen till ära hade Securitas tre väktare på plats för att hålla ordning på hur alla parkerar och att ordningen upprätthålls på Stortorget. För några veckor sedan var det slagsmål bland de arabiska försäljarna så att kullerstenen fylldes med rullande äpplen.

Det var samtidigt skolavslutning i domkyrkan på Stortorget, med väldigt många besökare. Alla dessa besökare behövde inte de tre securitasväktarna ägna en enda sekund av uppmärksamhet. Nej, de fick istället ägna sig åt att många gånger bara visa sin närvaro genom att ställa sig och titta på föraren av bilen som försökte parkera på en ej tillåten plats, fattade föraren inte detta så gick de fram och pratade med föraren. Jag tror att inga böter delades ut, utan de var mest som ett förebyggande arbete.

Jag blev sedan också verbalt angripen av socialdemokraten Nasim Malik. Han håller på att bli mer och mer aggressiv i sitt beteende. Han försökte förbjuda mig att fotografera på allmän plats. Jag har noterat att attityderna faktiskt förändrats under de senaste åren. Den muslimska gruppen i Kalmar växer och det gör också tuppkammen. Undrar hur länge de kommer fortsätta att rösta på socialdemokraterna och Johan Persson eller om vi kommer att få se ett muslimskt alternativ i kommande val?

Det pågår ju en penninginsamling för att bygga en moské i Kalmar. Undrar hur länge det dröjer innan de planerna blir verklighet. Vilken mark och i vilken stadsdel kommer kommunen sälja för att det skall byggas en stor moské? Det kommer bli spännande att debattera detta i kommunfullmäktige. Då kommer partierna tvingas att bekänna färg!

Det var också ganska mycket turister på Stortorget under fredagen. Jag såg att flera av dessa fotograferade domkyrkan men att de gärna också tog med de arabiska torghandlarna i förgrunden. Jag undrar vad dessa tänker när de ser alla dessa araber/muslimer i Kalmar. Tycker de att det är ett exotiskt inslag eller skräms de av antalet. Det kanske bara är ett pittoreskt mångkulturellt inslag i stadsbilden. Godhetsivrarna anser säkert bara att det utvecklar Kalmar och gör staden mer attraktiv att leva i och som turiststad. Jag har en helt annan uppfattning.

Vad tycker kalmariterna? Ska man tolka de uteblivna negativa reaktionerna så är det tydligen uppskattat att kunna handla tomater för 10 kronor/kilo.

Eller är svensken för feg för att uttrycka sitt missnöje över utvecklingen i Kalmar. Jag undrar.

47 reaktioner på ”FREDAGSBETRAKTELSE I KALMAR

 1. Robert 2019-06-17 / 16:52

  Thoralf, vad tror du om dessa muslimer som kommer in till Sverige. En stor del av deras bidrag/lön skickas till deras hemländer där de köper hus osv. Fatta att svenska kronan kommer fortsätta sjunka som en sten. Dessa politiker som styr Sverige är sådana landsförrädare. Sverige som en gång var ett paradis islamiseras för varje dag som går. Oerhört tråkig utveckling, hoppas du lyfter detta i kommunhuset och på bloggen.

  Gillad av 1 person

 2. Lennart Karlsson 2019-06-16 / 23:01

  Inför arbetsplikt. En bok som arbetsledaren stämplar i efter full dags jobb som dikesrensare, gatusopare eller kloakrensare. 5 stämplar ger en veckas matkupong och 25 procent av hyran i den av staten tillhandahållna barackplatsen. En ogiltig ”greta-dag” annullerar hela veckan arbete.
  Arbetsplikt för alla över 15 år där barackens fyra familjer får ansvaret för en veckas barnpassning var med godkänd vecko frånvaro efter anmälan.
  Svenska kyrkan behöver hjälp med att handtvätta våra gamla fina kyrkor vilket är lämpligt för salafist-muslimer. Ärkebiskopen kan vara arbetsledare över dessa män!
  Finns mycket arbete att erbjuda…….

