KOKAINLIGAN I KALMAR OCH KARLSKRONA

De senaste dagarna har lokaltidningarna varit fulla med artiklar om den så kallade kokainligan i Kalmar och Karlskrona. Barometern har rapporterat live från rättegången vid Kalmar tingsrätt. Jag har följt ärendet ända sedan de första artiklarna kom i tidningen för ett antal veckor sedan. De första personerna anhölls och häktades i slutet av april.

Ligan har hanterat kokain, amfetamin, cannabis och tabletter. Omsättningen handlar om mångmiljonbelopp. Vad jag förstår så har polisen bedrivit ett framgångsrikt spaningsarbete med bland annat avlyssning av mobiltelefoner och man har till och med placerat ut dolda kameror inne i hyresfastigheter.

När polisen valde att göra sitt tillslag i Karlskrona den 18 april tog man huvudmännen på bar gärning i en lägenhet med ca 1 kg kokain, 100 gram amfetamin och ca 5 kg cannabis.

Drogerna har uppenbarligen hämtats i Malmö för att sedan tas till Karlskrona där man sedan delat upp drogerna och en del transporterats vidare till Kalmar och ett förråd på Rimsmedsvägen vid Berga centrum. Där hade polisen en dold kamera som visade när det lämnades och hämtades droger.

Barometern har valt att kalla de åtalade från Kalmar för bland annat 25-åringen, 23-åringen och 18-åringen. Där 25-åringen betecknas som huvudmannen i Kalmar. Jag kallar honom något annat.

”Ingen av de här tre (från Kalmar reds anm) har arbete eller legala inkomster, men lever ändå lyxliv. De köper dyra märkesvaror, de åker till Stockholm och vill boka en hotellsvit och senare på natten försöker de boka prostituerade. Det visar att de har pengar och våra analyser visar att det inte finns några förklaringar till varifrån pengarna kommer, säger åklagaren.”

http://www.barometern.se/kalmar/aklagaren-ar-saker-25-aringen-ledde-kokainligan/

Jag föredrar att kalla 25-åringen för ”fotbollsprofilen”, med förflutet i Lindsdal IF, Oskarshamn AIK och nu skulle det bli spel i Smedby BoIK. Men nu blir det ingen fotboll på ett antal säsonger för 25-åringen. Åklagaren yrkar på 6-7 års fängelse för fotbollsprofilen för grovt narkotikabrott. Fotbollsprofilen var även en av misstänkta för den stora branden vid Berga centrum 2011, men friades av tingsrätten. Han är dock dömd för andra brott vid flera tillfällen.

När jag synar häktningsframställan för samtliga 9 inblandade personer finner jag inte en enda Svensson eller Andersson. Jag ser bara utländska namn. Det slår mig att alla utom en är i åldern 18-25 år. Hur många av dessa är så kallade ensamkommande barn?

Enligt polisen så har en del av handeln med drogerna gjorts i en föreningslokal som Barometern skriver i sin artikel. Det är en omskrivning för en lokal som drivs av IOGT-NTO. Lite paradoxalt att IOGT-NTO haft drogförsäljning i sin lokal. Enligt en av de åtalade har till och med två personer tagit en överdos i lokalen så ambulans fått hämta dessa i IOGT-NTO-lokalen. Tydligen har det varit någon form av musikstudio i en källarlokal. Jag kan bara konstatera att de som har ansvaret för denna lokal varit mycket naiva eller helt frånvarande.

Media kallar också en av personerna för ”krogprofilen” som enligt åklagaren handlar droger för totalt 13 000 kronor enligt överföringar av pengar.

Går man in på Facebook så hittar man i stort sett alla de åtalade där. Undrar hur många av deras vänner på Facebook som de sålt sin droger till.

Imorgon är sista rättegångsdagen vid Kalmar tingsrätt och det skall sedan bli intressant att se hur hårda domarna blir. Det skall bli intressant att läsa domen och jag får nog säkert en anledning att återkomma med ett blogginlägg.

