NÖJESTUR PÅ TREHJULINGEN

Efter att jag igår studerat den arabiska torghandeln i Kalmar kände jag att jag behövde lite frisk luft och se något annat. Så det fick bli en tur med trehjulingen på Öland. I år kan jag använda trehjulingen till enbart nöje. Inte en enda brevlåda skall få några flygblad eller foldrar denna sommar. Väldigt skönt! Förra året körde jag flera hundra mil och delade SD-material och mina egna infoblad i min personvalskampanj.

Nu får SD klara sig utan mig och min trehjuling.

Här kommer några foto från dagens utflykt. Blåelden har börjat blomma väldigt kraftig efter regnet i början av veckan. Otroligt vackert på Öland just nu.

Vägen Byrum

Blåeld

Kollade även blåbärsskogen men det såg inte så lovande ut.

Skogen

Det här var en ny upplevelse.

Svanfot

En stenskvätta ville gärna visa upp sig.

Stenskvätta

En gravsten från vikingatiden eller kanske ännu äldre.

Gravsten

Orkide, men jag vet inte vilken.

Orkide

 

14 reaktioner på ”NÖJESTUR PÅ TREHJULINGEN

 1. molle3 2019-06-16 / 20:48

  Ja du Thoralf, skulle pensionen sina kan du försörja dig som djur och landskapsfotograf vilken dag som helst. Du levererar kanonfina bilder som vanligt.

  Gilla

 2. Maja Dacke 2019-06-16 / 13:32

  Underbara bilder som alltid, Thoralf! Jag suckar och minns … Nostalgi? Nej, saknad att framtiden för så många andra – barn idag – inte får uppleva det som vi/jag fått. Jag tänker främst på alla bränder i skog och mark … Ibland önskar jag att istiden ska snabba på med regn och regn och åska och Tor och snö och snö och snö och …

  Det finns en anledning till stark och heltäckande pigmentering: den skyddar dem som bor i solbemängda områden, men är skadlig när de flyttar till områden med kyla och knapp sol. Många blir sjuka pga D-vitaminbrist och därmed utsatta för svåra följdsjukdomar. Men ingen upplyser dem om det o/e de tänker inte på det. Och Big Pharma blir därmed gladare att tjäna multum på dem. Jag undrar var t ex Anders Borg – som älskar Afrika – har placerat sina aktier … …

  Gillad av 1 person

 3. Anonym 2019-06-16 / 11:17

  Vackra bilder!
  Vi kör Spyder. Är det en sådan du har?

  Gilla

 4. Hacke 2019-06-16 / 09:23

  Tack för att du delar med dig av dig av dessa pärlor att vila ögonen på.
  Förstår så väl att du söker kontrasten till det vi alla tvingas uppleva dagligen och stundligen i det nya Sverige. Det är verkligen ingen uppbygglig syn. För att tala klarspråk gör den mig fullkomligt bindgalen.
  Naturen är en lisa för själen och ännu tämligen befriad från Reinfeldts och hans många medlöpares härjningar med vårt land och folk. Men oaserna i tillvaron blir färre och färre.

  Apropå själ så tycker jag sd har tappat en del av den inte minst genom att sumpa en urkraft och förebild som du. Ingen lär kunna axla din mantel.
  Önskar dig all välgång på dina nya fria vägar på såväl trehjulingen som i politiken. Att få följa dig, om än på avstånd via bloggen, är en förmån och nöje.

  Gillad av 2 personer

 5. Björn Johansson 2019-06-16 / 08:11

  MBJ utnyttade dig under förra årets valkampanj kan man säga. Han hade nog planerat uteslutningen till efter valets slut. Vad tror du Thoralf?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-06-16 / 10:00

   Ja, så här i efterhand så tror jag att det planerades av inte bara MBJ utan av flera i partistyrelsen.

   Gillad av 1 person

   • Maja Dacke 2019-06-16 / 13:15

    Självklart antagande. Och jag är säker på att du var deras allra bästa fotograf … statistiker … tekniker … och allt var det kallas som du är bäst på.

    Tänker ibland på Ian W och hans frånfälle – såg han vart det var på väg för SD och att hans mentorskap var förgäves eller felaktigt? Man kan undra ,,,

    Gilla

 6. Anonym 2019-06-16 / 08:11

  Sista bilden visar Jungfru Marie nycklar

  Gillad av 1 person

 7. Ludvig 2019-06-16 / 07:21

  Tack för som vanligt väldigt fina bilder! Tänker ofta på vilket enormt jobb du lagt ner, som inte värdesattes av partiledningen. Därför fick dom inte min röst i EU-valet.

  Gillad av 2 personer

 8. Anonym 2019-06-16 / 06:54

  Naturen är bästa vännen !

  Den är inte uppsåtligen svekfull.

  Gillad av 2 personer

 9. Laglydig 2019-06-16 / 00:45

  Det är inte svårt att bli nostalgisk när man ser så vackra bilder!

  Speciellt den översta bilden, med en landsväg och telefonstolparna vid sidan av vägen. Det för tankarna till min barndoms sommrar i Halland, där jag cyklade den dryga milen in till stan i stort sett varje dag för att bl a träffa min mormor (född på 1800-talet i USA) och höra hennes historier om hur det var förr (för den som undrar, så är allt väl dokumenterat).

  Kontrasten hörde jag senast på TV4 nyheterna (ja, jag råkade se dom, förlåt!) där man rapporterade om att de allra mest positiva svenskarna är de som bor i utanförskapsområdena som är fulla av tillförsikt inför framtiden!

  Ja, det tror fan det! De har sin försörning tryggad och får all hjälp och stöd de önskar, men det är några andra som betalar för deras lycka! Dagis (och nu även ”nattis”) läggs ner för att spara pengar, besparingar på pensionärer m fl (grupp mot grupp?), och kraftiga bensinskattehöjningar för de som bor på landsbygden och saknar allmänna kommunikationer (de som fanns har man redan sparat in på). Levande landsbygd, i helvete heller!

  Men tack för bilderna Thoralf, de var fina och man fick drömma sig tillbaka i alla fall för en liten stund!

  Gillad av 5 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s