  Gilla

 3. molle3 2019-06-16 / 20:55

  Jag skulle inte ta emot EN tomat om jag så får en tusenlapp.
  Finns det verkligen SVENSKAR som handlar av dessa???
  Man får kvitto om man begär det säger du Thoralf… men då får nog ett ”rasist” kastat efter sig. Hi hi

  Gilla

  • Lennart Karlsson 2019-06-16 / 23:04

   Även ruttna tomater duger att använda för prick kastning…….

   Gilla

 4. Wille 2019-06-16 / 14:03

  Lämnar de kvitto på torghandeln?

  Gilla

 5. en småländska 2019-06-15 / 23:25

  Ja denna torghandel, har de kassaregister som är inkopplade?! Ryktas om moské på gång i Nybro, är det sant?

  Gilla

 6. Robban 2019-06-15 / 22:07

  Jag skulle inte handla av en, ens om det var de sista tomaterna i världen!
  Visst är det bra med ockupanter som arbetar!
  Det får de gärna fortsätta med hemma!

  Gillad av 2 personer

 7. T.P 2019-06-15 / 18:47

  Finns det redan piller mot klimatångest? Tänk hur mycket de stora läkemedel företag skulle tjäna på klimatet om de lyckades mutta någon känd forskare inom psykiatri som kunde marknadsföra deras produkt. Det har de gjort tidigare , så varför skulle de inte kunna göra det nu?

  Gillad av 1 person

 8. Onkel Björn 2019-06-15 / 18:38

  Den syn som möter oss på Torget i Kalmar och i ett stort antal städer runt om i landet har vi bara att vänja oss vid. Det finns inga politiker idag som kommer att rensa ut i landet. Se bara hur trögt det går med de muslimska extremisterna. Att idag stänga ner moskéer skulle ställa till enorma protester. Det har vi varken polis eller militär till att stävja.

  Det var inte många år sedan som säkerhetspolisen uppskattade deras antal till ett par hundra. Nu är de flera tusen och gud vet hur många illegala extremister det finns i landet. Att omhänderta 6 st extremister, där migrationsverket nu har fattat beslut om utvisning av 5, är ju som en spottloska i östersjön.

  Gillad av 3 personer

 9. Allt för Klimatet 2019-06-15 / 17:44

  Numera gör jag som min idol Per Gharton.
  Jag har slutat raka mig, borsta tänderna, spola toaletten och duscha helt och hållet.
  Vad gör man inte för Klimatet!

  Gillad av 1 person

 10. Anonym 2019-06-15 / 17:34

  Enligt väktarna på plats hade det tydligen varit problem tidigt på morgonen. Ståndet som sålde kläder hade ställt sig på den platsen där den ena frukthandlaren brukar stå. Nu var alltså båda frukthandlarna tvungna att istället stå bredvid varandra och tyckte de tydligen inte alls om.

  Gillad av 2 personer

 11. Hacke 2019-06-15 / 17:26

  OT
  Kan det verkligen vara så att Sverige så sakteliga håller på att kvickna till ur sin koma, till och med i de mest hopplösa miljöer. Ja för mig som långvarigt torterad i demokraturen gäller det att greppa varje halmstrå av hopp i den vägen.
  Jag vill så gärna tro att det som nu håller på att ske inför valet av partiledare i landets över tid mest samhällsskadliga parti, liberalerna, är ett livstecken i tiden. Distrikt efter distrikt väljer nu den av Reinfeldtregeringen fockade integrationsministern Nyamko Sabuni till förmån framför etablissemangets hopp och gullegris, Bengt Westerbergkopian Erik Ullenhag. Endast Upplandsdistriktet och Stockholmsmaffian med Cecilia Wikström och Birgitta Olsson i spetsen plus nu i skrivande stund också hans säkraste kort, liberala kvinnor(!), vill ha honom.
  Det här måste väl vara så nära revolution vi kommer i ankdammen Sverige.
  Som sagt, minsta lilla tecken i skyn måste jag av ren överlevnadsinstinkt tolka till det bästa.