PS

Annie Lööf är enligt min mening den partiledare som för arvet efter Fredrik Reinfeldt vidare. Men hennes Almedalstal gav mig ett uppslag till en granskning som jag skall ta tag i.

47 reaktioner på ”KOKAINLIGAN I KALMAR OCH KARLSKRONA

 1. Gunnar Karlsson 2019-07-06 / 07:17

  Off Topic.

  Vilken härlig artikel av Chris Forsne på Ledarsidorna, en total sågning av merparten av de svenska s.k. ”journalisterna”, som enligt Chris oftast är dåligt utbildade och utan allmänbildning. Hon spar inte på krutet när beskriver den aktivistiskt vinklade journalistiken i svenska media och dess symbios med våra vrak till politiker. Läs mer här och njut…

  https://ledarsidorna.se/2019/07/en-forljugen-journalistkar-ar-ett-hot-mot-demokratin/

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

 2. Evert 2019-07-06 / 01:37

  Knarket flödar på krogarna i Kalmar och denna ökning har skett i takt med den okontrollerade invandringen.

  Gillad av 2 personer

 3. Cosmik Debris 2019-07-06 / 00:52

  Annie Lööf är sjuk i huvudet. Hon njuter uppenbarligen av sin narcissistiska personlighetsstörning fullt ut. Hon är vidrigare och mer obehaglig än socialister såsom Hitler, Stalin och Honecker. Tillsammans! PUNKT

  Oanständigt, Annie Lööf!
  http://www.smp.se/ledare/oanstandigt-annie-loof/

  Gillad av 2 personer

 4. turrim 2019-07-05 / 20:37

  Domstolen kommer säkert att hitta många förmildrande omständigheter för knarkligan i Kalmar och Karlskrona.

  En sak som jag inte begriper. Jag har inte lyssnat på Finansministern i Almedalen i dag. Men jag snappar upp uttalanden på media. Hon säger att Sverige går bra. Samtidigt måste vi ha 90 miljarder inom kort. Vi kan inte sänka skatter. Skälet är ungdomar och pensionärer. Hur kan båda sakerna vara sanna?

  Jag begriper inget. Svenska pensionärer har väl betalt in till fonder för sin ålderdom. Svenskar avlar väl inte fler barn än vad som ligger i gamla prognoser. Det vore intressant om någon journalist eller än hellre någon riksdagsledamot krävde svar på vad hon menar. En liggande boll för SD som man inte törs skjuta.

  Gillad av 1 person

  • Lars Johansson 2019-07-05 / 22:28

   Konstigt att man alltid hittar förmildrade omständighet när det gäller människor från andra länder,men när det gäller vanliga svenskar så finns inga som helst förmildrande omständigheter?

   Gillad av 1 person

  • Wally Walrus 2019-07-06 / 01:46

   Hon tycks helt glömt bort att Allmänna Pensionsfonden plundrades, eller som det hette l(r)ånades, på 256 miljarder av hennes partikamrat Göran Persson för c:a 11 år sedan.
   Om jag inte missminner mig så lovade pösmunken G P högtidligt, i Kommunist SVT, att vartenda öre skulle återbetalas och med ränta dessutom.
   Vore det inte hög tid att blånäsan Magdan påbörjade återbetalningen nu och det borde väl bli en hel del ränta nu efter så många år.
   Det verkar emellertid som folk helt har glömt bort detta. Lider befolkningen av kollektiv demens?
   Jag begriper inte att ingen politiker någonsin har tagit upp detta faktum i något sammanhang, det vore ju en naturlig sak i ett normalt land men numera är det inte mycket som är normalt i denna åsiktdikatur.

   Gilla

 5. Anonym 2019-07-05 / 20:09

  När de kommer ut ur fängelse, så kommer lokala medier skriva artiklar om hur tiden i fängelse har förändrat de . Några kanske kommer engagera sig politisk eller hålla föreläsningar om sin tuffa uppväxten i ett land där alla kan ta studie lån och skaffa sig bra utbildning.

  Gilla

 6. Förbjud Pedofilsekten 2019-07-05 / 18:03

  Björn Ranelid ännu en skramlande tom tunna!
  Många har hyllat Ranelids artikel i Expressen, för vad?
  Sådant tomt skrammel har vi hört mycket av de senaste decennierna. Spola tillbaka Ex Jan Björklunds otaliga tomma utspel i media.
  Ranelid ser inte eller låtsas inte se elefanten i rummet, det största systemhotet; Pedofilsekten som invaderar och håller på att ta över Sverige bit för bit.
  Bilbränder liksom andra ogärningar är organiserade terrorhandlingar som sker på direktiv från Pedofilsektens ledare. Det verkar han inte ha förstått, än. Och har man inte förstått grunden till problemet så kan man inte lösa det heller.
  Hur många gånger har vi inte hört Jan Björklund dundra att de ska lära sig svenska? Men vad blir konsekvensen om de inte gör det? För att lära sig ett nytt språk i vuxen ålder krävs både inre motivation och språklig intelligens, och var ska de få det ifrån, som inte har det?
  Och löser sig problemet enbart med språket, blir dessa fientligt inställda personer till lojala Sverigevänner om de börjar tala svenska?
  Är Mehmet Kaplan en Sverigevän?

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-07-05 / 19:32

   Jag delar inte din uppfattning. Det är väldigt positivt när en kändis går ut och talar om vad han tycker och är kritisk mot de politiskt korrekta. För varje gång detta sker så tippar vågskålen över åt andra hållet.

   Gillad av 5 personer

   • Förbjud Pedofilsekten 2019-07-05 / 20:32

    Sverige behöver en panacealösning, nu!

    Att ”en kändis går ut och talar om vad han tycker och är kritisk mot de politiskt korrekta” bidrar tyvärr inte så mycket till att ”tippa vågskålen över åt andra hållet”.
    Pedofilsekten förökar sig i en skrämmande takt som långt ifrån alla anar.
    Vad erbjuder kändisen för lösning, förutom att klaga och gnälla?

    Besökte Skärholmens centrum idag, ca 20 min med T-banan från centrala Stockholm, det jag såg var ett stycke Mellanöstern, det var inte Sverige.
    Drog mig till minnes Pär Lagerkvists beskrivning av den stinkande Orienten. Jag klarade inte av att fullborda mitt ärende där utan skyndade mig illa kvickt därifrån, med en ruggig känsla i kroppen av att loppet redan var kört och Sverige var förlorat.

    Gillad av 2 personer

   • Lars Johansson 2019-07-05 / 21:43

    Helt rätt Thoralf,det är alltid bra när kändisar går ut och upplyser om hur negativt de uppfattar Sverige idag! Då kan man se problemen och göra något åt dessa! Kanske se den enorma elefanten som finns i de vänsterkretsar som inte har en aning om ekonomi och hur ett land ska styras!

    Gilla

  • martiusus 2019-07-05 / 20:00

   Ja ingen lär väl kritisera Ranelid för den texten.
   Lika PK som Björklund.

   Gilla

  • martiusus 2019-07-05 / 21:21

   I gamla tider fanns Bengt Bluddrup, en sportkommentator.

   Nu har vi Ranelid, en mycket underhållande person, som med sin hårknut
   i nacken och sitt solariebruna nylle underhåller Sverige?

   Hans böcker är oläsliga. Försök själva läsa något av hans ”alster” innan ni säger emot.
   Hans artikel i bladet? Ja det är ju bra att han försöker, men så rädd för att peka ut elefanten.
   Ynkligt.

   Gilla

  • thoralfsblogg.com 2019-07-06 / 08:53

   För mig,Gösta larsson,sedan år 2001 medlem i SD,finner jag att Thoralf är den bästa representanten förSD.
   Endast Pettersson blogg kan mäta sig med sakligheten i deras reportage!

   Gillad av 1 person

 7. Bajen666 2019-07-05 / 16:14

  Har tyvärr inte lyckats reda ut vilken restaurang det handlar om trots att jag tillbringar mycket fritid och arbete runt restauranger runtom i Karlskrona.