  Men en liten kluvenhet insmyger sig trots allt. Kanske hade valet av Ullenhag samtidigt betytt den definitiva spiken i kistan för landets onödigaste parti. Den glädjechocken vid nästa val hade bara kunnat slås om sd med stöd av afs fick egen majoritet.

  Gillad av 4 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-06-15 / 19:15

   Hacke, jag hoppas verkligen att Myten Ullentott blir ny partiledare, det borde vara en garant för att vi slipper Liberalerna i nästa Riksdag. Är helt enig med dig om att de, i hård kamp med C, är landets onödigaste parti.

   //Gunnar

   Gillad av 3 personer

  • Onkel Björn 2019-06-15 / 18:23

   ÖB har visat sig vara ytterligare en av många PK myndighetschefer. Jag anser att det är fel att landets högste militäre befälhavare sysslar med politik. Att uttala sig i politiska frågor är politik. Att ta ställning i könsfrågor (delta i Pride) är politik mm.

   Sveriges ÖB ska fokusera på landets försvar. Inget annat. Politik ska politiker sköta. Fattas bara att han har en röd ros på uniformen.

   Gillad av 3 personer

  • Anonym 2019-06-15 / 19:40

   Jag har i mitt yrke talat med flera generaler som var aktiva under VK2 och som konkret vaktade våra gränser med skarp ammunition. De var också väl medvetna om risken för infiltration i samhällsfunktioner.

   Jag är övertygad om att de aldrig hade befordrat nuvarande ÖB till hans position. En ÖB ska jobba med att försvara våra gränser och ge fan i inrikes strömningar.

   Gillad av 5 personer

   • stefan a. 2019-06-15 / 20:23

    Bara att hålla med, en dansande pajas inger inget förtroende i så allvarliga saker som landets försvar, en ÖB skall verka inte synas…..

    Gillad av 2 personer

   • Gunnar Karlsson 2019-06-15 / 21:58

    Självklart inte, han är politiskt befordrad, med röd partibok, och godkänd av Riksbögen Gardell !!

    //Gunnar

    Gillad av 2 personer

 12. E 2019-06-15 / 17:04

  Du har så rätt Thoralf och jag personligen skulle hellre springa in på Hemköp än att handla av dem. Å andra sidan är det väl bra att de jobbar, men betalar de skatt? Är torghandeln kontrollerad?

  Gilla

 13. turrim 2019-06-15 / 16:52

  Nu deklarerar Ebba Busch Thor att hon ska gå i Prideparaden, jag antar i Stockholm.

  Jag trodde faktiskt en period att hon var klok och omdömesgill och lämnade personliga preferenser i sexualitet till privatlivet. Att det inte hade med politik att göra. Så man kan missta sig på en politiker.

  Gillad av 3 personer

  • ericr45 2019-06-16 / 09:05

   En sån till här..
   Ett ögonblick trodde jag faktiskt på henne, men inte nu längre..
   Ett gammalt talesätt kommer för mig:
   – Hur vet man att en poltiker ljuger?
   – Han rör på munnen..

   Gilla

 14. Gunnar Karlsson 2019-06-15 / 16:26

  Off Topic.

  Att det finns många riktiga praktidioter i Sverige har varit känt sedan länge, men det märkliga är att nästan alla dessa tomtar har blivit politiker !!