  Det jag befarar är när 150 kilo amfetamin tillverkats i ett kök att en del utrustning och mat har kontaminerats av drogen och därigenom hamnat på gästernas tallrikar.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-07-05 / 17:04

   Tyska Bryggaregården, men om det har någon koppling till rättegången i Kalmar finns det ingen som tyder på.

   Gilla

   • Bajen666 2019-07-05 / 17:43

    Där gjorde jag min praktik.på den tiden var det pursvenskar som styrde och ställde.

    Gilla

   • Thoralf A 2019-07-05 / 19:30

    De dömda i denna härva verkar vara pursvenskar mer eller mindre allihop 😉

    Gilla

 8. Björn 2019-07-05 / 15:32

  Kalmar börjar få dåligt rykte!

  Gilla

 9. worldpress99 2019-07-05 / 13:31

  Gjorde igår torsdag ett snabbt besök på tingsrätten i Kalmar för att kolla vilka som var anklagade för detta narkotikabrott. Inte var det Lundström, Pettersson eller Karlsson! Namnen på anslagstavlan till rättssalen bestod av namn som jag inte kan uttala. Bekräftelse alltså på att de lönsamma invandrade personerna är det, åtminstone för dem själva! Anhöriginvandringen pågår för fullt. Arma Sverige!

  Gillad av 2 personer

 10. Cosmik Debris 2019-07-05 / 13:02

  ”det är inte de här pajiga nazisterna som står för gruppvåldtäkter, balkongflygningar och förtryck en masse av småflickor?[…] Tycker de verkligen det är okej att salafister ligger med rövarna i vädret mitt på en lördag på Norrmalmstorg och ber till Allah?

  När svensk politik blev en hönsgård
  http://katerinamagasin.se/nar-svensk-politik-blev-en-honsgard/

  Gillad av 2 personer

 11. Du är vad du heter 2019-07-05 / 12:24

  @Stig
  Ett litet tips
  Byt namn till Sting!
  Det låter fräsigare, klatschigare och mer schvungfullt.
  Ditt namn är ditt varumärke. Klart att det har betydelse.
  Varför tror du förresten att det är så många som heter Muhammed men ingen som heter Hitler?
  Hitler var väl ingen pedofil, va!
  Och apropå Sabuni,
  hon kan inte lösa problemet, hon är själva problemet.
  Cheers!

  Gilla

 12. Anonym 2019-07-05 / 11:42

  Börjar med att tacka BAJEN666 för länken till Björn Ranelids krönika: https://www.expressen.se/kvp/kronikorer/bjorn-ranelid/sverige-befinner-sig-i-krig-och-det-ar-politikerna-som-bar-ansvaret/

  Jag ser nu fram mot en polisanmälan mot Björn Ranelid för hets mot folkgrupp.
  Ranelids krönika slår ju Gustav Kasselstrands tal i Almedalen med hästlängder. Båda herrarna har förmågan att formulera sig på ett sätt som gör att deras budskap framstår med all önskvärd tydlighet, utan att direkt utpeka någon enskild grupp. Men ärligt talat; Det råder väl ingen som helst tvekan om att målgruppen i båda fallen är invandrarna? Även om Ranelids krönika med beundransvärd elegans lyckas undvika just ordet invandrare så är det ju solklart vilken folkgrupp han avser.
  Jag ser verkligen fram mot en rättegång, där en åklagare ställs mot Ranelid, och där deras argument prövas av sen Svenska rättvisan.
  Kanske är det den ansvarige utgivaren för Kvällsposten som ska lagföras, men i så fall är ju Björn Ranelid given som försvarets kronvittne.

  Ovanstående inlägg kan innehålla spår av ironi.

  Gillad av 7 personer

  • Thomas 2019-07-05 / 15:26

   Bra rutet av Ranelid, han kommer snart ut som AfS: are, han har så han klarar sig så utfattig blir han inte om pk-korridoren stängs för BR.
   Ranelid fick med det mesta,en bra ”passning ”var meningen
   ” rånare och våldsmän ska sitta i fängelse och lära sig skriva och tala svenska”

   Nu ska jag ta mig sjutton gå till biblioteket och leta upp en Ranelid bok som belöning för den krönikan.
   Nu hoppas jag på proppen ur, att fler kändisar säger till, att Sverige är sjukt. Stefan Sauk har en del intressanta youtube-klipp t ex om tillståndet i Sverige.
   Sedan kräks jag på unkna vidriga tanter som Anne Ramberg. Hon borde låsas in i ett litet skjul tillsammans med 5 ensamkommande som lite omväxling till tristessen i 5-rummaren på öfvre Östermalm.

   Gilla

 13. Onkel Björn 2019-07-05 / 11:31

  Polisen får ju många gånger utstå både spott och spe, men i det tysta gör de många gånger ett bra jobb. Ett spaningsärende kan vara både långdraget och resurskrävande. Bara hoppas att utredningen leder fram till det förväntade resultatet – att busarna får tillbringa många år bakom lås.

  När det gäller Annie L, så undrar jag om inte hon är en större katastrof för landet än Stefan L. Och att hon fortfarande har stöd i partiet, säger ju också mycket om C.

  Och lite OT. Såg på text tv att DO inlett ett ärende mot Bromölla kommun, som har beslutat att de kommunalanställda inte ska få ha bönestunder på arbetstid.
  Kan man gissa att DO kommer att klanka ner på kommunledningen som tagit beslutet. Religions friheten kommer säkert att vara viktigare än att man ska utföra de arbetsuppgifter som har med anställningen att göra.
  Sådana här problem fanns ju inte tidigare, innan muslimerna började erövra landet. För det är väl dessa det handlar om, gissar jag.
  Bromölla styrs av SD och M.

  Gillad av 5 personer

 14. Muhammed 2019-07-05 / 11:17

  Det är sjukt mycket narkotika i omlopp i Kalmar nuförtiden.

  Gilla

  • Bosse J 2019-07-05 / 12:10

   Det vore väl passande att kalla socialdemokraterna för ett folkfientligt parti.

   Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-07-05 / 11:41

   Satan !!, Jag helt överraskad att den göken var kapabel till att producera en sådan artikel !!

   //Gunnar

   Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-07-05 / 11:49

   Hon är så avskyvärt vidrig denna makthungriga psykopat som hela tiden försöker framställa sig dom godheten själv!!

   //Gunnar

   Gillad av 7 personer

 15. Rolle 2019-07-05 / 08:21

  När svensk politik blev en hönsgård
  ”Är det bara jag som får en otäck känsla av skolgård full av odrägliga brudar som försöker överrösta varandra när jag beskådar de tre powerpuffpinglorna på den politiska scenen av idag? Eller kanske snarare en hönsgård med fjäderfän i olika kulörer, som far runt och flaxar. Annie Lööf, Ebba Busch Thor och så nytillträdda Nyamko Sabuni kacklar likt tre hönor och inget vettigt säger någon av dem, det är bara ord, ord, ord utan innehåll. ”
  http://katerinamagasin.se/nar-svensk-politik-blev-en-honsgard/

  Gillad av 2 personer

 16. Rolle 2019-07-05 / 08:18

  Lögnaren Lööf som aldrig skulle samarbeta med Löfven påstår att hon ”tar ansvar”.
  Hon går ut med ett löfte som hon sedan bryter och kalla det för att ”ta ansvar”.
  Självklart kommer hon bra överens med Stefan. Två lögnare tillsammans.
  Hoppas att C rasar i nästa mätning.
  Hade jag röstat på C skulle jag bli förbannad och aldrig lägga min röst där igen.
  https://www.friatider.se/l-f-jag-r-en-vinnare-eftersom-jag-tar-ansvar-f-r-sverige

  När Annie Lööf hånar dem som gillar köttbullar.
  https://samtiden.nu/2019/07/nar-annie-loof-hanar-dem-som-gillar-kottbullar/

  Sedan en glad nyhet.
  Mediekoncern i konkurs: Journalisterna ”i chock”
  Färre PK skribenter är bra.
  https://www.friatider.se/mediekoncern-i-konkurs-journalisterna-i-chock

  Gillad av 4 personer

 17. Laglydig 2019-07-05 / 01:28

  Varje problem (INTE utmaning!) har en lösning!