  Kan någon förklara för mig varför just dessa IQ-befriade nollorna väljer politikerbanan, de borde ju vara precis tvärtom, att de som blir valda till politiker borde vara de kloka och insiktsfulla människorna !! Thoralf känn dig absolut inte träffad av min generalisering !!

  https://www.fplus.se/sveriges-12-dummaste-upphandlingar/a/Jopak7?utm_source=Strossle&utm_medium=cpc&utm_campaign=ipa

  //Gunnar

  Gilla

 15. Anonym 2019-06-15 / 14:51

  Det mest skrämmande är inte den demografiska utvecklingen eller lägesrapporten över hur det ser ut i stadskärnorna och förorterna.
  Det mest skrämmande är att svensken röstar för denna utveckling i väl efter val.
  Tecken på utbredd begåvning eller feghet av gigantiska proportioner?

  Gillad av 1 person

 16. L8 2019-06-15 / 14:21

  Jag vänder mig starkt mot uttrycket huckle eller slöja. Det är och borde genomgående kallas för muslimuniform. När det gäller torget skulle jag aldrig någonsin handla något där.

  Gillad av 2 personer

 17. fete 2019-06-15 / 13:39

  Islam är som en cancersvulst i röven….

  Gilla

 18. Thor 2019-06-15 / 13:32

  Dyra bilar, just det. Jag undrar vad alla utbetalningar av retroaktiv föräldrapenning, underhållsstöd, ”barn”pension och allt vad det är gått till. Har utbetalningarna av de väldiga klumpsummorna avräknats från de månatliga försörjningsstöden? Tror inte det! Kan ingen enda murvel ta fram sanningen? Landet blir rånat! Janne Josefsson, hjälp!

  Gillad av 1 person

  • World Traveller 2019-06-15 / 15:29

   Googla deras regnummer så ser ni att de flesta bilar de kör omkring i är kreditköp, vilket jag misstänker betyder att det är vi skattebetalare som betalar dem via migrationsverket.

   Gillad av 1 person

  • Lennart Karlsson 2019-06-16 / 22:43

   En nativ svensk som har pengar eller en bil blir nekad hjälp som pensionär!
   Klara dig själv säger afghan-gullande socialhäxa.

   Gilla

 19. Hacke 2019-06-15 / 13:01

  Det tar emot att skriva det men inte bara kalmarborna generellt utan svenskarna i gemen är en feg, underdånig, navelskådande, radiostyrd fårskock.
  Ett sådant folk har självklart ingen framtid utan är dömt till undergång. Denna ryggradslösa samling har skapats och utnyttjats hänsynslöst av axelmakterna politiker-media och inte minst av deras nya importerade valboskap. Dessa lär dock inte låta sig manipuleras av de som de bara betraktar som redskap och otrogna hundar. Det slutliga övertagandet lär bli skoningslöst.
  Mitt kvarstående och enda hopp står till omvärlden och de spirande krafterna i USA och delar av Europa om vi ska kunna hejda den pågående invasionen och kasta ut inkräktarna och ockupanterna till sista man.

  Sedan återstår förhoppningsvis det delikata saneringsarbetet av de verkligt ansvariga till historiens största svek och förräderi mot landet och folket.
  Jag såg en dokumentär kring andra världskriget häromkvällen och bilder på Paris´ befrielse och då också på franska horor som villigt servat de nazistiska ockupanterna och som nu föstes fram på gator och torg till offentligt beskådande och bespottning och fick sina huvuden rakade.
  Vår tids horor är av annat och betydligt allvarligare och mer utstuderat slag vilket självklart också ska avspeglas i behandling och påföljd.
  (Man kan ju få drömma. Det är ännu inte förbjudet i demokraturen vad jag vet. Möjligen att ge uttryck för dem. Det återstår att se.)

  Gillad av 6 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-06-15 / 15:41

   Hacke, mitt i prick !!

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

 20. Janne 2019-06-15 / 12:28

  Ja med den här usla och inkompetenta regeringen kan vi bara se på när
  det sprider sig som en cansersvulst över landet och pensionärerna får skulden.
  Men ni alla som röstade på att det skulle vara så här känn er lyckliga i anden.Idioter.
  Skit på er.

  Gillad av 1 person

 21. Karl 2019-06-15 / 12:23

  Svetsaren och compani har större månadslön än vad vi pensionärer har som årsinkomst, vilkna jävla skojare, om de ändå tog hand om vårt land så kanske man skulle förstå. Det går utför hela tiden med allt i samhället.

  Gillad av 1 person

  • Thomas 2019-06-15 / 15:48

   Detta rövslickeri inför muslimerna är så vidrigt. Och den siste idioten är inte född ännu i Sverige så detta kommer bara bli värre.
   Är nån så dum att de tror muslimerna nöjer sig med detta? Muslimer ger sig inte förrns hela Sverige är ett islamistisk kalifat.
   Jag minns Kalmar på 90-talet, då var det en mysig stad att befinna sig i, märkte inte av pedofili sektens folk då. Men nu, huvaligen!

   Och så nått annat- jag läser att Ebba Busch Thor ska gå i Pride tåget i år. Tydligen var prideparaden EBT gick med i 2016 något av det bästa hon gjort,säger hon.
   Ååhh så fin och medmänsklig du är Ebba. Visa upp sig med läderbögar som kör upp jättelika dildos i varandras rövar är helt klart rätt i tiden.
   Nu får du nog Jonas Gardell bli kristdemokrat!

   Det finns inget jag ogillar mer än pridehysterien i Sverige. Det är Sodom och Gomorra över hela skiten.
   Men jag vet att det finns ”vanliga vettiga ” homosexuella som även de tar avstånd från skiten.

   Gillad av 1 person

 22. turrim 2019-06-15 / 12:15

  Nasim Malik som socialdemokrat har nog tyst stöd av MBJ att trakassera Thoralf även som laglydig fotograf på allmän plats. Eller kommer han att ta upp principfrågan om rättigheter på torget för Kalmarbor med Johan Persson vid nästa samverkan?

  Gillad av 1 person

 23. Kalle 2019-06-15 / 11:56

  Thoralf. det du sett och hört är bara början på hur muslimerna breder ut sig och blir aggresivare för att få sin vilja igenom!!!

  De kommer att infiltera den samhällskroppen än mer och till slut är de i majoritet.

  Detta som sker nu är bara början på något som skall bli värre ur svensk synpunkt!!!

  Än så länge är det endast tre minaretutrop i hela sverige. Det kommer att bli fler när muslimernas vilja går igenom!!!

  Kyrkan kommer att tyna bort och klockringningarna kommer att dämpas. Klockornas vackra klang minskas redan nu!!!

  Klockan är ”Fem över Tolv” i både Kalmar och resterande sverige!!!

  Gillad av 3 personer

 24. Tony Ingman 2019-06-15 / 11:32

  Magdalena Andersson utser Pensionärerna till parasiter för att dom lever
  för länge, dom är dom enda i samhället som kostar pengar? men lite
  konstigt ändå, för trots detta så anser Hövdingen Löfven sig var värd en saftig
  höjning på 4000 i månaden, och givetvis kommer det att regna över resten av
  statsråden med?

  Inte illa att varje år kunna höja sin årsinkomst med minst 50000 för det
  usla jobb han och regeringen åstadkommer med massimporten av Bidragstagare?

  Gillad av 2 personer

 25. Ivar Andersson 2019-06-15 / 10:58

  Turisterna dokumenterade hur Kalmar ser ut 2019 för att ha som varnande exempel om utvecklingen går överstyr.

  Gilla

 26. Einar 2019-06-15 / 10:49

  Ser ut som en dag i Möllan i Malmö. Var ska moskén ligga om den byggs? Det blir då garanterat böneutrop. Johan Persson lär välkomna detta med öppna armar.

  Gillad av 1 person

  • Tony Ingman 2019-06-15 / 16:57

   Ja och tillika runt den gamla arbetarstatyn som förr var en påminnelse om
   hårt arbete, där dräller det idag av arbetsbefriade bidragstagare o skränfockar.,
   man tror sig vara i ett avlägset land och inte i en gammal arbetare stad iSkåne

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s