  Först måste man dock identifiera problemet! Problemet i det här fallet heter KNARK!

  Lösning: Inrätta en speciell enhet inom Polisen som bara arbetar mot langare etc. Anställ nu INTE 100 poliser för det här, utan 10 000 poliser!!! Det är en droppe i havet (kostnad 5 miljarder per år jämfört med kostnaden för vad ALLA kostnader för den här kriminaliteten kostar). Och skärp till lagarna med betydligt strängare straff! Åker du dit så skall du vara borta i 15 år INTE 3 månader!!!

  Polisen kommer då naturligtvis att upptäcka en rad andra brott, såsom mord, prostitution, våldtäkter, traficing, rån, misshandel, häleri, illegal vistelse i landet, terrorbrott m m. Bara att lagföra!

  Det kommer naturligtvis också föra med sig att man behöver satsa ytterligare 5 miljarder på Rättsväsendet i form av fler domare, utbyggnad av häkten (rättegångar behöver hållas ASAP med bibehållen rättssäkerhet!) och fler fängelser!

  Så den totala kostnaden blir sannolikt mer än 10 miljarder kronor per år. Å andra sidan så kommer samhället att tjäna det tiodubbla (mer än 50 miljarder kronor), för att inte tala om det mänskliga lidandet som kommer minska rejält.

  Vi kommer inte att utrota problemet, men vi kommer ta ner det till år 1990 års nivå.

  Gillad av 2 personer

 18. Cosmik Debris 2019-07-05 / 00:32

  Patrik Engellau skriver självklarheter om muslimska och ”afrikanska” bidragsparasiter:

  ”Min oro är att brottsligheten riktad mot vanliga medelklassare så småningom kommer att öka dramatiskt om bidragen naggas i kanten. Om försörjningsstödet inte kommer in på kontot på utsatt dag är det lätt att i stället råna en medelklassare”

  https://detgodasamhallet.com/2019/07/04/patrik-engellau-hur-offer-blir-harskare/

  Gillad av 1 person

  • Roland Salomonsson 2019-07-05 / 11:16

   En omskrivning av islams krav på Yazza från kristna och judar

   Gilla

 19. C Andersson 2019-07-05 / 00:18

  Annie Lööf kallar muslimska kvinnor påskkärringar. Det uttrycket har jag aldrig hört förut. Alltid lär man sig något nytt.

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2019-07-05 / 11:55

   Har du någon länk till var hon gjort detta uttalande ?? Tänker i så fall anmäla henne för HMF !!

   //Gunnar

   Gilla

   • Thoralf A 2019-07-05 / 14:10

    Hon sa det i sitt tal i Almedalen men hon syftade på att ”rasister” kallade muslimska kvinnor för ”påskkärringar”.

    Gillad av 1 person

   • Gunnar Karlsson 2019-07-05 / 14:27

    Thoralf, tack för informationen, då vilar jag på hanen… tills tillfälle ges..

    //Gunnar

    Gilla

 20. Cosmik Debris 2019-07-05 / 00:07

  Svenska skattebetalare har sannolikt fått betala Annie Lööfs juristutbildning.

  Då borde man åtminstone inte vara så stor i käften och arrogant?

  ”I september 2003 flyttade Annie Lööf till Lund för att studera juristprogrammet vid Lunds universitet. Under somrarna 2005 och 2006 arbetade hon extra som juridisk assistent på Föreningssparbanken i hemstaden Värnamo, där hennes mor arbetade som bankrådgivare. År 2006 tog hon ett studieuppehåll eftersom hon valdes in i riksdagen i valet 2006, men fortsatte senare studierna parallellt med riksdagsarbetet.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Annie_L%C3%B6%C3%B6f#Universitetsstudier,_stipendium

  Gilla

Kommentarer är stängda.